• Sonuç bulunamadı

Sosyal Belediyecilik Yaklaşımı ve Dayanışma Ruhuyla Engelleri Aşan Kent İZMİR

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 113-121)

Eşrefpaşa Hastanesi sürekli yenilenen donanımı ve nitelikli hizmet anlayışıyla, Türkiye’nin tek belediye hastanesi olarak, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı denetimde 100 üzerinden 96.77 puan alarak teşekkür belgesiyle onurlandırıldı ve İzmir’de en yüksek puanı alan hastane oldu.

100 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Amaç 6.1

Koruyucu ve Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri Sunmak ve Sağlıkta Öncü Kent Olmak

Hedef 6.1.1

Sağlık Hizmet Kapasitesinin Artırılması ve Daha Sağlıklı Yaşam Olanaklarının Sunulması

Performans Hedefi 6.1.1.1

Sağlık Birimlerinin Kapasite ve Hizmet Kalitesinin Artırılması, Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi

Okul ve Mahallelerde Diş ve Sağlık Taramaları

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2018 yılında 76 köyde 2.768 vatandaşımıza ve çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı taraması yapılmıştır. 143 köy ziyaret edilmiştir. 3.858 adet diş fırçası ve macunu seti, 1.600 adet siperlikli baskılı şapka ve 100 adet baskılı çanta dağıtılmıştır. Muayene edilen hastalar arasında 332 kişiye uyumsuz total ve parsiyel protezleri nedeni ile mölleme yapılmış, hastanın yemek yeme konforu sağlanmıştır. 10 kişiye çok üyeli köprü simatasyonu (yapıştırma) yapılmış, düşen köprüleri sabitlenmiştir. 77 kişide geographic dil, scrotal dil veya glossit tespit edilmiş bu konuda kişiler bilgilendirilmiş, yapılması gerekli tahliller söylenmiştir. 13 kişide epulis fissuratum tespit edilmiş, mölleme ile hasta rahatlamıştır ya da protezini değiştirmesi tavsiye edilmiştir.

1 TM şüphesi, 2 SCC tümör vakası tespit edilmiş olup operasyon için üniversitelere yönlendirilmiştir. Tanı konan 187 kişiye (tümör, ülser, apse, çene eklemi hastalığı, ağız mantarı, kansızlık, sinüzit, ağız kuruluğu, aft keilit, leukoplaki, lichen planus, fibrom, stomatit, mıcosal macular melanosis gibi) hastalıklarla ilgili bilgi verilmiş kişiler tedavileri için branş doktorlarına yönlendirilmişlerdir. Vatandaşlarımıza diş ve diş eti sağlığının önemi vurgulanmış, diş ve diş eti hastalıklarının neden oluştuğunu, önlemek için neler yapılması gerektirdiği maketler ve posterler üzerinden anlatılmıştır.

Okul ve Mahallelerde Yapılan Diş Taramaları

Hastane Hizmetlerinin Yürütülmesi

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2018 yılında 2 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 radyoloji uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 1 pratisyen hekim, 1 eczacı, 1 sağlık teknisyeni, 1 ebe, 3 fizyoterapist, 2 hemşire, 1 acil tıp teknisyeni, 1 odyometrist, 3 laborant hastanemiz kadrosuna katılmıştır.

Önceki yıllarda olduğu gibi hastanemiz cihazları gelişen teknolojiyi yakalamak için yenilenmeye devam etmiştir. Bu amaçla göz polikliniğine; fako cihazı, otorefkeratometre cihazı, göz muayene üniti, göz tomografi cihazı, kadın doğum polikliniğinde; fetal monitör cihazı, üroloji ameliyatlarında kullanılmak üzere plazma vaporizasyon tur sistemi ve üroloji polikliniğinde kullanılmak

için üroflowmetre sistemi alımı yapılmıştır. 2019 yılında da çalışmalarımız devam edecektir.

Eşrefpaşa Hastanesi

Evde Bakım Hizmeti

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi hasta 761 vatandaşımızın başvuruları değerlendirilerek sosyal inceleme raporları olumlu olan vatandaşımızdan; 75 kişiye psikolojik destek hizmeti, 145 kişiye ev temizliği hizmeti, 135 kişiye banyo ve kişisel bakım hizmeti, 120 kişiye yara pansumanı hizmeti verilmiştir. Yardım talebi doğrultusunda, 35 kişiye nevresim takımı teslimatı yapılmıştır.

