• Sonuç bulunamadı

OPERA BİNASI YOLA ÇIKTI

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 121-129)

Görkemli bir törenle temeli atılan ve yapım çalışmalarına başlanan İzmir Opera Binası

tamamlandığında, kentimiz simge niteliğinde bir sanat merkezine kavuşmuş olacak.

108 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Amaç 7.1

Kenti, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikleriyle Gece Gündüz Yaşayan Cazibe Merkezi Haline Getirmek

Hedef 7.1.1

Kültürel ve Sanatsal Faaliyetleri Kentin Her Alanına Yaymaya Yönelik Tesislerin ve Etkinliklerin Yapılması

Performans Hedefi 7.1.1.1

Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin Yürütülmesi ve Yeni Tesislerin Yapılması

İzmir Opera Binası

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: 16.03.2018 tarihinde yapımına başlanılmış İzmir Opera Binası’nın 29.03.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır. 429.000.000,00 TL tutarında ihale bedeli olan iş kapsamında 73 bin 800 m²’lik inşaat alanında;

Avrupa’nın en önemli sanat binalarından biri inşa edilecektir.

1.435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araç kapasitesine sahip otopark yapılması planlanmıştır.

İzmir Opera Binası

Şirinyer Parkı Sosyal Tesisleri

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Şirinyer Parkı Sosyal Tesisleri uygulama proje çizim çalışmalarına devam edilmiş olup önümüzdeki yıl çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri ödül programı tamamlanmış, ödüller törenle sahiplerine verilmiştir. 2019 yılında ödül programı tekrarlanacaktır.

Sinema Gösterimleri

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Yaz aylarında Yeniden Sinematek etkinlikleri kapsamında; Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, kış aylarında İzmir Sanat Merkezi, Aliağa Kültür Merkezi, Selçuk Kültür Merkezi ve Seferihisar Kültür Merkezi’nde 45 adet, Açıkhava Yaz Sinemaları kapsamında çeşitli ilçelerde 52 adet Ayla ve Aile Arasında film gösterimi gerçekleştirilmiştir.

2019 yılı içerisinde de Yeniden Sinematek, Sömestre Çocuk Filmleri ve Açıkhava Yaz Sinemaları projeleri devam edecektir.

Açıkhava Yaz Sinemaları Gösterimi

Kültür ve Sanat Yarışmaları

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam”

temalı Uluslararası Engelsİzmir 3. Kongresi kapsamında yapılan

“Engelsiz İzmir 2018 Ulusal Kısa Film Yarışması: EN-GEL-LE-ME!” gerçekleştirilmiştir. Gelecek yıllarda da kültür ve sanat yarışmalarımız devam edecektir.

Engelsiz İzmir 2018 Ulusal Kısa Film Yarışması

Festivaller ve Bienaller

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Uluslararası İzmir Edebi-yat Festivali kapsamında 18-27 Mayıs tarihlerinde Kültürpark’ta açık ve kapalı alanlarda yerli ve yabancı 50 seçkin edebiyatçının katılımıyla şiir kürsüsü, edebiyat söyleşileri, panel, tiyatro ve konserin de yer aldığı 16 adet etkinlik gerçekleştirilmiştir. 23 Nisan Muzaffer İzgü Çocuk Şenliği çerçevesinde 21-22 Nisan tarihlerinde karikatür sergisi, Kent Kütüphanesi’nde Muzaffer İzgü’nün yapıtlarını ve öykülerini konu alan drama atölyesi, masal saati, görsel sunum ve yaratıcı okuma etkinlikleri ger-çekleştirilmiştir. Ayrıca Köy Enstitüleri’nin 78. yıldönümü ne-deniyle kuruluşlarının 78. yılında Köy Enstitüleri’nin Aydınlığı başlıklı panel düzenlenmiş ve Ruhi Su Dostlar Korosu konseri gerçekleşmiştir. Gelecek yıllarda da Türkiye’den, dünyadan yazar, şair ve sanatçıların katılımıyla İzmirli edebiyat severlerin beklentilerine cevap verebilecek festival ve bienal organizas-yonlarının yapılması amaçlanmaktadır.

3. Uluslararası 1 Festival İzmir

109 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu 2018 yılı içinde AASSM tarafından 5 konserin sahnelendiği 3.

Uluslararası 1 Festival İzmir düzenlenmiştir.

