• Sonuç bulunamadı

Olay Yerine Varış Süresi

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 135-146)

122 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Amaç 9.1

Çocuklarımızı Güven ve Gönül Rahatlığı İçinde Yetiştirebi-leceğimiz Kent Ortamının Devamlılığını Sağlamak Hedef 9.1.1

Yangın ve Afetlere Hazırlıklı, Tam Donanımlı İtfaiye Hizmetinin Sunulması

Performans Hedefi 9.1.1.1

Tam Donanımlı İtfaiye Teşkilatı ile İtfaiye Hizmetlerinin Etkin Bir Şekilde Sunulması

İtfaiye Araç Filosunun Büyütülmesi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde, 1 adet Tüp Dolum Aracı, 1 adet Dağda Arama Kurtarma Aracı, 2 adet Denizde ve Dağda Kurtarma Aracı, 1 adet Suda Kurtarma Aracı, 2 adet Römork, 3 adet 27 Metrelik Merdivenli Arazöz olmak üzere toplamda 10 adet itfaiye aracı satın alınmış olup mevcut araçlarımızdan 3 adet itfaiye aracımız da il ve ilçe belediyelerine bedelsiz olarak devredilmiştir.

Ayrıca kullanım ömürlerini tamamlayan 13 adet itfaiye aracımızın hurdaya ayrılmasıyla birlikte mevcut faal araç sayımız 290 adet olup araçlarımızın yaş ortalaması 9,47 olmuştur.

Suda Arama Kurtarma Aracı

Yatırım projeleri kapsamında alınması planlanan araçlardan Özel Dizaynlı Otobüs (Afet İskan Aracı) için 2019 yılında mali durum göz önünde bulundurularak ihaleye tekrar çıkılması öngörülmektedir. Söz konusu projenin 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

27 Metrelik Merdivenli Arazöz

Yangın ve Afetlere Müdahale Hizmetlerinin Yürütülmesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı: Daire Başkanlığımız yangın ve acil müdahale ekipleri; Merkez, Güney, Kuzey ve Batı Bölge Amirliğimiz olmak üzere toplamda 4 bölge ve bu bölgelere bağlı 50 itfaiye grubundan oluşmaktadır. Şehrimizde meydana gelebilecek her türlü yangınların söndürülmesinden, su

baskınlarında su tahliye işlemlerinden ve acil kurtarma gerektiren olaylardan sorumlu olup, 2018 yılı içerisinde 11.898 adet yangın olayına müdahale edilmiş olup bu yangınlardan 11.540 adedi başlangıç halinde söndürülmüştür. Ayrıca 4.492 adet kontrollü ateşe müdahale işlemi yapılmıştır. Modernize edilmiş araç ve ekipmanlarımızla birlikte ortalama 5,17 dakika içerisinde olay yerine ulaşılarak müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyabilmek için en iyi hizmet verilmeye çalışılmıştır.

Yangın Söndürme Çalışmaları

Olay yerine en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla, şehrimizin ihtiyaç durumuna göre gerekli görülen yerlerde müdahale noktalarının sayısının arttırılarak modern araç, ekipman ve eğitimli personellerimizle birlikte İzmir genelinde meydana gelebilecek yangınlara daha kısa sürede ulaşarak, etkin ve başarılı bir şekilde müdahale edilmesi sağlanıp, yangınların sirayetinin önlenmesi ve başlangıç halinde söndürülmesi amaçlanmaktadır.

Yeni İtfaiye Binalarının Yapılması

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Seferihisar İtfaiye Binası, Işıklar İtfaiye Bakım Onarım Binası, Çeşme İtfaiye Hizmet Birimi, Buca İtfaiye Eğitim Kampüsü İtfaiye Binasi Kazan Dairesi Doğalgaza Dönüşüm ve Kalorifer Tesisati Projesinin Yaptirilmasi İşi ve Torbali Çaybaşi İtfaiye Hizmet Binasi yapımı proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Mordoğan İtfaiye Birimi, Foça Bağarası İtfaiye Hizmet Binası ve Karaburun İtfaiye Hizmet Binası proje çalışmaları devam etmektedir.

