• Sonuç bulunamadı

Beden dili, ilginizi göstermek için kullanılan en sağlam yollardan bir tanesidir. Siz fark etmeseniz de vücudunuzun kendine özel bir dili vardır. Oturma şekliniz, ellerinizle ne yaptığınız, bacaklarınızın konumu, ne hissettiğinizi söyleme şekliniz, ne düşündüğünüz gibi unsurların hepsi beden dilinin bir parçasıdır.

Bir bayanın, karşısında oturan erkeğe olan ilgisini gösterme biçimi de beden dilinin bir parçasıdır. Bir bayan olarak, karşınızdaki erkeğe ilginiz varsa, beden dilini tamamen kontrol altına almak istersiniz. Nasıl mesajlar gönderdiğinizin farkında olmak istersiniz ve karşı tarafa vermek istemediğiniz bir mesaj göndermek istemezsiniz.

Karşınızdaki erkek, beden dilinize dikkat ederek hakkınızda birçok bilgiye sahip olabilir. Bu sebeple, beden dilinizi karşı tarafa doğru mesajlar göndererek, kendi yararınıza çevirebilirsiniz.

Dudakları hafifçe aralama hareketi, cinsel isteğin olduğu anlarda meydana gelen hareketlerden biridir. Bu hareket, dişi jenital bölgeyi simgelediğinden, Dr.

Desmond Morris bunu “kendi kendini taklit” olarak tanımlar. Dudaklar, yalanarak veya kozmetiklerle ıslak gösterilir. Her iki durum da kadının cinsel bir davette bulunduğu izlenimini uyandırır.

Bir kadın cinsel olarak uyarıldığında dudakları, göğüsleri ve cinsel organlarına kan hücum eder,

113

dolayısıyla daha büyük ve daha kırmızı olurlar. Ruj da binlerce yıldır kullanılan ve cinsel olarak uyarılmış dişinin kızarmış cinsel organını taklit etmeyi amaçlayan bir tekniktir.

Erkek, kadının nerede kendisinin yanına yaklaştığına dikkat etmelidir. Kadın erkeğe yaklaşarak ilgilendiğini gösterir. Eğer erkek bir masada oturuyorsa, kadın erkeğe yaklaşmağa çalışacaktır. Eğer kadın oturduğu iskemlede kollarını çaprazlamışsa, canı sıkılmış olabilir veya ilgisiz olabilir. İlgisini tekrar kazanmak için erkek, kadınla ilgili bir konuşma başlatabilir.

Eski dönemlerde yaşamış erkekler bile bir kadının onlardan hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için kadınların beden dili işaretlerine bakmayı öğrenmişlerdi.

Kadın ve erkek arasındaki flört ilişkisinde, erkeklerin, ilgilendikleri kadına gönderdikleri beden dili işaretleri 10-15 çeşit iken, kadınların beden dili işaretlerinin çeşitliliği ise 50’den fazladır. Karşısındaki insandan hoşlandığını belli etmek hususunda kadınlar, erkeklere göre beş kat daha fazla beden dili işareti gönderebilmektedir. Bu, kadın ve erkek arasındaki farklılığı açığa çıkaran ve vurgulayan bir istatistiktir.

Erkekler, kadınların beden dili işaretlerini çözmek için, onların yüz ifadelerini izlemek zorundadır. Bir kadın bir erkekle ilgilendiğinde, yüzü birdenbire canlanır.

Erkek, kadının kaşlarına, dudaklarına ve gözlerine dikkat etmelidir. Erkekler konuşurken, iletişimde bulundukları kadınların beden dilinin nasıl tepki gösterdiğine dikkat

etmelidir. Eğer kadının kaşları yukarıya doğru kalkıyorsa, bu birçok durumda ortaya çıkabilir ve iyi bir şeydir.

Özellikle bir gülümseyişle birleştiğinde, yukarıya doğru kaldırılmış kaşlar, kadının erkeğin söylediklerini kabul ettiğini gösterir. Bu bazen sadece bu sözleri söyleyen, karşısındaki erkek olduğu için böyledir. Bir başkası söylese aynı tepkileri vermeyebilir.

Eğer kadın, erkekle göz teması kurduktan sonra kaşlarını kaldırırsa, bu gördüğü şeyden hoşlandığını gösterir. Eğer kadın düşünürken veya erkeği dinlerken dudakları kıpırdıyorsa, karşısındaki erkeğin dikkatini dudaklarına çekmek istiyor demektir. Muhtemelen ondan hoşlanmıştır. Bunun sebebi, sadece bilinçaltı düzeyde kadının erkeğin dikkatini çekmek isteyişi değildir. Bir erkek bir kadını heyecanlandırdığında, dudak kuruması ortaya çıkar. Kadının gözbebekleri büyüdüğünde, bu konuştuğu erkekten hoşlandığını gösterir. Özellikle aydınlık bir yerde oturulduğunda buna dikkat edilmelidir, çünkü karanlık bir yerde oturulduğunda, doğal bir şekilde gözbebekleri büyür.

