• Sonuç bulunamadı

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 169-175)

AB Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü

2018 yılı içinde yapılan faaliyetler aşağıdaki gibidir:

• 2018 yılı içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 hibe projesinde başvuru sahibi, 3 hibe projesinde ise ortak/iştirakçi olarak yer almıştır. Ortak olunan projelerden 1’i değerlendirme aşamasında, 2’si ise hibe almaya hak kazanamamıştır.

• 2018 yılı içinde proje bazlı ödül programlarına farklı kategori-lerde 9 proje ile başvuruda bulunulmuş, bunlardan 7’si ödül almaya layık bulunmuştur.

• Avrupa Birliği bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 2 adet bilgilendirme toplantısı/etkinliği, 2 adet Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

• 142 kurum ve kuruluşun temsilcilerinden oluşan ve her ay bir araya gelen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’na (İEKKK) iletişim ve sekretarya desteği verilmiştir.

• İzmir’de üç dönemdir uygulanmakta olan demokratik belediyecilik yaklaşımının ve sonuçlarının bilimsel ve katılımcı bir değerlendirmeye tabii tutularak, geleceğe aktarılması amacıyla yürütülen “İzmir Modeli” çalışmaları kapsamında 26 akademisyen/uzmanı bir araya getiren çalıştaylar ile her bir uzmanın Sayın Başkan ile yaptığı mülakatlar organize edilmiştir. Kitap oluşturma kapsamında; her bir uzmanın kendi alanıyla ilgili talep ettiği bilgiler hazırlanmış, çalışmalar sonucunda oluşturulan nihai raporlar 5 ciltlik “İzmir Modeli Çalışmaları” kitap seti halinde yayına hazır hale getirilerek yayınlamıştır. “İzmir Modeli Çalışmaları” kitap setine ek olarak; Sayın Başkan ile bu kapsamda yapılan mülakatlar, raporlanmış, “İzmir Modeli Çalışmaları / Aziz Kocaoğlu ile Söyleşiler” kitabı yayına hazır hale getirilmiştir.

• 2018 yılında proje ve ödül taslakları/başvuruları, resmi yazılar, resmi mektuplar, yasal mevzuat, uluslararası raporlar, etkinlikler, tanıtıcı materyallerden oluşan toplam 110 sayfa evrak tercümesi yapılmıştır.

• Görev alanı ile ilgili toplam 14 başlıkta eğitim, toplantı ve kon-feransa katılım gerçekleştirilmiş olup, 9 başlıkta da hizmet içi eğitim alınmıştır.

156 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Genel Yönetim Faaliyet Bilgileri PROJE ÇALIŞMALARI

2018 Yılında Başvurusu Yapılan, Hibe Almaya Hak Kazanan ve Yürütülmeye Başlanan Projeler:

Belediyemizin önceki yıllarda hibe almaya hak kazanmış olan aşağıdaki projeleri 2018 yılı içinde yürütülmeye devam edilmiştir.

• CITyFIED (Geleceğin Tekrarlanabilir, Verimli ve Yenilikçi Bölge ve Şehirleri)

• Urban GreenUp

• Green Re-vision: A Framework for Resilient Cities (Dayanıklı Kentler için Çerçeve Oluşturulması)

• Türkiye’nin Geleceğinde Yazılım Projesi

• RURİTAGE Miras Odaklı Kırsal Yenilenme için Sistemli Bir Yaklaşım

Aşağıdaki projelerin başvuruları 2018 yılında gerçekleştirilmiştir:

1) Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi (Çocuk Hakları ve STEM):

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Başvuru Sahibi: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Projenin Amacı: İzmir’de sürdürülebilir kalkınma ve güçlü bir toplumun oluşturulması kapsamında; gelecek toplumların belirleyicisi olan çocukların, çocuk hakları temelinde, kişisel, sosyal, bilimsel-teknolojik araştırma, tasarıma yönelik beceri-lerinin geliştirilmesi ve bu doğrultuda, erişilebilir ve yenilikçi eğitim kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunulmasıdır.

Toplam Bütçe (TL): 1.063.187,24 Hibe Tutarı (TL): 797.390,43

İlgili Birim: Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Süre: 18 ay

Durumu: Proje hibe almaya hak kazanmış olup 2018 yılı içinde yürütülmeye başlanmıştır.