Ödemiş İtfaiye Hizmet Binası, Tire İtfaiye Hizmet Binası ve Bostanlı İtfaiye Hizmet Binası yapımı için proje çalışmalarına başlanılacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Çaybaşı İtfaiye Güney Bölge Lojistik Merkez Binası yapım çalışmalarına devam edilmiştir.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı: Herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı:

2018 yılı içerisinde;

• 691 adet trafik kazasına müdahale edildi,

• 3.526 adet hayvan kurtarma işlemi gerçekleştirildi,

• 547 adet insan kurtarma işlemi gerçekleştirildi,

• 130 adet intihar vakasına müdahale edildi,

• 1 adet KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) olayına müdahale edildi,

• 17 adet ücretli su çekme hizmeti gerçekleştirildi,

• Sel ve su baskınlarında 758 adet ücretsiz su çekme hizmeti gerçekleştirildi,

123 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu

• 265 adet asansörden kurtarma vakasına müdahale edildi,

• 56 adet ceset çıkarma işlemi gerçekleştirildi,

• İzmir Afet Müdahale Planı (TAMP İzmir) kapsamında yangın hizmet grubu ve Belediyemize bağlı diğer birimlerle koordinasyon sağlanarak afet planları oluşturuldu.

İtfaiye Denetim ve Önleme Hizmetlerinin Yürütülmesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı: İtfaiye raporu/yangın tedbirleri görü-şü ile ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortamda düzenlenmesini, paylaşımı ve depolanmasını sağlayan itfaiye uygunluk takip sis-temi Ödemiş ilçesi dışındaki tüm ilçeler ile birlikte 6 organize sanayi bölgesinde uygulanması başarıyla yürütülmekte olup birimlerimizin hizmet bürolarının iş yüküne uygun şekilde yürü-tülebilmesi için Oğuzlar Ek Hizmet Binası’nda kullanım alanı tah-sisi yapılmış, kısmen de olsa teknik personel artışı sağlanmıştır.

Hem personelimizin hemde yangın önlemleri sektöründe hizmet sunan sektör temsilci ve çalışanlarının eğitimi için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile birlikte geniş katılımlı 2 gün süren “Büyük Yangınlar Küçük İhmallerle Başlar” temalı yangın semineri düzenlenmiştir. Yangın önlemleri uygulamaları kapsamında 9.876 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi’nin işyeri açma ve çalışma ruhsat belgesi düzenleyen diğer birimlere de (İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vb.) yaygınlaştırılması ve yangın ve tahliye yönünden riskli yerlerin denetim sayısının arttırılması planlanmaktadır.

İtfaiye Bakım Onarım Hizmetlerinin Yürütülmesi

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı: İhtiyaç duyulacak ve temininde güçlük çekilen yedek parça stoğu oluşturulmaya çalışılmıştır. Personel temini çalışmaları devam etmektedir. Araç bakım onarımlarında hayati öneme sahip takım avadanlıkların çoğunluğu bütçe imkanları doğrultusunda temin edilmiştir.

2019 ve 2020 yıllarında itfaiye araç ve gereçlerinin her an göreve hazır halde olabilmesi için her türlü bakım, onarım revizyon, parça temini ve üst yapı yenileme işlemleri bütçe olanakları dahilinde müdürlüğümüzce planlanmaktadır.

İtfaiye Teşkilatının Kurumsal Altyapısının Geliştirilmesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı: İtfaiyemizin daha etkin bir hizmet sunabilmesi için modern ve uzun yıllar hizmet kapasitesi sunabilecek nitelik ile doğru ergonomide itfaiye hizmet binalarının proje sürecinin hızla geçilebilmesi adına avan projeler hazırlanmış olup, ilgili daire başkanlığına sunulmuştur.

Bu şekilde proje safhasının hızla sonuçlandırılması ve teknik bir hizmet üssü olacak itfaiye hizmet binalarının doğru bir şekilde tasarlanması hedeflenmektedir.

