• Sonuç bulunamadı

Aylık Vardiya Bilgileri Bölümü

E- beyannamelerin paketlenmesi için yapılması gereken işlemler,

14 DÖNEMSEL İŞLEMLER

14.2 Banka Ödeme Emirleri

MaaĢ ödemelerini bankalar aracılığıyla yapan firmalar, çalıĢtıkları bankalara maaĢ ödemesiyle ilgili emirleri bu bölümden yapacaklardır. ġimdi bu menüde yer alan her bir bankayla ilgili maaĢ ödemelerinin nasıl yapıldığını inceleyelim.

14.2.1 Yapı Kredi Bankası

MaaĢ ödemelerini Yapı Kredi Bankası ile gerçekleĢtiren firmalar, bu bölümde yer alan programları kullanacaklardır.

14.2.1.1 Yapı Kredi Bankası (115211)

MaaĢ ödemelerini Yapı Kredi Bankası ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karĢınıza Yapı Kredi Bankası Export Dosya Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Ödenme tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaĢlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaĢ ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih giriĢleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karĢınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın banka nosu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki kodu bu alana otomatik olarak gelecektir. Firmanın banka nosu KuruluĢ programının Firma tanıtım kartı (501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden girilen koddur.

Dosya adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiĢ ise MaaĢAyYıl.

YKB Ģeklinde olur. ġu an 16.02.2009 tarihinde iseniz, maaĢ bilgilerinin kaydedileceği dosya MaaĢ0205 olacaktır. Dosya adını değiĢtirmeniz mümkündür.

Ödeme türü: Yapı Kredi Bankası parametrelerinde yer alan bu parametre ile satır sonu butonunu tıkladığınızda açılacak pencereden bankaya gönderilecek ödeme türü seçilecektir.

Parametre giriĢleri yapıldıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir. Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de “hesap rakamlarının” hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden “ay içi toplam tahakkuktan al” seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda “tek tahakkuktan al” seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler bankaya ödeme emri olarak gönderilir. Bu ekrandan belirlenecek en son detay ise maaĢ ödeme emrinin veri tabanında kayıtlı hangi firmalar için geçerli olacağını seçmenizdir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyaya kaydedilecektir. Bu dosya Yapı Kredi Bankasına ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.1.2 Yapı Kredi Bankası Gönderilecekler (115212)

Personel maaĢ ödeme iĢlemleri için Yapı Kredi Bankası ile çalıĢan firmalar personel programının bu bölümünden bankaya gönderilecek personel ödeme emirlerinin listesini alabileceklerdir. Bu liste personel sicil kartı/ücretler butonunda yer alan "bank. Ödeme" alanında yapılan tanımlamaya göre hazırlanmaktadır.

14.2.1.3 Yapı Kredi bankası Gönderilmeyenler (115213)

Personel maaĢ ödeme iĢlemleri için Yapı Kredi Bankası ile çalıĢan firmalar personel programının bu bölümünden bankaya gönderilmeyen personel ödeme emirlerinin listesini alabileceklerdir. Bu liste personel sicil kartı/ücretler butonunda yer alan "bank. Ödeme" alanında yapılan tanımlamaya göre hazırlanmaktadır.

14.2.2 İş Bankası

Personel maaĢ ödemelerini ĠĢ Bankası ile yapan firmalar bu bölümde yer alan programlarımızı kullanacaklardır.

14.2.2.1 İş Bankası (Eski Form) (115221)

MaaĢ ödemelerini ĠĢ Bankası Eski Form ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karĢınıza ĠĢ Bankası Export Dosya Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Firmanın Banka No'su: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın banka kodu bu alana otomatik olarak gelecektir. Firmaların maaĢ ödemeleri ile ilgili banka tanımlamaları KuruluĢ programının Firma tanıtım kartı (501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden girilmektedir.

Dosya Adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiĢ ise MaaĢAyYıl

Ģeklinde olur. ġu an 01.01.2009 tarihinde iseniz, maaĢ bilgilerinin kaydedileceği dosya MaaĢ0106 olacaktır. Dosya adını değiĢtirmeniz mümkündür.

Parametre giriĢleri yapıldıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir. Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de “hesap rakamlarının” hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden “ay içi toplam tahakkuktan al” seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda “tek tahakkuktan al” seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler ĠĢ Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyaya kaydedilecektir. Bu dosya ĠĢ Bankasına ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.2.2 İş Bankası (Yeni Form) (115222)

MaaĢ ödemelerini ĠĢ Bankası Yeni Form ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden yapacaklardır. Program, içerik ve iĢleyiĢ olarak ĠĢ Bankası Eski Form programı ile aynıdır.

Bundan dolayı bu programı ayrıntılı olarak anlatma gereği duymuyoruz. Bilgi için Bkz. ĠĢ Bankası Eski Form programı.

