• Sonuç bulunamadı

III. KURUMLAR VERGİSİ KANUNU

14. Kurumlar Vergisi Hesabına ve Kâr Dağıtımına Dair Örnekler

14.1. Kurumlar Vergisi Hesabı

Genel olarak kurumlar vergisi hesabı aşağıdaki şekilde özetlenebilir:

1- Kurum Kazancı

(Ticari bilanço kârı/zararı) 2- İlaveler (+)

(Kanunen kabul edilmeyen giderler)35

3- Zarar olsa dahi indirilecek istisna ve indirimler (-) - Tam mükellef kurumlardan elde edilen iştirak kazançları (KVK Md. 5/1-a)

35 Geçici vergi beyannamesi ile kurumlar vergisi beyannamesi ekinde KKEG’lerin detayları şekilde beyan edilmesi gerekmektedir. İlgili tabloda yer verilen satırlarda gösterilen KKEG’lerin kayıtlardan ayrı ayrı tespit edileceği şekilde bir hesap planı oluşturulması, KKEG kontrolü için de faydalı olacaktır. Birkaç satır doldurultan sonra kalan tutarın hepsinin “Diğer” kısmında “Diğer” açıklaması ile beyan edilmesi doğru olmayacaktır. Diğer taraftan, KKEG’lerin çok yüksek olmasının da incelenmeye alınma sebebi olabileceğini; bir tutarın KKEG yazılması ile tüm vergisel risklerin bertaraf edilmiş olmayabileceğini önemle belirtmek isteriz.

2020 yılına ilişkin yapılacak KKEG beyanlarında, 01.01.2020’den itibaren uygulamaya başlanan binek oto gider kısıtlamalarına dikkat edilmesi gerekmekte olup; bu amaçla e-beyanname sistemine eklenen “GVK Madde 40 gereği binek otomobil gider, amortisman ve kiralarının gider yazılmasına ilişkin sınırlama sınırlama kapsamında oluşan KKEG” satırının bu yıl doldurulmasına dikkat edilmelidir.

- KVK Madde 12’den kaynaklanan iştirak kazançları (örtülü sermaye)

- KVK Madde 13’den kaynaklanan iştirak kazançları (transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı) - KVK’nun 5/1-b maddesinde belirtilen koşulları taşıyan yurtdışı iştirak kazançları 

- KVK’nun 5/1-c maddesinde belirtilen koşulları taşıyan tam mükellefiyete tabi anonim ortaklıkların, aktiflerinde en az 2 yıl süre ile yer almış yurt dışı iştirak hisselerinin elden çıkarılmasından doğan kurum kazançları

- Emisyon primi kazancı (KVK Md. 5/1-ç) 

- Yatırım fon ve ortaklıklarının portföy işletmeciliği kazançları (KVK Md. 5/1-d) 

- En az 2 tam yıl süreyle aktifte yer alan taşınmazların satışından doğan kazançların % 50’lik kısmı. (KVK. Md.

5/1-e)

- En az 2 tam yıl süreyle aktifte yer alan iştirak hisselerinin, kurucu senetlerinin, intifa senetlerinin ve rüçhan

haklarının  satışından doğan kazançların % 75’lik kısmı.

(KVK. Md. 5/1-e)

- Bankalara, finansal kiralama şirketlerine ve finansman şirketlerine borçları nedeniyle kanunî takibe alınmış veya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna borçlu durumda olan kurumlar ile bunların kefillerinin ve ipotek verenlerin sahip oldukları taşınmazlar, iştirak hisseleri, kurucu senetleri ve intifa senetleri ile rüçhan haklarının, bu borçlara karşılık bankalara, finansal kiralama şirketlerine ve finansman şirketlerine veya bu Fona devrinden sağlanan hasılatın bu borçların tasfiyesinde kullanılan kısmına isabet eden kazançların tamamı ile bankaların, finansal kiralama şirketlerinin ve finansman şirketlerinin bu şekilde elde ettikleri söz konusu kıymetlerin satışından doğan kazançlarında; taşınmazlar için %50’lik, diğer kıymetler için %75’lik kısmı. (KVK Md. 5/1-f)