2) Yeşil Şehir Eylem Planı-İzmir Metro II Projesi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Yeşil Kentler Çerçevesi Başvuru Sahibi: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Projenin Amacı: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Yeşil Kentler Çerçevesi’nin bir parçasını oluşturmakta ve çok çeşitli kentsel çevre sorunlarını kapsayıcı nitelikte olan “Yeşil Aksiyon Planı”nın amacı; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre sorunlarını sistemli bir şekilde ele almasına yardımcı olmaktır.

Bu kapsamda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İzmir Büyükşehir Belediyesi için Yeşil Şehir Aksiyon Planı geliştirmek üzere bir Danışmanlık ekibi temin edecektir.

Toplam Bütçe: 300.000 Avro Plan Hazırlama Süresi: 13 ay

İlgili Birim: Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Durumu: 2019 yılında yürütülmeye başlanacaktır.

3) Tarımsal Kooperatifler için Avrupa Birliği Ölçeğinde Dayanışma ve Entegrasyon Projesi

Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu – V Hibe Programı

Başvuru Sahibi: İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Projenin Amacı: İtalya’daki tarım kooperatifleriyle ilişki kurarak iyi uygulama ve deneyim alışverişi yoluyla, AB Gümrük Birliği içindeki rekabetçi ve yenilikçi tarımsal üretim yolları, ihracat yönetimi ve uyumluluğu ve pratik ticaret usulleri konusunda Türkiye’nin küçük ölçekli çiftçileri ve tarım kooperatifleri arasında teknik kapasite geliştirilmesini sağlamaktır.

Proje Ortakları: Coopermondo-ConfCooperative (İtalya) (ortak), Tire Süt Kooperatifi ve Şirince Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ortak), İzmir Büyükşehir Belediyesi (iştirakçi)

Toplam Bütçe: 110.000 Avro Süre: 12 ay

İlgili Birim: Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Durumu: Proje değerlendirme aşamasındadır.

4) Action On Air (Trafik Kaynaklı Hava Kirliliğini Azaltma) Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Programı

Başvuru Sahibi: Konak Kaymakamlığı

Projenin Amacı: İzmir ilinden başlayarak tüm Ege Bölgesi’nde trafik kaynaklı hava kirliliğini azaltmak konusunda yerel yönetimi güçlendirmek ve hava kalitesi yönetimine yönelik planlar hakkında farkındalığı arttırarak bu kapsamda yerel uygulama kapasitesini arttırmaktır.

Proje Ortakları: Ege Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü (Yürütücü), İzmir Büyükşehir Belediyesi (ortak), ANCI Lazio-Associazione Regionale dei Comuni del Lazio Rome-Italy (ortak), Dokuz Eylül Üniversitesi (ortak), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (iştirakçi)

Toplam Bütçe: 130.000 Avro

Hibe Tutarı: 19.500 Avro (Türkiye tarafından karşılanacak) Süre: 12 ay

İlgili Birim: Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Durumu: Proje hibe almaya hak kazanamamıştır.

5) İzmir’de Sanat Çocuklarla Buluşuyor

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Projenin Amacı: İzmir’de sanat konusunda altyapı ve hizmet sunma kapasitesinin geliştirilerek çocuklara yönelik sanat kültürünün geliştirilmesidir.

Proje Ortakları: İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü (ortak), Türkiye Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (ortak), İzmir Büyükşehir Belediyesi (iştirakçi).

Durumu: Proje hibe almaya hak kazanamamıştır.

Ödül Başvuruları ve Diğer Çalışmalarımız

2018 yılı içinde 3 ödül programına toplam 9 başvuru yapılmış, bunlardan 7’si ödül almaya layık bulunmuştur.

Özel Kalem Dergisi 10. Yerel Yönetim Ödülleri

Özel Kalem Dergisi’nce düzenlenen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün projelerin ödüllendirilmesini amaçlamaktadır. Özel Kalem Dergisi’nden gelen resmi davet üzerine bu yıl 10.’su düzenle-nen Yerel Yönetim Ödülleri’ne Belediyemiz’in aşağıda bahsi geçen 2 proje ile Şubat ayında başvuru yapılmış ve Eylül ayı içerisinde ise ödül töreni düzenlenerek Belediyemiz 2 dalda ödül almaya hak kazanmıştır.

