• Sonuç bulunamadı

Doğa koĢullarında SAVAġMAYABĠLĠRSĠN. Ġnanmazsan ayetlerin devamını oku

Sohbet n° 015 - Tarih: 02 kasım 2001

2. Doğa koĢullarında SAVAġMAYABĠLĠRSĠN. Ġnanmazsan ayetlerin devamını oku

<> 4-Nisa/103: Korku halindeki namazı tamamlayınca, artık Allah'ı ayakta, oturarak, yan yatmıĢken anın. Sükûnet bulduğunuzda, namazı tam bir biçimde yerine getirin. Namaz, müminler üzerine vakti belirlenmiĢ bir farz olmuĢtur.

<> 4-Nisa/104: DüĢman topluluğu izlemekte gevĢeklik göstermeyin. Siz sıkıntıya düĢüyorsanız, hiç kuĢkusuz tıpkı sizin gibi onlar da sıkıntıya düĢüyorlar; ama siz, Allah'tan onların umamayacağı Ģeyleri umuyorsunuz. Allah, Alîm'dir, Hakîm'dir.

103. ayet, namazın müminler üzerine VAKĠTLĠ FARZ olduğunu beyan ediyor. 104. ayet ise çok enteresan. 105 olabilir?

<> 4-Nisa/105: KuĢku yok ki, biz bu Kitap'ı sana, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği ile hükmedesin diye hak olarak indirdik. Sakın hainlere yardakçı olma!

Aman tanrım silmiĢler! Yağmurdan dolayı savaĢmamak izni bile vardı ayette... Nerede o ayet?

Yaw bir el atın, baĢka bir Kur'an'dan bulun da yazın...

<> Ayet 102‟de YAĞMUR var.

ġimdi rahatladım. Orada ne diyor?

<> 4-Nisa/102: Sen içlerinde olup da salatlarını ettirdiğin zaman, bir kısmı seninle beraber salata dursun ve silahlarını da yanlarına alsınlar; secdeyi yaptıktan sonra onlar arkanıza geçsinler; kılmayan öbür kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar, tedbirli olsunlar, silahlarını alsınlar. Kafirler, size ansızın bir baskın vermek için, silah ve eĢyanızdan ayrılmıĢ bulunmanızı dilerler. Yağmurdan zarar görecekseniz veya hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanıza engel yoktur, fakat dikkatli olun. Allah kafirlere Ģüphesiz ağır bir azap hazırlamıĢtır.

HAH iĢte bunu arıyordum! Evet fırtına, soğuk ve grip dahil hastalık bile savaĢmamaya mazerettir. Bunu yorumlayalım? Eskiden karınca sürüsü gibi öldürülüyorduk. ġimdi ise BĠR TEK CAN bile kıymetli. Yani Amerika, bir Taliban öldürmek için binlerce ton bomba ve bunun seferi maliyetini...

Açıkçası Amerika‟ya bir Vietnamlı öldürmek 50 bin dolara mal oluyordu. ġimdi bu daha da arttı.

Çünkü artık ASKER öldürülmemeli. ALLAH da yukarıdaki ayette bunu söylüyor.

Tutup da Ģehitlik adıyla yakamızı açıp, “Vurun lan beni alçaklar, vurun ben Ģehid olup Cennet'e giricem” diyemiyorsunuz. Onlar eskidendi. Allah artık bizlerin “CANININ” bir yağmurdan, bir gripten bile ZARAR görmesini istemiyor, değil ÖLMEMĠZĠ ĠSTEMEK...

ġimdi yukarıdaki ayetten “SAVAġ” seferi durumunu çıkarıp, YOLCULUK SEFERĠ DURUMUNA GETĠRĠYORUM:

“Sen de içlerinde bulunup onlara namaz kıldırdığın zaman, onlardan bir kısmi seninle beraber namaza dursunlar, silahlarını (yanlarına) alsınlar, böylece (namazı kılıp) secde ettiklerinde (diğerleri) arkanızda olsunlar. Sonra henüz namazını kılmamıĢ olan (bu) diğer gurup gelip seninle beraber namazlarını kılsınlar...”

ġimdi böylece daha sade izleyebilirsiniz. (Not: yolculukta da BĠR TEK REKAT kılınacaktır.) ġimdi bu ayeti daha iyi görebildiniz mi?

