• Sonuç bulunamadı

Sosyal Medya Kullanım Oranı

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 67-75)

%32,8

54 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.1

Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin Artırılarak Yönetim ve Hizmet Süreçlerinin İyileştirilmesi

Kişisel ve Kurumsal Eğitim ve Gelişime Yönelik Faaliyetlerin Yönetilmesi

İnsan Kaynakları Eğitimi Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinden eğitim talepleri toplanarak, kanun ve yönetmeliklere ilişkin tespitler yapılmıştır. Eğitimler;

gelişen ve değişen teknolojilere ilişkin mesleki yeterliliğin artırılması amacıyla iletişim, teknik ve mevzuat başlıkları altında planlanarak gerçekleştirilmiştir. Zorunlu olan iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimleri, belediyemiz bünyesinde az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta görev yapmakta olan personele yönelik olarak yapılmıştır. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa belediyemiz personeli için “Zor Sorular ve Olası Cevaplar“ ve “Kişiler Arası İletişim Çatışmaları ve İletişim Becerilerini Geliştirme” eğitimleri düzenlenmiştir.

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve Kadın Dayanışma Derneği ile ortaklaşa kadının insan hakları eğitim programı (KİHEP) eğitimleri düzenlenmiştir. Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa kadın sağlığı eğitim programı (KSEP) düzenlenmiştir. 01/09/2018 tarihi itibari ile ilk defa işe başlayan veya naklen, açıktan atama yoluyla gelen personele yönelik oryantasyon eğitimlerine başlanmıştır. Dernek, vakıf ve birliklerin eğitim duyuruları yapılarak kayıt altına alınmıştır.

Birimlerin iş ve işlemlerine yönelik ortak eğitimler yapılmıştır.

Kurumumuzun misyon ve vizyonuna uygun hedeflerin ger-çekleştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal ve personelin kişisel gelişimine yönelik çeşitli eğitimler planlanacaktır.

Ar-Ge Hizmetlerinin Yürütülmesi

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı: Kent genelinde dünyadan ve Türkiye’den inovatif fikir ve uygulamalar araştırılarak 2018 yılı süresince 60 adet proje öneri dosyası hazırlanarak ilgili birimlere iletilmiştir. Hazırlanan proje öneri dosyalarının sayısal değerlendirmeleri aşağıdaki gibidir. 2018 yılı boyunca inovasyon alanlarına göre 20 adet Kent İçi İnovasyon, 15 adet Kurum İçi,13 adet Ürün, 7 adet Sosyal, 5 adet Eko İnovasyon alanı olarak 60 adet proje öneri dosyası hazırlanmıştır.

Hazırlanan “Proje Öneri Dosyaları” belediyemizin sunduğu hizmet ve faaliyetlerinin, koordineli ve sistematik bir yapıda ilerleyişinin sağlanması amacıyla faaliyet alanlarına bölünmüştür. Faaliyet alanlarına göre hazırladığımız proje öneri dosyaları dağılımları;

Yönetişim : 7

Çevre Yönetimi : 6

Kentsel Koruma ve Planlama : 5 Kültür, Sanat ve Spor : 11 Sosyal Dayanışma ve Sağlık : 6

Kentsel Altyapı : 16

Ulaşım : 5

Turizm ve Yerel Ekonomi : 1

Afet ve Güvenlik : 3

Çalışılan faaliyet alanları doğrultusunda, ilgili daire başkanlık-larımız ve İştirak şirketlerimize 89 adet üst yazı gönderilmiş-tir. 2018 yılı boyunca toplamda 28 adet olmak üzere; 6 adet eğitim, 4 adet çalıştay, 1 adet sunum, 6 adet toplantı, 1 adet fuar, 6 adet seminer, 3 adet konferans ve 1 adet etkinliğe katılım sağlanmıştır. Yürüttüğümüz faaliyetlerde gerektiğinde dış paydaşlarla, ilgili kamu, özel sektör kuruluşlarıyla ve üni-versitelerle, hazırladığımız öneri dosyalarına destek sağlaya-cak kişi ve firmalarla görüşmelerimiz devam etmektedir.

Belediyemiz daire başkanlıkları bünyesinde ilk olarak Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlıkları bünyesinde inovasyon komiteleri oluşturularak, toplantılar düzenlenmiştir.

