• Sonuç bulunamadı

Hüküm no 47

Hüküm no: 47 Tarihi: 1166

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: Miras paylaĢımı

Belge özeti: Ġbn-i ġeker mahallesi sakinlerinden olan ġerife Fatma binti es-Seyid Mehmed Hüseyin‟in vefatından sonra mal varlığının eĢi ve çocukları arasında taksim edilmesi hususunda.

Medine-i Ayntabda Ġbn-i ġeker mahallesinde sakin iken bundan akdem vefat iden ġerife Fatma binti es-Seyid Mehmed Hüseyinin verȃseti zevç-i nȃkihi es-Seyid Ali Çelebi ibni es-Seyid Mehmed ile sadrı sağire oğlu es-Seyid Mehmede ve sağire kızları Zeyneb ve Fatmaya münhasıra olduğı Ģer„an zȃhir ve müstehak olduktan sonra müteveffȃ-yı mezburenin terekesi ma„rifet-i Ģer„le tahrir ve takdim ve beyne‟l-verese taksim-i defteridir ki ber-vech-i ȃti zikr olunur fi‟l-yevmü‟s-sani ve‟l-iĢrin min Zilhiccetü‟Ģ-Ģerife sene sitte ve sittin ve mie ve elf.

Ber-muceb defter-i kassam babası ve validesi terekesinden müstakil Hacı GöğüĢ değirmeni kurbunda vaki„ beĢ yüz müĢar hazrevat bostanından mezburenin hissesi guruĢ 200.

Yine babası ve validesi terekesinden Karagöz yerinde tarla ma„a ceviz eĢcarından hissesi guruĢ 60.

Yine babası ve validesi terekesinden müstakil olub Küçük pazarda vaki„ bir bab dükkandan hissesi guruĢ 15.

Ġbn-i Kör mahallesinde vȃkȋ„ dahiliye ve hariciye menzil ve odadan yine babası ve validesi terekesinden müstakil olmak üzre hissesi guruĢ 83.

Yine babası ve validesi terekesinden müstakil olub Karasakal mahallesinde vȃkȋ„ ..?.. hissesi guruĢ 100.

Yükde çatma yasdık 7, redif 1, kadife 2, ..?.. sanduka 2, guruĢ 20. Sahan 1, guruĢ 32.

Cam tas 1, guruĢ 2. Sini 1, guruĢ 2 rebi„ 3.

Hamam leğeni 1, Ve kil leğeni 1, guruĢ 32. Ta„lid 1, rebi„ 1.

Ġbrik 1, leğen 1, guruĢ 22. Kilim seccade 1, guruĢ 2.

Tekleme yasdık yüzü 11, guruĢ 5. Yüz yasdığı 3, guruĢ 12.

Alaca don 1, guruĢ 3.

Yorgan 2, döĢek 2, kuömaĢ yüzü guruĢ 8. Keten gömlek 1, guruĢ 1.

Sırmalı gömlek 1, guruĢ 3. Sağir bohça 2, guruĢ 2. Sare 1, guruĢ 22.

Peçe ma„a peĢkir 1, guruĢ 32. Don münakkaĢ 1, guruĢ 12.

Bohça 1, guruĢ 22.

Toylu makrame 1, guruĢ 2.

Ve kırmızı sağire dallı entari guruĢ 5. YeĢil kaftan 1, guruĢ 3.

Kırmızı bohça 1, guruĢ 1. Kaftan guruĢ 1 rebi„ 1. Al bohça 1, guruĢ 1. ..?..guruĢ 1.

MinĢefe 2, guruĢ 1. Yemeni 5, guruĢ 12. Pareli bohça 1, guruĢ 2. Geri basdı entari 1, guruĢ 52. Çit bohça rub„1.

Ġlik guruĢ 2.

Ġncili kalpak 1, guruĢ 8 rub„ 1. Yemeni çenber 12, guruĢ 6. Mumiyan 1, guruĢ 1. Çatığı 1, guruĢ 2.