<> Miracımız çok azaldı, zaman geniĢlemesine mi ihtiyacımız var namazda?

Miracımız “AZ ve ÖZ” oldu. Günde 40 rekat ve 5 vakit angaryasıyla, ne dosdoğru namaz kılar ne de HUġU alırsın. Artık o iĢkencedir. Ve hiç bir genç de bu yüzden 5 vakit 40 rekat namaza baĢlamak istemiyor. Onlara bir Allah'ın kulu dese ki, 3 vakit x 2Ģer rekat, zerrece imanı olan bir milyar insan NAMAZA BAġLAR.

Bunu söyleyen ve yazan ben değilim, ALLAH ve ayetleri... Ayetler “Günün iki yanında = Tarafeyn en Nehar” iki vakit namaz olduğunu yazıyor; bu iki vakti de “Salatı Vusta = Gölgenin direğin dibine en kısa düĢtüğü öğlen dikmesi”nin belirlediğini...

<> Y.Nuri önce üç vakit dedi, sonra kıvırdı.

Hoca arkadaĢımdır ve ilmi yoktur. Hadisler'e ve geleneksel Ġslam‟a bakıĢ açısını tasvib ediyorum ama ilmi yok. Buna rağmen Edip Yüksel'den kesinlikle on kat ilim sahibi. Edip Yüksel ise baĢka bir dinin, baĢka konuĢan, çok tehlikeli bir Mürtedi.

Namaz Ģu: Günün iki yanında; a) öğlene kadar iki rekat, b) öğleden sonra iki rekat. Bütün gece;

c) iki rekat. Bunların adı FARZ, vakitli ve emirdir. Asla ve asla kaçırılmaz, kazası olmaz, hiçbir Ģekilde yerine konmaz.

<> Sabah namazı vakti?

Sabah namazı vakti Ģu: “Ġki ezan arası BĠR VAKĠTTĠR!” Bu durumda sabah namazının vakti öğlene kadardır. Sabah, gün doğarken çok makbuldür, çünkü Ģahitli namazdır, gece-gündüz melekleri devri teslim etmektedirler.

Yani sabah, GÖLGE en uzundur. En kısa olan ÖĞLEN'e kadar bir vakit. Sonra yeniden gölge öteki yönde uzar ve gün batana kadar ĠKĠNCĠ vakit. Bu iki namaza TARAFEYN denir (Ġki taraf). Ġlkine Subh (Sabah), ikincisine Nehar da deniyor. Ġkindi ve Yatsı, Kur'an'ın hiçbir yerinde geçmez. Sadece ZORAKĠ meallere sıkıĢtırmaya çalıĢırlar. Bütün gece (AkĢam ile Yatsı tek namazdır ve TÜM GECEDĠR), ak iplik - kara iplikten yine ak iplik - kara iplik seçilene kadar, tüm gece bir tek vakit ve ĠKĠ rekattır.

Ammmmmmaaaaaa, bu farz dıĢında Allah Ģöyle buyuruyor: “Allah, sizlerin gündüz iĢleriyle meĢgul olduğunuzu bilmektedir. Siz Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyunuz!”

Ammmmmmmmaaaaa, “Bir de keĢke gecenin bir yerinde kalkıp salata dursalardı ne iyi olurdu” diye bir ayet var. Bu, “KALK ve NAMAZ KIL” diye emreden bir ayet değil. O, “Rica eden, fazla bir mesai teklif eden ve DĠLEK KĠPĠ!” (Bunun tersi farzlar, EMĠR KĠPĠDĠR.) Senin dileğine bırakmıĢ. Canın istersen kılıyorsun ve istediğin kadar kılıyorsun.

Farzlar 6 rekattan ibaret. Ama benim canım, geceleyin (hele ki kıĢ geceleri bir uzun ki uzun) kalkıp kılmak istiyor. Her biri ĠKĠġER rekatta bir selam vermek üzere, 2-22-222 rekat daha kılabilirim. Buna vitir deniyor.

Vitir mutlaka, “Gecenin bir yerinde kalkıp, uykudan ya da istirahatten kalkıp, geceyarısından sonra kalkıp”, kılınması DĠLEĞE bırakılmıĢ, bir DÖRDÜNCÜ NAMAZ gibidir.