- Kurumların yurtdışında bulunan işyerleri veya daimi temsilcileri aracılığıyla elde ettikleri ve söz konusu maddede belirtilen koşulları taşıyan kazançları (KVK’nın 5/1-g)

- Yurt dışı inşaat, onarım, montaj işleri ve teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına intikal ettirilen kazançlar (KVK Md. 5/1-h) - Okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okulları, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile

III. Kurumlar Vergisi Kanunu

Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan vakıflara veya kamu yararına çalışan derneklere bağlı rehabilitasyon merkezlerinin işletilmesinden, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Hazine ve Maliye Bakanlığının belirleyeceği usuller çerçevesinde beş hesap dönemi itibarıyla elde edilen kazançlar (KVK Md. 5/1-ı) 

- Sat-Geri Kirala Kazançlarında (finansal kiralama) İstisna (KVK Md.5/1-j)

- Her türlü varlık ve hakların, kaynak kuruluşlarca, kira sertifikası ihracı amacıyla ve sözleşme sonunda geri alınması şartıyla varlık kiralama şirketlerine satışı ile varlık kiralama şirketlerince bu varlıkların devralındığı kuruma satışından doğan kazançlar. (KVK Md.5/1-k)

- Serbest bölgeler istisnasına tabi kazançlar (3218 Sayılı Kanun Geç. Md. 3/a)

- Teknoloji geliştirme bölgelerinde elde edilen kazançlar (4691 sayılı Kanun Geçici Md. 2)

- Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı gemilerin

işletilmesinden ve devrinden elde edilen kazançlar  (4490 sayılı Kanun)

- Yabancı Fon ve Kazançların Vergilendirilmesinde yönetici şirketlere ilişkin istisna (KVK Md. 5/A-3)

- Sına Mülkiyet Haklarında istisna (KVK Md. 5/B-1) - 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun Mad. 12/5 kapsamında itfa payı olarak addolunan gelirler - Diğer İndirimler ve İstisnalar

4- İndirim ve istisnalar sonrası mali kâr/zarar (1+2-3) 5- Geçmiş yıllar zararları (-) 36

- Diğer geçmiş yıl zararları

- İstisnadan kaynaklanan geçmiş yıl zararları37

6- Zarar mahsubu sonrası mali kâr/zarar (İndirime esas tutar) (4-5)

36 Burada sözü geçen zarar, bilançoda 580-Geçmiş Yıllar Zararları Hesabında gözüken “ticari zarar” değildir. Burada yer alacak zarar, geçmiş yıl kurumlar vergisi beyan-namesinde yer alıp, cari yıla devreden ve uygulamada genellikle “mali zarar” olarak adlandırılan tutardır. Bazı şirketlerin bilançolarında 580 hesapta bir tutar yer alıyor olsa bile, kurumlar vergisi beyannamelerinde (kanunen kabul edilmeyen giderlerin zararlardan tenzili nedeniyle) zarar (mali zarar) oluşmayabilir; aksine bilanço ve gelir tablo-sunda zarar çıkmış olsa dahi beyanname üzerinde vergiye tabi kazancı (kurumlar vergisi matrahı) oluşabilir.

37 Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından E-beyanname sisteminde kurumlar vergisi beyannamesine dair yer alan formatta her yıl “istisnadan kaynaklanan zararlar” satırına yer veriliyor olsa da, pratikte bu satırın pek bir anlamı bulunmamaktadır diyebiliriz. Zira, KVK’nun 5. Maddesinin 3. Fıkrasına yönelik olarak gerek özelgelerde gerekse 1 Sıra No.lu KVKGT’nin “5.15 – Kurumlar vergisinden istisna edilen kazançlara isabet eden giderlerin diğer kazançlardan indirilememesi” başlıklı bölümünde izah edildiği üzere, istisna bir işlemden (örneğin taşınmaz ya da iştirak hissesi satışı) ya da istisna bir faaliyetten (örneğin serbest bölge faaliyetleri, teknopark faaliyetleri, yurtdışı inşaat faali-yetleri gibi) kaynaklanan zararlar ilgili kurum kazancının tespitinde Kanunen Kabul Edilmeyen Gider olarak dikkate alınmakta ve böylece cari yıl vergiye tabi kazancına olan negatif etkisi beyanname üzerinde giderilmekte; diğer bir ifadeyle, ertesi yıla devreden “istisna kaynaklı bir zarar” oluşmamaktadır.