2019 yılı ve gelecek yıllar için; belediyemiz daire başkanlık-ları bünyesinde 2 daire başkanlığında oluşturulan komitelerin sayısının artırılarak, belediyenin geneline ulaşılması hedeflen-mektedir. Daire başkanlıklarının yürüttüğü faaliyetler içerisinde yaşanan aksaklıkları iyileştirmek, daha iyi hizmet vermelerini sağlamak, verimliliğin artması, sürdürülebilir büyüme ve katı-lımcı belediyecilik anlayışının gelişmesi adına belediyenin tüm birimleriyle ortak çalışmalarımız devam edecektir. Hazırlanan ve gönderilen proje öneri dosyalarının; tüm birimlerin stratejik plan ve bütçe ile bağlantıları kurularak hazırlanması, diğer da-ire başkanlıklarının yönergeleri incelenerek; proje önerilerinin araştırılması devam edecektir.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.2

Taşıt ve Makinelerin Etkin Kullanımına ve Hizmet Binaları-nın Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Belediye Hizmet Tesisleri, Binaları ve Depolarının Yapımı, Bakımı ve Güçlendirilmesi

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Belediye Hizmet Binası güçlendirme proje ve raporlarının temini ve yapımı, Sosyal Yaşam Kampüsü Elektik ve Mekanik Tadilat Projeleri için idari görüşmeler yapılmaktadır. Gerekli görüşler beklenmektedir.

Selçuk Belediye Hizmet Binası, Dikili Belediye Hizmet Binası, İBB Eşrefpaşa Hastanesi Elektrik Mekanik Tesisat Röleve ve Uygulama Projelerinin Yaptırılmasına dair uygulama proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Ulaşım Entegrasyon Merkezi Hizmet Binası, Kemalpaşa İtfaiye Grup Binası ve Belediye Hizmet Binası Uygulama proje çalışmaları devam etmektedir.

Bergama Yerel Hizmet Müdürlüğü Binası, Emlak Dairesi Başkanlığı‘nın görüşmelerine istinaden kamulaştırma talebi üst yazısı gönderilmiş olup İmar birimi ile görüşülecektir.

Torbalı Muratbey Mah. 228 Ada 9 Parsel Hizmet Binasi, Proje ihalesi tekrarlanacaktır.

Uzundere Şantiye Tesisleri, mülkiyet ve imar planı ile ilgili eksiklikler bulunmaktadır. Mülkiyet ve imar planı sorunları çözüldüğünde proje çalışmalarına başlanacaktır.

Bayındır Soğuk Hava Depo Tesisi, Uygulama proje çalış-malarına başlanılmıştır.

55 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Gaziemir Fuar Alanı 2. etabın proje çalışmalarına başlanmıştır.

Beydağ Belediye Hizmet Birimi, Kiraz Belediye Hizmet Binası, Terminal ve İtfaiye Tesisi talep gelmesi durumunda proje çalışmalarına başlanacaktır.

Hatay Kadın Danışma Merkezi, Proje çalışmalarına başlana-caktır.

Çalışmaları başlamış olan projelendirme işlerinin tamamlanması palanlanmaktadır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında, Konak İlçesi, Güney Mahallesi, 8397 ada, 3 parselde belediye hizmet binası yapılması işine devam edilmektedir. 2019 yılında tamamlanarak hizmete sunulması planlanmaktadır.

Konak Güney Mahallesi, 8397 Ada, 3 Parselde Hizmet Binası Yapımı

Proje Hizmetlerinin Yürütülmesi

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: İhtiyaç ve talep doğrul-tusunda proje çizimine yönelik faaliyetler yürütülmüştür.

Diğer Yapım İşlerinin Yürütülmesi

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda 3 adet gövdesi ısıl ahşap kaplamalı, ahşap çatı üzeri kiremitli giriş güvenlik kulübesi, demir bariyerli ve gabilon duvarı yapılması, Balık Halinde 1 adet 18,65 m² gövdesi fibercement kaplamalı çatısı çelik konstrüksiyon güvenlik kulübesi yapılması, yeni sebze halinde mevcut güvenlik kulübesi ve kantar yerinin sökülerek 600 m² çelik konstrüksiyon çatı ve 4 adet 10,32 m² gövdesi fibercement kaplamalı güvenlik kulübesi ile 4 adet kantar yerinin hazırlanması işi tamamlanmıştır.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı

Sosyal Yaşam Kampüsü binalarında teras yalıtımı, söve tamiratları ve hava kanalları ile su depolarında tadilat yapılması işi tamamlanmıştır.