11-12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde İnciraltı Kent Ormanı’nda Gençlik Festivali düzenlenmiştir. 13. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali 24-25-26 Ekim tarihlerinde Makedon-ya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Bosna-Hersek, Slovenya, Karadağ, Romanya, Sırbistan ülke-lerinden gelen gruplarla gerçekleşmiştir. Bu yıl ikincisi ger-çekleştirilen Körfez Festivali 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasın-da yapılmıştır. 2019 yılı içerisinde Körfez Festivali, Gençlik Festivali ve 14. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali yapılması planlanmaktadır.

Sergiler

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içinde Ege Bölgesi Plastik Sanatlar Derneği ile ortaklaşa Dünya Sanat Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir. AASSM’nin 10. yılı nede-niyle Aykut Uslutekin’in 10. yılda fotoğraflarla AASSM sergisi yapılmıştır. Uygun görülen kişisel ve grup başvurularına ücretsiz galeri tahsisi yapılmıştır.

2018 yılı boyunca Buca Göç ve Mübadele Anı Evi’nde; Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi’nin katkılarıyla, 3. 4. 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik yaratıcı drama çalışmasına 206 öğrenci katılmıştır. Buca Göç ve Mübadele Anı Evi’ni yıl boyunca 1.403 kişi ziyaret etmiştir. “Buca Bilim Şenliği” kapsamında, Buca Kaymakamlığı ve Buca Belediyesi işbirliği ile lise öğrencileri için “Etkileşimli Müze Atölyesi” çalışması yapılmıştır.

“9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” etkinlikleri kapsamında “Kurtuluş Destanı’nın Son 15 Günü” adlı sergi açılmış olup, sergiyi yıl boyunca 2.459 kişi ziyaret etmiştir. “Kent ve Ulaşım Sergisi”ni yıl boyunca 6.491 kişi ziyaret etmiştir.

2019 yılında da tematik ve özel gün sergilerinin yapılması planlanmaktadır.

AASSM Sergisi

Konser Organizasyonları

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Etkinlik alanı olarak kul-landığımız kültür merkezlerimiz ve İzmir’in çeşitli bölgelerinde toplam 266 adet konser gerçekleştirilmiştir.

Çim konserleri, açık-kapalı alan konserleri, özel gün konserleri, Ramazan etkinlikleri, Genç Sahne etkinlikleri, ilçe belediyelere verilen destekler ve Gün Batımı konserleri gelecek yıllarda da devam edecektir.

Gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası arenada kendi alanında ses getirmiş birçok sanatçı ağırlanmaya devam edilecektir.

Organizasyon hizmeti alımı ve tahsisler aracılığıyla farklı tarzlarda birçok etkinliğin sanatseverlere sunulmasına devam edilmesi planlanmaktadır.

Aşık Veysel Amfi Yeni Türkü Konseri

Yayın Faaliyeti

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: İzmir İli/Kenti İçin Bir Tarımsal Gelişme ve Yerleşme Stratejisi Kitabı (2. baskı), Zeytinin Akdeniz’deki Yolculuğu Konferansı Bildirileri (2. baskı), Havra Sokağı’nı Tasarımla Buluşturma Projesi, Basmane Çevresel Tasarım Projesi, İzmir Modeli İzmir İçin Demokratik Bir Belediyecilik Modeli Önerisi, İzmir Belediyeciliğinde 2004-2018 Döneminin Öyküsü, İzmir Modeli Aziz Kocaoğlu’yla Söyleşiler, Sorularla İzmir Modeli, Bir Akdeniz Kentinin Kültürel Arka Planı/

İzmir Müzeleri Sürekli Sergi Alanı ve Koleksiyonları, Akdeniz’in Kıyısında İzmir Körfezi kitapları, Yeniden Akdeniz Bülteni ve Meltem Dergisi yayımlandı. Buğdayın Akdeniz’deki Yolculuğu Konferansı Bildirileri, İncirin Akdeniz’deki Yolculuğu Konferansı Bildirileri, İzmir Modeli İzmir İçin Demokratik Bir Belediyecilik Modeli Önerisi (İngilizce), Yaz Okulu 2018 kitapları, İzmir Modeli Sempozyumu Bildiriler kitabı, Yerel Yönetimlerde Demokrasi ve İzmir Sempozyumu Bildiriler kitabının, Yeniden Akdeniz Bülteni, İKPG Bülteni, İKPG Yıllık ve Meltem İzmir Akdeniz Akademisi dergisinin yayımlanması planlandı.

