• Sonuç bulunamadı

Aşama (Üçyol İst .- DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop.) Yapım İşi

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 110-113)

BostanlıÜçkuyular

İHRSP 5. Aşama (Üçyol İst .- DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop.) Yapım İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na 2018 yılı yatırım programına alınması için müracaat edilmiş olup halen onay beklenmektedir. Bu nedenle ihalesi yapılamamıştır.

2018 yılı yatırım programına alınmayan işin 2019 yılı yatırım programına alınması halinde ihale sürecine geçilmesi planlanmaktadır.

Mühendislik Jeolojisi Hizmetlerinin Yürütülmesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

2018 yılında tamamlanan İşler;

1. İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan Mavişehir İstasyonu’nda Peron Altı Enjeksiyon ve İnce İşler Tadilatları ile Ulukent 8764/1 (10014) Sokak Yaya Alt Geçidi’nin Zemin Güçlendirmesi Yapım işleri,

2. Gürçeşme Huzurevi Proje Alanında 1 Yıl Boyunca İnklinometre Ölçümlerinin Yapılması ve Ön Jeoteknik Etüt Raporunun Hazırlanması,

3. Gürçeşme İstinat Duvarı ve Şev Düzenlenmesi Yapım işi’ne ait jeolojik-jeoteknik etüt raporunun hazırlatılması, 4. Konak İlçesi Kadifekale Bölgesi’nde (Kadifekale Zon 1) jeolojik

- jeoteknik ve hidrojeolojik etüt raporunun hazırlanması, 5. Çiğli İlçesi Balatçık Mahallesi Evka 5 Kavşağı Yanı Parkı

projesi ile Menemen İlçesi İstiklal Mahallesi 7418 Sokak Parkı peyzaj projelendirme işlerine ait jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması.

2018 yılında kontrollük hizmeti verilen İşler;

1. Kadifekale Rekreasyon Alanı sulama sistemi projelendirme hizmet alımı,

2. Menemen ilçesi 98 ve 136 Sokaklar karayolu üst geçidi yapılması,

3. Meles ve Bostanlı Dereleri üzerindeki köprülerin mansap kısımlarının yapımı,

4. İzmir HRS 4. Aşama F.Altay - Narlıdere Kaymakamlık arası yapımı,

5. İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi 5.Aşama Üçyol İstasyonu - DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop Arası tünel, istasyonlar,

depo sahası yapımı ile araç alımı için kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmet alımı,

6. İzmir Hafif Raylı Sistemi Halkapınar araç bakım atölye binasının genişletilmesi,

7. Narlıdere depolama tesisleri ve atölye binası uygulama projelerinin hazırlanması danışmanlık hizmet alımı, 8. İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında

Belevi İstasyonu inşaatı yapılması,

9. Karabağlar ilçesi, Bahçelievler semti ile Meles Çayı arasında mikro tünel yöntemi kullanarak açılacak yağmur suyu tüneli uygulama projelerinin hazırlanması,

10. Karantina Yolcu İskelesi, Karantina Yanaşma Yeri, Göztepe Yolcu İskelesi ve Göztepe Sportif Amaçlı İskele (Yelken Kulübü) için zemin etüt raporlarının hazırlanması işi.

11. Gaziemir İlçesi, Sakarya Mahallesi 2204 ada, 2 nolu parsel ile 2203 ada, 1 nolu parsel üzerinde bulunan Gaziemir Fuar Alanı 2. Etap Projesi’ne ait zemin ve temel etüt raporunu hazırlanması,

12. Buca İlçesi İnkılap Mahallesi’nde yer alan Şirinyer Parkı ve Şirinyer Pazaryeri alanında yapılması planlanan Şirinyer Parkı Sosyal Tesisleri Projesinin ihale hazırlıklarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli zemin ve temel etüd raporunun hazırlanması.

Gelecek Yıl Yapılması Planlanan Çalışmalar;

1. İzmir’de deprem üretebilecek diri fayların mühendislik yapılarına etkilerinin araştırılması, tespiti ve raporlanması çalışmaları.