• Kent İçi Ulaşım Kategorisi’nde “İzmir Sürdürülebilir Ulaşım Projesi”: İzmir’in gelecekteki ulaştırma ihtiyacının etkin ve verimli karşılanması ve lastik tekerlekli ulaşımın ekonomik, çevresel ve toplumsal zararlarının en aza indir-genmesi; bu kapsamda, sürdürülebilir ulaştırma kapasite ve sistemlerinin iyileştirilmesi ve arttırılmasını amaçlayan Proje’nin; Belediyemizin kapsayıcı ve bütüncül bir yak-laşımla hayata geçirdiği/geçirmekte olduğu önde gelen sürdürülebilir ulaşım uygulamaları (raylı sistemler, deniz ulaşımı, BİSİM, elektrikli otobüs filosu, Tam Adaptif Trafik

157 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Yönetim Sistemi vb) geniş bir bakış açısı ile kaleme

alın-mıştır. Başvurulan projemiz, bu ödüle layık bulunmuştur.

• Katılımcı Yönetim Kategorisi’nde “Yönetişim İzmir Projesi”: Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı uygulamalar yoluyla kamusal faaliyetlerin merkezine hemşehrilerin alınması, kentine sahip çıkması (aktif vatandaş), fikir ve işbirliğin sağlanmasını amaçlayan Proje’nin başvuru formu, çevresel sürdürülebilirlik, yerelde kalkınma, kültür-sanat, inovasyon ve bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımı ve bunların altyapılarının oluşturulmasına yönelik çalışmaları içerecek şekilde kaleme alınmıştır. Başvurumuz, bu ödüle layık bulunmuştur.

Sign Of The Cıty Awards (Kentin Göstergeleri/Simgesi Ödülleri) Hürriyet Emlak Yatırım tarafından düzenlenen “Sign of The City Awards (Kentin Göstergeleri/Simgesi Ödülleri)”; Türkiye gayrimenkul sektörünün dünya çapında bir marka haline gelmesi ve daha iyiye teşvik edilmesini amaçlayan, 5 yıldır emlak ve inşaat sektörlerinin temsilcileri ve yerel yönetimlere yönelik uygulanan bir ödül programıdır. Sign of The City Awards ödüllerine Belediyemiz’in aşağıda bahsi geçen 3 projesi ile Ağustos ayında başvuru yapılmış ve Kasım ayı içerisinde de ödül töreni düzenlenerek Belediyemiz 2 projesi ile ödül, 1 projesi ile de “Mansiyon Ödülü” almaya hak kazanmıştır.

• En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Kategorisi’nde

“İzmirTARİH Projesi”: Amacı, İzmir’in tarihle ilişkisini güçlendirmek ve Konak-Kemeraltı ve çevresinde ortaya çıkan çöküntü alanlarının oluşumuna mani olmak ve bu oluşumu tersine çevirmek olan İzmirTARİH Projesi’nin ödül başvuru formunda; Proje’nin kültürel, doğal ve ekonomik sürdürülebilirlik konusunda önemli ve yaratıcı özellikleri, farklılıkları, kent ekonomisi ve yerele katkıları, yerel istihdam yaratma olanakları gibi konular üzerinde durulmuştur.

Başvurulan projemiz, bu ödüle layık bulunmuştur.

• En İyi Ulaştırma ve Altyapı Hizmetleri Kategorisi’nde “İzmir Sürdürülebilir Ulaşım Projesi”: Amacı, Belediyemiz’in sınırları içerisinde kent içi ulaşımın çevreye duyarlı ve etkin bir biçimde sürdürülebilir hale getirilmesi, bu kapsamda çevreye daha az zarar veren ulaşım araçlarının kullanılması, tüm ulaşım türlerinin birbirine entegre edilmesi ve sürdürülebilir ulaşım yöntemlerinin kent genelinde kullanılması olan Proje’nin ödül başvuru formu; Proje’nin sektöre kattığı yenilikçi yaklaşımları, finansman modeli, Proje planlamasından önce gerçekleştirilen kamu istişare süreci, tasarımdaki önemli noktaları, çevresel etkileri, ekonomik ve sosyal faydaları vb. konuları üzerinde durularak kaleme alınmıştır. Başvurulan projemiz, bu ödüle layık bulunmuştur.