“İmbat İzmir’e Küstü”, “İzmir Kent Ansiklopedisi Biyografi Cildi (I-II)”, “Q&A History Of İzmir”, “Uluslararası İzmir Göç ve Mübadele Sempozyumu Bildiri Kitabı”, “Antik İzmir Masalları”,

“Hey İzmirli Karikatürlerle İzmir”, “Yıldız Albümlerinde İzmir”,

“İzmir Florasının Güzel Yaban Çiçekleri - The Beautiful Wild Flowers Of Izmir”, “150. Yılında İzmir Belediyesi Tarihi (2 Cilt)” adlı kitaplar Kent Kitaplığı Yayın Kurulu’nun onayı doğrultusunda basılmış olup Kent Kitaplığı serisi 123. sayıya ulaşmıştır.

110 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Kente Sanatsal Eserler Kazandırılması

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Kentin çeşitli yerlerindeki 12 adet heykelin bakım-onarım işi gerçekleştirilmiştir.

Şehit Polis Fethi Sekin Ulusal Anıt Heykel Yarışması’nda 1.lik ödülü alan Can AKDAŞ’a ait heykel, Bademler Köyü’nde ku-rulu Doğal Yaşam Köyü’nde bulunan alana Mustafa Kemal ATATÜRK silueti ve imzası, Doğal Yaşam Köyü yazısı, Bostanlı sahil şeridine Mystic Boat Heykeli ve Buca Belediyesi Rehabi-litasyon Merkezi’ne Doğa ve Teknoloji Heykeli yerleştirilmesi ile 6. Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı 1. Kısım’da “İzmir ve Mitoloji” temasıyla 7 adet Taş Heykel ve 2. Kısım’da 6 adet Bronz Heykel kalıbı elde edilmiştir. “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı” kapsamında; 5 adet uygulama alanında 7 adet resim elde edilmiştir. 2018 yılı içerisinde toplam 25 adet kent süsü gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı

6. Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı

Tiyatro Gösterimleri

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Çocuk Tiyatrosu gös-terimleri kapsamında; 24 adet gösterim, kukla gösgös-terimleri kapsamında toplam 123 adet gösterim, Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Bergama Kültür Merkezi ve Ask-lepion Antik Sahne’de 2 adet gösterim, 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında; çeşitli ilçelerde 9 adet uluslarara-sı, 30 adet ulusal, 17 adet yerel yetişkin, 27 adet yerel çocuk tiyatrosu ile 14 adet yerel sokak tiyatrosu gösterimi, 5 adet dinleti, 1 adet söyleşi ve 2 adet atölye (workshop) çalışması, yetişkin tiyatrosu kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi ve İzmir Sanat’ta 5 adet olmak üzere toplam 422 adet tiyatro gös-terimi gerçekleştirilmiştir.

Tiyatro Günleri

“Nereye Gitti Bütün Çiçekler” Tiyatro Gösterimi

Aliağa Uzunhasan Okulu 23 Nisan Tiyatro Gösterimi

Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Bu faaliyet kapsamında görev, yetki ve sorumluluklarını kapsayan kültürel ve sanatsal faaliyetlere ilişkin mal ve hizmet alımları ile personel ödeme-leri gerçekleştirilmiştir.

Yeni Kültür Merkezleri Oluşturulması

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Mimkent Sosyal Tesisi proje çalışmaları tamamlanmıştır. Arap Hasan Kültür Mer-kezi’nin proje ihale sürecine başlanılmıştır. Mimkent Sosyal Tesisi’nin proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale birimine gönderilmesi planlanmaktadır.

