• Sonuç bulunamadı

Hüküm no 57’nin devamı

Mihr-i müeccel zevce-i mezbure Emine ba-kararȗ‟l-verese guruĢ 100. Deyn-i oruç beyzade ba-kararȗ‟l-verese guruĢ 222.

Deyn-i Ġbrahim Efendi ba-kararȗ‟l-verese guruĢ 20. Deyn-i tüccar ..?.. Mehmed ba-kararȗ‟l-verese guruĢ 15. Deyn-i salacı ba-kararȗ‟l-verese guruĢ 19.

Müteveffȃ-yımezbure kurban ve helva ve sıhhati guruĢ 20. Düyȗn-ı müteharrik aba-kararȗ‟l-verese ve masarıf guruĢ 78. Cem„an yekûn guruĢ 1264.

Sahhiȗ‟l-baki li‟t-taksim-i beyne‟l-verese guruĢ 1128.

Hisse-i zevce-i mezbure Emine guruĢ 141, ..?.. Ġbrahim BeĢe…?.. Hisse-i ..?.. mezbure Fatma guruĢ 188, mahas 40, 40, 80.

Hisse-i binti el-mezbure Zeyneb guruĢ 266 ..?.. 266 yekȗn 532. Hisse-i ibni umem mezbur Said BeĢe guruĢ 44.

Hisse-i ibni umem el-mezbur Osman guruĢ 44, muhassa 47.

Hüküm no 58

Hüküm no: 58 Tarihi: t.y

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: Alacak davası

Belge özeti: Ġbrahim BeĢe‟nin ölümü ile adı geçen Fatma‟nın kendi hissesini talep etmesi hususunda.

Müteveffȃ-yı mezbur Ġbrahim BeĢenin zehm-i nasda olan alacağı dört yüz seksen yedi guruĢın iki yüz yiğirmi guruĢunu bilcümle verese tahsil ve bȃlȃda tahrir olunan

meblağın seksen sekiz guruĢunu dükkȃn eĢyasından dahi yüz guruĢ cem„an yüz seksen sekiz guruĢu ümemü‟l-mezbure Fatmaya hisse-i Ģer„iyyesi içün ahz ve kabz eylediğini ikrar ve i„tiraf idüb zimem bi-hasıl dahi tahsil olundukda hisselerine göre beynlerinde taksim itmek üzre esȃmileridir ki ber-vech-i ȃti zikr olunur.

Der zimmet Turak-oğlu guruĢ 22, rebi„ 3. Der zimmetGürcü Monla Mehmed guruĢ 22. Der zimmet Berber Monla Hüseyin guruĢ 1. Der zimmetAli Beğ kızı guruĢ 1.

Der zimmet Koskok guruĢ 1, aded 1. Der zimmet Develioğlu guruĢ 3.

Der zimmet Bostancı oğlu Mehmed guruĢ 2, rebi„ 1. Der zimmet Arablıpirin oğlu guruĢ 45, rebi„ 3. Çarpanlı ..?.. Mehmed guruĢ 3.

Der zimmet Ġbrahimli oğlu guruĢ 1. Der zimmet Telli Mustafa guruĢ 32. Der zimmet AfĢaroğlu guruĢ 82. Der zimmet BalveĢman guruĢ 13.

Der zimmet ġerif Mehmed BeĢe guruĢ 22. Der zimmet Kal„alı Monla Ali guruĢ 1, rebi„ 3. Der zimmet Peçeci Ahmed BeĢe guruĢ 1. Der zimmet Türbeci BektaĢ guruĢ 8. Der zimmet Köröslü guruĢ 12. Der zimmet Kabaklıoğlu guruĢ 32. Der zimmet Ahmed Ağa guruĢ 5.

Der zimmet Bostancı Emir Ahmed guruĢ 12. Der zimmet Monla Kasdaroğlu guruĢ 6.

Der zimmet düyȗn Ağazade Ahmed Ağa guruĢ 52. Der zimmet Feyzullah guruĢ 1, rebi„ 1.

Der zimmet BalveĢman karındaĢı guruĢ 1. Der zimmet debbağ Hacı Ali guruĢ 1. Der zimmet Değirmencioğlu guruĢ 1. Der zimmet Yusuf Beğ guruĢ 2. Der zimmet Abdullah Çelebi guruĢ 12. Der zimmet Çerkesoğlu guruĢ 4. Der zimmet Toraman guruĢ 27. Der zimmet Veli Fakı guruĢ 1.

Der zimmet Delekoğlu guruĢ 1, rebi„ 1. Der zimmet Alıcı Ömer BeĢe oğlu guruĢ 1. Der zimmet Hacı Kalender oğlu Ali guruĢ 2. Der zimmet Saka Ġbrahim guruĢ 27.

Der zimmet Berber Hızır oğlu guruĢ 2. Der zimmet Rıdvan avreti Emine guruĢ 1. Der zimmet Diboğlu guruĢ 10.

Der zimmet Kel Rai guruĢ 1, rebi„ 1. Der zimmet Hacı Ali oğlu guruĢ 2. Der zimmet Araz Ağa Mehmed guruĢ 2. Der zimmet Uzun Hüseyin guruĢ 3. Der zimmet Sağırıcı Mustafa guruĢ 72.

Der zimmet Çerkes sipahisi yeğeni guruĢ 1, rebi„ 2. Der zimmet Horozoğlu Helvacı guruĢ 2.

Der zimmet Debbağ Hüseyin Ağa guruĢ 3, rebi„ 3. Der zimmet Araboğlu yeğeni guruĢ 12.

Der zimmet Çakmaklıoğlu yeğeni Abdi guruĢ 5. Sayfa 31

Der zimmet Orucbeğ oğlu Hüseyin guruĢ 8. Der zimmet Uluboğlu Ali guruĢ 4.

