• Sonuç bulunamadı

projesi ile Türk Atletizminin Uluslararası düzeyde söz sahibi olması için gerekli çalışmalar yapılacaktır

Belgede T. B. M. M. TUTANAK DERGİSİ (sayfa 143-147)

T.B.M.M. B : 7 19 . 10 . 2004 O : 2 22. - Kars Milletvekili Selami YİĞİT'in, Kars Çayının temizlenmesi ve üzerinde bulunan İstih­

kam Köprüsünün onarımına ilişkin sorusu ve Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi GÜLER'in cevabı (3/3487)

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanuğı'na

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Enerji v e Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Selami Yiğit Cumhuriyet Halk Partisi

Kars Milletvekili

5 Mart 2004 günü yoğun yağan yağmur v e kar sularının neden olduğu b i r taşkın sonucu, Kars Çayı taşmıştır. B u taşkınla çevredeki ev v e işyerleri sular altında kalmıştır. 28 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kars adeta bir hayalet şehir görünümünde olmuştur.

Bu felaketin nedeni, Kars Çayı'nın zemininin yıllardır temizlenmemesidir. B u konuda Kars Belediyesi sorumluluğu DSİ'ye» DSİ ise belediyeye atmaktadır.

1-Yıllardır zemin temizliği yapılmaması nedeniyle potansiyel bir tehlike oluşturan Kars Çayı'nm temizlenmesi için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2-Yusufpaşa ve Sukapı Mahallelerini birbirine bağlayan ve Kars Çayı üzerinde bulunan istihkam Köprüsü, 5 Mart 2004 günü yaşanan bu taşkında hasar görmüştür. H e r an yıkılma tehlikesi arz eden bu köprünün onarılması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

T.C.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Araştırma.Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

JSS*^ A n k a r a Sayı : B.15.0.APK.0.23.300- ^ 5 V İ _

18 EKİM 2004 K o n u : Yazılı Soru ö n e r g e s i

1 4 0 4 6

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İLGİ : TBMM Başkanlığı'nın 27.09.2004 tarih ve KAN.KAR.MD.A.01.0.GNS.0.10.00.02-6929 sayılı yazısı.

Kars Milletvekili Sayın Selami YİĞİT'in tarafıma tevcih ettiği, 7/3487 esas no.lu yazılı soru önergesi T.B.M.M. İç Tüzüğünün 99'uncu Maddesi gereği, Devlet Su İşleri Genel MüdürlUğü'nden alınan yazılı bilgiler doğrultusunda cevaplandırılarak ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinize arz ederim.

/u~

Dr. Mehmet Hilmi GÜLER Bakan

T.B.M.M. B : 7 19 . 10 . 2004 0 : 2 KARS MİLLETVEKİLİ SAYIN SELAMİ YİĞİT'İN

YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI (7/3487)

Sprulaı-1,2:

5 Mart 2004 günü yoğun yağan yağmur ve kar sularının neden olduğu bir taşkın sonucu, Kars Çayı taşmıştır. Bu taşkınla çevredeki ev ve işyerleri sular altında kalmıştır. 28 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kars adeta bir hayalet şehir görünümünde olmuştur.

Bu felaketin nedeni, Kars Çayı'nın zemininin yıllardır temizlenmemesidir. Bu konuda Kars Belediyesi sorumluluğu DSİ'ye, DSİ ise belediyeye atmaktadır.

-Yıllardır zemin temizliği yapılmaması nedeniyle potansiyel bir tehlike oluşturan Kars Çayı'nın temizlenmesi için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

-Yusufpaşa ve Sukapı Mahallelerini birbirine bağlayan ve Kars Çayı üzerinde bulunan İstihkam Köprüsü, 5 Mart 2004 günü yaşanan bu taşkından hasar görmüştür. Her an yıkılma tehlikesi arz eden bu köprünün onarılması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Cevaplar 1,2:

Kars ilinde 4-7 Mart 2004 tarihlerinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sonucu karların aniden eriyerek akışa geçmesi ve yağan yağmurların da etkisiyle dere yatakları taşarak hasara neden olmuştur. -Feyezan süresince ekiplerimizce gerekli müdahaleler yapılmıştır. Can kaybının olması önlenmiş ancak konutların su altında kalması engellenememiştir.