İlgili daire başkanlıklarıyla üst seviyede bir koordinasyon sağ-lanarak yerinde inşa edilecek veya hizmet kalitesini ile etkinli-ğimizi arttıracak itfaiye hizmet binalarının ihtiyaç programımıza göre şekillendirilebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

İtfaiye Eğitim Hizmetlerinin Yürütülmesi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı: İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 10 eğitmen personel ile itfaiye ve Belediyemizin diğer birimlerinde görev yapan 736 personele hizmet içi eğitim, 318 okulda 47.290 öğrenci ve öğretmene temel afet bilinci eğitimi, 518 kamu ve özel sektörde 13.658 personele temel yangın ve güvenliği eğitimleri, 4 adet halk ve gönüllü eğitimleri kapsamında 195 kişiye eğitimler verilmek üzere genel toplamda 891 adet eğitimde 61.879 kişiye eğitim verilmiştir.

Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde ki mevcut simülas-yonların yenilenmesi ile kentsel arama kurtarma ve temel afet bilinci eğitimlerinin halkımıza daha kaliteli ve etkili sunulmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam edecektir.

İtfaiye Yönetim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İtfaiye Yönetim Sistemi yapım hizmeti işi, yaklaşık maliyetinin yüksek olması sebebiyle iptal edilmiştir.

İtfaiye Tanıtım ve Kaynak Yönetimi Hizmetlerinin Yürütülmesi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı: Yeniden güncellenen Gönüllü İt-faiyecilik Yönetmeliği’nin mali yükümlülükleri doğuran mad-deleri olması nedeniyle incelenmek üzere Sayıştay’a gön-derilmiştir. Akabinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile yürürlüğe girecektir. Gönüllü itfaiye istasyonlarının garaj, yaşam ve hizmet bölümleri vb. kriterler belirlenip projelendi-rilerek sahada uygulanabilirliği ve maliyetleri konusunda ortak çalışmalara devam edilmiştir. Bina Bakım Onarım Amirliğimiz şehrin farklı bölgelerinde bulunan 50 itfaiye istasyonun sıh-hi tesisat, elektrik, inşaat vb küçük çaplı bakım onarım işleri tarafımızdan yapılmaya başlanılmıştır. Ayrıca merkezi sistem ısıtma sistemleri, sabit jeneratörler, otomatik garaj kapıları, akaryakıt tanklarının otomasyon sisteminin bakım ve onarım işleri yapılmaktadır.

2019 yılında, Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği’nin onaylanmasıy-la birlikte kırsal kesimde yapılması ponaylanmasıy-lanonaylanmasıy-lanan en az 2 adet gönül-lü itfaiye istasyonunun personelinin eğitim ve donatımının ta-mamlanmasıyla birlikte faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca B tipi Gönüllü İtfaiyecilik için başvuruda bulunan kentlilerin eğitimlerine hemen başlanılarak itfaiye teşkilatımızın herhangi büyük bir afet durumunda ihtiyaç duyabileceği kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi hedeflenmektedir.

Amaç 9.1

Çocuklarımızı Güven ve Gönül Rahatlığı İçinde Yetiştirebi-leceğimiz Kent Ortamının Devamlılığını Sağlamak Hedef 9.1.2

Toplum Sağlığı ile Esenliğine Yönelik Denetimlerin ve Şehrin Vitrinine Yakışan Düzenlemelerin Yapılması Performans Hedefi 9.1.2.1

Yüksek Donanımlı, Eğitimli Zabıta Teşkilatı ile Toplum Sağlığı ve Esenliğine Yönelik Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Zabıta Denetim Hizmetlerinin Yürütülmesi

Zabıta Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde ekiplerimizce yetki ve sorumluluk alanlarındaki ana arterler, bulvarlar, meydanlar ve Belediyemizin işlettiği alanlarda 64.014 adet iş yeri denetlenmiştir.

Seyyar satıcı, işporta, dilenci, işgal, sigara, fiyat tarifesi, etiket, kaçak sebze-meyve ve hal denetimleri yapılmış olup Belediyemiz karar organları tarafından alınmış kararlar, emir ve yasaklar uygulanarak sonuçları izlenmiş, belediye mallarına olabilecek tecavüzler önlenmiştir.

Düzenlenen seyyar satıcı ve dilenci operasyonları neticesinde 16.424 seyyar satıcı dilenci hakkında işlem uygulanmıştır.

Düzenlenen afiş ve reklam panosu operasyonu operasyonlarında 95.845 adet uygunsuz reklam unsuru kaldırtılmıştır.

