• Sonuç bulunamadı

E- posta adresi: Ġlgili personelin varsa elektronik posta adresini bu alana girip satır sonu butonu tıklayarak mail gönderebilirsiniz

7 AVANS TALEP İŞLEMLERİ

8.5 İzin Raporları

Bu bölümde yer alan raporlar ile mevcut personellerinizin; içinde bulunduğunuz döneme kadar olan izin kullanma oranlarını, hak ediĢ durumlarını, iĢe devam etme durumlarını ve o dönemde izinli olanları döküm olarak alabilme imkânına sahipsiniz. ġimdi bu bölümdeki alt menüleri sırayla açıklayalım.

8.5.1 Hakediş Raporu (113341)

Bu bölümden seçeceğiniz personellerinizin iĢe giriĢ tarihi itibari ile yasal olarak izin hak ediĢ tarihlerini, raporu aldığınız tarihe kadar kullandığı ücretsiz izinleri ve kalan izinlerini gösteren dökümler alacaksınız. Programa ilk girdiğinizde sizden öncelikle, raporu hangi yıl için almak istediğiniz sorulacaktır. Yıl seçimiyle birlikte hemen hemen tüm raporlarda olduğu gibi dökümde yer alacak personellerin belirleneceği parametre ekranı ile karĢılaĢacaksınız. Bu ekrandan kendinize uygun olan sıralama Ģeklini seçip buna bağlı olarak da tarama kod aralığı veya kod yapısı alanlarından personellerinizi seçmelisiniz. En son yapılacak iĢlemse raporun hangi firmalar için alınacağının belirlenmesidir. Parametrelerle ilgili giriĢlerinizi tamamlandıktan sonra raporunuz istediğiniz detayları size verecektir.

Önemli Not:

Programlarımızda kullanıcılarımızın raporlarını daha hızlı bir şekilde listeleyip zamandan tasarruf edebilmeleri mümkündür. Bu durumun özellikle datası yoğun olan firmalar için sevindirici olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü programlarımızın alt yapısında yapılan geliştirmelerle raporlarımızın performansı son derece artırılmış durumdadır. Bu amaçla tüm raporlarımızın parametreler ekranına yani parametre girişleri yapıldıktan sonra raporların ekrana, yazıcıya, dosyaya, Excel'e alınmasını sağladığımız parametreler ekranının alt bölümüne “en yüksek hızda çalış (Rapor alınırken bilgiler ekranda görünmesin) parametresi yerini almıştır. Bu parametrenin başında yer alan kutucuğun işaretlenmiş olması raporlarınızı hızlı şekilde listeleyebilmenizi sağlayacaktır. Tabi bu hız raporun niteliğine, içeriğine ve kodlamasına bağlı olarak şekillenecektir. Bu şekilde rapor alındığında ekranda herhangi bir bilgi izlenmeyecek sadece alttaki durum çubuğunda raporun yüzdesi görüntülenecektir.

ġimdi bu raporda yer alan alanları açıklamaya çalıĢalım.

Personel kodu: Yaptığınız sınırlama dahilinde kalan personellerinizin kodları bu kolonda alt alta yer alacaktır.

Adı soyadı: Personellerinizin isimleri bu kolonda yer alacaktır.

Sicil no: Personellerinizin sicil numaralarını yer aldığı kolondur.

Önceki hak ediş tarihi: Ġlgili satırdaki personelin giriĢ tarihi baz alınarak en son hakkettiği tarih bu alana gelecektir.

Ücretsiz izinler: Ġlgili satırdaki personelin ücretsiz kullandığı izinler gün sayısı toplamı olarak bu alana gelecektir.

Hak ediş tarihi: Ġlgili satırdaki personelin en son hak ettiği izinin tarihi göz önünde bulundurularak bir sonraki izinin tekabül ettiği tarih bu alana gelecektir.

Kullanılan gün: Ġlgili satırdaki personelin ilgili yılda, içinde bulunulan güne kadar kullandığı toplam izin günü bu alanda yer alacaktır.

Kalan gün: Ġlgili satırdaki personelin ilgili yılda hak ettiği izninden kullandığı miktarın dıĢında kalan izin hakkı gün olarak bu alanda yer alacaktır.

8.5.2 İzin Defteri Basımı (113342)

Bu rapor ile amacımız, firmanızda çalıĢan personellerin Sicil/Ġzin formu bölümünden girdiğiniz bilgileri doğrultusunda izin hak ediĢ tarihlerine göre izinli olan personelleri listeleyebilmenizdir. Bazı durumlarda firmalar, izin hak ediĢ tarihlerinden önce kendi imtiyazlarını kullanarak personellerine izin vermiĢ olabilirler. Dolayısıyla bu durumda olan personellerinde rapordan izlenmesi istenebilir. ĠĢte bu rapor, personellerinizin hak ediĢ tarihlerini kontrol ederek istediğiniz detaydaki bilgiyi parametreler ekranından yapacağınız seçime göre listeleyecektir. Programa girdiğinizde öncelikle sizden istenen, raporu hangi yıl için alacağınızı seçmeniz, sonrasında izin hak ediĢ kontrolünün yapılıp

yapılmayacağını evet/hayır Ģeklinde belirtmenizdir. Bu parametre “evet” olarak seçilirse sadece izini hak eden personellerin izinleri listelenecek aksi durumda izin kullanan tüm personeller izin hak etmemiĢ olsalar bile dökümde yer alacaktır. Bu belirlemeyle birlikte izin defteri basımı için personellerinizi ve firmalarınızı belirleyeceğiniz ekran gelecektir. Bu ekranda yaptığınız sınırlamadan sonra döküm yeri tercihinize göre defteriniz dökülecektir. Bu dökümde personellerinizin kodları, isimleri, sicil numaraları, yılı, önceki hak ediĢ tarihi, izin sebebi (hastalık, askerlik, zorunluluk, devamsızlık, ara verme, diğer) ve bu nedenlerden dolayı kaç gün izin kullandıkları, bir sonraki yasal iznini kullanacağı tarih, iĢyeri kıdemi, izinli olduğu gün sayısı, yol izni, iznin baĢlangıç tarihi ve izinden dönüĢ tarihi bilgileri yer alacaktır.