Feyezan bittikten sonra, DSİ XXIV. Bölge Müdürlüğü imkanları ile makineli temizlik çalışmalarına hemen başlanılmakla birlikte Kars çayının yerleşim yeri içinden geçen kısımlarında, konutlarla bitişik olması nedeniyle temizlik çalışması yapmak mümkün olmamakta, temizlik yapılabilen kısımlar ise konutlar tarafından bırakılan evsel atıklar nedeniyle kısa sürede dolmaktadır. Ayrıca; şehir içmesuyu ve kanalizasyon şebekesinin dere yatağı içinden geçmesi ve içinde rögarların bulunması, köprü altlarından isale hattının geçirilmiş olması, su akışına ve makineli temizliğin yapılmasına engel olmaktadır.

Bütün bunlara rağmen Kars çayında; feyezan sonucu, aciliyet arz eden kısımlarda bakım onarım çalışmaları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce hemen yapılmış, hasar gören diğer kısımların onarım işi için, ilave ödenek temin edilerek, 10.09.2004 tarihinde, ihale yapılıp işe başlanmıştır.

Kars çayı üzerinde bulunan, Yusufpaşa ve Sukapı mahallelerini birbirine bağlayan İstihkam köprüsü Kars Belediyesine ait olup, bu köprünün onarımının Kars Belediyesince yapılması gerekmektedir.

T.B.M.M. B : 7 19 . 10 . 2004 O : 2 23. - Edirne Milletvekili Rasim ÇAKIR'in, Edirne-Uzunköprü-Elmah Köyü göleti inşaatına ilişkin sorusu ve Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi GÜLER'in cevabı (3/3488)

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorumun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakara Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

'ÎRasim ÇAKIR Edirne Milletvekili

Edime- Uzunköprü- Elmalı köyü gölet inşaatını 2005 yatırım programına almayı düşünüyor*

musunuz?

T.C.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

A n k a r a Say. : B.15.0.APK.0.23.300- / 6 ^ & 18 E K İ M 2004 Konu : Yazılı soru önergesi

1 4 0 5 0

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İLGİ: T.B.M.M. Başkanlığı'nın 27.09.2004 tarih ve KAN.KAR.MD.A.01.0.GNS.0.10.00.02-6929 sayılı yazısı.

Edirne Milletvekili Sayın Rasim ÇAKIR'ın tarafıma tevcih ettiği 7/3488-7082 esas no.lu yazılı soru önergesi, T.B.M.M. tç Tüzüğünün 99'ncu maddesi gereği DSt Genel Müdürlüğü'nden alınan yazılı bilgiler doğrultusunda cevaplandırılarak ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinize arz ederim.

Dr. Mehmet Hilmi GÜLER Bakan

T.B.M.M. B : 7 19 . 10 . 2004 O : 2 EDİRNE MİLLETVEKİLİ SAYIN RASİM ÇAKIR'IN

YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI 7/3488 esas no'lu

Soru :

Edirne- Uzunköprü-Elmalı köyü gölet inşaatını 2005 yatırım programına almayı düşünüyor musunuz?

Cevap :

"Edirne-Uzunköprü Elmalı Göleti" ön inceleme aşamasında etüt edilmiş olup, planlama çalışmaları sürdürülmektedir. Planlama çalışmalarının tamamlanmasından sonra teknik ve ekonomik yönden yapılabilir bulunması durumunda bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki yıllarda ele alınabilecektir.

24. - İstanbul Milletvekili Kemal KILlÇDAROGLU'nun, Ömerli Su Havzasında yapıldığı id­

dia edilen kaçak villaya ilişkin sorusu ve İçişleri Bakanı Abdülkadir AKSU'nun cevabı (3/3496)

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımı, İçişleri Bakanı sayın Abdülkadir Aksu'nun

Belgede T. B. M. M. TUTANAK DERGİSİ (sayfa 143-147)