2. Yapılması planlanan projelerde ihtiyaç duyulan jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik, zemin ve temel etüt raporlarının hazırlatılması çalışmaları.

3. Yapımı gerçekleştirilecek veya planlanan projelerde ihtiyaç durumunda zemin iyileştirme yapılması çalışmaları.

İHRSP Balçova-Narlıdere Yeni Depolama Tesisleri Yapım İşi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Projelendirme çalışmaları tamamlanmadığından yapım işinin ihale sürecine geçilememiştir.

2019 yılı içerisinde projelerinin tamamlanması planlanan işin iha-le edilmesi ve fiiiha-len imalat sürecine geçilmesi planlanmaktadır.

Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.1

Ulaşım Entegrasyonunun Geliştirilmesi ve Kentin Dokusuna Uygun Alternatif Toplu Ulaşımın Çeşitlendirilmesi

Performans Hedefi 5.1.1.3

Karayolu Toplu Taşımacılığını Düzenlemeye Yönelik Semt Garajlarının Yapılması

Semt Garajları Yapılması

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Kınık Belediye Hizmet Binası, Terminal Binası ve İtfaiye Binası, Çeşme Belediye Hizmet Binası ve Terminal Binası ve Üçkuyular Terminali Proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Urla Terminali’nin proje çalışmaları devam etmektedir.

Beydağ Semt Garajı’na talep halinde proje çalışmalarına başlanacaktır.

97 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Selçuk

Semt Garajı yapım çalışmalarına devam edilmiş olup, 2019 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Selçuk Semt Garajı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Otogara gelerek seyahat etmek isteyen yolcuların sağlıklı bir yolculuk yapabilmeleri ve ulaşımda entegrasyonu sağlamak amacıyla semt garajlarının yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Semt garajlarının yapılması ile ilgili çalışmalar tamamlandığında işletmeye açılacaktır.

Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.2

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanması Performans Hedefi 5.1.2.1

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanmasına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Sinyalizasyon Sisteminin Geliştirilmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Akıllı Trafik Sisteminin %100’lük kısmı parasal olarak tamamlanmış olup, yapım işi sona ermiştir.

Geçici Kabul 18.08.2017 tarihinde yapılmıştır. Akıllı Trafik Sistemi’nin yönetim binası İZUM adı altında vatandaşımıza hizmet vermektedir.

Sisteme ait işletme ve bakım çalışmaları devam etmekte-dir. Sinyalizasyon Biriminde; 97 adet yeni ve revize sinyalize tesis kurulumu, 20 adet Meteoroloji Ölçüm Sistemi, 8 adet Değişken Mesaj Sistemi, 38 adet Altgeçit Alınlarına Değişken Mesaj Sistemi montajı yapılmıştır.

Akıllı Trafik Sistemi’nin bakım ve işletme hizmet alımı 05.02.2018 tarihi itibari ile 20 ay boyunca yapım işini yapan ana yüklenici tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/c bendi ile sağlanmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan Eşrefpaşa Caddesi (İkiçeşmelik) üzerinde Şerit Yönetim Sistemi ile Muhtelif Yerlerde Çeşitli Değişken Mesaj Sistemleri Yaptırılması (2017/110824) yapım işi 2019 yılında devam edecektir.

İZUM Merkezi

Yatay ve Düşey İşaretlemenin Geliştirilmesi, Bakımı ve Onarımı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında tamamlanan işler;

• 28.150 adet trafik levhası montajı, 20.267 adet direk montajı, 1.671.229 m banket ve 786.697 m şerit çizgisi boyaması, 131.043 adet CTP Yol Kenar Dikmesi montajı, 77 adet otobüs yazısı, 62 adet engelli park yeri, 583 adet yaya geçidi çizimi, 657 adet kasis boyaması, 359 adet yükseltilmiş yaya geçidi boyaması, 3438 adet otopark, 194 adet trafik emniyet aynası montajı, 3111 adet alüminyum yol butonu, 5110 adet şerit ayırıcı montajı, 63 adet ok çizimi, 39 adet İBŞB Logo çizimi, 24.041 m bisiklet yolu çizimi ve 38 adet çarpışma tankı montajı,