Banyo, ev temizliği, yara pansumanı ve kişisel bakım hizmetleri ihtiyaca göre tekrarlanmış ve yıl içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3.257 defa hizmet verilmiştir.

Toplum Sağlığı Eğitimleri

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2018 yılında Toplum Sağlığı Eğitimleri kapsamında vatandaşlarımıza organ ve kan bağışı eğitimi, temel ilk yardım eğitimi, sağlıklı anne kadın eğitimi, hijyen eğitimi, öfke kontrolü ve etkili iletişim eğitimi, stresle başa çıkma eğitimi verilmiştir. Bu eğitimler kapsamında 1.617 ağız bakım seti, 357 klozet kapak örtüsü, 1.653 dezenfektan, 432 bez çanta, 2.107 sağlık çantası, 730 basılı materyal dağıtılmıştır.

İlkyardım Eğitimi

Amaç 6.2

Bir Arada ve Eşit Yaşamak İçin Farklılıklarımız ve Değerlerimizi Bütünleştiren Sosyal Hizmetler Üretmek

Hedef 6.2.1

Kentin Bütün Kesimlerine İhtiyaç Duyulan Alanlarda Sosyal Hizmet ve Yardımların Ulaştırılması

Performans Hedefi 6.2.1.1

Kentlinin İhtiyaç Duyduğu Alanlarda Sosyal Dayanışma ve Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıkların ve Yeni Gömü Alanlarının Düzenlenmesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Tırazlı Mahallesi mezarlık alanı düzenlenmesi (22.600 metrekare),

101 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Kemalpaşa Örnekköy Mezarlığı mezarlık içi tadilat ve altyapı

yapılması ve Torbalı Pamukyazı Mahallesi mezarlık alanı düzenlemesi (12.434,17 metrekare) işleri tamamlanmıştır.

Yukarı Narlıdere ek mezarlığı alan düzenlemesi, Bornova Kavaklıdere Mahallesi mezarlık alanı düzenlemesi (30.000 metrekare) ve Doğançay Mezarlığı yer altı suyu drenajı ve mezarlık alanı altyapı yapılması işlerine devam edilmektedir.

Tırazlı Mahallesi Mezarlığı Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Torbalı Çaybaşı ve Selçuk mezarlık alanlarında kamulaştırma dava süreçleri devam etmektedir. 2019 yılında da, ilgili birimlerden gelen talepler doğrultusunda kamulaştırma çalışmaları devam edecektir.

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı: Buca Adatepe Mezarlığı proje çizimi çalışmaları tamamlanmıştır. Buca Kırıklar Mezarlığı avan proje çalışmaları tamamlanmıştır. Bergama Mezarlığı gasil hane ve idari bina proje çizimi çalışmaları tamamlanmıştır. Örnekköy ve Gaziemir Çay Mahallesi mezarlık proje çizimi çalışmalarına başlanmıştır. Özdere Mezarlığı proje çizimi çalışmaları, revizyon ve ihale sürecinden dolayı tamamlanamamıştır. Gökdere Mezarlığı ve Doğançay Mezarlığı ek saha 339 parseli ile ilgili talep olmadığından dolayı proje çalışmaları yapılamamıştır. Seferihisar Tepecik Mahallesi ve Güzelbahçe Büyükkaya Mezarlıkları Çizimi Projesi çalışmalarına bilgi ve belge eksikliklerinden dolayı ara verilmiştir.

2019 yılında, Özdere, Gökdere, Doğançay ek saha 339 parsel, Örnekköy, Gaziemir Çay Mahallesi, Seferihisar Tepecik Mahallesi, Güzelbahçe Büyükkaya Mahallesi ve Buca Kırıklar Mahallesi mezarlıkları proje çizimi çalışmaları yürütülecektir.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında kentin ihtiyacını karşılayacak yeni mezarlık alanlarının tespit edilerek, devir, tescil, tahsisi sağlanmış ve projelendirilmesi çalışmaları yapılmıştır. Önümüzdeki dönemde de kentin ihtiyacını karşılayacak yeni mezarlık alanları ile mezarlık içi alt ve üst yapı projelerinin oluşturulmasına ilişkin devam eden projelerin takibini sağlanacaktır.

Sosyal Yaşam Kampüsü

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje tamamlanmış olup, 2018 yılında kalan ödemeleri yapılmıştır.