8.5.3 Personel Devam Çizelgesi (113343)

Bu bölüm ilgili döneme kadar izin kullanmıĢ olan personelin, izinlerini hangi sebeplerden dolayı kaçar gün kullandıklarını ayrı ayrı gösteren bir çizelgedir. Programa girdiğinizde diğer izin raporlarında olduğu gibi öncelikle yıl seçiminin yapılacağı ekran ile karĢılaĢacaksınız. Daha sonra devam çizelgesini hangi personeller ve veri tabanınızda kayıtlı olan hangi firmalar için alacağınızı belirleyeceğiniz ekran karĢınıza gelecektir. Buradan döküme dahil edilecek personeller ve firmalar seçildikten sonra döküm yeri tercihinize göre karĢınıza direk olarak 'Personel devam çizelgesi' dökümü gelecektir.

Bu döküm içinde bulunduğunuz döneme kadar izin kullanmıĢ ve Ģu anda hala izinli olan personellerinizin kodlarını, isimlerini, sicil numaralarını, izin yılını, ilgili satırdaki personelin; mevcut izin tiplerinden (yıllık izin, yol izni, ücretli izin, hastalık izni, askerlik izni, zorunluluk, devamsızlık, ara verme, diğer) hangisinden kaç gün kullanıldığını gün toplamı olarak vermekte ve söz konusu iznin baĢlangıç ve bitiĢ tarihlerini göstermektedir.

8.5.4 İzinli Personeller (113344)

Bu bölümden kullanıcılarımız istedikleri tarihler arasında izinli olan personellerinin kaç gün, hangi tarihler arasında ve ne için izin aldıklarının bilgisini listeleyeceklerdir. Dolayısıyla program çalıĢtırıldığında öncelikle tarih aralığının girilip F2 tuĢuna basılması gerekmektedir. Daha sonrada raporun hangi personeller ve veri tabanınızda kayıtlı olan hangi firmalar için alınacağı seçilip iĢlem tamamlanmalıdır. Parametre giriĢleriniz doğrultusunda raporunuz istediğiniz detayları size listeleyecektir.

Dökümde seçtiğiniz personellerinizin kodları, isimleri, sicil numaraları, yılı, izin süreleri, izin tipleri, izinlerinin baĢlangıç ve bitiĢ tarihleri ayrı ayrı baĢlıklar halinde yer alacaktır.

8.5.5 Detaylı izin raporu (113345)

Personel izinlerine yönelik her ayrıntının izleneceği bu rapor ile birçok bilgiye tek bir ekrandan ulaĢılabilecektir. Raporun en önemli özelliklerinden biri, personelin kullandığı izin tiplerinin sayısı ve günlerini baz alarak ayrı ayrı baĢlıklarda sunmasıdır. ġöyle ki raporda personelin kullandığı yıllık izin, daha önceki yıllardan devreden izin günü, hastalık izni, askerlik izni, zorunluluk durumunda kullandığı izin, ücretsiz kullandığı izin, devamsızlık sonucu kullanılan izin vb. birçok bilgiye ulaĢılabilecektir.

Raporun son kolonlarında her bir izin tipine yönelik toplamda kullanılan izin sayısı ve gününe yer verilecektir. Tüm bu baĢlıklar İzin formu (111500) ekranından girilen bilgilerden derlenerek hazırlanacaktır.

Programa ilk girdiğinizde karĢınıza gelecek parametre ekranında sizden istenen; raporu hangi yıl için almak istediğinizi ilgili yıl alanından öncelikle belirlemenizdir. Bu ekranda yer alan Hak edişten önce izin kullanabilsin ve Hak ediş kontrol tarihi alanları ile de amacımız; hak ediş kontrol tarihi alanına girilen tarihe kadar izin hakkını henüz elde etmemiĢ fakat programımızın Genel parametreler (116111) ekranında yer alan Hak edişten önce izin kullanabilsin parametresine bağlı olarak, hak ediĢten önce izin kullandırılmıĢ personelin kontrol edilmesi, izin hak ediĢleri raporun

alındığı günden sonra ise raporun bu yıldan kalan gün sayısı kolonunu dikkate almaması, aksi durumda ilgili alana kalan izin sayısının yazılmasını sağlamaktır. Bu ekranla ilgili parametre tercihleri belirlendikten sonra raporun hangi personeller için alınacağı seçilecek ve rapor listelenecektir. Bu raporda yukarıda da belirttiğimiz gibi izin türlerine ait birçok baĢlığa yer verilecektir. Personel kodu, adı, sicil nosu, iĢe giriĢ tarihi, kıdem tarihi, önceki hak ediĢ tarihi, izin hak ediĢ tarihi, bu yıl hak ettiği yıllık izin günü, devreden yıllık izin günü raporda yer alacak baĢlıklardan sadece bir kaçını oluĢturmaktadır.