• Sonuç bulunamadı

DÖRDÜNCÜ NÜSHANIN MÜSABAKALAR

Belgede Çicek mecmuası (İnceleme-Metin) (sayfa 138-142)

1.Güzel Yazı Müsabakası

Karilerimiz bu müsabakaya, temiz bir kâğıda özenerek yazacakları bir satır yazı ile iştirak edebilirler. İstanbul ve taşra karilerimiz arasında güzel yazı birincilerine ikişer lira, ikincilere birer lira, üçüncülere yarımşar lira, dördüncülerden yirmi beşincilere kadar birer kitap hediye edilecek ve birincilerin yazılarının klişesi yaptırılarak resimleriyle birlikte mecmuamızda derç olunacaktır.

2.Harita Müsabakası

20 santimetre mürabbaında bir kâğıt üzerine sevgili Anadolu’muzun bir haritasını çizgisiz ve vilayet merkezlerini işaret ediniz. Ve boyayarak gönderiniz. İstanbul ve taşra birincilerine birer bezli ve büyük Anadolu haritası, ikincilere harita boyamak için renkli boya kalemi, üçüncülere ufak sulu boya takımı, dördüncülerden yirmi beşincilere kadar birer güzel kitap hediye edilecektir.

3.Resim Boyama Müsabakası

Bu resmi kopya ediniz. Ve boyayıp bize gönderiniz. İstanbul ve taşra birincilerine birer büyük sulu boya takımı, ikincilerine birer küçük sulu boya takımı, üçüncülerine gayet şık ve zarif cep defteri, dördüncülerden yirmi beşincilere kadar birer resim defteri hediye edilecektir.

4. Terfi-i sınıf eden bir arkadaşınıza kısa ve fakat ruhlu bir tebrikane yazınız.

İstanbul ve taşra karilerimizden en iyi yazan altı karimize Reşat Nuri Bey'in Çalıkuşu namındaki meşhur eseri hediye edilecek. Birinci ve ikinciliğin eserleri mecmuaya derç olunacaktır.

Bilmece ve Müsabaka Cevapları

Resimli bilmecemize dokuz yüz altmış üç karimiz iştirak etmiş ve cümlesi kadının kocasının başında olduğunu bulmuşlardır. Hal edenler arasında çekilen kurada İstanbul birinciliğini Vaniköy’ünden Selime Suat, ikinciliğini Kızıltoprak Ümit Kulübü'nden Ahmet Muhtar, üçüncülüğünü Darüşşafaka'dan Necati Memduh Hanım ve Efendiler kazanmışlardır.

Kitap Kazananlar: Üsküdar İhsaniye’de Alt Sokak’ta 110 numaralı hanede Ali, İstanbul İran Sefarethanesi'nde Saraydar Salih Efendi mahdumu Hasan Remzi, Numune-i İrfan Mektebi’nden 193 Mehmet Avni, Macit Mehmet Karakaş Ticarethanesi'nden Reşit Salih, Karaköy'de Borla Biraderler Ticarethanesi'nden İsak Solam, Galatasaray Lisesi'nden Muvahhit Necip, Vefa Lisesi'nden Hasan Adnan, Galatasaray Lisesi'nden Taha Halit, Numune-i İrfan Mektebi'nden 439 Yusuf Recep, Beyoğlu Dördüncü Kız Mektebi'nden 155 Şaziment Hüseyin, Feneryolu Yaver Ağa Sokağı'ndan Rıfat Bey’in Hanesi'nde Faruk, karilerimizden Ethem Şevket, Fatih On Üçüncü Kız Mektebi’nden Nimet Servet. Ticaret Mekteb-i Alisi'nden Mahmut Şakir, Beyoğlu Asmalı Mescit Damatoğlu Apartmanı’nda Birinci katta oturan Zeki, Anadolu Hisarı çarşı başında Baha Bey’in hanesinde İsmail Mükerrem, Laleli İkinci Apartman İkinci kat 13 M. Suphi, Üsküdar Yirminci İlk Kız Mektebi’nden 265 Muazzes Süleyman, Anadolu Bağdat Demiryolları merkez mağaza tahrirat kalemi amiri Şerafettin Bey mahdumu Ahmet İzzet, Kadıköy’ünde Kuşdili’nde İshak Bey Sokak’ında 14 Numaralı hanede oturan, Şişli'den Bedia Hamdi, Üsküdar Hayrettin Çavuş Mahallesi 23 numarada Vefa Bey mahdumu Sefa, Galatasaray Lisesi'nden 451 Aziz Mahmut, Selimiye civarında 10 numarada Üsküdar Lisesi'nden Mehmet Zerrin, Feyz-i Ati Lisesi’nden 245 Mebruke Zeki Bey ve hanımlar birer kitap kazanmışlardır.

