• Sonuç bulunamadı

Personel sayısını sadece 2017 yılı özelinde değerlendirecek olursak emeklilik, nakil vb. nedenlerle ayrılan 57 personele karşılık sadece 6 yeni personelin göreve

3. UYGULAMA STRATEJ İLERİ

3.2 Varılmak İstenen Sonuç Nedir?

Temelde varılmak istenen sonuç, risk alan, yeniliğe açık, değişime olanak sağlayan, pro-jeleri sahiplenen bireysel girişimcilerden oluşan Ar-Ge’de yeterli ve nitelikli insan kaynağını oluşturabilmek. Var olan insan kaynağının etkili kullanılabilmesi için ise, yeteneklerini ve kapasitesini iş tanımına ekleyebilmesi, şirket yararına kullanabilmesi sağlanmalıdır.

İnovasyonun uygulamasının temel prensibine göre, hiçbir ürün geçerli bir iş modeline sa-hip olmadan ölçeklendirilmemelidir. Dolayısıyla arama sürecinde “ürün müşteri isteklerini karşılıyor mu?” gibi değer hipotezleri ve “gelirimizi ve müşterilerimizi nasıl arttırabiliriz?”

gibi büyüme hipotezleri cevaplanmalıdır. Bu süreç, ürünün müşteri için çekiciliğini ve po-tansiyel karlılığının geçerliliğini doğrular. Bu, ürünün pazara uygunluğunun ve yalın girişi-min tanımıdır [10].

Yenilik, üretkenlik ve üretim parametreleri birbirleri ile etkileşim halinde ve bağlı para-metrelerdir. Temel olan bu 3 parametrenin bağının sıkı olmasıdır ve bu durum ancak iş mo-delinin sağlam kurulması ve işletilmesiyle doğru orantılıdır.

3 parametrede bahsedilen tüm bu kavramların birbirleriyle etkileşimlerinin doğru bir şe-kilde sağlanması ile inovasyonun sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Böylelikle inovatif iş modeli kurgulanacak; teknik, ekonomik, minimum maliyetli ve sürdü-rülebilir olması sağlanacaktır. Bu kapsamda öncelikli olarak süreç tasarımı yapılacaktır.

Süreç tasarımı, iş mantığı oluşturulması, süreçteki durumların izlenebilmesi, verimliliğin rapor haline getirilebilmesi kavramlarından oluşmaktadır. Bunu yapabilmek için, süreç

ta-Süreç tasarımının doğru parametrelerle, doğru bir şekilde kurgulanması, kurulacak olan sistemin aksaksız bir şekilde çalışmasını doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle belirlenen kavramların tanımlarının yapılması aşamasında firmamıza olan uyumu göz önüne alınacaktır.

Tasarlanan süreçte her bir adımın hem birbirini takip etmesi hem de birbirini tamamla-ması beklenmektedir. Aynı zamanda ortaya çıkacak iş modelinin özgün oltamamla-ması da önemli bir tasarım kriteridir.

Kısa zamanda fiyatlar hızla aşağıya inecek. Ancak, bununla birlikte adetler ve müşteriye özel uygulama talebi çok artacak. Böyle bir ortamda yaşamaya devam edebilmek için;

Mükemmel ve hızlı ürün geliştirme süreçleri hayata geçirilmeli

Farklı uzmanlıkların bir arada çalışması ve kısa zamanda yaratıcı çözüler geliştirilmesi sağlanmalı

Her müşteriye özel ürün geliştirmeyi ve terzilik usulü çalışılacak platformlar yaratılmalı Müşteriye özel terzilik ve devreye alım süreçleri çok hızlı ve hatasız olmalı

Mükemmel satış sonrası müşteri hizmeti verilmeli

Tüm bu imkânsız gözüken işleri başarıyla yürütecek yeteneğe ve motivasyona sahip ta-kımlar olmalı.