Oysa Sünnetler sizi gündüz oyalıyor. Evvel sünnet, son sünnet, bu müekkede, bu gayrı müekkede. (Bunları Muaviye ve Yezid ikilisi uydurmuĢtur.) Neden ben kısıtlı sayıda nafile namaz kılayım? Allah demiyor mu, “Gecenin geç bir saatinde kalk ve dilediğin kadar namaz kıl” diye?!

<> ġu anda 3 vakit namaz kılan Müslüman topluluk var mı?

Evet, tüm ġii camiası ile Hanifler ve Ġbrahim Milleti ÜÇ vakit kılıyorlar. Bir de Hacca gidildiğinde (Minareye kılıf olsun diye sözde CEM ediyormuĢuz) ÜÇ VAKĠT kılıyor hacılar...

ġiilerin tamamı üç vakit kılıyor. Çünkü birden bire bir AYRILIK olmadı. Bir hakem, Ali'yi aldattı.

Onun taraftarları o günden beri kendilerine “Mağdur = ġii” diyorlar. O gün namaz beĢ vakitten ÜÇE inmedi. Tam tersine ÜÇ iken BEġ'e çıktı ki MEZHEBLER ARASINDAKĠ UÇURUM derinleĢsin.

<> Ġranlılar 5 vakit kılıyormuĢ?

Hayır, Ġranlılarda sadece Sünni olanlar 5 vakit kılıyor.

<> Sorduğum arkadaĢ ġii idi. Ama 12 yıldır Ġran‟a gitmemiĢ...

Ġbrahim‟den beri 3 vakit x 2 rekat olan namaz, Ebu Süfyan - Muaviye - Yezid denen üç kuĢak boyunca 5 vakit oldu.

<> Ġyi ama neden böyle yaptılar?

Yaw bu hep Siyasal Ġslam. Ebu Süfyan, Mekke‟nin reisiydi, Resulullah'ın baĢ düĢmanıydı.

Resulullah Medine'den dönüp kansız biçimde Mekkeyi aldı. Bu Ebu Süfyan ve elbette veliahtı, yani yeni kral olması gereken Muaviye ve onun oğlu Yezid, bu iĢi babadan oğula geçecek biçimde tezgahladılar.

Cumhuriyeti (Halifeliği) yıkıp yerine saltanatı koydular.

Bunları yazdığımda bana, “Sen Ali'yi, Hasan Hüseyin'i çok kolluyorsun, sen kızılbaĢsın!” dediler,

“Sen Muaviye'yi, Yezid'i sevmiyorsun, sen Alevisin!” dediler. Artık ne dersen de, adamlar baĢtan bozuk.

Ebu Süfyan sofuları, Hanifliğin birinci dereceden Halk düĢmanları. Ġyi ki 15 vakit yapmamıĢlar...

Bu arada yanıt geldi: ġiilerin yaklaĢık 45 milyonu üç vakit (Ġran'da) ve Pakistan'da yine yaklaĢık 60 milyon ġii üç vakit kılıyor. Bunlar içinde, Afganistan'da Hazeri ve Dari denen gruplar da ġii. Irak'ın %60'ı ġii, kalanı Sünni. Irak‟ta da üç vakit çoğunlukta... ġu internet ne güzel bir Ģey. Vallahi rakamlarla önüme gönderdi arkadaĢlar. Bir yaĢıma daha girdim...

<> Ġran‟da cuma namazlarına kadınlar da katılıyormuĢ, ama Türkiye‟de kadınları her Ģeyden dıĢlarlar.

<> Afrika‟da kadınlar caminin avlusuna bile giremezmiĢ cenazede, evde oturur Kur‟an okurlarmıĢ.

<> Türkiye‟de de ancak avluda bir köĢede beklemelerine izin veriliyor.

Bunlara sadece üzülüyorum. Bizim her köĢemizde böyle bir Talibanlık var. Her evde bir veya iki kiĢide böyle bir Süfyanilik var. Allah bizim yardımcımız olsun. Biz Hanif Müslümanları, öteki Müslümanlardan korusun. Allah, Gonca KuriĢ'lerimizi, Hizbullah'çı geçinen katillerden korusun.

Yarın öbür gün, Ġstanbul'un Ġkiz Kulelerini (Sabancı), uçaklarla dalarak yıkanlardan korusun.