124 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Gingerlı zabıta timleri tarafından yayalaştırılmış yollarda yapılan çalışmalar neticesinde hemşehrilerimizin şikayet ve taleplerine olay anında müdahale sağlanarak zabıta hizmetlerinin etkinliği arttırılmış ve sahada yapılan çalışmalar sırasında vatandaşın görüş ve önerileri alınarak halkın katılımı sağlanmıştır.

Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanında kalan kentin cazibe merkezlerinde huzur ve esenliğin sağlanması adına kontrollü, etkin ve duyarlı zabıta personeli ile yasaklara aykırı fiiller hakkında cezai işlemler düzenlenmiştir.

Gingerli Zabıta Ekibi

Ayrıca düzenlenen Zabıta Haftası kutlama etkinlikleri ve hizmet içi eğitimlerle personel motivasyonu arttırılmıştır.

Zabıta Haftası Kutlamaları

Zabıta Trafik Hizmetlerinin Yürütülmesi

Zabıta Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde ekiplerimizce kent trafiğinin güvenliği ve akıcılığının sağlanması hedeflenerek 13.010 adet minibüs, taksi, taksi dolmuş, servis, ilçe taksi, ilçe dolmuşları denetlenmiştir. Denetimler sırasında uygunsuzluğu tespit edilen 5.960 araç/araç sahibi/şoförü hakkında, cezai işlem düzenlenmiştir.

Emniyet trafik birimleri ile koordinasyon kurularak, yapılan araç denetimleri sırasında tespit edilen veya başvurular üzerine korsan taşımacılık yaptığı belirlenen araçlar hakkında cezai işlemler uygulanması ve söz konusu araçların trafikten men edilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Korsan taksi durakları faaliyetten men edilmiştir.

Bisikletli zabıta timleri tarafından yayalaştırılmış yollarda yapılan çalışmalar neticesinde yayalaştırılmış yollara giren motorlu araçlar hakkında cezai işlem uygulanmıştır.

Bisikletli zabıta timleri tarafından hemşehrilerimizin şikayet ve taleplerine olay anında müdahale sağlanarak zabıta hizmetlerinin etkinliği arttırılmış, sahada yapılan çalışmalar sırasında vatandaşın görüş ve önerileri alınarak halkın katılımı sağlanmıştır. Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanında kalan kentin cazibe merkezlerinde huzur ve esenliğin sağlanması adına kontrollü, etkin ve duyarlı zabıta personeli ile yasaklara aykırı fiiller hakkında cezai işlemler düzenlenmiştir.

Bisikletli Zabıta Timleri

Hemşehri İletişim Merkezi kanalı ile 2018 yılı içerisinde tarafımıza iletilen dilek, istek, öneri ve şikayet içerikli 3.569 adet başvuru sonuçlandırılarak ilgililerine sonuçlar hakkında yazılı, sözlü veya görsel içerikli bilgi verilmiştir.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen tören, etkinlik, bariyer kontrol görevleri ve yönetsel talimatlar çerçevesinde 568 Zabıta Trafik ekibi görevlendirilerek trafik tedbirleri alınmıştır.

Çevre ve İmar Zabıtası Hizmetlerinin Yürütülmesi Zabıta Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde ekiplerimizce kentin huzur, esenlik, sağlık ve düzeni için gerekli önlemlerin alınması ve zabıta hizmet kalitesinin geliştirilmesi hedeflenerek 448 adet iş yeri ve 3.056 adet katı atık bölgesi denetlenmiş, 42 taşınmazın yıkımı, 58 taşınmazın tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Veteriner İşleri ile ortaklaşa 60 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Mühür fekki, mühür açma, inşaat denetimleri, mezarlık denetimleri, hayvan zararları denetimleri, kaçak hayvan satışı-kesimi-hayvan damı denetimleri, toprak kayması denetimleri yapılmış olup belediye karar organları tarafından alınmış kararlar, emir ve yasaklar uygulanarak sonuçları izlenmiştir.

Bu doğrultuda yıl içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde toplam 157 adet cezai işlem uygulanmıştır.

Hemşehri İletişim Merkezi kanalı ile yıl içerisinde tarafımıza iletilen dilek, istek, öneri ve şikayet içerikli başvurular sonuçlandırılarak ilgililerine sonuçlar hakkında yazılı, sözlü veya görsel içerikli bilgi verilmiştir.

