• Sonuç bulunamadı

TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ

Belgede Mustafa Kemal ATATÜRK (sayfa 103-109)

96 PERFORMANS BİLGİLERİ

TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ

Teftiş Kurulu Müdürlüğünün Görevleri

Belediye Teşkilatı ve bağlı Kuruluşları ile Belediye Başkanlığının Yönetimi ve Denetimi altındaki kişi ve birimlerin faaliyetleri ile her türlü iş ve işlemleri ve etkinlikleri ile ilgili olarak teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma işlemlerini yürütmek.

Personel Durumu

Memur Söz Personel İşçi

3 - -

Teftiş Kurulu Biriminin Hizmetleri

Gelen Evrak Giden Evrak

43 135

2021 yılında disiplini bozucu hal ve davranışlardan dolayı 37 disiplin soruşturma raporu ile diğer konu ve kişiler hakkında 1 adet inceleme raporu tanzim edilmiştir.

2021 yılında toplam 12 müdürlüğü teftiş ederek raporlamıştır.

Kurumsal gelişimle ilgili görüşler sunulmuştur. Yüreğir Belediyesi kurumsal anlayış ve personellerin nitelik gelişimine dönük çalışmalar başlatılmıştır.

Toplam Kalite Yönetim Sistemi kapsamında çalışmalar devam ettirilmiştir. Sistem gereksinimleri analiz edilerek, ihtiyaçlar tespit çalışmaları yapılmıştır.

Farklı konularda Belediye Müfettişi tarafından Belediye personellerine hizmet içi eğitim planlamaları yapılmıştır.

Dış denetim sonucunda hazırlanan raporlar üzerinde gerekli incelemeler yapılmış olup, bu incelemeler sonucunda diğer birimlere eksik ve hatalı konuların düzeltilmesi konularında gerekli rehberlik faaliyetleri yapılmıştır.

103

Hazırlanan Raporlar

Disiplin Soruşturması 37

İnceleme 1

Ön İnceleme -

Araştırma -

Teftiş 12

TOPLAM 50

2021 MALİ YILI PERFORMANS SONUÇLARI DEĞERLENDİRME TABLOSU

A1 Kurumsal Kapasiteyi Arttırmak

H1.2 Yapılan İş ve İşlemlerin Hukuka Uygunluğunu Denetlemek

H.Performansı %50

Hedefe İlişkin Sapmalar Covid 19 salgını nedeniyle sapma meydana gelmiştir.

Hedefe İlişkin Alınacak Önlemler Teftiş Rehberi ve Programı Hazırlamak.

Kurumsal Kapasiteyi Arttırmak İçin Protokol Eğitimi Düzenlenecek.

Sorumlu Birim Teftiş Kurulu Müdürlüğü

Performans Göstergesi Hedefe Etkisi

Performans Göstergelerine İlişkin Değerlendirmeler

İlgililik İstenilen performans göstergesine ulaşılmış olup faaliyet yerine getirilmiştir.

Etkililik Performans gösterge değerine ulaşılmıştır. Tespit edilen ihtiyaçlar karşılanmıştır.

Etkinlik Farklı konularda ve değişen mevzuat konularında Belediye Müfettişi tarafından Belediye personellerine hizmet içi eğitim kapsamında seminerler planlanmıştır. Yine hizmet içi eğitim seminerlerine 2022 yılı içerisinde de devam edilecektir.

Sürdürülebilirlik Dış denetim sonucunda hazırlanan raporlar üzerinde gerekli incelemeler yapılmış olup, bu incelemeler sonucunda diğer birimlere eksik ve hatalı konuların düzeltilmesi konularında gerekli rehberlik faaliyetleri yapılmıştır. Ayrıca 2022 Yılında bazı müdürlüklerin ve birimlerin denetimlerine devam edilecektir.

Düzenlenecek Protokol Eğitim Sayısı

%50 0 1 0 %0

Performans Göstergelerine İlişkin Değerlendirmeler

İlgililik Covid 19 salgını nedeni ile 2021 yılında Protokol Eğitim verilememiştir. Hedef ve performans göstergelerinde değişiklik ihtiyacı bulunmamaktadır.

Etkililik Faaliyet gerçekleştirilmediğinden performans gösterge değerine ulaşılamamıştır.

Etkinlik Performans göstergesine ulaşılmadığından öngörülmeyen maliyetler ortaya çıkmadı.

Sürdürülebilirlik Performans göstergelerinin devam ettirilmesinde Covid 19 salgını risk oluşturmakta olup, salgının bitmesi ile faaliyet sürdürülecektir.

104

105

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Görevleri

Belediyenin tüm birimlerinin mal ve hizmet alımlarının piyasa araştırması, teklif toplanması, ihale, şartname, sözleşme, satın alma ve hak ediş işlemlerini tek elden, mümkün olduğunca toplu şekilde ve maliyet etkin biçimde ilgili birimlerle koordinasyon içinde gerçekleştirmek, Diğer müdürlüklerin yapacakları her türlü yapım, mal alımı ve hizmet ihaleleri ile doğrudan temine ilişkin işlemlerde, işin bütçesinin bulunduğu müdürlükçe ihale onayı alındıktan sonra hazırlanan ihale dokümanının Müdürlüğe gönderilmesini müteakip, sözleşme aşamasına kadarki işlemlerini yürüterek, sözleşme dosyalarının ilgili müdürlüklere teslim edilmesini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde yürütmek,

Belediye hizmet binalarının ortak ihtiyacı olan, su, elektrik, doğalgaz, ısınma amaçlı diğer yakıt türleri vb. genel giderler işlemlerini yürütmek,