Kadınların Beden Dili işaretlerinden biri de göz kapaklarının titreyişidir. Kadının göz kapakları titremeğe başladığında, neredeyse kesin bir şekilde flört etmek istiyor demektir. Kadının burun delikleri genişlediğinde, bu işaret, karşısındaki insan için heyecan duymanın istem dışı bir tepkisidir.

115

Bilek Gösterme

Bilek gösterme, ilgilenme anlamına gelmektedir. Çoğunlukla bayanların poz verirken ya da konuşma esnasında yaptıkları harekettir.

İlgilenen bir dişi, potansiyel erkek eşine bileklerinin iç tarafındaki düzgün yumuşak teni gösterecektir. Bilek

bölgesi, uzun zamandır vücudun en erotik yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Konuşurken avuçlar da erkeğe gösterilir. Özellikle sigara içen kadınlar, bu tahrik edici bilek / avuç gösterme hareketini, sigara içerken çok kolay yaparlar. Kibar ve ateşli bir bayan olduğunu karşı tarafa göstermek için kullanılır ve karşıdaki kişinin ilgisi kazanılır. Bilek gösterme ve saç atma hareketleri, dişi bir görünüme sahip olmak isteyen eşcinsel erkekler tarafından da taklit edilmektedir.

Saç Atma

Baş hafifçe savrularak saçlar omuzlardan geriye veya yüzden uzağa atılır. Kısa saçlı kadınların bile bu hareketi yaptıkları görülebilir. Bu hareket, kendini üstün

görme hareketi olarak da yorumlanmaktadır. Aynı zamanda bayanların, karşılarındakini etkilemek için yaptığı flört hareketidir. Saç atma hareketinin ifade ettiği anlam, hareketi yapan kişinin yüzündeki mimiklere göre yorumlanmalıdır. Çünkü verdiği mesaj, yerine göre değişkenlik gösterebilir.

Erkekler kadınların bakışlarına dikkat etmelidir.

Bir kadın bir erkekten hoşlandığında, sadece onu yukarıdan aşağı süzmekle kalmaz, bunu yaptığını karşısındaki erkeğin fark etmesini de ister. Kadın karşısındaki erkek ile tekrar tekrar göz teması kurduğunda, bu temasa bir gülümseyiş de eşlik ediyorsa, erkekten yanına gelerek ona merhaba demesini bile istiyor olabilir.

Erkekler kadınların saçlarını nasıl düzelttiği ile de ilgilenmelidir. Eğer bir kadın saçlarını bilinçdışı bir şekilde parmaklarıyla kıvırarak düzeltmeye başlarsa veya parmaklarıyla oynamağa başlarsa, bu işaretler onun karşısındaki erkekle çok ilgilendiğini gösterir. Eğer acele ve sinirli hareketler yaparsa, bu onun sabırsız olduğunu, artık beklemeye tahammülü olmadığını gösterir. Kadının aceleci ve sinirli davranışı, durumun umutsuz olduğunu göstermez. Eğer erkek kendisini çok güçlü göstermek istiyorsa, bu rolünü biraz azaltmalı, konuşmaya hakim olmak için uğraşmamalı veya karşısındaki kadına yönelik iltifatlarını azaltmalıdır.

117

Fiziksel Temas

Herkesin bir kişisel alanı vardır. Bunu bedeninizin etrafındaki bir balon olarak da düşünebilirsiniz. Eğer bir kadın bir erkeğin kişisel alanını girer, ona dokunur ve özür dilerse, bu onunla ilgilendiğini gösterir. Bir erkek, bir kadının kendisine uygulayacağı bu gibi testlere hazırlıklı olmalıdır. Eğer bir kadın ve bir erkek bir koltukta yan yana oturuyorsa ve kadın bir elini erkeğin bacağına koyuyorsa, erkeğin nasıl tepki göstereceğini görmek istiyor olabilir. Erkeği komik biri olarak gördüğünden de bunu yapıyor olabilir.

Bacak Atma Hareketleri

Erkekler, genellikle bacakları açık ve saldırgan bir şekilde otururlar. Kadınlar ise bacak bacak üstüne atma hareketini, hassas bölgeleri için bir koruma olarak kullanırlar. Kadınlar, flört ettiklerini göstermek için üç temel pozisyonu kullanırlar. Dizle gösterme hareketinde bir bacak öbürünün altına toplanırken kişinin dizi, ilginç bulduğu kişiyi gösterir. Bu çok rahat bir pozisyon olup konuşmanın resmiyetini ortadan kaldırır ve uylukları sergiler.