Amaç 9.1

Çocuklarımızı Güven ve Gönül Rahatlığı İçinde Yetiştirebi-leceğimiz Kent Ortamının Devamlılığını Sağlamak Hedef 9.1.3

Hizmet Sunulan Alanların Koruma ve Güvenliğinin Sağlanması

Performans Hedefi 9.1.3.1

Hizmet Sunulan Alanların Koruma ve Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Koruma ve Güvenlik Hizmetlerinin Geliştirilmesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı:

• 6360 Sayılı Kanun gereğince; Belediyemiz mülki sınırlarının genişlemesinden dolayı, sorumluluk alanımıza dahil olan ilçelerde bulunan, ilçe terminalleri, sebze halleri, mezbahalar, yerel hizmet binaları, kültür merkezleri ile atık depolama tesislerinde de güvenlik hizmeti verilmeye devam edilmiştir.

• Özel tedbir alınması gereken hizmet binaları ile önem arz eden sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı birimlere, kişi

125 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu ve araç girişleri ile paket, koli, mektup vb. maddeleri kontrol

etmek için, araç altı arama aynası, x-ray bagaj arama cihazı ve kapı tipi metal dedektörü ile 24 saat izleme ve kayıt altına alma özellikleri bulunan güvenlik kamera sistemleri kullanılarak, güvenlik personelinin teknolojik cihazlarla desteklenmesi sağlanmıştır.

• Güvenlik hizmeti yürütülen, önem arz eden birimler ile rekreasyon alanı gibi, sınırları geniş bölgelerin devriye görevlerinin yerine getirilmesinde, güvenlik personelinin devriye görevini istenilen saat aralığında yapıp yapmadıklarının kontrol ve denetimini sağlayan güvenlik tur kontrol sistemi ile denetim faaliyetlerinin geliştirilmesi sağlanmış.

• Belediyemiz ve bağlı birimlerinde yapılan para naklinin, dışarıdan gelebilecek saldırı ve tehlikelere karşı tecrübeli güvenlik personeli ile birlikte, gerekli donatım, teçhizat ve zırhlı araçla yapılması sağlanarak olumsuz bir durum yaşanmaması sağlanmıştır.

• Belediyemize bağlı birimler tarafından, özel güvenlik personeli görevlendirilmesi talepleri, yerinde keşif ve inceleme yapılarak, İzmir İl Emniyet Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne gönderilmiş olup, uygun görülen 7 yeni birime özel güvenlik izin belgesi alınmıştır.

• Silahlı güvenlik personelimizin 2018 yılı tabanca eğitim atışları, İnsan Kaynakları ve Eğitimi Dairesi Başkanlığı tarafından, MP-5 otomatik tabanca atışları ise İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü koordinesinde yaptırılmış olup, atış başarı oranının yüksek olduğu tespit edilmiştir.

126 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri

2018 Yılında Nakdi Yardım Yapılan Ortak Projeler

İlçe Belediye /

Dernek İşin Adı Sözleşme Bedeli

(Kdv Dahil)

Yardım Oranı

%

Yardım Miktarı (KDV Dahil)

Gerçekleşen Hakediş Ödemeleri

Toplamı

2018 Yılı Hakediş Ödemeleri

Altınordu Spor Kulübü Derneği

Altınordu Metin Oktay Tesislerinde 3 adet Sentetik Çim Sahanın ve 3 adet

Çim Sahanın Müştemilatı Yapılması 4.720.000,00 85% 4.000.000,00 1.000.000,00 1.000.000,00

Toplam 4.720.000,00 85% 4.000.000,00 1.000.000,00 1.000.000,00

Bergama Belediyesi

Bahçelievler Mah. Kapalı Yüzme

Havuzu 6.938.400,00 40% 2.775.360,00 2.775.360,00 2.775.360,00

Toplam 6.938.400,00 40% 2.775.360,00 2.775.360,00 2.775.360,00

Beydağ Belediyesi

Kültür Merkezi Yapılması İşi ( Keşif

Artışı-Ek Protokol) 155.517,69 80% 124.414,15 124.414,15 124.414,15

Toplam 155.517,69 124.414,15 124.414,15 124.414,15

Gaziemir Belediyesi

Sarnıç Kültür Merkezi Yapılması İşi 2.710.460,00 40% 1.084.184,00 984.411,34 855.225,94