Birimlerce kullanılan elektrik, su, doğalgaz sözleşmelerini yapmak ve ödemelerinin zamanında yapılmasını sağlamak,

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ihtiyacı olarak satın alma veya bağış yoluyla alınan tüm demirbaşları Taşınır Mal Yönetmeliğine göre kayıt altına alınması, kullanım süresi dolan demirbaşların kayıtlardan düşülerek ambara hurda olarak teslimini sağlar

Belediye hizmetleri için ihtiyaç duyulan araçların kiralama/satın alma işlemlerini yürütür, Başkanlık talebi doğrultusunda belediye çalışanlarına ücretsiz öğlen yemeği verilmesi durumunda bunun iş ve işlemlerini yürütür,

Stratejik Plan hedef kartlarında iş birliği yapan birimlerin düzenli toplantıları olmak üzere, belediye meclisi, encümen ve diğer tüm toplantıların yer organizasyonunu yapar, ihtiyaçlarını karşılar,

Personel Durumu

Memur Söz Personel İşçi

6 2 -

Mal ve Hizmet Alımları

Belediyemiz birimlerince yapılan malzeme ve hizmet alım işleri ile küçük bakım onarım talepleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu,5393 sayılı Belediyeler Kanunu ile ilgili maddeler doğrultusunda Üst Yöneticinin yayınladığı genelge doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesi ve bu Kanunun 22. Maddesi gereğince doğrudan temin ve istisna kapsamında olan 1.235 adet doğrudan temin ödeme emri muhasebeye gönderilmiş olup 2021 mali yılı içerisinde 11 adet açık ihale, 19 adet 21. madde kapsamında ihale yapılmıştır.

Yeni Alınan Bir Malın Taşınır İşlem Kodunu Düzenlenmesi

01.01.2021 tarihinden 31.12.2021 tarihine kadar süre içinde toplam 82 adet yeni taşınır işlem fişi düzenlenmiştir.

Destek Hizmetleri Biriminin Hizmetleri

Gelen Evrak Giden Evrak

6845 1664

106

Belediye hizmet binalarının ortak ihtiyacı olan su, elektrik, doğalgaz, ısınma amaçlı diğer yakıt türleri vb. ile temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri satın alma işlemlerini yürütüp, birimlerimizce kullanılan elektrik, su, doğalgaz sözleşmelerini yapıp, ödemelerinin zamanında yapılması sağlanmıştır.

Alınan malların teslim alımı, ilgili birime giriş kayıtlarının yapılması ve teslimatlarının yerine getirilmesi işleri gerçekleştirilmiştir. Satın alınan demirbaş, tesis, makine, cihaz vb. malzemelerin ambar stok işlemleri Taşınır Mal Yönetmeliğine göre yürütülmüştür. İlgili birime devri sağlanarak, ekipman ve donanımların bakımı zamanında ve eksiksiz yapılmıştır. Tüm demirbaşların kayıt altına alınması, kullanım süresi dolan demirbaşlar kayıtlardan düşülerek ambara hurda olarak teslimi sağlanmıştır.

2021 MALİ YILI PERFORMANS SONUÇLARI DEĞERLENDİRME TABLOSU

A2 Mali Yapıyı Güçlendirmek İçin Mali Kaynakları Arttırmak ve Etkin Şekilde Kullanmak

H2.1 Kurumun Hizmet Süreçlerinde Kullanacağı Tüm Bina, Tesis, Alet ve Ekipmanların Yeterli Sayıda, Hazır ve İşlevsel Olmasını Sağlamak

H. Performansı %100

Hedefe İlişkin Sapmanın Nedeni Hedefe ulaşıldığından sapma bulunmamaktadır.

Hedefe İlişkin Alınacak Önlemler Performans göstergelerinin düzenli aralıklarla gerçekleşme durumları kontrol edilecek.

Sorumlu Birim Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Performans Göstergesi Hedefe Etkisi (%) Plan Dönemi Başlangıç Değeri (A) İhale İşlemlerinin 2 Hafta İçerisinde Tamamlanarak EKAP’a Girilme Oranı (%)

50 %80 %80 100 200%

İlgililik İhale işlemlerinin Ekap’a girilmesi performans göstergesindeki değere ulaşılarak zamanında yerine getirilmesine özen gösterilmiştir.

Etkililik Performans göstergesine ulaşılıp tespit edilen ihtiyaçlar karşılandı.

Etkinlik Performans gösterge değerlerine ulaşırken öngörülmeyen maliyetler ortaya çıktı.

Sürdürülebilirlik Performans göstergelerinde devam ettirilmesinde kullanılan araç ve gereçlerin durumları belirli periyotlarla gözden geçirilmelidir.

Performans Göstergesi Hedefe Etkisi (%) Plan Dönemi Başlangıç Değeri (A)

Performans Göstergelerine İlişkin Değerlendirmeler

İlgililik Planın başlangıç döneminden itibaren iç ve dış çevrede ciddi değişiklikler meydana getirmemiştir.

Etkililik Performans göstergesine ulaşma düzeyiyle tespit edilen ihtiyaçlar karşılandı.

Etkinlik Performans gösterge değerlerine ulaşırken öngörülmeyen maliyetler ortay çıktı.

Sürdürülebilirlik Performans göstergelerinde devam ettirilmesinde kullanılan araç ve gereçlerin durumları belirli periyotlarla gözden geçirilmelidir.

107

108

Belgede Mustafa Kemal ATATÜRK (sayfa 103-109)