Fakir ve Muhtaçlara Ayni ve Nakdi Yardım

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında nakdi yardım kapsamında; Ramazan Bayramı’nda 23.139 vatandaşımıza 4.627.800 TL, Kurban Bayramı’nda 22.995 vatandaşımıza 4.599.000 TL olmak üzere iki defa toplu yardım yapılmıştır.

Yardım komisyonu kararı ile sel felaketinde zarar gören 239 vatandaşa 726.950 TL, yangından zarar gören 169 vatandaşa 592.500 TL, acil ihtiyaç sahibi 126 vatandaşa 120.500 TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayni yardım kapsamında 45.673 kişiye

gıda paketi yardımı, 52 kişiye buzdolabı, 53 kişiye çek-yat, 8 kişiye set üstü ocak, 65 kişiye soba ve 62 kişiye çamaşır makinesi yardımı yapılmıştır. Ayrıca çölyak ve fenilketonüri hastası olan vatandaşlarımızın başvuruları değerlendirilerek 820 kişiye 3 periyot halinde 2.460 adet gıda paketi yardımında bulunulmuştur.

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde dezavantajlı grupların bulunduğu okullardaki 79.580 öğrenciye bot, 4.700 öğrenciye mont, 700 öğrenciye kırtasiye seti yardımı yapılmıştır.

Kurumlara ve Engelli Kişilere Malzeme Yardımı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde maddi imkânları yetersiz olan 215 engelli vatandaşımızın başvuruları doğrultusunda sosyal incelemeler yapılmıştır. Karar durumu olumlu olan sosyal inceleme raporları doğrultusunda toplam 362 vatandaşımızdan 62 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 37 kişiye manuel tekerlekli sandalye, 7 kişiye havalı yatak, 30 kişiye hasta yatağı ve hasta önü yemek masası, 6 kişiye pediatrik manuel tekerlekli sandalye, 20 kişiye akü, 15 kişiye görme engelli bastonu, 135 kişiye 131.155 adet büyük boy ve 50 kişiye 48.684 adet orta boy hasta bezi temin edilerek yardımda bulunulmuştur.

Engellilere Destek Projeleri ve Engelliler Merkezi Faaliyeti Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında mevcut hiz-metlerimiz olan eğitim, araç hizmeti, psikososyal danışmanlık projelerimiz ve Farkındalık Merkezi devam etmiştir.

ENGELSİZMİR 2018 kongresi gerçekleşmiştir. Engellilik konusunda Kamu Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliğimiz devam etmiştir. Ayrıca engelli bireylerinin ailelerine yönelik eğitim çalışmaları yapılmıştır.

Uluslararası ENGELSİZMİR 2018 Kongresi ve Fuarı

Kentsel Olanaklara Erişimi Kısıtlı Kadınlara Yönelik Kent Gezileri

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı boyunca Kadın Buluşmaları kapsamında 64 adet Yassıca Ada ve Kent Körfez gezisi düzenlenmiştir. Düzenlenen gezilere toplamda 21.611 kişinin katılımı sağlanmıştır.

Sosyal Destek ve Yardım Amaçlı Yiyecek, İçecek Dağıtım Hizmeti

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde toplamda 81.783 kişiye çorba, 795.741 kişiye pide, 2.122.627 kişiye yemek ve 196.494 kişiye kumanya dağıtımı yapılmıştır.

102 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri 2018 yılında alınması planlanan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’nın, 2018 Temmuz ayında revize edilmesinden kaynaklı olarak hazırlık sürecinin uzaması nedeni ile oluşturamadığımız gıda güvenliği yönetim sisteminin 2019 yılında oluşturulması planlanmaktadır. Üretimi etkin şekilde sağlamak amacı ile gerekli endüstriyel makine ve teçhizat donanımına sahip olmak için araştırma yapılması ve ihtiyaç dâhilinde gerekli makine alımına gidilmesi planlanmaktadır.