1 No.lu KVKGT’nin 5.15 no.lu kısmında şu açıklamalara yer verilmiştir: “….söz konusu hüküm Kurumlar Vergisi Kanunu ile özel kanunlarda yer alan kurumlar vergisinden müstesna kazançları kapsamaktadır. İştirak hisseleri alımıyla ilgili finansman giderleri hariç olmak üzere, kurumlar vergisinden istisna edilen kazançlara ilişkin giderlerin kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, kurumlar vergisinden istisna edilen kazançların elde edilmesi sırasında zarar doğması halinde bu zararların da istisna kapsamı dışındaki gelirlerden indirilmemesi gerekmektedir.

Kanunun anılan hükmü, kurumlar vergisinden istisna edilen kazançlara ilişkin olarak yapılan giderlerin, kurumun vergiye tabi diğer kazanç tutarının tespitinde kurum ka-zancını azaltıcı veya kurum zararlı ise bu zararı artırıcı bir unsur olarak indirim konusu yapılamayacağını ifade etmektedir. Bu nedenle, bu gelirlerin elde edilmesi için yapılan giderlerin sadece kurumlar vergisinden istisna edilen söz konusu kazançların tespitinde indirim konusu yapılacağı tabiidir.

İstisna kazançlar ile diğer faaliyetlerden doğan kazançların, işletme kayıtlarında ayrımının yapılması ve istisna kazançlara ilişkin maliyet ve gider unsurlarının, diğer faaliyet-lerden elde edilen kazançlarla ilişkilendirilmemesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, istisna kapsamındaki faaliyetlerin zararla sonuçlanması halinde, zarar tutarı “kanunen kabul edilmeyen gider” olarak dikkate alınacaktır.”

7- Kazancın bulunması halinde indirilecek istisna ve indirimler (-)

- Kooperatiflerce ortaklarına dağıtılan risturnlar (KVK 5/1-i)

- AR-GE İndirimi (5746 s.k. Md.3) - AR-GE İndirimi (5746 s.k. Md.3/A) - Tasarım İndirimi (5746 s.k. Md.3)

- Sponsorluk harcamaları (KVK Md. 10/1-b)  - Bağış ve yardımlar (KVK Md. 10/1-c)

- Eğitim, sağlık tesisleri, yurt, ibadethane ve dini tesislerin inşaatına ve faaliyetlerinin devamına yönelik bağış ve yardımlar (KVK Md. 10/1-ç) 

- Kültür ve turizm amaçlı bağış ve yardımlar (KVK Md.

10/1-d)

- Başbakanlıkça veya Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına yapılan bağış ve yardımlar (KVK Md.

10/1-e) 

- Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Expo 2016 Antalya Ajansına Yapılan Her Türlü Nakdi ve Ayni Bağış ve Yardımlar ile Sponsorluk Harcamaları - Türkiye Kızılay Derneğine ve Türk Yeşilay Cemiyetine yapılan nakdi bağış ve yardımlar (KVK Md. 10/1-f)

- VUK 325/A’ya göre girişim sermayesi fonu olarak ayrılan tutarlar (KVK Md. 10/1-g)

- Yurt dışında mukim kişilere verilen sağlık, eğitim ve diğer hizmetlere ilişkin indirim (KVK Md. 10/1-ğ)

- 5378 s.k. Korumalı iş yeri indirimi (KVK Md. 10/1-h) - Nakit sermaye artışı indirimi (KVK Md.10/1-ı) - Diğer indirimler

8- Dönem safi kurum kazancı (6-7)

III. Kurumlar Vergisi Kanunu

9- İşletmeden çekilen enflasyon düzeltmesi farkları 38 10- Kurumlar vergisi matrahı (8+9)