Önümüzdeki yıl ise Arap Hasan Kültür Merkezi’nin proje ihale sürecinin tamamlanması beklenmektedir. Halilbeyli Köyü Kültür Merkezi’nin bilgi ve belge tamamlandığında proje çalışmalarına başlanacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında 15.620.000,00TL tutarında ihale bedeliyle Yeşilyurt Kültür Merkezi’nin yapımına başlanılmıştır. Proje kapsamında 306 kişilik nikah/konferans salonu ve 58 kişilik seminer salonu olan 4.115 m² büyüklüğünde bir kültür merkezi yapılması, 6.051 m² yer altı otoparkı ve 2.962 m² çevre düzenlemesi ile toplamda 153 araç kapasiteli otopark yapılması planlanmıştır. Tüm yapım çalışmalarının 30.09.2019 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

Yeşilyurt Kültür Merkezi Projesi

111 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Eğitim Etkinlikleri

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Gerçekleştirilen eğitimler kapsamında; bale eğitimi, vurmalı çalgılar ritim eğitimi ve halk dansları ile modern danslar eğitimi, yetişkin ritim eğitimi, İBB Türk Sanat Müziği korosu, İBB Türk Halk Müziği korosu ve çocuk korosu çalışmaları, mahalle tiyatroları eğitimi, Mahallemizde Film Çekiyoruz eğitim hizmeti ve mahalle orkestraları (ritim, klarnet, bağlama, piyano, kaval, bateri, şan, keman, çello, gitar ve kanun) olmak üzere toplam 8.864 saat eğitim hizmet gerçekleştirilmiştir. Eğitimlerimiz gelecek yıllarda da devam edecektir.

Eğitim etkinlikleri projemiz doğrultusunda yıl içerisinde oku-mayı özendirici 28 adet yaratıcı drama atölyesi ve konusunda uzman, çok değerli katılımcıların olduğu 8 adet felsefe semi-neri yapılmıştır.

Yaratıcı Drama Atölyeleri

Mahallemizde Film Çekiyoruz Projesi

İZDSO tarafından çocuklara yönelik eğitim konserleri yapılmıştır.

Ayrıca AASSM genç yetenekler programı kapsamında Masterclass eğitim etkinlikleri ile genç yeteneklerin keşfedilmesi ve sanatseverlerle buluşturulması planlanmaktadır.

Kütüphane Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Merkezi Alsancak’ta bulunan Kent Kütüphanesi olmak üzere; Vapur Kütüphanesi, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinde bulunan diğer kütüphanelerle birlikte 4 kütüphanede faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Gele-cek yıllarda da yürütülen kütüphanecilik hizmetlerinin yanında okurların bilgi edinmek, kendilerini geliştirmek ve zamanlarını değerlendirmek için yayınlardan ve diğer bilgi kaynakların-dan serbestçe yararlanmalarını sağlayarak, üyelerine sürekli ödünç kitap vererek, önemli gün ve haftalarda etkinlik düzen-leyerek halkı bilgilendirmeyi amaçlamaktayız.

Kitap Dağıtımı Yapılan Bir Okul

Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Toplantı, Panel, Konferans, Söyleşi, Çalıştay, Sempozyum, Forum Faaliyetleri

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: İncirin Akdeniz’deki Yol-culuğu Konferansı(1,2,3), Ulusal Permakültür Konferansı, Ulus-lararası Yerel Yönetimler, Demokrasi ve İzmir Sempozyumu İzmir Modeli Sempozyumu, Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdü-rülebilir Yaşam Sempozyumu; Tarih, Kültür Sanat, Ekoloji ve Tasarım Danışma Kurulları ile Bilim Kurulu toplantısı yapılmıştır.

Tarih, Kültür Sanat, Ekoloji ve Tasarım Danışma Kurulları ile Bilim Kurulu toplantısı ile İzmir ve Komünite Sempozyumu, Tarih Konferansları, İklim Değişikliği toplantılarının yapılması planlanmıştır.

“İzmir İktisat Kongresi” konulu panel gerçekleştirilmiştir.

“Göç ve Mübadele”,”İzmir’de Tiyatro; Dün, Bugün”, “Dünya Kenti Birgi”, “27 Mayıs ve İzmir”,”Atatürk Dönemi’nde Eğitim”

ve “Türkiye’de İlk Çok Partili Seçim Deneyimi 1908” konulu kent söyleşileri gerçekleştirilmiştir.

“Apikam Yaz Etkinlikleri” programı kapsamında “Masallarla İzmir”, “İzmir Mutfağı”, “İzmir Müzikleri” adlı etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

“9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” etkinlikleri kapsamında “Kurtuluş Destanı’nın Son 15 Günü” adlı sergi 10 Eylül 2018 tarihinde açılmıştır.