Toplam 2.710.460,00 40% 1.084.184,00 984.411,34 855.225,94

Karabağlar Belediyesi

Kız Öğrenci Misafirhanesi Yapılması 6.228.158,00 50% 3.114.079,00 3.114.079,00 735.091,43 Kibar Mahallesi’nde Kapalı Pazaryeri,

Semt Merkezi ve Taziye Evi İnşaatı Yapılması İşi

8.496.000,00 25% 2.124.000,00 988.113,07 294.124,10

Tahsin Yazıcı Mah. SOSYAL TESİS

Yapılması 10.948.925,00 70% 7.664.247,50 5.610.989,35 4.153.029,07

Toplam 25.673.083,00 50% 12.902.326,50 9.713.181,42 5.182.244,59

Konak Belediyesi

Gültepe Spor Kompleksi Yapılması İşi 9.935.600,00 50% 4.967.800,00 1.913.596,57 1.913.596,56 Toros Pazaryeri ve Sosyal Tesis

Yapılması 14.057.340,00 40% 5.622.936,00 2.198.328,28 2.198.328,28

Toplam 23.992.940,00 44% 10.590.736,00 4.111.924,85 4.111.924,85

Tire Belediyesi

Stadyum Yapılması 27.760.308,18 80% 22.208.246,54 22.160.035,14 1.450.665,35

Stadyum 2.Etap Yapılması İşi (EK-2

PROTOKOL, Keşif Artışı) 6.341.728,16 70% 4.439.209,71 4.433.261,71 4.433.261,71

Toplam 34.102.036,34 78% 26.647.456,25 26.593.296,86 5.883.927,07

Genel Toplam 196.584.874,06 30% 58.124.476,90 45.302.588,62 19.933.096,60

127 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Daire Başkanlıkları Bazında Sektörel Bütçe Gerçekleşmeleri YönetişimÇevre YönetimiKentsel Koruma ve PlanlamaKentsel AltyapıUlaşımSosyal Dayanışma ve SağlıkKültür, Sanat ve SporTurizm ve Yerel EkonomiAfet Yönetimi ve GüvenlikGenel Yönetim GideriDiğer İdarelere TransferToplam Genel Sekreterlik

Hedef Bütçe3.340.000,003.340.000,00 Net Bütçe3.332.800,003.332.800,00 Harcama2.922.293,422.922.293,42 Özel Kalem Müdürlüğü

Hedef Bütçe4.902.000,004.902.000,00 Net Bütçe4.967.200,004.967.200,00 Harcama4.585.462,674.585.462,67 Teftiş Kurulu Başkanlığı

Hedef Bütçe1.425.000,001.425.000,00 Net Bütçe1.441.600,001.441.600,00 Harcama1.418.195,491.418.195,49

İç Denetim Birimi Başkanlığı

Hedef Bütçe1.399.000,001.399.000,00 Net Bütçe1.418.000,001.418.000,00 Harcama1.276.888,161.276.888,16 1.Hukuk Müşavirliği

Hedef Bütçe11.792.000,0011.792.000,00 Net Bütçe19.177.700,0019.177.700,00 Harcama18.670.349,1918.670.349,19

Protokol Şube Müdürlüğü

Hedef Bütçe11.495.000,0011.495.000,00 Net Bütçe18.058.900,0018.058.900,00 Harcama16.847.819,7816.847.819,78

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği

Hedef Bütçe64.584.000,0064.584.000,00 Net Bütçe70.365.500,0070.365.500,00 Harcama59.374.234,7559.374.234,75

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe1.159.000,0017.011.000,0029.094.000,0047.264.000,00 Net Bütçe946.000,0021.341.100,0011.971.000,0034.258.100,00 Harcama682.455,7819.597.982,6811.706.868,4331.987.306,89

128 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri

YönetişimÇevre YönetimiKentsel Koruma ve PlanlamaKentsel AltyapıUlaşımSosyal Dayanışma ve SağlıkKültür, Sanat ve SporTurizm ve Yerel EkonomiAfet Yönetimi ve GüvenlikGenel Yönetim GideriDiğer İdarelere TransferToplam