- KVK’nun 32/A Mad. kapsamında indirimli kurumlar vergisine tabi matrah

- KVK’nun Geçici 4. Mad. kapsamında indirimli kurumlar vergisine tabi matrah

- Genel orana tabi matrah

11- Hesaplanan kurumlar vergisi 39

12-Hesaplanan Vergi İndirimi Tutarı (Hesaplanan Kurumlar Vergisi x %5) (11 x %5)40

13- Mahsup edilecek vergiler (-)

- Yabancı Ülkelerde Ödenen Vergilerden Mahsup Edilecek Kısım 

- Yurt İçinde Kesinti Yoluyla Ödenen Vergiler - Ödenmiş Olan Geçici Vergi41

14- Ödenmesi gereken kurumlar vergisi [11-(12+13)]

15- İadesi gereken kurumlar vergisi ve/veya geçici vergi (13-11)

14- Kalan Vergi İndirimi [(12+13)-11] veya (=12)42

Örnek-1: (B) A.Ş’nin 2020 takvim yılı ticari kazancı 500.000 TL olup, KKEG’leri 30.000 TL’dır. Cari yıl içinde 75.000 TL

38 Vergi Usul Kanunu’nun gerek geçici 25. maddesi gerekse de mükerrer 298. maddesinde pasif kalemlere ait enflasyon fark hesaplarının, herhangi bir suretle başka bir hesaba nakledilmesi veya işletmeden çekilmesi durumunda, bu işlemlerin yapıldığı dönemlerin kazancı ile ilişkilendirilmeksizin, bu dönemde vergiye tâbi tutulacağı hükmü bulunmaktadır. Buna göre firmanın dönem faaliyeti zararla sonuçlanmış olsa dahi işletmeden çekilen enflasyon düzeltme farkının bulunması durumunda bu tutar genel oranda kurumlar vergisine tabi tutulup, vergilendirilecektir.

39 Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 32. maddesine göre, kurumlar vergisi oranı %20 olmakla birlikte, KVK’nun 32/A ve Geçici 4. maddelerinde belirtilen indirimli kurumlar vergisine tabi matraha uygulanacak oranlar belirli şartlar dahilinde Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir. Ayrıca KVK’na eklenen geçici madde ile 2018, 2019 ve 2020 yılları için kurumlar vergi oranının %22 olarak uygulanması öngörülmüş, Cumhurbaşkanına söz konusu geçici madde ile %22 olarak belirlenen oranı %20’ye indir-me yetkisi verilmiştir.

40 Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi hakkında Rehberimizin “IV- Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi” başlıklı bölümünde detaylı açıklamalara yer verilmiş-tir.

41 252 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yapılan düzenlemelere göre, yıllık beyanname üzerinden hesaplanan gelir veya kurumlar vergisinden ilgili hesap dönemine ilişkin geçici vergi dönemlerinde ödenen geçici vergi mahsup edilir.

Mahsup işleminin yapılabilmesi için, tahakkuk ettirilmiş geçici verginin ödenmiş olması gerekmektedir. Geçici vergi dönemleri itibariyle tahakkuk ettirilmiş, ancak ödenme-miş bulunan geçici verginin yıllık beyanname üzerinden hesaplanan gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edilmesi mümkün değildir.

Tahakkuk ettirilmiş ancak ödenmemiş olması dolayısıyla yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden mahsup imkanı bulunmayan geçici vergi tutarları terkin edilir. Ter-kin edilen geçici vergi tutarı için vade tarihinden terTer-kin edilmesi gereken tarih olan yıllık beyannamenin verilmesi gereken kanuni sürenin başlangıç tarihine kadar gecikme zammı uygulanır.

Tebliğin anılan hükmüne göre, gelir vergisi mükellefleri için beyan döneminin başlangıcı 1 Mart, Kurumlar vergisi mükellefleri için beyan döneminin başlangıcı 1 Nisan tarihi-ne kadar ödenmeyen geçici vergilerin, ilgili tarihler itibarıyla vergi dairesince gecikme zammı hesaplanarak terkin edilmesi, dolayısıyla verginin ödetarihi-nemeyecek hale gelmesi ve ödenmediğinden dolayı mahsuba konu edilmemesi gerekmektedir.

Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerini düzenlenirken, geçici vergilerin ödenip ödenmediğinin, e-beyanname sisteminde “Önceki yıl gelir geçici tahsilat miktarla-rı” ve “Önceki yıl kurum geçici tahsilat miktarlamiktarla-rı” sekmesinden ya da bu ekranlara bağlı olarak oluşturulan muhasebe kayıtlarından takip edebilmelidir. Bahse konu ekranda sadece ödenen toplam tutar bilgisi yer almakta, ödenen tarihlere ilişkin herhangi bir bilgi ise yer almamaktadır. Geçici vergilerin yıllık beyanname dönemi başlangıç tarihin-den sonra ötarihin-denmesi halinde ise, ilgili tahsilatlar tahsilat ekranlarında yer almamaktadır. Bir başka deyişle, geçici vergi tutarının gelir vergisi mükelleflerinde 1 Mart, kurumlar vergisi mükelleflerinde ise 1 Nisan tarihinden sonra ödenmesi halinde, geçici vergi, vergi beyanname dönemleri başlangıç tarihinden sonra ödendiği için, tahsilat bilgileri ekranında ödenmiş olarak görünmemektedir. Bu durum bilhassa geçici vergi ödemelerini KDV iade alacaklarına ya da diğer vergi iade alacaklarına mahsuben ödeyen firma-lar için elzemdir. Zira, vergi mahupfirma-larında “mahsup talep dilekçesi” verilmesi mahsubun yapıldığı anlamına gelmez, sadece talep yapıldığını gösterir. Bu nedenle, yıllık beyan dönemleri başlamadan önce bilhassa geçici vergilerini mahsuben ödeyen mükelleflerin mahsuplarının yapılıp yapılmadığını, GİB e-beyanname sisteminde ödeneyen geçici vergi borçlarının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri, herhangi bir hata varsa ya da mahsup sonucu reddilen bir kıskm varsa, yıllık beyan dönemi başlamadan önce eksik ödenen geçici vergi miktarının tamamlanması, geçici verginin yıllık beyannamede mahsup edilebilmesi için şarttır.

42 Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulaması ve bu uygulama sonucunda kalan bir tutar olması halinde bunun 12 ay içinde “mahsuben” iade talep edilebilmesi konusunda rehberimizin “IV- Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi” başlıklı bölümünde detaylı açıklamalara yer verilmiştir.

43 KVK Md. 5/1-e bendi kapsamında taşınmaz veya iştirak hissesi satış kârının tamamının 679 hesapta gelir olarak kaydedilmesi ve ticari kazanca etki etmesi, beyanname üzerinde ise doğrudan (sadece) ilgili istisna satırında taşınmazlar için %50’lik, diğer kıymetler için %75’lik kısmının düşülmesi, beyannamenin verildiği tarihe kadar 590 hesaptan 54 no.lu hesap grubuna %50’lik veya %75’lik kısmın aktarılması gerekmektedir. Eğer ticari zarar oluşmuşsa bu durumda, 580 hesaba borç kayıt verilerek yine 54

geçici vergi ödemesi yapılmış, ayrıca kazancına dâhil ettiği faiz gelirleri için de 5.000 TL vergi tevkif edilmiştir.

Ticari Kazanç : 500.000

KKEG (+) : 30.000

Matrah : 530.000

Kurumlar Vergisi (%22) : 116.600 Geçici Vergi (-) : 75.000 Faiz Vergi Tevkifatı (-) : 5.000 Ödenecek Kurumlar Vergisi : 36.600

Örnek-2: (A) A.Ş.’nin 2020 takvim yılına ilişkin bilgileri aşağıdaki gibidir:

- Ticari bilanço kârı 10.000.000 TL

- Kanunen kabul edilmeyen giderler 1.450.000 TL

- VUK gereği zorunlu olmayan gelir tahakkukları 50.000 TL - VUK açısından kabul edilmeyen karşılıklar 150.000 TL - Örtülü sermaye faiz giderleri 125.000 TL

