• Sonuç bulunamadı

5. KRİZLERİ ORTAYA ÇIKARAN ETKENLER

6.2. Taşra Örgütü

6.2.3. İlçe Kriz Merkezleri

İlçe Kriz Merkezi, kriz emarelerinin belirmesi ve başlaması ile birlikte, Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi ve Bakanlık Kriz Merkezinden alınacak emir doğrultusunda İl Valisinin emriyle faaliyete geçer.

İlçe kriz merkezi başlangıçta krizin nedeni, şiddeti, ihtiyaç duyulan tedbirlerin özellikleri ve merkezin faaliyete geçme maksadının gizlilik derecesi dikkate alınarak hizmet gruplarının içinden kaymakam tarafından seçilen birkaçı veya tamamı ile faaliyete geçirilebilir.

Kriz merkezi öncelikle bir çekirdek kadrodan oluşturulur. Krizi meydana getiren olayın niteliğine göre diğer personeli tamamlanır. Sivil savunma birliklerinin olay mahalline intikali durumunda birlik komutanı veya yardımcısı ile, Bakanlık Kriz Merkezinin değerlendirmesi sonucunda yapılacak teklife göre Bakan onayı ile merkezden görevlendirilecek personelin başındaki sorumlu amir bu kriz merkezlerinde görev alır.

Kriz esnasında bilgi, haber ve istihbaratı periyodik raporlarla İlçe Kriz Merkezi, İl Kriz Merkezine; İl Kriz Merkezi, Bakanlık Kriz Merkezine ve Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezine iletmekle yükümlüdür.

İlçe Kriz Merkezlerinin Görevleri Şunlardır:

a. Kriz il veya ilçe sınırlarında meydana gelmiş ise, krizin nedeni, gelişmesi, alınması gereken önlemler gibi Bakanlığı ilgilendiren konularda Bakanlık Kriz Merkezine bilgi vermek.

b. Hizmetlerin yürütülmesinde, gerektiğinde bölgesindeki askeri komutanlık ve özel kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak.

c. Çözülemeyen ve üst düzeyde koordinasyonu gerektiren sorunları bir üst makama bildirmek.

d. Bakanlık Kriz Merkezinden istenen hususlarla ilgili çalışmalar yapmak ve gerekenlerin uygulamaya konulmasını sağlamak.

e. Seferberlik ve savaş halinde, oluşturulan kriz harekat merkezinin alt yapısını oluşturmak.

İlçe Kriz Merkezi; Kriz Değerlendirme ve Takip Kurulu ile Sekretaryadan oluşur.

6.2.3.1. Kriz Değerlendirme ve Takip Kurulu

Kriz değerlendirme ve Takip Kurulu, Kaymakam başkanlığında, krizin özelliğine göre İlçe Kriz Merkezi Yönergesi’nde belirtilen yetkililerden oluşur. Görevleri şunlardır:

-Kriz halinde kaymakamın ve İl Kriz Merkezinin talimatları doğrultusunda teknik ve bürokratik çalışmaları yürütmek.

-İlçe Kriz Merkezine gelen haberleri değerlendirmek, değerlendirme sonuçlarına göre alınacak önlemleri belirlemek ve bunların uygulanması için girişimlerde bulunmak, görevlendirme yapmak.

-Yapacağı bu çalışmalarla ilgili olarak il ve gerekli görülecek kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.

-Kriz konusunda İl Kriz Merkezi ve Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararların veya direktiflerin yerine getirilmesini sağlamak ve uygulamalarını takip etmek.

-İlçe kaynaklarından temin edilecek araç, gereç, personel ve diğer imkanların hizmete tahsisini yönlendirmek. İmkan dışındaki ihtiyaçları İl Kriz Merkezine bildirmek.

- Normal durumlarda İl Kriz Yönetim Merkezinin düzenleyeceği tatbikata katılmak.

-Lüzum gördüğü hizmet ve faaliyetlerde sekretaryayı yetkilendirmek.

Kriz Değerlendirme ve Takip Kurulu, krizin şiddetine göre koordinatörün teklifi, kurulun kararı ile uygun görülecek periyotlarla toplanır. Gerektiğinde sekretarya tarafından olağanüstü toplantıya çağrılır.

