• Sonuç bulunamadı

Hüküm no 61 Hüküm no: 61 Tarihi: 1167

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: Feragat

Belge özeti: Ayntab kalesi dizdarı es-Seyid Mehmed Emin Ağa‟nın dizdarlıktan feragat etmesi hususunda.

Sabıka Ayntab kal„ası dizdarı es-Seyid Mehmed Emin Ağa zikr olunan dizdarlığı feragat ve hȃlȃ karındaĢı es-Seyid el-Hac Ali Ağaya tevcih ve ihsan buyuruldukda merkum el-Hac Ali Ağa ile kal„a-i mezbure imamı Mustafa Efendi ve kethüda

Mahmud müezzin Monla Ebubekir ve hazinedar Seyyid Mehmed ve katib Abdüsselam ve Topcu Ġbrahim ve bölükbaĢıya Mehmed ve Bevvab Monla Ali ve ÇavuĢ Mehmed ve el-Hac Abdullah ve Berber Mehmed vesair neferat taleb ve iltimaslarıyle savb-ı Ģer„iat mergube ve Mevlana el-Hac Mustafa Efendi ta„yin ve irsȃl olunub ol-dahi bi-farz müslimin ile kal„a-i mezbureye varub akd-i meclis-i Ģer„i „ȃli eyledikde kal„a-i mezbure hazinesinde mevcud olan ȃlȃ harbiye vesȃir eĢya-yı muma-ileyh es-Seyid Mehmed Emin Ağa merkum es-Seyid el-Hac Ali Ağaya ma„rifet-i Ģer„le teslim idüb ol-dahi ahz ve kabz eyledikde neferat-ı mezburenin her biri takrir-i kelȃm idüb hazine-i merkumenin derununda olan cümle eĢya tamamen mevcuddur kat„a noksanı yokdur didiklerinde tahrir olan eĢya defteridir ki ber-vech-i ati zikr olunur hurrire fi‟l-sadis min Ģehr-i Muharremü‟l-haram sene seb„ ve sittin ve mie ve elf.

Ma„den külle aded 480. Araba sacı aded 38. Araba zinciri aded 10. Araba ..?.. aded 77. Araba kolu aded 26. Araba çivisi aded 44. Demir zive aded 1. ġikeste top aded 4. Top parçası aded 2. Ġskemle yabası aded 6. Demir kölnek aded 22. Demir çekiç aded 4. Demir karma aded 24. Demir çivi aded 3. Balta aded 2. Kanca aded 5.

Mızrak dibliği aded 76. Demir köhne kürek aded 10. Demir ..?.. aded 30.

Demir kalem aded 1. Burgu aded 7. Kapı lengeri aded 1. Bakır satıl aded 1. Çomça bakır aded 1. Külçe kurĢun aded 1. Bıçkı aded 4.

Ma„den külçe aded 1. Parça kurĢun aded 9. Adı na-ma„lum birkaç ok. Sarı maden tüfenk aded 23. El kunbarası aaded 2. „imraz aded 3.

Götürengi demir aded 2. Demir mordon aded 15. Demir tahta aded 14. Tahta araba tekeri aded 8. Araba ma„ basat aded 2. Demir çenber 114.

Köhne bir mikdar kendir . Demir götürgesi aded 2. BoĢ küp aded 2.

Demir trazo aded 1. Kantar aded 1.

Köhne sanduka aded 7. Zincirli tulum aded 1. KarataĢ gülle aded 400.

..?.. aded 1. Top aded 24.

Demir toka aded 41. Demir kelpçek aded 21. Zincir kat„a aded 8. Bakağı aded 1. Zindan kilidi aded 3. Hazine kilidi aded 1. Kapı kilidi aded 1. Kapı zinciri aded 2.

Neferat yedinde olan tüfenk aded 11. Hazinede demir tüfenk aded 11. Bir küp ..?..

Defter-i sabıkda mestur olan bir mikdar mihalic demir çengelli demiri ve araba ..?.. mukaddema Birecikde inĢası ferman buyurulan sefaide için Arifi Ahmed PaĢa hazrerlerinin buyurulduları mucebince ma„rifet-i Ģer„iyle virilmekle bu mahale kayd-ı Ģod.

Sayfa 33 Hüküm no 62

Hüküm no: 62 Tarihi: 1167

Belge türü: Defter Belge Konusu: Kalede bulunanların kaydı

Belge özeti: Ayntab kalesi dizdarı es-Seyid el-Hac Ali Ağa‟nın üzerine zimmetli olan ürünlerin deftere kaydedilmesi hususunda.

Hȃlȃ Medine-i Ayntab kal„ası dizdarı es-Seyid el-Hac Ali Ağa ibni es-Seyid Mehmed Ağa taleb ve iltimasıyle kal„a-i mezbure neferatı takrirleriyle zimmetlerinde olan kal„a-i merkumenin miri bağdası defteridir ki ber-vechi zikr olunur fi‟l-yevmü‟l-hamis min Muharremü‟l-haram sene seb„ ve sittin ve mie ve elf.