Köhne AltunbaĢ 1, guruĢ 2. Saç bağı guruĢ 3.

Kırmızı don 1, guruĢ 2. Sebt 1, guruĢ 2.

KuĢak 1, guruĢ 1. Sim kuĢak 1, guruĢ 52. ÇarĢaf guruĢ 1 rub‟ 1. Cem„a guruĢ 678. Minhahȗ‟l-ihracat :

Ġskat-ı salat kefȃret-i yemin guruĢ 10. Resm-i kıymet-i „ȃri guruĢ 17.

Katibe guruĢ 2. Çukadariye guruĢ 2. Muhzırana guruĢ 1. Cem„a guruĢ 32.

Sahihȗ‟l-baki li‟t-taksim-i beyne‟l-verese guruĢ 642. Hisse-i zevç-i mezbur es-Seyid Ali Çelebi guruĢ 161. Hisse-i ibni el-mezbur es-Seyid Mehmed guruĢ 242. Hisse-i binti el-mezbur Zeyneb guruĢ 121 rub„ 1. Hisse-i binti el-mezbure Fatma guruĢ 121 rub„ 1. Sayfa 25 Hüküm no 48

Hüküm no: 48 Tarihi: 1166

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: Yaralanma

Belge özeti: RiĢvan aĢireti-Halikanlı cemaatinden olan Mustafa bin Halid ve Süleyman‟ın aralarında tartıĢıp Süleyman‟ın baĢından yaralanması hususunda.

Husus-ı ati‟l-beyȃnın mahallinde keĢf ve tahriri iltimas olunmağın savb-ı Ģer„iden Mevlana Mehmed Efendi ma„dunen ta„yin ve irsȃl olunub ol-dahi hȃlȃ yedine Ayntab ..?.. fahrȗ‟l-emȃsil ve‟l-akrȃn el-Hac Mehmed Ağa ve Seyyid Ali Ağa taraflarından Helvacı Mehmed ile fi‟l-asl Söğüdlü ahalisinden olub Medine-i mezbure tabi„ Cağdığın nam karyede ber-vech-i ȃti mecruh olan Süleyman bin Abdullahın karye-i mezburda üzerine varub zeyl-i rakimde muharrerȗ‟l-esamı müslimin mahzarlarında akd-i meclis-i Ģer„i „ȃli olundukda mecruh mezkûr kat„a vekalete iktidarı olmadığına binȃen li-ebeveyn karındaĢı Mehmed ile mecruh mezkȗrın zevcesi AiĢe binti Hüseyin nam kimesneler meclis-i ma„kud mezkȗrede takrir-i kelȃm ve ifade-i meram idüb tarih-i kitabdan üç gün mukaddem vakt-i zuhurda iĢbu RiĢvan aĢiretinden Halikanlı cema„atinden Mustafa bin Halid karındaĢım merkum Süleyman ile beynlerinde müĢacere vakȋ„ olub esna-yı müĢacerede iĢbu mezbur Mustafa ve ..?.. ile merkum Süleyman baĢına amden darb ve cürm idüb ..?.. vekalete dahi iktidar olmayub ahali-i kadimede ve sȃirde …?... kat„a da„vȃ ve nizȃ„ımız yokdur harici içinde mezbur Mustafa olmağla kıbel-i Ģer„iden keĢf ve tahrir olunmak matlubumuzdur didiklerinde mecruh mezkȗrın i„tȃsına keĢf ve itikadı nazar olundukda fi‟l-hakika baĢında değnek cürmü olduğu

ba„de‟l-kifȃyet ve müĢȃbede husus-ı mezbur Mevlana-yı merkum mahallinde keĢf ve tahrir ve ba„de ma„ȃn ba„de irsȃl olunan Halil bin Ahmed ve Ali bin Mehmed ile meclis-i Ģer„a gelüb her birei ale‟v-vuku„a inhȃ ve takrir itmeleriyle mȃ-vaka„ bi‟t-taleb ketb olundı fi‟l-yevmi‟lhamis iĢrin min Zilka„de sene 1166.