6.2.3.2. Sekretarya

Sekretarya, krizin özelliğine göre koordinatör birimin en üst amiri seviyesindeki bir personel başkanlığında İlçe Kriz Merkezi Yönergesindeki birim temsilcilerinden öncelikle çekirdek kadro olarak oluşturulur. Seferberlik ve savaş hali ilan edildiğinde ilgili mevzuatta belirtilen personeli tamamlanarak İlçe Harekat Merkezi Sekretaryasına dönüştürülür. Sekretaryada ilçedeki teşkilat ve bağlı kuruluşlardan gerektiğinde diğer birimlerden, kaymakamlığın görev özelliklerini iyi bilen, güvenliği tam, kendi alanında başarılı personel görevlendirilir. Sekretarya koordinatör birimin temsilcisinin başkanlığında İşlem Kısmı, Personel Kısmı, Muhabere Kısmı, Lojistik İkmal Kısmı, Enformasyon Kısmı, İdari ve Mali İşler Kısmı, Basın ve Halkla İlişkiler Kısmı gibi birimlerden birkaçı veya tamamı ile oluşturulabilir.

Sekretaryanın Olağan Durumlardaki Görevleri Şunlardır:

-İlçe Kriz Merkezindeki cihaz, araç, gereç ve malzemenin bakım, muhafaza ve idamesini sağlamak.

-Muhabere devrelerini kontrol etmek ve faal durumda bulundurmak.

-Kriz esnasında ilçelerde teşkili öngörülen kriz merkezlerinde görev alacak ilgili personelin eğitilmesi ve muhabere şebekelerinin denenmesi için tatbikatlar planlamak ve icra etmek.

-Kriz yönetimi ile ilgili mevzuatı takip etmek, buna göre gerekli planlamaları yapmak ve yazılı hale getirmek.

-Mevcut kriz merkezlerinin durumunu incelemek, il valisine sonuç raporu halinde bildirmek.

Sekretaryanın Kriz Durumundaki Görevleri Şunlardır:

-Krizle ilgili bilgileri toplamak, gerekenleri ilgili makamlara iletmek, gerekirse İl Kriz Değerlendirme ve Takip Kuruluna sunmak.

-Kriz konusundaki uygulamaları takip etmek ve yapacağı değerlendirme sonuçlarına göre, ihtiyaç duyulacak yeni hal tarzları hazırlamak, yetkisi dahilinde olanları çözüme kavuşturmak, yetkisini aşanları Kriz Değerlendirme ve Takip Kuruluna sunmak.

-Üst kurullardan verilecek direktiflere göre, gerekli çalışma ve hazırlıkları yapmak, brifingler hazırlamak.

- Üst kurullar tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.

Sekretaryanın başkanı, İlçe Kriz Merkezi yönergesinde krizi meydana getiren olayların niteliğine göre, koordinatör olarak gösterilen birimin asgari en üst amiri seviyesinde görevlendirilen personeldir. Krizi meydana getiren olayların niteliği birden fazla koordinatör birimi ilgilendiriyorsa, sekretaryanın başkanı İlçe Kriz Merkezi Yönergesindeki öncelik sırasına göre koordinatör birimin daire amiridir.

İlçe kriz merkezinin idaresi ile görevli kaymakam, valiye karşı sorumludur.

İlçe Kriz Merkezi Yönergesi, İl Kriz Merkezi Yönergesinin yayımından itibaren bir ay içinde hazırlanıp yayınlanır. Bu yönergeler il valisince onaylanır. Kaymakamın imzalayacağı baş emirle yürürlüğe girer ve mülki sınırlardaki resmi ve özel bütün ilgililer için bağlayıcıdır.

Kriz Merkezlerinin bütçe ihtiyaçları ilgili kuruluş bütçelerinden karşılanır.

ÜÇÜNCÜ KESİM

KRİZ YÖNETİMİNİN İLGİLİ OLDUĞU ALANLARLA İLİŞKİSİ VE TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE KRİZ YÖNETİMİNİN AKSAYAN

YÖNLERİ

7. KRİZ YÖNETİMİNİN İLGİLİ OLDUĞU ALANLARLA