Alsancak Katlı Otoparkı’nda boya ve tamiratlar yapılması ayrıca alüminyum multi perfor levhalar ile cephe kaplaması yapılıp cephede İzmir silüeti oluşturulması işinin tamamlanması planlanmaktadır.

Alsancak Katlı Otoparkı Yaklaşık 18.000 m² alanda hurda araç otoparkı yapılması işinin tamamlanması planlanmaktadır.

Belediyemiz Araç ve İş Makinelerinin Tamir, Bakım ve Onarım Hizmetleri

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı:

Belediyemiz envanterinde bulunan 1.924 taşıt ve iş makine-sine yönelik atölyelerde 2018 yılı içerisinde toplamda 14.239 adet bakım onarım hizmeti sunulmuştur. Bakım ve onarımı, yapılmayan arızalı taşıt ve iş makinelerine yönelik 2018 yılı içerisinde toplamda 1.000 adet hizmet alımı gerçekleşmiştir.

Taşıt ve iş makinesi bakım onarım süreleri ve maliyetleri azaltmaya, iş kapasitesi ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar, devam etmiştir. Atölyelerimizde yapılan ekspertiz oranı artırılarak dış piyasaya bağımlılık azaltılmıştır. Oto klima ve oto elektrik arızalarında arızaya müdahale sürelerinde iyileşme sağlanmıştır. Kapı, kilit, cam, emniyet kemeri mekanizmaları arızalarında atölyelerimiz imkanları ile onarım oranı artmış, iş teslim süreleri azalmıştır. 2018 yılına kadar ağırlıklı olarak hizmet alımı ile gerçekleştirilen şanzıman ve motor arızalarına yönelik onarımlar, 2018 yılı itibari ile ağırlıklı olarak atölyelerimizde yapılmaya başlanmıştır.

Mevcut kullandığımız Araç Bakım Onarım Takip Sistemi’ne ilave olarak Stok Takip Programı, Periyodik Bakım Takip Programı gibi ilave modüllere yönelik yazılım çalışmalarına başlanmış olup, bu sayede yönetimsel karar süreçlerinin iyileşmesi sağlanacaktır.

Geçmiş yılların tüketim istatistikleri ve taşıt / iş makinesi filosu analiz edilerek optimal stok seviyelerini sağlayacak şekilde yedek parça, akü, lastik, yağ, adblue vb. tedarik süreçlerinde iyileştirmeler yapılmaya devam edilecektir.

Araç ve İş Makinesi Alımları Hizmeti

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Bele-diyemiz birimlerinden gelen talep doğrultusunda bütçe görüş-melerinde onaylanan araç ve iş makinesi satın alma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Belediyemiz birimlerinden gelen talepler doğrultusunda araç ve iş makinesi satın alma işlemlerini yürü-tülmeye devam edecektir.

Belediyemiz Birimlerinin İhtiyacı Olan Yakacak ve Akaryakıtın Temini

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Beledi-yemize ait araç ve iş makinelerinin akaryakıt ihtiyaçları ile belediyemize ait binaların kalorifer yakıtı karşılanmıştır. İş makinalarının yakıt ihtiyaçlarının yerinde karşılanabilmesi için dökme yakıt depolaması için akaryakıt istasyonu kurulmuştur.

56 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Belediyemize ait araç ve iş makinelerinin akaryakıt ihtiyaçları ile belediyemize ait binaların kalorifer yakıtı ihtiyaçları karşılanma-ya devam etmektedir. Gelen talepler doğrultusunda akarkarşılanma-yakıt istasyonları kurulumu çalışmaları devam edecektir.

Araç ve İş Makinesi Kiralama Hizmetinin Yürütülmesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı: Beledi-yemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 235 adet taşıt (Binek ve kamyonet), 1.801 adet minibüs / otobüs (16, 27 ve 45 kişilik) ve 6.000 Km otobüs (27 ve 45 kişilik), kara taşıtı ve iş makinesi (131.800 Saat), 12 adet su tankeri ve 12 adet iş makinesi (Çöp kamyonu, Süpürge aracı, v.b.) kiralaması yapılmıştır.