• En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi Kategorisi’nde “Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli: Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi”: Kentsel dönüşüm projelerini sağlıklı ve güvenli konutlarla, kentsel mekan standartlarında yaşam alanları oluşturmak, yerinde dönüşüm sağlamak, mevcut kültürel zenginlikleri korumak, sosyal dönüşümü desteklemek, toplumsal barışa katkı sağlamak, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımak, “bütüncül bakış açısı”, “disiplinler arası uyumlu çalışma“, “katılımcı karar süreci”, “şeffaflık”,

“sürdürülebilirlik” ve “uzlaşma”, “yerinde dönüşüm” ilke-leri ışığında gerçekleştirilen; 7 ayrı bölgede devam eden yerinde dönüşüm çalışmalarının en önemlileri arasında olan “Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi”nin sektöre kattığı yenilikçi yaklaşımlar, yeşil dönüşüm planları, yönetim sistem modeli, kent sakinlerine sağladığı manevi değerler ve sürdürülebilirlik konusunda önemli özellikleri vb. konuları üzerine kaleme alınan başvuru formu ile Belediyemiz,

“Mansiyon Ödülü” almaya hak kazanmıştır.

Shining Star Awards 2019-Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen ödüllerin amacı; eğlence - dinlence alanlarına ve etkinliklere yönelik farkındalık ve gündem oluşturmak, bu sayede sektörün gelişimine katkı sağlayarak sektörün daha nitelikli ürün ve hizmetler sunarak toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha fazla değer yaratmasına katkı sağlamaktır.

Shining Star Awards 2019 ödüllerine Aralık ayı içerisinde Belediyemiz aşağıda bahsi geçen 3 kategoriden toplam 4 başvuru yapmış olup “İzmir Gençlik Festivali” ve “Mutlu Şehir” ödüllerini almaya hak kazanmıştır.

• En İyi Festival Kategorisi’nde “İzmir Gençlik Festivali”

Projesi: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak, sinerjik paylaşımlarda bulunmalarını, birlikte eğlenerek, öğrenerek toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılmalarını, yarışma ve oyunlar ile sosyal becerilerini geliştirmelerini, bütüncül bir politikayla hareket etmelerini ve ayrıca çevreye ve çevre temizliğine duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla 2 yıldır düzenlenen “İzmir Gençlik Festivali”nin ödül başvuru formunda Festival’de yapılan etkinlikler (spor ve eğlence aktivitileri, konserler, yarışmalar, turnuvalar, Kitap Kozası Etkinliği vb.), Festival’deki ziyaretçilerin ilgisi, Festival alanı düzeni, güvenlik önlemleri, tanıtım faaliyetleri gibi hususlar kaleme alınmıştır. Başvurumuz, Türkiye çapında tek bir belediyeye verilen bu ödüle layık bulunmuştur.

• Yılın Mutlu Şehri Kategorisi: İzmir Büyükşehir Belediyesi, hemşehrilerinin mutluluğuna katkı sağlayacak eğlence ve etkinlik tesisleri/alanları kazandırmış, çok yönlü parkları ile örnek olmuş, düzenlediği etkinlikler ile büyük bir kitleye ulaşmış, yeşil alanları ile doğayla iç içe ortamlar yaratmış, sportif aktiviteleri ile hareket etmeye yönlendirmiştir. Bu çerçevede, ilgili kategorinin başvuru formunda, Belediyemizin oluşturduğu çok yönlü parklar (İnciraltı Kent Ormanı, Doğal Yaşam Parkı, Macera Parkı, Kültürpark, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı), yenilikçi sahil düzenlemeleri kapsamında oluşturulan çok yönlü parklar (İzmirDeniz Projesi, İzmir Halk Park, Homeros Vadisi vb.), gerçekleştirilen kültürel-sanatsal-sosyal faaliyetler (festivaller, tiyatro günleri, Otomobilsiz Kent Günü, Hıdırellez Şenlikleri, İEF kapmasında düzenlenen fuar ve kongreler, İzmirTARİH Projesi vb.), kentte yapılan sportif aktiviteler, tanıtım faaliyetleri, yeşil alanları ayrıntılı ve bütüncül bir yaklaşımla kaleme alınmıştır. Başvurumuz, Türkiye çapında tek bir belediyeye verilen Mutlu Şehir ödülüne layık bulunmuştur.