Ayakkabıyla oynama hareketi de rahat bir tavrı gösterir ve ayağın ayakkabıya sokulup tekrar çıkarılması, bazı erkekleri çıldırtabilecek kadar baştan çıkarıcı bir etkiye sahiptir.

Çoğu erkek, bacak dolamanın bir kadının yapabileceği en çekici oturuş pozisyonu olduğunu düşünür. Bu hareket, kadınların dikkat çekmek için bilinçli olarak kullandıkları bir harekettir

Kadınlar tarafından kullanılan diğer işaretler arasında, bacakların erkeğin karşısında yavaşça kavuşturulup ayrılması ve dokunulma arzusunu gösterircesine eliyle uyluklarını hafifçe okşamak sayılabilir. Genellikle buna alçak sesle konuşmak eşlik eder.

Özellikle etek giymiş olan bir kadın, bir erkeğin karşısına oturup bacak bacak üstüne atarsa, bu onunla ilgilendiğini gösterir. Eğer bacaklarının yönü ilgilendiği erkeğe doğruysa, bu çok daha belirgin bir işarettir. Eğer pantolon giymişse ve yine bacak bacak üstüne atıp ayaklarını ona doğru yöneltmişse ve üstteki ayağını oynatmağa başlamışsa, ilgilendiği erkeğin dikkatini çekmek istiyor demektir.

Kadınların Gülümseyişi

Bir erkek, yanındaki kadının nasıl güldüğüne, ne kadar sıklıkla güldüğüne dikkat etmelidir. Başka insanlarla konuşurken, aynı hareketleri onlara da yapıp yapmadığına dikkat edin. Genellikle bir erkekten hoşlanan bir kadın kıkırdayarak güler ve bazen kendini durduramaz. Erkeğin yaptığı en aptalca şakalara bile güler. Aynı odanın içinde ilgilendiği erkeğin yanında

119

olmak bile onu mutlu eder. Odada başkaları var ise, onlarla farklı bir dil ile konuşur. Özel beden dili işaretlerini sadece ilgilendiği erkeğe saklar.

Eğer kadın çok hızlı nefes alıp veriyorsa, muhtemelen sizinle ilgileniyor demektir. Eğer ara sıra nefesini tutuyorsa, bu onun hızlı nefes alışını gizlemeye çalıştığını gösteriyor olabilir.

Erkekler, Kadınların Kendilerinden Hoşlandığını Nasıl Anlayabilir?

Erkekler, ilgilendikleri kadının ellerine ve parmaklarına dikkat etmelidir. Eller ve parmaklar, kadınların beden dilini okumakta erkeklere yardımcı olur.

Karşısındaki erkekten hoşlanan bir kadın, onunla konuşurken, parmaklarını bedeninin çeşitli bölgelerinde dolaştırabilir. Eğer parmağında ya da bileğinde bir takı var ise, bunu göstermeye çalışabilir veya güneş gözlükleriyle oynayabilir. Eğer dudaklarıyla ya da burnuyla sık sık oynarsa, karşısındaki erkeği istediğine dair bir işaret gönderiyor olabilir. Bunlar, bir kadının bilinçaltından gelen, ilgilendiği erkeğin dikkatini çekmek için yaptığı hareketlerdir. Bu tür beden dili işaretleri gönderen bir kadın, karşısındaki erkeğe seksi bir kadın olduğunu anlatmaya çalışıyordur.

Bir kadın, sizinle ilgileniyorsa etrafınızda dolaşabilir. Kalp atışları hızlanabilir. Bütün bunlar,

kadının kendisini sinirli hissetmesine sebep olabilir. Bu nedenle, üzerinden gerginliği atmak için, parmağındaki yüzüklerle, kulağındaki küpelerle oynamaya devam eder.

Bacaklarını hareket ettirerek üzerindeki fazla enerjiden kurtulmaya çalışır. Elindeki şarap kadehi veya bir su bardağı ile oynayıp duruyorsa ve arada ilgilendiği erkeğe bakıyorsa, onun dikkatini çekmeğe çalışıyor demektir.

Eğer hareketleri yavaş ve kontrollü ise karşısındaki erkekle ilgileniyor demektir. Eğer hareketleri hızlı ve kontrol dışı ise, muhtemelen sabrı taşmak üzeredir.

Eğer bir kadın bir erkekten hoşlanırsa, bilinçdışı bir şekilde erkeğin beden dili hareketlerini aynalamaya başlar. Bu, kadın ve erkeğin aynı frekansta olduğunu ve ilişkideki samimiyetin arttığını gösterir.