Taziye Amaçlı Pide Dağıtımı

Çorba Dağıtımı

Huzurevi Hizmetlerinin Yürütülmesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: Huzurevimizde kalan yaşlılarımızın ve merkezlere kayıtlı üyelerimizin, sosyal hayattan kopmadan yaşamsal becerilerini arttırabilmek için ve sosyal destek sağlamak amacıyla kültür ve sanat etkinlikleri, gezi organizasyonları, el işi kursları ve spor faaliyetleri düzenlenmiş, önemli gün ve hafta kutlamaları yapılmıştır. 2018 yılında huzurevimize başvurusu olan 112 vatandaşın kuruma kabulü yapılmıştır. Haziran 2018 tarihinde Güzelbahçe’de Sağlıklı Yaş Alma Merkezi açılmıştır. Güzelyalı Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’nde 2018 yılında resim, spor, takı, satranç, kokulu taş, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nden oluşan kurslarımız açılarak faaliyetlerine devam edilmiştir. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan ortak çalışma sonucu; bir huzurevine yerleştirilmeleri, iş bulmaları, memleketlerine gönderilmeleri vb. konularda 1.398 vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri İçin Buluşma ve Dayanışma Merkezi’mizde ise kurum bakımında olmayan, yaşamını evde ailesi ve akrabalarıyla sürdüren alzheimer ve demans olan kişilerin günlük yaşam faaliyetlerinde destek hizmetlerine ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini arttırma çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımıza devam edilecektir.

Sosyal Hizmetlerin Yürütülmesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında kentin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal hizmet ve yardımların ulaştırılması sağlanmaya çalışılmıştır. 2019 yılında da kentin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal hizmet ve yardımların sürdürülmesine devam edilecektir.

Kadın Danışma Merkezi

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Proje kapsamında Çiğli Aile Danışma ve Eğitim Merkezi işine ait eksik kalan imalatlar nedeniyle yeniden ihaleye çıkılarak yapım çalışmalarının 2019 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Gençlik Merkezleri Kurulması

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı: Evka 3 Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu Mimari Proje Yarışması, Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi proje çizimi çalışmalarına başlanmış olup, 2019 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında proje kapsamında Özdere Çok Amaçlı Hizmet Üniteleri yapım çalışmalarına başlanmış olup, 2019 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Süt Kuzusu Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde 1-5 yaş arası ortalama 135.000 çocuğa 12.301.432 Litre süt yardımı yapılmıştır. 2019 yılında da daha fazla çocuğa ve bölgeye ulaşarak hizmet vermeye devam edilecektir.

Süt Kuzusu Projesi

Mezarlık Planlama Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında yeni mezarlık alanları oluşturulması, mevcut mezarlık alanlarının idari bina, mezarlık duvarları ve tesisatlarına ilişkin esaslı tadilatlar ve me-zarlık duvarlarının yapımına altlık oluşturulacak aplikasyon kroki-lerinin alınması ve mezarlık alanlarının mülkiyetinin belediyemiz adına tescilinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Mezarlık ve Defin Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2018 yılı içerisinde 30.109 cenazenin defin işlemi gerçekleştirilmiş olup; defin bilgileri bilgisayar ortamına kaydedilerek bilgi ağı sistemi ile aktarılmıştır.

Zeytinalanı ve Yeni Tırazlı mezarlıklarında çift katlı mezar uygulamasına geçilmiştir. Türk Hava Yolları ile etkin ve ekonomik cenaze taşıma hizmeti sunularak yıl içerisinde 1.390 cenazenin taşınması sağlanmıştır. Zorlu arazi koşullarında mezar kazmada

103 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu ve reglaj işlemlerinde kullanılmak üzere 4 adet kepçe ve şehit

cenazelerinde kullanılmak üzere 3 adet cenaze aracı alınmıştır.

Sorumluluğumuz altında bulunan mezarlıklarda ada levhaları ve mezarlık adlarının yer aldığı levhalarının standart hale getirilmesi için çalışmalar başlatılmış olup; 2019 yılında da çalışmalarımıza devam edilecektir.

2019 yılında güvenlik tedbiri için 15 adet mezarlıkta ve 10 adet şefliğimizde var olan kamera sistemine ek olarak 9 adet mezarlık ve 2 adet gasilhane şefliğimize kamera sistemi kurulması planlanmaktadır. Zorlu hava koşullarında defnedilen cenaze yakınları için tente alımı yapılacaktır. Yenişehir Merkez Gasilhane’de cenaze yakınlarını için bilgilendirme ekranları alımı yapılacaktır.

Mezarlıklar Bakım Onarım Hizmetlerinin Yürütülmesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında 17.000.000 metrekareye ulaşan mezarlık alanlarında; 7 ton zirai ilaç ile yabani otlar ilaçlanmıştır. 2.130 adet ağaç ve 65.000 adet mevsimlik çiçek dikilerek bitkilendirme ve peyzaj çalışması yapılmış olup 200 adet oturma bankı yoğun mezarlıklarımıza yerleştirilerek cenaze yakınlarının kullanımına sunulmuştur.