İzmir Belediyesi’nin Kuruluşunun 150. Yıldönümü nedeniyle gençler arası yerel tarih yarışması düzenlenmiştir. “İzmir’in 150 Yıllık Yerel Tarihine Genç Bakış Yarışması”nın ödül töreni ve kolokyumu 17 Aralık 2018 tarihinde saat 15.00’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilmiştir.

İzmir’in 150 Yıllık Yerel Tarihine Genç Bakış Yarışması Ödül Töreni

112 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Köy Ensitütülerinin 78. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

Akdeniz Kent Portreleri

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: İzmir-Selanik sergisinin içeriği hazırlanmıştır. Önümüzdeki yıl serginin yapılması planlanmaktadır.

İzmir Kültür Platformu Oluşturma Faaliyeti

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Pilot Kent İzmir eş öğrenme ve ziyaret faaliyeti yapıldı. KültürLab Öğrenme Ortamı Olarak Kültür Kurumları Konferansı, “İzmir Kültür İletişim” toplantıları yapılmıştır. “Dutch Culture” Kültürlab gezi etkinliği gerçekleştirilmiştir. İKPG Yaz Okulu etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Tasarım Koridorları Faaliyeti

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Bu faaliyet kapsamında 2018 yılında herhangi bir çalışma yürütülmemiştir.

İzmir Sanat Tasarım ve İnovasyon Stüdyosu Projesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Tasarım Çalıştayı, Dünya Tasarım Konuşmaları, 29 Haziran Dünya Endüstriyel Tasarım Günü, ÜTAS etkinliği gerçekleştirilmiştir. 29 Haziran Dünya Endüstriyel Tasarım Günü ve ÜTAS etkinliğinin yapılması planlanmaktadır.

Akdeniz Akademisi Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Faaliyetlere ilişkin olarak, personel giderleri, baskı cilt giderleri, hizmet binasına ait giderler, büro hizmetlerinde kullanılan mal malzeme alımları, makine teçhizat alımları ve projeler dışında gerçekleştirilen çeşitli satın alma harcamaları yapılmıştır.

Orkestralar ve Korolar Kurulması

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içinde, orkestra ve koro kurulması ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Detaylı araştırma gerektirmesi nedeniyle konu 2018 yılı içerisinde sonuçlandırılamamıştır. Gelecek yıllarda kurulması planlanan orkestra ve koro için çalışmaların devam etmesi Türkiye ve dünya genelindeki örneklerin araştırılması planlanmaktadır.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içinde düzenlenen etkinlikler ile ilgili yapılan tasarım işlerinin, personel ve çeşitli satın alma giderlerinin karşılanması vb. işler yürütülmüştür.

Arşiv ve Müzecilik Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içinde Ege Bölgesi Plastik Sanatlar Derneği ile ortaklaşa Dünya Sanat

Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir. AASSM’nin 10. yılı nedeniyle Aykut Uslutekin’in 10. yılda fotoğraflarla AASSM sergisi yapılmıştır. DYO resim yarışması gibi önemli karma sergiler ile PTT gibi kamu kurumlarına, uygun görülen kişisel ve grup başvurularına ücretsiz galeri tahsisi yapılmıştır.

Sanat Fabrikam Projesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Bu faaliyet kapsamında 2018 yılında herhangi bir çalışma yürütülmemiştir.

Kültürpark Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında Mogambo Yaz Konserleri kapsamında Elif Çağlar, Flapper Swing ve Uninvited Jazz Band konserleri, Kültürpark’ta Yaz Sinemaları kapsamında Kelebekler, Ölümlü Dünya, Sofra Sırları ve Rüzgarda Salınan Nilüfer filmlerinin gösterimleri, Kültürpark’ta Çocuk Tiyatrosu etkinlikleri kapsamında Hansel ile Gretel, Pinokyo, Kırmızı Başlıklı Kız ve Ağustos Böceği ve Karınca tiyatroları gösterimleri, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra konseri ve spor etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Kültürpark’ta 16 Nisan tarihinden itibaren her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma spor etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

Sabah sporu etkinliğimiz uzman antrenör eşliğinde ve 09:00-10:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Mogambo Yaz Konserleri

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Hansel ile Gretel oyunu

Araştırma Faaliyeti

Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı: Bu faaliyet kapsamında

“İzmir Müze, Koleksiyon ve Sergi Alanları Araştırması” yapılmıştır.