Makine ve Elektrik Yapım İşlerinin Yürütülmesi

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Devam eden yapım işlerinde makine - elektrik tesisat kısmına ait işlerin kontrollüğü yapılmıştır. Ayrıca belediye birimlerinden gelen talepler doğrultusunda ihalesi yapılmış makine - elektrik tesisat işlerinin denetimi yapılmıştır.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.1

Daha Etkin Bir Kurumsal Yapı İçin Yönetim ve Hizmet Verimliliğinin Artırılması

Performans Hedefi 1.1.1.3

Hizmet Üretiminde ve Sunulmasında Bilişim Teknolojile-rinden Etkin Şekilde Faydalanılması

İzmirnet Fiber Optik Altyapı Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmirnet Projesi kapsamında belediye bünyesine yeni eklenen birimlerin fiber optik bağlan-tıları tamamlanmıştır. Proje kapsamında tüm ağda meydana gelen fiber optik arızalar giderilmiştir.

Belediye Birimleri Arasında IP Tabanlı İletişim ve Entegrasyon Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Telsiz sistemi altyapısında çalışan Netaş Telsiz Santrali ve Telsiz Sistemi’ne ait sunucular SOFTSWITCH Projesi kapsamında sunucular sanallaştırılarak revize edilmiştir. Birimlerden gelen telsiz talepleri karşılanmıştır.

Telsiz sisteminin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla bakım onarım işletme hizmeti tamamlanmıştır.

Telefon setleri, santral malzemeleri ve lisans alımı işi yapılarak talepler karşılanmıştır. Yeni kurulan İzum Merkezi’nin telefon santrali çağrı merkezi sisteminin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı santraller ile entegrasyonu sağlanmış olup, kriptolama hizmeti devreye alınmıştır.

Gelecek dönemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi özel servis numaraları ses hizmeti alımı yapılacaktır.

Web Kameraları ile İzmir’in Görüntülenmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İnternet üzerinden şehrimizin tanıtımını yapmak amacıyla mevcut sistemimize ek olarak 2018 yılında 3 adet yeni kent kamerası kurulmuştur. Vatandaşlardan gelen taleplere ve altyapı uygunluğunun durumuna göre web kameralarının sayısının arttırılması planlanmaktadır.

Muhtarlara Bilgisayar Verilmesi, Yazılım ve Eğitim Desteği Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan muhtarlıkların bilgisayar ve çevre birimlerinin bakım, onarım, destek, yazılım ve eğitim hizmeti alımı kapsamında muhtarlıklara teknik destek verilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Web Siteleri

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Belediye resmi web sayfalarını hazırlanmış, yayını yapılarak güncel halde tutulmuştur.

Birimlerden gelen web sayfa talepleri hazırlanmış ve mevcutta bulunan web sayfalarının güncel halde tutulmasının takibi yapılmıştır.

Bilgi İşlem Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Birimlerden teknik servise gelen çağrılara cevap verilmiş, uzaktan bağlantı ile arızalar giderilmiş ve uzaktan bağlantı ile çözülemeyen arızalara yerinde destek verilmiştir. Mevcutta bulunan bütün kioskların çalışabilirliği sağlanmıştır. Bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı vb.

donanım talep eden birimlere teslim ve kurulum işlemleri yapılacaktır. Gelen arızalar en kısa sürede değerlendirilerek çalışan memnuniyeti sağlanacaktır.

Bilgi Ağları Hizmetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Birimlerin ihtiyaçları doğrul-tusunda araç takip sistemlerinde, mobil cihazlarda uzaktan kontrol sistemlerinde haberleşme yapmak üzere GSM data hatları kullanılmış olup, SMS hizmetleri verilmiştir. Veri mer-kezi ve sistem odalarının soğutma, enerji, güvenlik ve izleme sistemleri bakım hizmeti tamamlanmıştır.

Açık Alanlarda İnternet Hizmeti Verilmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: WizmirNET ücretsiz internet hizmeti verilen nokta sayısı 42’e yükseltilmiştir.