ġühȗdü’l-Hȃl

Gökoğlan ..?.. Mehmed Çelebi Tarla-yı Cedid, Kasab Hacı Mehmed bin Monla Mehmed Sahancızade Ammudan, el-Hac Kalenderoğlu Mehmed Ammudan, ..es-Seyid Ahmed Çelebi, Seyyid Ali, es-..es-Seyid Mehmed bin Hüseyin Ammudan, ..?..

Hüküm no 49

Hüküm no: 49 Tarihi: 1166

Belge türü: Hüccet Belge Konusu: Miras paylaĢımı

Belge özeti: Kayser mahallesinden olan Abükoğlu el-Hac Ahmed ibn-i el-Hac Ġsmail‟in vefatından sonra mal varlığının eĢi ve çocukları arasında paylaĢılması hususunda.

Medine-i Ayntabda Kayser mahallesi ahalisinden iken bundan akdem fevt olan Abükoğlu el-Hac Ahmed ibni el-Hac Ġsmailin veraseti zevce-i menkȗha-i metrukeleri Hatice binti Mustafa ve Rukiye binti Mehmed Ali ile sulbiye kebir oğulları Mehmed ve Halil ve sağir oğulları Mustafa ve Hasan ve Hüseyin ve Ali ve Ahmede münhasıra ba„de babası mezbur el-Hac Ġsmaile ba„de‟l-hisarȗ‟Ģ-Ģer„i müteveffȃ-yı mezburun terekesi ma„rifet-i Ģer„le tahrir ve takdim ve beyne‟l-verese taksim-i defteridir ki ber-vech-i ȃti zikr olunur fi‟l-yevmü‟l-hamis iĢrin Ramazan-ı Ģerife sene sitte ve sittin ve mie ve elf.

Menzil-i der-i mahalle-i mezbure guruĢ 100. Öküz 1, guruĢ 20.

Ġnek 1, guruĢ 20.

Mezru„ buğday guruĢ 25. ġaayr keyl 7, guruĢ 10. Nohud keyl 4, guruĢ 12. Sahan guruĢ 2.

Lengeri guruĢ 1. Sini guruĢ 3.

Tencere guruĢ 2. TeĢt guruĢ 2. Tas guruĢ 2, Ġbrik guruĢ 1.

Arka esvabı guruĢ 3. Cem„a guruĢ 200. Minhahȗ‟l-ihracat :

Teçhiz-i tekfin kabr guruĢ 5. Ġskat ve kefȃlet guruĢ 42. Resm-i kıymet-i „ȃri guruĢ 5.

Mihr-i müsbet zevce-i mezbure Hatice guruĢ 15.

Mihr-i müehhir müsbet zevce-i mezbure Rukiye guruĢ 50. Katibe guruĢ 12.

Çukadariye guruĢ 12. Muhzırana guruĢ 2.

Sıhhȗ‟l-baki li‟t-taksim-i beyne‟l-verese guruĢ 116. Hisse-i zevce-i mezbure Hatice guruĢ 7 rub„ 1. Hisse-i zevce-i mezbure Rukiye guruĢ 7 rub„ 1. Hisse-i el-mezbur el-Hac Ġsmail guruĢ 29.

Hisse-i ibni el-mezbur kebire Mehmed guruĢ 7, muhassa 57 Hisse-i ibni kebir Halil guruĢ 7, muhassa 57.

Hisse-i ibni el-mezbur sağir Mustafa guruĢ 7, muhassa 57. Hisse-i ibni sağir Hasan guruĢ 7, muhassa 57.

Hisse-i ibni sağir Ahmed guruĢ 7 muhassa 57. Hisse-i ibni sağir Ali guruĢ 2, muhassa 57.

POZ 139