• En Başarılı Belediye Parkı Kategorisi’nde, “İzmir Halk Park Projesi”: Kamusal alanların kolay ulaşılabilir olması, yeşil alanları ve kent mobilyalarıyla şehir sakinlerine rahatlık sunması, aktivite çeşitliliği yaratması gibi özelliklere hassasiyet göstererek kent sakinlerinin kentle, doğayla ve birbirleriyle etkileşime geçecekleri çok yönlü park ve rekreasyon alanlarının yapımına büyük önem veren Belediyemiz, bu anlayışla Mavişehir’de İzmir Halk Park Projesi’ni hayata geçirmiştir. Başvuru formu, Park’ın ekipman çeşitliliği, yapılan etkinlikler, kalite ve güvenlik çalışmaları, ziyaretçi memnuniyeti, pazarlama nitelikleri, mimari tasarım gibi hususların üzerinde durularak kaleme alınmıştır.

• En Başarılı Belediye Parkı Kategorisi’nde “Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı Projesi”: Kamusal alanların kolay ulaşılabilir olması, yeşil alanları ve kent mobilyalarıyla şehir sakinlerine rahatlık sunması, aktivite çeşitliliği yaratması gibi özelliklere hassasiyet göstererek kent sakinlerinin kentle, doğayla ve birbirleriyle etkileşime geçecekleri çok yönlü park ve rekreasyon alanlarının yapımına büyük önem veren

158 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Genel Yönetim Faaliyet Bilgileri Belediyemiz, bu anlayışla Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nı

oluşturmuştur. Sosyal ve kültürel altyapıyla oluşturulmuş,

“yeşil alanları” da içinde barındıran ve İzmirlilerin eğlence, dinlenme, piknik yapma gibi ihtiyaçlarını karşılayan Proje’nin başvuru formu, alanın ekipman çeşitliliği, yapılan etkinlikler, kalite ve güvenlik çalışmaları, ziyaretçi memnuniyeti, pazar-lama nitelikleri, mimari tasarım gibi hususların üzerinde durularak kaleme alınmıştır.

Bunların yanı sıra Müdürlüğümüz tarafından; Avrupa idealinin yaygınlaşmasına, Avrupa kimliğine ve Avrupa’nın dünya ile ilişkilerinin gelişmesine (Kardeş kentler, Avrupa etkinlikleri, paylaşım, ziyaretler vb. yoluyla) katkıda bulunan Avrupa Konseyi’nin, 1955 yılından beri Avrupa Konseyi üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla uyguladığı ödül programlarının arasında yer alan ve sadece Şeref Plaketi ve Şeref Bayrağı kazanan başvuru sahipleri arasından bir veya iki belediyeye verilen Avrupa Ödülü’nün (Belediyemiz 2014 yılında Avrupa Şeref Plaketi Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır) başvuruya yönelik çalışmaları da 2018 yılı içinde yapılmıştır Düzenlediğimiz Eğitim ve Bilgilendirme Etkinlikleri Avrupa Birliği’nin sunduğu fırsatlar ve hibe projeleri hakkında yerelde doğru ve sağlıklı bilgi akışı sağlamak amacıyla bilgilendirme etkinlikleri ve toplantılar gerçekleştirilmektedir.

Buna ek olarak; 12 Ekim 2012 tarihinden bu yana EURODESK Türkiye Temas Noktası olarak gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi verilmekte, bilgilendirme toplantıları ve eğitimler düzenlenmektedir. Bu çerçevede;

• 2018 yılı içinde 2 kez Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verilmiştir.

• Müdürlüğümüz, akredite edildiği 2012 yılından beri; yüz yüze bilgilendirmede yaklaşık 450, telefon yoluyla 550, e-posta yoluyla 355, etkinliklerde 5.079 toplam 6.434 kişiye ulaşmıştır.

Etkinliklerde, gençlere Avrupa Fırsatları, Erasmus+ Programı, proje yazım teknikleri, Eurodesk, projelerin kuruma kattıkları üzerine bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Genç Fenerbahçeliler Derneği’ne Yönelik Düzenlenen

“Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ve Eurodesk”

Müdürlüğümüz tarafından 7-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Belediyemizin “Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü” ortaklığında İzmir Sanat’ta “Genç Fenerbahçeliler Derneği”nin 20 üyesine “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ve Eurodesk” konulu eğitim verilmiştir.