Coğrafya müsabakasına pek az karimiz iştirak ettiğinden bizzarure müsabaka müddeti temdit edilmiştir.

Üçüncü nüshamızdaki hesap müsabakasına iştirak ve hal eden karilerimiz arasında İstanbul birinciliği Feyz-i Ati’den Ahmet, ikinciliğini Beyoğlu İtalyan Mektebi'nden Nurettin, üçüncülüğü Galatasaray Lisesi'nden Suat efendiler kazanmışlardır.

Birer Kitap Kazananlar: Vefa’da Sabri, Galatasaray Lisesi'nden 965 A. Cenani, Tophane'de İtalyan Mektebi'nden Mehmet Nuri, Bulgar Mektebi'nden K.Lotikov, Üsküdar'da Ferah Sokağı 65 numaradan Muzaffer Saadettin, Feyz-i Ati’den Behçet Sadık Gelibolu Mektebi'nden 233 Ahmet Tevfik, Ticaret Mekteb-i Alisi'nden Mahmut Şakir, Üsküdar’da Kandil Yokuşu’nda 49 numaralı Şevki Bey mahdumu Ahmet İhsan, Şişli'den Bedia Hamdi, İstanbul Laleli İkinci Apartman'da M. Suphi, Anadolu Bağdat Demiryolları Merkez Mağaza Amiri mahdumu Ahmet İzzet, Beşiktaş Ortabahçe Mecidiye Sokağı’nda 23 numaralı hanede Hasan, karilerimizden Mehmet Kemal, Vefa Lisesi'nden Osman Kemalettin Bey ve hanımlar.

Taşra Karilerimizin Müsabaka ve Bilmece Cevapları

Üçüncü nüshamızdaki resim boyama müsabakasına iştirak eden taşra karilerimiz arasında birinciliği Ankara Lisesi'nden A. Tahir, ikinciliği Sinop'tan N.N., üçüncülüğü Adana Şehr-i Yatı Mektebi talebesinden Mustafa Kaplan efendiler kazanmışlardır. Hediyeleri gönderilmek üzere sarih adreslerini bildirmelerini ve beyhude muhaberatı mucip olmamak üzere müsabakalara iştirak edecek karilerimizin isim ve adreslerini daha sarih yazmalarını tekrar rica eyleriz.

Resim Defteri Kazananlar: Trabzon Muallim Mektebi üçüncü sınıf talebesinden 456 Reşat, Bursa karilerimizden Ahmet Doğan, Gelibolu İlk Mektebi'nden Ahmet Naci, Mudanya Mektebi'nden S. Salih, Eskişehir karilerimizden A. Mahir, Zonguldak’tan A.K. ve Sinop karilerimizden Behice Nuri, Tarsus'tan M. Hüseyin Adil Hanım ve beyler.

İkinciliği nüshamızdaki resimli bilmeceye iştirak eden taşra karilerimiz arasında birinciliği Alanya karilerimizden Hocazade Namık Şakir, ikinciliği Seyit Gazi Mektebi'nden İsmail Hakkı, üçüncülüğü Ankara Erkek Lisesi'nden 414 Mustafa Nusret Efendiler kazanmışlardır. Hediyeleri gönderilmek üzere sarih adreslerini göndermelerini rica ederiz.

Kitap Kazananlar: Bursa Bezm-i Mektep'ten Ahmet Cemal, Bursa karilerimizden Saide Sabit, Ankara İlk Mektep'ten Nuri, Silifke karilerimizden Osman Nuri, Aziziye İlk Mektep'ten Lütfi Şakir, Tavşanlı karilerimizden Aziz, Tosya karilerimizden Fatma Hidayet ve Necmettin, Ceyhan Mektebi'nden Ahmet

Nuri, Gümüşhane Belediye memurlarından İzzet Bey mahdumu Nusret, Bursa karilerimizden Seniha Mustafa, Konya Lisesi'nden Ragıp Ahmet Cemal, Ankara Lisesi'nden Süleyman, Sarayköy Mektebi'nden Hasan Tahsin, Adana'dan A. Erdoğmuş, Hendek Mektebi talebesinden Murat Nuri, Bursa karilerimizden Hüseyin Fevzi Hanım ve beyler.

Üsküdar ve Kadıköy karilerimiz bilmece ve müsabaka cevaplarını aşağıdaki mahallere bırakabilirler. Ve mecmuanın geçmiş nüshalarını buralardan tedarik edebilirler.

Kadıköy: Altıyolağzı’nda Fecir kütüphanesi.

Üsküdar: Davetlikahve karşısında tütüncü ve kitapçı Halit Bey. Üsküdar: Yeniçeşme'de Kitapçı Ali Bey

5.SAYI

Belgede Çicek mecmuası (İnceleme-Metin) (sayfa 138-142)