Ayrıca yıl için toplam, 5.938 metre tekstür kalıplı betonarme duvar, 9.924 metre bordür, 20.105 metrekare parke, 2.770 metre taş duvar imalatı, 7.277 metre tel çit imalatı yapılmış olup, 2.938 metre temiz ve pis su hattı oluşturulmuştur. 2019 yılında da çalışmalarımıza devam edilecektir.

Kadın Çalışmaları Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2018 yılında güçlendirme ve farkındalığa yönelik 111 adet eğitim oturumu düzenlenmiştir.

Ayrıca kurumsal işbirliği ve farkındalığa yönelik 100 adet etkinlik düzenlenmiş olup 2019 yılında da çalışmalarımıza devam edilecektir.

Sosyal Projeler Faaliyetlerinin Yürütülmesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı:

Abla Ağabey Kardeş Projesi:

Abla - Ağabey - Kardeş Projesi ile ilk ve ortaokul düzeyindeki çocukların rol-model olarak benimseyebileceği 18-30 yaş arası üniversite öğrencisi ya da mezunu gençlerle buluşturularak, karşılıklı etkileşimle yaşamdan beklentilerini yükseltmek, gençlerimizin, kentin sosyal alandaki gereksinimlerine yönelik duyarlılıklarını arttırmak, gençlerin ve çocukların, düşünen, sorgulayan, farklı görüş ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

2018 yılında projemizde 947 gönüllü yer almış ve 432 kardeşe destek verilmiştir. Ayrıca yıl içerisinde ablalar ve ağabeyler ile kardeşler için etkinlikler düzenlenmiş ve çeşitli etkinliklere katılım gerçekleşmiştir. Yıl boyunca düzenlenmiş etkinliklere 8.463 kişinin katılımı gerçekleşmiştir.

Yamanlar Gençlik Kampı Gezisi

Bir Köy Masalı:

Bir Köy Masalı Projesinde temel amaç, köy ve kasaba hayatı süren, şehir imkânlarından yoksun kalmış çocukları yüksek öğrenim seviyesindeki gönüllülerle buluşturarak, bu çocuklarımızın yüksek öğrenime özenmelerini sağlamak, onlara unutamayacakları ve kendilerini değerli hissettikleri bir gün yaşatmaktır. Gönüllülerin, köy ve kasaba gibi kent imkânlarından görece mahrum yerleri ve buradaki sosyal ilişkileri görerek bilinç kazanmalarını sağlamak, hem köy halkına hem de gönüllü gençlere gönüllülük bilincinin önemini kavratmaktır. Proje kapsamında çocukların ileride sahip olmak istedikleri meslekler ile ilgili meslek tanıtımları yapılmakta, ilgi alanına göre ayrılan çocuklar için gönüllülerin desteğiyle satranç, yüz boyama, sokak oyunları, mangala vb. etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 2018 yılında 130 gönüllü kişinin görev aldığı projemiz, Ödemiş’in Kurucuova ve Kızılcaavlu, Urla’nın Uzunkuyu, Bayındır’ın Çırpı ile Ergenli köylerinde toplam 604 çocuk ile bir araya gelerek çeşitli faaliyetler gerçekleştirmiştir.

Bir Köy Masalı Projesi Etkinlikleri Havagazı Gençlik Merkezi:

18 -27 yaş arası üniversiteli gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimine katkı sağlamak için faaliyete başlayan Havagazı Gençlik Merkezi, düzenlediği kurs ve atölye çalışmaları ile gençlerin ilgi alanlarını keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Yazarlık, işaret dili, sahnede radyo tiyatrosu, kukla tiyatrosu, beden dili, diksiyon ve hitabet sanatı, fotoğrafçılık, Latin dansları, ebru atölyesi ile kişisel gelişim (zaman ve stres yönetimi, iş hayatına giriş, liderlik ve takım çalışması, insan kaynakları yönetimi, ilkyardım, gönüllülük ve organ bağışı, iletişim ve ikna teknikleri eğitimi, generations (X, Y, Z kuşakları) çatışma yönetimi, problem çözme, özgüven, ilk izlenim, SWOT analizi) gibi kurs, eğitim ve atölyelerin verildiği Havagazı Gençlik Merkezine; 2018 yılında 1.091 genç kayıt yaptırmış ve yıl boyunca 5.839 gencin katılımı gerçekleşmiştir.