113 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Amaç 7.2

Alternatif Spor Olanaklarını Kentte Yaşayan Tüm Kesimler İçin Erişilebilir Hale Getirmek

Hedef 7.2.1

Spor Faaliyetlerini Kentin Her Alanına Yaymaya Yönelik Tesislerin Yapılması ve Etkinlik Sayısının Arttırılması

Performans Hedefi 7.2.1.1

Spor Odaklı Organizasyonların Düzenlenmesi ve Spor Tesislerinin Yapımı ve Bakımına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Muhtelif Çok Amaçlı Salonlar

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Foça Gerenköy Çok Amaçlı Salonu’nun yapımı 19.01.2018 tarihinde tamamlanmıştır.

2.347.000,00 TL tutarında ihale bedeli olan iş kapsamında 1.455,75m² alanda; 1 adet çok amaçlı spor salonu, 270 kişilik teleskobik tribün, kadın-erkek soyunma odaları, WC, idari ve teknik kabinler, toplantı ve seminer salonları ve sergi alanı, kent meydanı ve etkinlik alanı inşa edilmiştir.

Foça Gerenköy Çok Amaçlı Salonu

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Karaburun Mordoğan Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nun imar plan tadilatı ve imar uygulaması gerçekleşmiştir. Gelecek yıllarda uygulama proje çalışmalarının tamamlanması planlanmaktadır.

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: Faaliyet sınırlarımız içerisinde yer alan bölgelerde halkın kullanımına açık spor aktivite alanları oluşturulması ve bunların sporu özendirici faaliyetlerle aktive edilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda projemizle ilgili çalışmalarımız devam edecektir.

Amatör Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: İzmir’ deki amatör spor kulüplerini desteklemeye yönelik spor malzemesi yardımı ve nakdi yardım yaparak kulüplerin kalkınmasını sağlamaya yönelik çalışmalarımız doğrultusunda; Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na kayıtlı ve İzmir Amatör Spor Ligleri’nde yer alan 240 kulübe spor malzeme desteği sağlanmıştır. Spor malzemeleri olarak; futbol topu, top taşıma çantası, antrenman yeleği ve engel parkur seti verilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne Nakdi Yardım Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne yapılan 14.000.000,00 TL nakdi yardım ile çocuklara ve gençlere spor yapma imkanı tanınarak yeni sporcular yetişmesine imkan sağlanmıştır. Gelecek yıllarda da projemize ve protokole bağlı olarak kulübümüze yapılmakta olan nakdi yardımımız devam edecektir.

Okullara Spor Malzemesi Desteği Verilmesi

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: 1.691 okula spor malzemesi desteği sağlanmıştır. Spor malzemeleri olarak;

futbol, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, badminton, satranç, bocce ve taekwondo branşlarına ait malzemeler, antrenmana yönelik olarak işaret çanağı, çember, atlama ipi, delikli huni, bowling seti vb. verilmiştir. Bununla beraber metropol dışında bulunan ilçelere 15.000 adet eşofman takımı ve 15.000 çift spor ayakkabı verilmiştir. Gelecek yıl için de projemiz aktif olarak devam edecektir.

İzmir Menemen Göktepe İlkokulu

Çocuklara ve Gençlere Yönelik Spor Kursları

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Buca Hasanağa Bahçesi Tenis Kortu, Torbalı Çaybaşı Çok Amaçlı Spor Salonu ve Bayındır Çırpı’da ücretsiz olarak yürütülen tenis, voleybol, basketbol, futsal ve badminton spor kurslarına katılım gösteren 419 öğrenciye tenis raketi, tenis topu, forma şort, şapka, spor çantası ve spor ayakkabı desteği sağlanmıştır. Gelecek yıl içinde projemiz devam edecektir.

Torbalı Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu Basketbol Kursu Öğrencileri

Buca Hasanağa Bahçesi Tenis Kursu Öğrencileri

Gençlik Spor Hizmetlerinin Yürütülmesi

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı: Büro hizmetleri, personel kadro yapısı, kamusal ve sosyal ilişkileri, hukuk, güvenilirlik, proje ve faaliyetlerin yürütülmesi vb. ihtiyaçların karşılanması amacıyla verilen kaynakları etkin, ekonomik biçimde kullanarak yönetmelik ve mevzuatlara uygun biçimde gerçekleştirilmiştir.

114 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri

114 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 121-129)