14.2.3 Halk Bankası (115230)

MaaĢ ödemelerini Halk bankası ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karĢınıza Halk bankası Export Dosya Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Ödenme Tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaĢlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaĢ ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih giriĢleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karĢınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın banka nosu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki banka nosu bu alana girilmelidir.

Dosya Adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Dosya adını değiĢtirmeniz mümkündür.

Firma Şube Kodu ve Firma Banka Kodu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın Ģube ve banka kodları bu alanlara otomatik olarak gelecektir. Firmaların maaĢ ödemeleri ile ilgili banka tanımlamaları KuruluĢ programının Firma tanıtım kartı (501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden girilmektedir. Yani bu alandan seçilen bankanın Ģube kodu ve banka kodu bu alanlara yazılacaktır.

Açıklama: Bu alana maaĢ ödemeleri ile ilgili herhangi bir açıklama yazılabilir. Aralık ayı maaĢ ödemesi gibi bir detay girilebilir.

Ödeme Tipi: Bankaya gönderilecek ödeme ile ilgili dosyanın, maaĢ ödemesi mi yoksa avans ödemesi mi? oluğunu bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda açılacak olan pencereden belirlenecektir.

Parametre giriĢleri yapıldıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir. Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden "ay içi toplam tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler ĠĢ Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyaya kaydedilecektir. Bu dosya Halk bankası'na ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.4 Garanti Bankası (115240+115241)

MaaĢ ödemelerini Garanti Bankası ile yapan firmalar bu ödemelerle ilgili emirleri bu bölümde yer alan programlar ile vereceklerdir. Bu menüde Garanti Bankası (Eski Form) ve Garanti Bankası (Yeni Form) olarak iki program yer almaktadır. Dolayısıyla Garanti Bankası ile ilgili ödemeler bu programlardan herhangi biri ile yapılacaktır. Her iki programa girdiğinizde karĢınıza ilk önce bir uyarı ekranı gelecektir. Bu ekran ile size, firma ve personel hesap numaralarının nasıl olması gerektiğine iliĢkin bilgiler verilecektir. Bu ekrana iliĢkin örnek aĢağıda verilmiĢtir. Evet bu uyarıyı dikkate alarak karĢınıza gelmiĢ olan Garanti Export Dosyası Tanımlaması ekranında ki alanlara giriĢlerinizi yapabilirsiniz. ġimdi bu alanların neler olduklarını açıklamaya çalıĢalım.

Ödenme Tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaĢlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaĢ ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih giriĢleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karĢınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın kodu ve firmanın hesap nosu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın Ģube ve banka hesap numaraları bu alanlara otomatik olarak gelecektir. Firmaların maaĢ ödemeleri ile ilgili banka tanımlamaları KuruluĢ programının Firma tanıtım kartı (501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden seçilmektedir. Yani bu alandan seçilen bankanın Ģube kodu ve hesap nosu bu alanlara yazılacaktır.

Dosya adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı Garanti Bankası (Eski Form) programına göre, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiĢ ise MaaĢAyYıl Ģeklinde olur. ġu an 15.01.2009 tarihinde iseniz, maaĢ bilgilerinin kaydedileceği dosya MaaĢ0107 olacaktır. Garanti Bankası (Eski Form) programında ise 0107.TXT olarak isimlenecektir.

Parametre giriĢlerinizi açıklamalarımız doğrultusunda yapıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor

olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir.

ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir. Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi kod aralığı veya kod yapısı, isim (ad) aralığı veya isim yapısı, sicil no, departman veya görev kodlarına göre sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden "ay içi toplam tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir. Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler ĠĢ Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyalara kaydedilecektir. Bu dosya Garanti Bankasına ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.5 Vakıfbank ve Vakıfbank Yeni (115250+115251)

MaaĢ ödemelerini Vakıfbank ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu programlar ile vereceklerdir. Ġlgili programlara girdiğinizde karĢınıza Vakıfbank Export Dosyası Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Firmanın Banka Kodu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki kodu bu alana Sistem/ġirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak otomatik olarak getirilir.

Dosya Adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiĢ ise MaaĢAyYıl Ģeklinde olur. ġu an 15.01.2009 tarihinde iseniz, maaĢ bilgilerinin kaydedileceği dosya MaaĢ0107 olacaktır. Dosya adını değiĢtirmeniz mümkündür.

Parametre giriĢleri yapıldıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi sıralama Ģekli parametresindeki seçiminize bağlı olarak kod aralığı veya kod yapısı, giriĢi yaparak sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de "hesap rakamlarının" hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden "ay içi toplam tahakkuktan al" seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda "tek tahakkuktan al" seçeneği tercih edilmelidir.

Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler ĠĢ Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyaya kaydedilecektir. Bu dosya Vakıfbank'a ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.6 Akbank (115260)

MaaĢ ödemelerini Akbank ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karĢınıza Akbank Export Dosyası Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Ödenme Tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaĢlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaĢ ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih giriĢleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karĢınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın Hesap Nosu: Firmanızın banka hesap nosu Sistem/ġirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden alınarak bu alana otomatik olarak getirilir.

Ödeme Türü: Bankaya gönderilecek ödeme ile ilgili dosyanın, maaĢ ödemesi mi yoksa avans ödemesi mi? oluğunu bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda açılacak olan pencereden seçmelisiniz.

Dosya Adı: Personellere iliĢkin maaĢ bilgileri programınız tarafından isimlendirilen bir dosyaya yazılacaktır. Bu dosyanın adı, eğer ilgili banka farklı bir isim verilmesini istememiĢ ise MaaĢAyYıl Ģeklinde olur. ġu an 15.01.2009 tarihinde iseniz, maaĢ bilgilerinin kaydedileceği dosya MaaĢ0206 olacaktır. Dosya adını değiĢtirmeniz mümkündür.

Parametre giriĢleri yapıldıktan sonra F2 tuĢuna basmalısınız. Bu tuĢa basılınca, maaĢ ödeme emrinin hangi personeller için geçerli olacağının belirleneceği bir ekranla karĢılaĢırsınız. Firmanızda maaĢ ödemeleri iĢ gruplarına göre farklı tarihlerde yapılıyor olabilir. Örneğin memur maaĢları her ayın 15. Günü, iĢçi maaĢlarıysa her ayın 1. Günü ödenebilir. ĠĢte bu ayrıntılar dikkate alınarak, ödeme emirleri için personel sınırlamasının yapılacağı bir ekran karĢınıza gelmiĢtir Bu ekrandan maaĢ ödeme emri verilecek personellerinizi sıralama Ģekli parametresindeki seçiminize bağlı olarak kod aralığı veya kod yapısı, giriĢi yaparak sınırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekrandan bir de “hesap rakamlarının” hangi tahakkuktan alınacağını belirlemeniz gerekir. Eğer aynı ay içinde birden fazla tahakkuk yapılmıĢsa ve bu tahakkukların toplam rakamları için ödeme emri verilecekse, bu alanda karĢınıza gelecek pencereden “ay içi toplam tahakkuktan al” seçilmelidir. Ödemeler için tek bir tahakkukun değerleri baz alınacaksa, bu durumda “tek tahakkuktan al” seçeneği tercih edilmelidir.

Tek tahakkuktan al seçilirse, programa girerken verdiğiniz tahakkuk numarası neyse, o tahakkuka ait değerler ĠĢ Bankasına ödeme emri olarak gönderilir.

Parametre giriĢlerinizi tamamladıktan sonra tab veya F2 tuĢuna basmanız gerekir. Böylece girdiğiniz bilgiler doğrultusunda personellerinize ait maaĢ bilgileri ilgili dosyaya kaydedilecektir. Bu dosya Akbank‟a ulaĢtırıldığında, verdiğiniz ödeme emirleri doğrultusunda personellerinizin hesaplarına maaĢları yatırılacaktır.

14.2.7 Finans Bank (115281)

MaaĢ ödemelerini Finans Bankası ile yapan firmalar maaĢ ödemeleriyle ilgili emirleri bu bölümden vereceklerdir. Programa girdiğinizde karĢınıza Finans Bankası Export Dosyası Tanımlama baĢlığı altında bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz alanlarla ilgili açıklamalar aĢağıda verilmiĢtir.

Ödenme tarihi: Bu alana otomatik olarak içinde bulunduğunuz günün tarihi gelecektir. Personel maaĢlarının firma hesabından personel hesabına aktarılacağı tarih, yani maaĢ ödemesinin yapılacağı bu tarih ekrandaki tarihten farklı ise, ilgili tarihi gün/ay/yıl formatında bu alana kendiniz girmelisiniz. Tarih giriĢleri için bu alanda satır sonu butonunu tıkladığınızda karĢınıza gelecek takvim ekranından da faydalanabilirsiniz.

Firmanın hesap nosu: MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın bankalardaki hesap nosu bu alana otomatik olarak gelecektir. Firmanın hesap Nosu Sistem/ġirket Tanımı/Firma Parametreleri-2 bölümünden girilen koddur.

MaaĢ ödemeleriyle ilgili olarak firmanızın hesap numarası bu alana otomatik olarak gelecektir.

Firmaların maaĢ ödemeleri ile ilgili banka tanımlamaları KuruluĢ programının Firma tanıtım kartı

(501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden seçilmektedir. Yani bu alandan seçilen bankanın hesap nosu bu alana yazılacaktır.

(501110) ekranının Firma tanıtım kartı 2 sayfasında yer alan Maaş işlemleri banka kodu bölümünden seçilmektedir. Yani bu alandan seçilen bankanın hesap nosu bu alana yazılacaktır.