Havagazı Gençlik Merkezi Latin Dansları Etkinliği

104 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Agora Sosyal Yaşam Atölyesi:

Agora bölgesinde yaşayanların kentli hizmetlerine ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş olan Agora Bir Arada Yaşam Atölyesi, bölgenin çok kültürlü ve çok kimlikli heterojen yapı-sını bir zenginliğe dönüştürme noktasında; bölgede yaşayan farklı aidiyetlere sahip bireylerin birbirleriyle teması, üretim ve paylaşımlarını kolektif şekilde sağlayacak alanların yaratılması konusunda çalışmalar yürütmektedir. 2018 yılı içerisinde vakıf, dernek ve üniversiteler işbirliği ile çeşitli atölye ve söyleşiler düzenlenmiştir. 2018 yılında gerçekleştirilen etkinliklere 849 kişi katılmıştır.

2018 Nisan ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Sığınmacılar Ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi’nde Bir Arada Yaşam Çocuk Şenliği gerçekleştirilmiştir. Birçok aktivitenin yapıldığı “Bir Arada Yaşam Çocuk Şenliği” ile bölgede yaşayan farklı kültür ve aidiyetlerden yetişkin ve çocukların keyifli etkinliklerle birbirleri ile temaslarının sağlanarak bir arada yaşam olgusunun desteklenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca 30 Mayıs ve 6 Haziranda Agora bölgesinde Ramazan etkinliği gerçekleştirilmiş, etkinliklere 1.350 kişi katılmıştır.

Agora Sosyal Yaşam Atölyesi Etkinliği İzmir Gençlere Kucak Açıyor:

İzmir Gençlere Kucak Açıyor Projesi; üniversiteyi kazanarak kentimize gelen öğrencilerin kente ve üniversite yaşamına alışmalarını ve uyumunu kolaylaştırmak amacıyla ilk gelişlerinde karşılama, danışmanlık, rehberlik, tanıtım toplantıları ve yıl içinde öğrencileri bir araya getirecek etkinlikleri içeren bir projedir. 2018 yılında İzmir dışında olup İzmir’deki üniversiteleri kazanan 2.064 öğrenci otogarda karşılanmış ve ulaşım, danışmanlık ve rehberlik hizmeti sağlanmıştır.

Proje kapsamında İnciraltı Kent Ormanı’nda üniversiteli gençlere yönelik Gençlik Festivali düzenlenmiş, İzmir ve İzmir dışındaki üniversitelerden 1.269 genç festivale katılmıştır.

Ayrıca 19 Ekim 2018 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’e gelmiş öğrenciler için ‘’İzmir’e Hoş Geldin ve Projeler Tanıtım’’ etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Müzede Geziyorum:

Müzede Geziyorum projesi ile kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı 15-17 yaş arası gençlerimizin, yaşadıkları kentin temalı müzelerini gezmelerini sağlayarak kültürel ve sosyal gelişimlerine destek vermek hedeflenmektedir. Toplam 1.224 öğrenci ile Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM), İzmir Atatürk Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, Ata Anı Evi, Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi, Yeşilova Höyüğü gezilmiştir. Ayrıca Batman Güzel Sanatlar Lisesi’nden Belediyemiz’e gelen talep üzerine 20 öğrenci 28 Haziran 2018 tarihinde Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kentine götürülmüştür.

Gezici Çocuk Dünyası:

Gezici Çocuk Dünyası Projemizin amacı İzmir’de okul öncesi eğitime erişimin sınırlı olduğu ilçelerde ücretsiz, nitelikli ve toplum temelli okul öncesi eğitim hizmeti sunarak, toplum temelli modellerin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. 2018 yılında Ödemiş Kurucuova ve Seyrekli Mahallesi’nde 3-5 yaş grubu 22 çocuğa, Beydağ Karaoba Mahallesi’nde 3-5 yaş grubu 36 çocuğa ve Bergama Fatih Mahallesi’nde 3-5 yaş grubu 40 çocuğa okul öncesi eğitim hizmeti verilmiştir.

Ödemiş Seyrekli Mahallesi’nde eğitim gören çocuklar ve

Ödemiş Seyrekli Mahallesi’nde eğitim gören çocuklar ve

Belgede 1.1. Misyon, Vizyon ve İlkeler (sayfa 113-121)