Türkiye'ye bir hayvan sürüsünü sokanlardan, Ģap hastalığı ve onun doğal ortamı olan Anthrax'dan korusun. Allah, biz Müslümanları, Müslümanların Ģerrinden korusun.

<> Size hiç tehdit mektupları yolluyorlar mı?

Ġki kez kaçırıldım. Yedikule'de kurĢun yağmuruna tutuldum (Polis 8 kovan buldu). Beni, YaĢar Nuri ile geceyarısı saat 03:00'de Flash TV'deki programımdan çıkarken “otomobille kaçırdılar”. Yoğun kar yağıĢı altında, trafik çevirmesi (zincir kontrolü) olduğundan ve otomobil durdurulduğundan; ürkerek beni dıĢarı atıp U dönüĢüyle oradan kaçtılar.

Kaçıran kim tahmin et bakalım??? Dinç Bilgin - Zafer Mutlu - Ali Kırca - Selahattin Duman ÇETESĠ. Çiller ile ilgisi yok. O iĢin SABAH grubuyla ilgisi var. Günaydın gazetesinin ve daha sonra da Sabah gazetesinin Genel Yayın Müdürüydüm.

Bunlarla sorunlarımız vardı. Mesela Tevfik Yener, yerine beni müdür yapınca, kıyamet koptu.

Tevfik Yener o günlerini asla unutamadı.

Selahattin Duman‟ı da Sabah gazetesine iĢe alan benim. Ben gazeteden ĠSTĠFA ederek ayrıldım.

Benim yerime Zafer Mutlu Genel Yayın Müdürü, Selahattin Duman da onun yardımcısı oldu. (Tevfik Yener HĠÇ bir Ģey olamadı garibim.)

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Çetenin baĢı Dinç Bilgin nerede acaba??? = Hapiste. 8 yıl yatacak.

Zafer Mutlu??? = Tutuksuz yargılanıyor. YurtdıĢı yasaklı ve kamu hakları kısıtlı. Ayrıca iki yıl hapis yatacak.

Selahattin Duman??? = Bana aleyhimde yazdıktan sonra “ĠġTEN KOVULDU”. Müdürlüğünü alıp sokağa bıraktılar. Yazılarını evinden gönderdi.

Gazetecilik yerine FĠLM çevirdi. Ve cinsel tercihi (çamaĢırlarını kastediyorum) çok iyi bilinir bizim camiada. Çetenin haline bakın da bir görün... Ali Kırca‟nın daha çekeceği var??? = Sadece asansör boĢluğundan düĢtü de bacağını kırdı. Onu da ATV'den kovdular. ġimdi dörtte bir fiyatına Star'da çalıĢıyor.

Hem de yönetmen değil, baĢspiker olarak...

Bilmem ki benimle uğraĢanları Allah uğraĢtırtmıyor mu? Yoksa ne kadar Ġblis varsa mı benimle uğraĢıyor??? Mehmet Kutlular??? = Yeni Asya gazetesinde üç gün boyunca, benim için “Papa'nın ajanı, Yahowa Şahidi ve Diyarbakır Yahudisi” diye yazdı.

Sonra da “Morfinman olduğumu, kollarımda sayısız iğne deliği izi olduğunu” yazdı çizdi.

Hiçbir Ģey demedim. Yıllar sonra genç kızı, 17 yaĢına gelince, eroin kriziyle komaya girip can verdi. (Allah Rahmet eylesin.) Bu olayın benimle ilgisi olduğunu hiç anlamazdım ama, Ģu “morfin ve eroin”, iĢte burada anladım Allah'ın Müntekim olduğunu...

Yani bana uyuĢturucu iftirası atmasaydı, bu iĢin benimle bir ilgisi olabileceğini hayat boyu aklıma getiremezdim. Ama Kutlular gibi bir adam, yani hacı hoca takımı ve Ġran'a bağlı bir Nurcu, ailesini de öyle yetiĢtiriyor. ġuraya bakın ki minicik kızı bu merete alıĢıyor ve hatta kaçınılmaz sona adım adım gidiyor. Yani hiç olmayacak bir ailenin kızı, bana atılan iftirayla tam bir özdeĢ sonuçla can veriyor.

Bunlara rastlantı diyebilir misiniz? Benim kolumda normal olarak (ödüm patlar) bir penisilin iğnesi izi bile olmamıĢtır.