• 4742 adet trafik levhası sökümü, 3205 adet direk sökümü, 3633 adet CTP Yol Kenar Dikmesi sökümü, 4 adet trafik emniyet aynası sökümü, 2035 adet şerit ayırıcı sökümü, 3 adet çarpışma tankı sökümü,

• 2333 adet trafik levhası tamiri, 813 adet direk tamiri, 8 adet engelli park yeri tamiri, 20 adet trafik emniyet aynası tamiri, 335 adet şerit ayırıcı tamiri, 6 adet çarpışma tankı tamiri yapılmıştır.

Yatay İşaretleme

İzmir Büyükşehir Alanı Kentiçi ve Yakın Çevre Ulaşım Ana Planı Revizyonu Yapılması İşi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: İhale sürecinin uzaması nedeniyle planlama çalışmaları 2018 yılında tamamlanamamıştır. Planlama çalışmalarının 2019 yılında tamamlanması öngörülmektedir.

98 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Otopark Yapılması

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Köprü Mahallesi, 6465 Ada, 1 Nolu taşınmaz üzerinde bulunan, Çankaya Mahallesi Bahattin Tatış Sokak No:17 Konak/İzmir adresli katlı otoparkın işletme hakkı 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 26. Maddesi kapsamında Belediye Meclisi’nin kararı ile İZELMAN A.Ş.’ye devredilmiştir.

Belediyemizce yapımı tamamlanacak otoparkların değerlen-dirilmesi ve işletilmesi ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Hakimevleri Katlı Otoparkı 2018 yılı temmuz ayında tamamlanmıştır.

Hakimevleri Katlı Otoparkı

Yeşilyurt Kültür Merkezi Yeşil Alan Düzenlemesi, Yer Altı Otoparkı Yapılması İşi’nin 2019 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Yeşilyurt Kültür Merkezi Yeşil Alan Düzenlemesi, Yer Altı Otoparkı Yapılması İşi

Selvili Yeraltı Otoparkı Yapılması İşi’nin 2019 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Selvili Yeraltı Otoparkı Yapılması İşi

Adliye Tam Otomatik Katlı Otopark Yaptırılması işi’nin 2020 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı:

2018 yılında;

• Karabağlar Bölgesel Selvili Yeraltı Otoparkı, Alsancak Katlı Otopark Yenileme Projesi ve Adliye Tam Otomatik Katlı Otopark Proje çalışmaları tamamlanmıştır.

• Kemer Aktarma, Katlı Otopark ve Zabıta Dairesi için uygulama projeleri tamamlanmış olup, mülkiyet problemi çözülemediği için ruhsat alınamamıştır.

• Bostanlı ( 43 Nolu ) Aşık Veysel Sokak Katlı Bölgesel Otopark için uygulama proje çalışmalarına başlanılmıştır.

• 39 Nolu Bölgesel Otopark projesi için avan proje çalışmaları devam etmektedir.

• Yenişehir Ayavukla Kilisesi Yanı Katlı Bölgesel Otopark, 18 Nolu Katlı Bölgesel Otopark, Yenişehir Ayavukla Kilisesi Yanı Katlı Bölgesel Otopark ve Bozyaka Güneşli (12 Nolu) Katlı Bölgesel Otopark için Proje alanı ile ilgili projenin gerçekleştirilmesine esas sorunların çözümü beklenmektedir.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında yapılması planlanan 1 adet proje çizim çalışması tamamlanmıştır. 2019 yılında 1 adet proje çizim çalışması tamamlanması planlanmaktadır.

Trafik ve Denetim Hizmetlerinin Yürütülmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Trafik ve denetim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik İdari faaliyetler yürütülmüştür.

Ulaşım Planlama Hizmetlerinin Yürütülmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Ulaşım Planlama hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik İdari faaliyetler yürütülmüştür.

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 110-113)