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe52.309.000,0010.005.000,0062.314.000,00 Net Bütçe42.693.100,005.000,0042.698.100,00 Harcama38.425.270,090,0038.425.270,09

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe146.864.000,003.000.000,0010.605.000,001.290.000,00161.759.000,00 Net Bütçe153.001.200,00500.000,0020.111.400,002.159.150,00175.771.750,00 Harcama132.749.996,36467.280,0018.249.527,071.928.901,82153.395.705,25

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe89.972.000,0041.902.000,00131.874.000,00 Net Bütçe83.921.000,0042.491.650,00126.412.650,00 Harcama80.742.401,2140.069.775,22120.812.176,43

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe320.000,00136.104.000,003.000,00136.427.000,00 Net Bütçe338.000,00182.428.200,003.000,00182.769.200,00 Harcama326.946,66180.455.744,50180.782.691,16

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe441.529.000,00358.230.000,00799.759.000,00 Net Bütçe16.864.200,00457.398.000,00474.262.200,00 Harcama14.843.887,81456.180.283,95471.024.171,76

Basın,Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe34.232.000,003.482.000,0037.714.000,00 Net Bütçe31.611.209,004.950.200,0036.561.409,00 Harcama26.678.155,702.404.435,5229.082.591,22

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe58.232.000,00505.000,0058.737.000,00 Net Bütçe58.398.880,00525.000,0058.923.880,00 Harcama50.882.755,97461.355,9551.344.111,92

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe170.889.000,0010.000.000,0018.225.000,00199.114.000,00 Net Bütçe222.877.448,002.389.202,0035.735.400,00261.002.050,00 Harcama213.591.868,592.389.202,0034.797.835,89250.778.906,48

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe6.698.000,001.850.000,0022.569.000,001.400.000,001.800.000,003.225.000,00600.000,00800.000,0038.942.000,00 Net Bütçe9.879.125,001.100.000,0018.888.300,00960.000,002.816.000,002.061.875,00160.000,00300.000,0036.165.300,00 Harcama5.606.402,68205.320,0015.253.550,50255.765,00569.940,00391.310,62119.180,00249.216,0022.650.684,80

129 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu

YönetişimÇevre YönetimiKentsel Koruma ve PlanlamaKentsel AltyapıUlaşımSosyal Dayanışma ve SağlıkKültür, Sanat ve SporTurizm ve Yerel EkonomiAfet Yönetimi ve GüvenlikGenel Yönetim GideriDiğer İdarelere TransferToplam

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe82.848.000,0074.100.000,0076.441.000,0057.000.000,0049.800.000,0083.100.000,001.100.000,005.000.000,00892.000,00430.281.000,00 Net Bütçe54.448.500,0042.841.000,0063.688.000,0034.970.000,0046.942.000,0070.067.800,00100.000,002.500.000,00958.400,00316.515.700,00 Harcama44.577.431,2438.727.504,4161.001.284,8428.118.012,8938.798.877,8168.455.132,45790.244,61819.842,18281.288.330,43

İşletme İştirakler ve Yerel Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe45.551.000,0019.415.000,00642.740.000,00707.706.000,00 Net Bütçe34.373.200,0022.293.300,00725.411.341,00782.077.841,00 Harcama27.340.898,7819.772.010,39724.828.332,05771.941.241,22

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe8.409.000,008.409.000,00 Net Bütçe9.167.850,009.167.850,00 Harcama6.791.520,526.791.520,52

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe24.892.000,006.249.000,0031.141.000,00 Net Bütçe25.288.400,005.617.000,0030.905.400,00 Harcama23.183.769,004.459.435,1627.643.204,16 İtfaiye Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe154.987.000,00154.987.000,00 Net Bütçe165.417.600,00165.417.600,00 Harcama153.555.476,67153.555.476,67

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe30.000,0061.826.000,00294.000,0062.150.000,00 Net Bütçe66.882.820,00397.100,0067.279.920,00 Harcama52.380.878,32378.142,9252.759.021,24

Satınalma Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe4.532.000,004.532.000,00 Net Bütçe4.761.700,004.761.700,00 Harcama4.277.163,074.277.163,07

Ulaşım Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe200.000,007.050.000,00155.186.000,0013.564.000,00176.000.000,00 Net Bütçe4.603.850,00148.732.799,0013.282.700,00166.619.349,00 Harcama1.244.546,0073.016.063,7712.258.459,8886.519.069,65