<> Aleyhinize yazdıkları yazıları okudum, çok çeliĢkili...

O yazılar komik. Beni döveceklerine, yer yer de övmüĢler.

<> Tevfik Yener, “Adının Hans olduğunu iddia ediyordu” diyor; Selahattin Duman ise, “Hans ismini biz koyduk ona” diye yazıyor. Ġkisi birbirini yalanlıyor...

Ellerinde değil ki, hayrandılar bana. Çok gülmüĢtüm...

<> Yener, “Kafasında sarı bir peruk vardı” diyor; Duman ise, “Tevfik abi ona bir peruk ayarladı, ama sarısını bulamadı, siyahını alıp oksijene yatırdı” diye Tevfik abisini yalanlıyor :).

Sana birinin adını vereyim: Nezih Dündar.

<> Yalan söylemeyi bile becerememiĢ gafiller!

ġimdi benim sitedeki resmime bir bak: 37 yaĢındaydım. (Renkli resim ise 57 yaĢında, yani 20 yıl arayla çekilmiĢ.) Herhalde resimde peruk olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsin. Siteyi aç bir bak. Bunlar manyaklar mı? 1982'de Selahattin Duman'ın MÜDÜRÜ idim.

<> Sizin sitedeki resim, kitabınızın arkasındaki resim, hiç de peruk gibi değil.

O resim, gazete için çekildi. Ve “Sana bir sır: Nezih Dündar” dedim. Onun telefonunu rehberden bulup selamımı söylersen, “ĠLK GÜN” birlikte tanıĢtığımızda, “Adınız Hans mı?” diye ĢaĢırdıklarını öğreneceksin.

<> Çete dediniz, ne tür bir çete?

Çete kimlere denir? Ġkisi gazetede, biri Aktüel dergisinde, ötekisi ATV'nin bücürü Ali Kırca. Bunların aynı grup olması ve dört gazete ile birlikte saldırmaları ve onlardan baĢka hiçbir kimsenin de bunu hiç yazmaması, çete olmanın birincil alameti değil mi?

Ayrıca; Dinç Bilgin - Zafer Mutlu ikilisi, ETĠBANK'ın hortumcuları. Selahattin Duman ise, parayla ihale takipçisi. Palyaço bir adam, soytarıdır yazıları gibi. Ciddi hiçbir tarafı yoktur. Yani Allah bir dıĢında dediğine asla inanılmaz. Onun için tarzı hep “Gırgır”dır. Asla ciddi bir yazı yazdığı görülmemiĢtir.

<> Selahattin Duman‟ın cinsel tercihi nedir?

Vallahi cinsel meseleleri Fatih Altaylı ile Emin ÇölaĢan'a soracaksınız. Üçü birlikte “iĢe” çıkıyorlar...

<> Gazetecilik mesleğinin yüz karaları!

Evet aynen öyle... Gazeteciler arasında centilmenlik protokolü var: ÇalıĢan meslekdaĢlar, asla birbirlerinin çok özel sırlarını anlatmazlar. Bu yazılmamıĢ bir kuraldır. Bu bakımdan zavallı okuyucu, bu yüzkaralıklarından hiç haberdar olmaz. Ancak hapse falan girerlerse...

Yaw Millet, dedikodu edeyim derken saati de 03 yapmıĢız. Yatmaya niyetiniz yok mu? Sırlarımı açmayan ve ayıpları örten bir insanım aslında. Ama bugün bir Ģey oldu bana. Ben de centilmenlik anlaĢmasını bozdum. Arada bir böyle dereden tepeden söyleĢmek de iyidir. HoĢçakalın...

<> Ġyi geceler. Ġyi geceler.

Milleti uykusundan uyandırmıĢ olmayayım dedim ama, uyumayan iki kiĢi varmıĢ meğer...

<> Ġyi geceler. Ġyi geceler.

Üç ve 4...

(f) (l) (Gül ve sevgi).

<> Ġyi geceler. Ġyi geceler. Ġyi geceler.

Messenger de parantez içine f yazarsan gül resmi çıkıyor (Flower), L yazarsan Love = Kalp iĢareti.

Mesela (k) yazarsan öpücük ve (s) yazarsan sleep... ġimdi bir deneyin bakalım...