WizmirNET ücretsiz internet hizmetinin devamlılığını sağla-mak amacıyla bakım onarım çalışmalarına devam edilecektir.

WizmirNET ücretsiz internet erişim noktası

Yazılım Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimler tarafından kullanılmakta olan oracle tabanlı MIS uygulamalarının web tabanlı sisteme geçişleri planlı olarak yapılmaktadır. Mevcutta kullanılmakta olan uygulamaların geliştirilmesi ve kullanıcı desteği sağlanmaktadır. İlçe belediyeleri ile imzalanan Kent Bilgi Sistemi Protokolü kapsamında hizmetten faydalanmak isteyen ilçe belediyelerine yazılım temin edilerek, eğitimi ve desteği sağlanmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerden gelen talepler doğrultusunda yeni yazılım geliştirilmeye devam edilecektir.

57 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Uygulamaları

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mobil uygulamaların işletim sistemlerine ilişkin yapılan değişikliklere ve gereksinimlere istinaden gerekli bakım ve güncellemeler yapılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi mobil uygulaması yeni teknoloji alt yapısı ile geliştirilmiştir. Birimlerden gelen taleplere göre yeni mobil uygulamalar geliştirilecek olup gerek duyulduğunda hizmet alımına çıkılacaktır.

Güvenlik Kamera Sistemlerinin Kurulumu, Bakım Onarımı ve İşletilmesi Projesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Belediyemiz birimlerinin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 668 adet güvenlik kamerası kurulmuştur. 2018 yılı içerisinde mevcutta bulunan güvenlik kameralarının bakım, onarım ve temizlik işlemleri yapılmıştır.

Entegre Sistemlerinin Yürütülmesi

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Elektronik Belge Yönetim Sistemi kurum bünyesinde aktif kullanılmaya devam etmek-tedir. Kurum personelinin yazılım ile ilgili EBYS Destek Hattı üzerinden gelen yaklaşık 13 Bin ve Intranet üzerinden gelen yaklaşık 650 talebi EBYS Destek Servisi tarafından karşılan-mıştır. Ayrıca EBYS ile BBYS üzerinde bulunan İtfaiye Uygun-luk Raporu ve İtfaiye Eğitim Modülü arasında iki farklı enteg-rasyon tamamlanmıştır.

Amaç 1.1

Katılımcı ve Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Modern ve Kaliteli Hizmet Sunmak

Hedef 1.1.2

Kent Yönetiminde Katılımcılığın Artırılıp, Tanıtım ve Halkla İlişkilerin Sürekliliğinin Sağlanması

Performans Hedefi 1.1.2.1

Yönetimsel Katılımcılık, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kent Konseyi

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı: İzmir Kent Konseyi ve çatısı altındaki meclisler ile çalışma grupları arasındaki organizasyon, koordinasyon, iletişim ve eşgüdümlerini sağlamak ve ayrıca bu çalışmalar için gereken mal, hizmet ve personel ihtiyaçlarını temin etmek üzere çalışmalarını sürdürmüştür.

İzmir Kent Konseyi ve bağlı meclisleri 2018 yılı içerisinde Kadın İnsan Hakları Programı kapsamında eğitimler, liderlik eğitimi, tiyatro gösterileri, Emekçi Kadın Akademisi kapsamında eğitimler, kadınları doğal afetler konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Liderlik Eğitimi

Basın Yayın Takibi ve İlişkilerinin Yürütülmesi

Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı:

2018 yılı içinde muhtelif tarihlerde belediyemiz gündemi ve yapılan etkinlikler ile ilgili olarak belediyemiz proje ve faaliyetlerini duyurmak, halkımızın belediye çalışmalarından daha etkin faydalanmasını sağlamak, belediyenin güçlü mali yapısını tanıtmak, kentin geleceğine yön verecek hizmet ve yatırımların tanıtılması amacıyla “İzmir Büyükşehir “isimli dergi aylık olarak basılmıştır ve dağıtımı sağlanmıştır.

İzmir Büyükşehir Dergisi

Kurumsal Tanıtım Hizmetlerinin Yürütülmesi

Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet, proje ve etkinliklerden vatandaşlarımızın faydalanması için tanıtım kampanyaları düzenlenmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yatırım ve faaliyetlerini kapsayan kitaplar hazırlanmış, basımı ve dağıtımı yapılmış, hazırlanan film ve animasyonlar belediyemize ait LED ve LCD ekranlarda gösterime sunulmuş, bu çalışmalarla halkımızın kentlilik bilincinin artırılması hedeflenmiştir.

Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen açılış ve törenler için filmler ve sahne arkaları hazırlanmış, kurulan stantlarda ha-zırlamış olduğumuz yayınların ve promosyon malzemelerinin dağıtımı yapılmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerin ger-çekleştirmiş olduğu festivallere ve etkinliklere ayrıca dernek, meslek odaları, üniversiteler, federasyonlar vb. sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları tarafından halkın faydasına yö-nelik gerçekleştirilen etkinliklerin tanıtımına yöyö-nelik çalışma-lara destek verilmiştir.

7–12 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri Fuarı’na katılım sağlanmış, belediyemizin hizmet, proje ve etkinliklerinin tanıtılması amacıyla bir stand alanı oluşturulmuştur.

6 – 8 Aralık 2018 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleştirilen

‘12. Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi’nde İBB standı kurularak yer alınmıştır.

Belediyemizin yapmış olduğu sosyal projeler, etkinlik ve hizmetlerden halkımızın en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan filmler için “Seslendirme Hizmeti” alımı yapılmıştır.

Yıl içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi yatırım ve

58 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri faaliyetlerinin tanıtımı amaçlı 171 adet film yapılmış ve paylaşılmıştır. Ayrıca ulusal kanallarda 21 adet film, radyo kuruluşlarında 26 adet spot yayınlanmıştır.

Belediyemizin Facebook, Instagram, Twitter ve İzmirtube Sosyal Medya hesaplarının kullanımı aktif olarak devam etmekte olup, özel günlerde sosyal medya üzerinden canlı yayınlar da gerçekleştirilecektir.

Halkla İlişkiler Hizmetlerinin Yürütülmesi

Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı:

2018 yılı içerisinde;

1- Hemşehri İletişim Merkezi’ne;

Şahsen: 1914 adet (%2) E-posta:23.298 adet (%26) Web sitesi: 14.260 adet (%18) Telefon: 27.927 adet (%32) Twitter:11.101 (%14) Facebook: 5.209 (%8)

Fax: 4 adet yapılan başvurular kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilip işlerin takibi yapılmıştır.

2- Muhtarların, Muhtarlar Masası birimine şahsen, telefon, dilekçe, e-posta, fax yoluyla yaptıkları toplam 7.516 adet talep, şikayet, öneri, istek, proje vb. başvuruları kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilmiş ve işlerin takibi yapılmıştır.

3- İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulan muhtar bilgi sistemi üzerinden muhtarlar masasına gönderilen muhtar başvuruları kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilmiş, takibi yapılmış ve sonuçlanan işlerin yanıtları muhtar bilgi sistemine kayıt edilmiştir.(başkanlık talebi: 40 adet, kaymakamlık talebi:

(%1) 189 adet, valilik talebi: (%2) 213 adet )

4- Çağrı merkezine (444 40 35 ve 185 hatlarına) telefon yoluyla 7/24 saat yapılan başvurular kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilmiş ve takibi yapılmıştır. Toplam gelen çağrı sayısı 635.777 adet, sesli mesajlar 13.638 adet cevaplanan çağrı sayısı (%99) 616.970 adettir.

5- Merkez - 1 telsiz merkezine 7/24 saat telsiz ve telefon kanalıyla gelen başvurular anında kurum içi ve dışı birimlere aktarılmıştır. Kentte meydana gelen önemli olaylarda (yangın, kaza, su baskını gibi) irtibat ve bilgilendirme çalışmaları yapılmış, olaylarla ilgili üst yönetime bilgi akışı sağlanmıştır.

5- Merkez - 1 telsiz merkezine 7/24 saat telsiz ve telefon kanalıyla gelen başvurular anında kurum içi ve dışı birimlere aktarılmıştır. Kentte meydana gelen önemli olaylarda (yangın, kaza, su baskını gibi) irtibat ve bilgilendirme çalışmaları yapılmış, olaylarla ilgili üst yönetime bilgi akışı sağlanmıştır.

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 67-75)