Sonunda katılımcı belgesi verilen eğitimde; proje ve proje yazımına ilişkin genel bilgiler ve proje döngüsü kavramının yanı sıra, sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve, proje bütçesinin temel prensipleri, proje yürütücülüğü, projelerde dil ve anlatım, Erasmus+ Programı ve Eurodesk başlıklarında çalışmalar yapılmıştır.

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi’ne Yönelik Düzenlenen “Eurodesk Bilgilendirme Toplantısı Etkinliği”

6 Haziran 2018 tarihinde İzmir Valiliği koordinasyonunda Eurodesk İzmir Temas Noktaları olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılayı İzmir Şubesi tarafından Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki öğrenciler ve öğretmenlere yönelik “Eurodesk Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 150 kişiye ulaşılmıştır.

Belediyemiz Bünyesindeki Stajyer Gençlere Yönelik

“Eurodesk ve Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı”

23-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Time To Move (Hareket Zamanı) kapsamında İnsan Kaynakları Eğitimi Şube Müdürlüğü

ortaklığında Belediyemizin bünyesinde çeşitli birimlerde stajyerlik yapan 17-23 yaş arası gençlere yönelik “Eurodesk ve Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenmiş ve toplam 160 kişiye ulaşılmıştır.

Gençler için Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

3-5 Aralık 2018 tarihleri arasında Ulusal Eurodesk Koordinatörlüğü tarafından Anemon Fuar Otel’de organize edilen ve İzmir Temas Noktaları (İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Egesem ve Trexevs) tarafından programlanıp, eğitim desteği verilen; gençler, öğretmenler ve çeşitli il/ilçe müdürlüklerinden oluşan 70 kişilik katılımcıya

“Gençler için Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” verilmiştir.

Eğitimde; Eurodesk, Erasmus+ Programı ve başvuru formu doldurma teknikleri üzerinde durulmuş, katılımcılar gruplara bölünerek proje yazımı konusunda uygulamalı çalışmalar yapmış, arkasından grup olarak projelerini sunmuşlardır.

İzmir Modeli Çalışmaları

İzmir’de üç dönemdir uygulanmakta olan demokratik bele-diyecilik yaklaşımının ve sonuçlarının bilimsel ve katılımcı bir değerlendirmeye tabii tutularak, geleceğe aktarılması amacıyla 1,5 yıl boyunca yürütülen “İzmir Modeli” çalışmalarının sekre-tarya, iletişim, organizasyon, raporlama, veri/bilgi sağlama ve redaksiyon hizmetleri birimimiz tarafından yerine getirilmiştir.

İzmir Modeli çalışmasının “kurumsal kapasitenin geliştirilme-sine yönelik araştırma geliştirme” ağırlıklı aşamaları Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilmiştir. Bu kapsamda, kollektif bir modelin ortaya çıkabilmesine yönelik 4 genel değerlendirme toplantısı, 24 çalıştay ve 18 mülakat orga-nize edilmiş, çalıştay ve mülakatların raportörlüğü yapılmıştır.

İzmir Modeli Çalışması

Kitap yazımı kapsamında, birimimiz tarafından; konu başlık-larında çalışan uzman/akademisyenlerce çalışmaları için talep edilen bilgi ve veriler sağlanmış, yazarlara altlık olacak bilgiler derlenerek kendilerine sunulmuş, nihai raporlardan oluşan

“İzmir Modeli Çalışmaları” 5 ciltlik kitap seti için gerekli veri düzeltmeleri, redaksiyon ve yayına hazırlama işlemleri yapılmıştır.

“İzmir Modeli Çalışmaları” kitap setine ek olarak; Sayın Başkan ile bu kapsamda yapılan mülakatlar, birimimiz tarafından raporlanmış, “İzmir Modeli Çalışmaları / Aziz Kocaoğlu ile Söyleşiler” kitabının birimimiz tarafından redaksiyonu yapılarak yayına hazır hale getirilmiştir.

Bunun yanı sıra, İzmir Modeli’nin tanıtımı için ilgili birimlere bilgiler sağlanmıştır

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK):

Kentin ekonomisinde belirleyici rol oynayan 142 kurum ve kuruluşun temsilcilerinden oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu; Sayın Aziz KOCAOĞLU’nun öncülüğünde İzmir’in ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunacak, ulusal ve uluslararası düzeyde etkinliğinin arttırılmasına yönelik

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 169-175)