- İştirak kazançları 350.000 TL

- İştirak hissesi satış kazancı (%75’i) 1.200.000 TL 43

III. Kurumlar Vergisi Kanunu

- Bağış ve yardımlar 500.000 TL - Ar-Ge İndirimi 800.000 TL

- Önceki dönemde gider kabul edilmeyen karşılıklardan iptaller 325.000 TL

- 2019 yılı içinde ödenen geçici vergi 1.200.000 TL

- 2019 yılı içinde kesinti suretiyle ödenen vergiler 700.000 TL

- Geçmiş yıllar mali zararları 130.000 TL

1- Kurum Kazancı

: 10.000.000.- (Ticari bilanço kârı/zararı)

2- İlaveler (+)

:

2.225.000.-- Kanunen kabul edilmeyen giderler : 1.450.000.-- VUK açısından kabul edilmeyen

Karşılıklar :

150.000.-- Örtülü sermaye faiz gideri : 125.000.-- Bağış ve yardımlar 44 :

500.000.-3- Zarar olsa dahi indirilecek istisna ve indirimler (-) :

1.925.000.-- Tam mükellef kurumlardan

350.000.-elde edilen iştirak kazançları (KVK Md. 5/1-a) - En az 2 yıl süreyle aktifte yer alan iştirak

1.200.000.-hissesinin satışından doğan kazancın % 75’lik kısmı. (KVK.

Md. 5/1-e)

- Diğer indirim ve istisnalar

375.000,00.-VUK açısından zorunlu olmayan

gelir tahakkukları : 50.000.-Önceki dönemlerde gider kabul

Edilmeyen karşılık iptalleri : 325.000.-4- İndirim ve istisnalar sonrası mali kâr/zarar (1+2-3) :

10.300.000.-no.lu hesap grubuna kayıt yapılacaktır. (KVKGT ile muhasebe kayıtlarının bu şekilde yapılması gerektiği Mali İdare tarafından da açıklanmıştır.)

44 1 seri nolu KVK Genel Tebliği’nin 10.3. maddesinde açıklandığı üzere, Kurumlar tarafından yapılan bağış ve yardımlar, harcamanın veya bağış ve yardımın yapıldığı tarihte kayıtlarda gider olarak dikkate alındığından, söz konusu harcamalar ile bağış ve yardımların kurum kazancının tespitinde kanunen kabul edilmeyen gider olarak dikkate alınması ve kurum kazancının yeterli olması halinde, Kanun’un izin verdiği tutarların kurumlar vergisinin matrahından (beyannamede ilgili satırda gösterilmek suretiyle) indirilmesi gerekir. Ayrıca beyanname eki KKEG tablosunda da söz konusu bağışın öncelikle KKEG içinde dahil edildiği, ilgili satırda gösterilmek suretiyle beyan edilecektir.

5- Geçmiş yıllar mali zararları :

130.000.-- Diğer geçmiş yıl zararları

130.000.-6- Zarar mahsubu sonrası mali kâr/zarar (İndirime esas tutar): 10.170.000.-

(4-5)

7- Kazancın bulunması halinde indirilecek istisna ve indirimler (-) :

- AR-GE İndirimi (5746 S.k. Md.3)

- Genel bağış ve yardımlar  (KVK Md. 10/1-c)

476.000.-(Ticari bilanço karı - (iştirak kazançları istisnası+geçmiş yıl zararları)* %5)

(10.000.000 – (350.000+130.000)*%5)

8- Kurumlar vergisi matrahı (6-7) : 8.894.000.-9- Hesaplanan kurumlar vergisi (%22) : 1.956.680.- 10- Mahsup edilecek vergiler (-) : 1.900.000.-- Yurt İçinde Kesinti Yoluyla Ödenen Vergiler :

700.000.-- Ödenmiş Olan Geçici Vergi :

1.200.000.-11- Ödenmesi gereken kurumlar vergisi (9-10) :

56.680.-12- İadesi gereken kurumlar vergisi ve/veya geçici vergi (10-9):