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe5.000.000,00492.942.000,001.198.000,00499.140.000,00 Net Bütçe15.000.000,00308.990.770,001.353.000,00325.343.770,00 Harcama11.999.430,96301.719.017,761.229.828,16314.948.276,88

130 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri

YönetişimÇevre YönetimiKentsel Koruma ve PlanlamaKentsel AltyapıUlaşımSosyal Dayanışma ve SağlıkKültür, Sanat ve SporTurizm ve Yerel EkonomiAfet Yönetimi ve GüvenlikGenel Yönetim GideriDiğer İdarelere TransferToplam

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe245.351.000,00100.000,00245.451.000,00 Net Bütçe280.143.250,00280.143.250,00 Harcama244.231.013,62244.231.013,62

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe3.048.000,003.048.000,00 Net Bütçe3.453.750,003.453.750,00 Harcama3.248.298,933.248.298,93 Zabıta Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe38.932.000,0038.932.000,00 Net Bütçe42.304.100,0042.304.100,00 Harcama40.445.809,3040.445.809,30

Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe19.089.000,0019.089.000,00 Net Bütçe11.642.300,0011.642.300,00 Harcama8.759.090,148.759.090,14

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe150.802.000,007.716.000,00158.518.000,00 Net Bütçe156.576.700,007.743.800,00164.320.500,00 Harcama135.411.221,037.043.829,97142.455.051,00

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe29.440.000,0029.440.000,00 Net Bütçe30.200.250,0030.200.250,00 Harcama25.406.126,3125.406.126,31

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe92.051.000,0092.051.000,00 Net Bütçe93.184.700,0093.184.700,00 Harcama80.927.412,5080.927.412,50

Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe112.066.000,00112.066.000,00 Net Bütçe163.671.951,00163.671.951,00 Harcama158.458.040,06158.458.040,06

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe608.000,0039.500.000,00809.154.000,004.163.000,00853.425.000,00 Net Bütçe649.000,009.032.000,001.180.924.180,004.562.000,001.195.167.180,00 Harcama528.094,918.632.030,571.161.062.704,423.767.415,511.173.990.245,41

131 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu

YönetişimÇevre YönetimiKentsel Koruma ve PlanlamaKentsel AltyapıUlaşımSosyal Dayanışma ve SağlıkKültür, Sanat ve SporTurizm ve Yerel EkonomiAfet Yönetimi ve GüvenlikGenel Yönetim GideriDiğer İdarelere TransferToplam

İmar Denetim Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe5.272.000,005.272.000,00 Net Bütçe4.814.550,004.814.550,00 Harcama4.386.075,364.386.075,36

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe110.000,0024.329.000,0024.439.000,00 Net Bütçe23.258.600,0023.258.600,00 Harcama20.367.181,4820.367.181,48

Yapım İhaleleri Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe4.283.000,004.283.000,00 Net Bütçe4.614.800,004.614.800,00 Harcama4.202.058,314.202.058,31

Harita ve Cbs Dairesi Başkanlığı

Hedef Bütçe13.096.000,003.703.000,0016.799.000,00 Net Bütçe13.932.200,003.616.400,0017.548.600,00 Harcama11.717.339,113.504.458,9515.221.798,06 Toplam

Hedef Bütçe325.038.000,00537.290.000,00358.565.000,00821.204.000,00706.528.000,00393.929.000,00177.591.000,0036.054.000,00310.301.000,00753.433.000,001.030.067.000,00 Net Bütçe293.566.134,00580.528.281,00354.542.648,001.200.528.030,00493.653.569,00397.562.502,00169.212.745,0034.482.900,00314.559.100,00416.580.750,001.194.783.341,00 Harcama249.574.753,42519.845.532,84330.600.039,631.174.306.681,38403.108.859,42340.654.657,09146.633.447,7027.728.375,08294.032.674,86397.999.857,931.192.715.484,43

132 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Performans Sonuçları

1. YÖNETİŞİM: Demokratik ve Bilimsel Yönetimle Özgürlükçü Kent/İZMİR

1. YÖNETİŞİM: Demokratik ve Bilimsel Yönetimle Özgürlükçü Kent/İZMİR

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 135-146)