Kurum içerisinde girişimci ruhun canlı ve efektif kullanabilmek ve tüm paydaşları bir arada tutabilmek için Kanvas İş Modeli kullanılacaktır. Böylelikle süreç katılımcı ve hızlı bir yapıya kavuşacaktır.

Şekil 2: İş Modeli Kanvası

Yukarıda firmamızın iş modelini ortaya çıkaran bir model hazırlanmıştır. Modelin değiş-mesi ve geliştirilmesi adına her bir parametreye ayrı ayrı hedefler konulmuştur. Her bir hedef İş Modelinin versiyonlarını oluşturmaktadır. Çalıştırılmaya hazır iş modelimizin, daha uy-gulamaya sunulmadan da bir versiyon güncellemesi yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. 9 temel parametrenin ihtiyaç duyduğu temel versiyon güncellemeleri aşağıda belirtilmiştir;

1. Temel Ortaklık / İşbirliği: Risk ve belirsizliğin minimize edilmesi ve belirli kaynak ve etkinliklerin elde edilmesi

2. Temel Faaliyetler: Modüler tasarım

3. Değer Önerisi: Müşteri odaklı çalışmalar, marka değerinin yaratılması, nitelikli Ar-Ge çalışanlarının istihdamı, müşteri bağlılığının daimi kılınması, liderlik olgusunun somutlaştı-rılması

4. Müşteri İlişkileri: Süreklilik arz eden ilişkiler kurmak. Sadakat ve bağlılığı arttırmak 5. Müşteri Segmenti: Tüm sektörel ihtiyaçları tek elden gidermek

6. Dağıtım: Tüketici ve üretici arasındaki köprüyü daimi kılmak 7. Maliyet Yapısı: Değer mühendisliği yapılması

8. Temel Kaynaklar: Varlıkların koordinasyon içerisinde faaliyetlerini yürütebilmesi 9. Gelir Modeli: Düşük maliyetli üretim ve yüksek karlı satış sağlanması

Bu kapsamda ilk adım olarak şirket dışında hizmet verilen müşterilerimiz üzerinde yapı-lacak özel bir gözlem çalışması ile (design thinking) problemlerin tespitini yapmak ve prob-lemleri şirket strateji ve hedefleri doğrultusunda sınıflandırarak öncelik sırası belirlenecektir.

Problemleri şirket içinde duyurarak, çözüm için belli bir metodoloji ile çalışmalardan fikir-leri toplamak ve fikirfikir-leri gerçekleştirebilme, gerçeklik payı, daha önce benzerinin olmaması ve çok uzun vadeli olmayacak şekilde sınıflandırarak elemek ve gerçekten fark yaratacak çözümlerden birkaç tanesini ortaya çıkarmaktır. Fikirlerin belli küçük bütçeler ve yaratıcı-lıklarla sahada müşteri karşısına çıkarılmasını (prototip), müşterilerden öğrendikleri deneyim ve bilgi ile fikirlerinin hayata geçtiğinde o sorunu gerçekten çözebileceğini ispatlamaya ça-lışmalarına izin vermektedir. Bu süreçte kısa hedeflerle hızlıca geliştirilip parçalar halinde müşteri tepkisi ölçülerek geliştirilmeye devam etmektedir [11].

Tüm bunlara göre varılmak istenen sonuçlar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir;

Organizasyonel yapının değişimi ve yapı içindeki hareketin kurgusunun kontrolü (doğru kişi, doğru yerde ve doğru işi mi yapıyor?)

Kaynakların verimli ve etkili kullanımı (personel hızı, doğru iş, ürünlerde iyileşme, mali-yette azalma)

Bu strateji bünyesinde ekibin her üyesinin ortak akla inanması, multidisipliner düşüne-bilmesi, açık perspektife sahip olması, risk aladüşüne-bilmesi, değişime inanması, yeniliğe açık ol-ması ve ekip ruhunun benimsenmesi gerekmektedir.