Zimem müteferrika ba-defter-i hazrevȃt guruĢ 67. Cem„an yekûn 267.

Hüküm no 59

Hüküm no: 59 Tarihi: 1167

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: SatıĢ

Belge özeti: Ayntab kalesinde zelzele sonucu oluĢan hasarı karĢılayabilmek için kendi malının bir kısmını el-Hac Ömer Ağa‟ya on guruĢa sattığı hususunda

Medine-i Ayntab kal„asının sabıka dizdarı olan Seyid Mehmed Emin Ağa ibni es-Seyid el-Hac Mehmed Ağa meclis-i Ģer„a hatır-lȃzımȗ‟t-tevkȋrde karındaĢı ve hȃlȃ kal„a-i mezkûr dizdarı olan bȃ‟is-i haze‟l-rakim fahrȗ‟l-mustahfizun es-Seyid el-Hac Ali Ağa ibni el-merkumel-Hac Seyyid Mehmed Ağa mahzarında tav„ȃn ikrȃr-ı tamm ve takrir-i kelȃm idüb bundan akdem zelzele-i azime vȃkȋ„ oldukda kal„a-i mezkûrda dizdarlar sakin olduğu ..?.. bir fevkani ve bir tahtani hazine ve tabakası ve odanın ön duvarı ve bȃ‟in duvarı bi‟t-tenbih münhedem olub ta„mire muhtaç oldukda ahali-i kal„a ma„rifeti ve ma„rifet-i Ģer„le ba„de‟l-keĢf kendi halimden bina ve yüz on beĢ guruĢ benim mülküm olmak üzre hücet-i Ģer„iye ile harç ve sarf itmiĢidim hȃlȃ zikr olunan hazine-i mazbata ve duvarların ta„mirleri tarafeynden icab ve kabulü hȃvi ve Ģürȗt-ı mu„ayyeneden „ȃri bey„i bȃt sahih-i Ģer„i ile karındaĢım iĢbu merkum el-Hac Ömer Ağaya yüz on beĢ guruĢa bey„ ve teslim eyledim ol-dahi iĢtirȃ ve kabul ve teslim ve temlik eyledikden sonra meblağ-ı mezbur ba„de on beĢ guruĢa merkum el-Hac Ali Ağa bundan tamamen ahz ve kabz eyledim fimȃ-ba„d zikr olunan hazine-i mutabaka ve duvarların ta„mirleri merkum Seyyid el-Hac Ali Ağanın mülküdür hasbe-mȃ-yeĢȃ ve yehtar mutasarrıf olsun didikde gıbbe‟t-tasdikȗ‟Ģ-Ģer„i ma-vaka„ bi‟t-taleb ketb olundı hurrire fi el-yevmü‟l-sadis min Muharremü‟l-haram sene seb„ ve sittin ve mie ve elf.

ġühȗdü’l-Hȃl

Uğurluzade es-Seyid Ġbrahim Efendi, Ġmam-ı kal„a Mustafa Efendi,müezzin Monla Ebubekir, Mehmed kethüda-yı kal„a, hazinedar Seyyid Mehmed, Katib Abdüsselam, Topcu Ġbrahim, BölükbaĢı Pir Mehmed, Bevvab Monla Ali, Elmacı Abdullah.

Hüküm no 60

Hüküm no: 60 Tarihi: 1167

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: SatıĢ

oluĢan hasarın giderilmesinin masrafları için kendi malından es-Seyid el-Hac Ali Ağaya iki yüz elli guruĢa satıĢını yaptığı hususunda

Medine-i Ayntabın sabıka dizdarı olan es-Seyid Mehmed Emin Ağa ibni es-Seyid el-Hac Mehmed Ağa meclis-i Ģer„a hatır-lȃzımȗ‟t-tevkȋrde karındaĢı ve hȃlȃ kal„a-i mezkȗre dizdarı olan bais-i haze‟l-kitȃb Seyid el-Hac Ali Ağa ibni el-merkum es-Seyid Hacı Mehmed Ağa mahzarında bi‟t-tav„ȗ‟s-saf ikrar-ı tamm ve takrir-i kelȃm idüb bundan akdem kal„a-i mezkûr zelzele-i azimeden harabe ve müĢerref oldukda bilcümle gedikli tımarı vesair neferatı ma„rifetleri ve ma„rifet-i Ģer„le kendi malımdan nefsim içün bina ve hüccet-i Ģer„iyye eylediğim bir fevkani oda ve bir eyvan ve tahtında ahirin binalarını hȃlȃ tarafeynden icab ve kabulü havi ve Ģürȗt-ı müfsideden „ȃri bey„i bȃt sahih-i Ģer„i ile karındaĢım iĢbu merkum es-Seyid el-Hac Ali Ağaya iki yüz elli guruĢa bey„ ve teslim ve temlik eyledim ol-dahi iĢtira ve kabul ve teslim ve temlik eyledikden sonra semeni olan meblağ-ı mezkûr iki yüz elli guruĢu merkum Seyyid el-Hac Ali Ağa yedinden tamamen ahz ve kabz itdim fimȃ-ba„d zikr olunan oda ve eyvan ve ahır ta„mirleri merkum el-Hac Ali Ağanın mülk-i müĢterasıdır hasbe-mȃ-yeĢȃ ve yehtar mutasarrıf olsun didikde gıbbe‟t-tasdikȗ‟Ģ-Ģer„i mȃ-vaka„ bi‟t-taleb ketb olundu hurrire fi‟l-yevmü‟s-sadis min Ģehr-i Muharremü‟l-haram sene seb„ ve sittin ve mie ve elf.

ġühȗdü’l-Hȃl ġahidun-ı sabıkdan. POZ 136