Der zimmet-i dizdar sabıka es-Seyid Ebubekir es-Saeyid Ebubekir Ağa hınta keyl 24, bi-hesab-ı anbar keyl 480.

Der zimmet-i dizdar sabıka Hüseyin Ağa eytamı vasisi Fatma Hatuna hınta keyl 61, bi-hesab-ı anbar keyl 122.

Der zimmet-i hınta keyl 132, bi-hesab-ı anbar 27.

Der zimmet-i Keçeci Abdullah Emmioğlu es-Seyid Abdullahdan nakl olunan hınta keyl 10, bi-hesab-ı anbar keyl 20.

Der zimmet-i Ömer bölükbaĢı bin Mehmed hınta keyl 20, bi-hesab-ı anbar keyl 40. Der zimmet-i Acem-oğlu Mehmed hınta keyl 10, bi-hesab-ı anbar 20.

Der zimmet-i bölükbaĢı el-Hac Ali hınta keyl 11, bi-hesab-ı anbar keyl 22. Der zimmet-i KaĢıkoğlu Mehmed Ali hınta keyl 15, bi-hesab-ı anbar aded 30.

Der zimmet-i Kuru..?... avreti sağire Osman BeĢe oğlundan nakl olunan hınta keyl 30, bi-hesab-ı anbar keyl 60.

Hacı Rum-oğlu Köse Mehmed, Kuloğlu Mehmedden nakl olunan hınta 4, bi-hesab-ı anbar keyl 8.

Der zimmet-i ġeyh Emir Ahmed Topcuoğlu Mehmedden nakl olunan hınta keyl 8, bi-hesab-ı anbar keyl 16.

Der zimmet-i Topcuzade Mustafa hınta keyl 30, bi-hesab-ı anbar keyl 40.

Der zimmet-i Güllüoğlu kızı Esma veresesi Mustafa ve Hüseyin hınta keyl 10, bi-hesab-ı anbar keyl 30.

Der zimmet-i naalbant Abdurrahman Kanberoğlundan nakl olunan hınta keyl 20, bi-hesab-ı anabr keyl 20.

Der zimmet-i hacı Hüsamzade hınta keyl 25, bi-hesab-ı anbar keyl 50.

Der zimmet-i Kaya Halilden nakl olunan hınta keyl 10, bi-hesab-ı anbar keyl 20. Der zimmet-i Mehmed ve Ahmed ibni Hacı Mehmed Ali hıntaa keyl 5, bi-hesab-ı anbar keyl 10.

Der zimmet-i Katib Abdüsselam hınta keyl 13, bi-hesab-ı anbar keyl 26.

Der zimmet-i Abdüsselam karındaĢı Ebubekir hınta keyl 7, bi-hesab-ı anbar keyl 14. Der zimmet-i Fazıloğlu Mustafa hınta keyl 13, anbar keyl 1, def„a hınta keyl 29, anbar keyl 1.

Der zimmet-i Ulakoğlu Mehmed hınta keyl 8, bi-hesab-ı anbar keyl 16. Der zimmet-i Bakkal Ġbrahim oğlu hınta keyl 8, bi-hesab-ı anbar keyl 16.

Der zimmet-i Katipoğlu Yahya hınta keyl 15, bi-hesab-ı anbar keyl 30. Der zimmet-i Ġbrahim bin Kara ġeyhli hınta keyl 3, bi-hesab-ı anbar keyl 6. Der zimmet-i ..Ġbrahim hınta keyl 32, bi-hesab-ı anbar keyl 7.

Der zimmet-i Mustafa ibni el-Hac Mustafa hınta keyl 5, bi-hesab-ı anbar keyl 10. Der zimmet-i Berber Hızır ..?.. Ümmetullah sufizade Aliden nakl olunan hınta keyl 4, bi-hesab-ı esedi keyl 8.

Der zimmet-i Bayram Ağa oğlu Seyyid Abdullah hınta keyl 7, bi-hesab-ı anbar keyl 14.

Der zimmet-i Musa BeĢe hınta keyl 15, bi-hesab-ı anbar keyl 30. Der zimmet-i Katip kızı Fatma hınta keyl 15, bi-hesab-ı anbar keyl 30. Der zimmet-i Hacı ..oğlu Mehmed hınta keyl 50, bi-hesab-ı anbar keyl 100.

Der zimmet-i Hacramoğlu Ramazan ve AiĢeden nakl olunan hınta keyl 10, bi-hesab-ı anbar .

Der zimmet-i Bevvab Abdullah hınta keyl 15, bi-hesab-ı anbar keyl 30. Der zimmet-i ÇavuĢ Ömer hınta keyl 22, bi-hesab-ı anbar keyl 5.

Der zimmet-i cihet-i Hacı Mehmed Kara Hüseyinden nakl olunan hınta keyl 5, bi-hesab-ı anbar keyl 10.Der zimmet-i Kapıcı Monla Ali Karacandan nakl olunan hınta keyl 5, bi-hesab-ı anbar keyl 10.

POZ 135