• Sonuç bulunamadı

Araştırma Soruları ve Hipotezler

Önceki bölümlerde ayrıntılı olarak ortaya konan kavramsal çerçeve ve araştırma modeli çerçevesinde aşağıda yer alan araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir. Öncelikle deneyimsel pazarlama çerçevesinde katılımcılara yöneltilen sorulara alınan yanıtların betimleyici bulgularını ortaya koymaya yönelik olarak 1-5. Araştırma soruları yazılmıştır:

Araştırma Sorusu 1:

Araştırma Sorusu 2:

Katılımcılar test sürüşü esnasında genel anlamda ne tür duyguları deneyimlemektedir?

Araştırma Sorusu 3:

Katılımcılar test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak ne tür duyguları deneyimlemektedir?

Araştırma Sorusu 4:

Katılımcılar test sürüşü esnasında ne tür duyusal uyarıcıların etkisinde kalmaktadırlar?

Araştırma Sorusu 5:

Katılımcılar test sürüşü esnasında marka ile bağ kurmaya ilişkin ne tür duyguları deneyimlemektedir?

Deneyimsel pazarlama çerçevesinde katılımcılara yöneltilen sorulara alınan yanıtların betimleyici bulgularını ortaya koymaya yönelik araştırma sorularının ardından söz konusu deneyimlerin katılımcıların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 6:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 1a: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 1b: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 1c: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Deneyimlerin katılımcıların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlerin ardından yine bu deneyimlerin katılımcıların araç test şartlarına göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 7:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların test sürüş şartlarına göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 2:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların test sürüş şartlarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 2a: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) onların test sürüşü yaptıkları otomobilin markasına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır. Hipotez 2b: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile ilgili olarak yaşadıkları deneyimin düzeyi (pozitif-negatif) test sürüşüne kiminle katıldıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 8:

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 3:

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 3a: Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 3b: Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır. Hipotez 3c: Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların katılımcıların araç test şartlarına göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 9:

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların test sürüş şartlarına göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 4:

Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların test sürüş şartlarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 4a: Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri onların test sürüşü yaptıkları otomobilin markasına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 4b: Katılımcıların test sürüşü esnasında etkisi altında kaldıkları duyusal uyarıcıların düzeyleri test sürüşüne kiminle katıldıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Katılımcıların test sürüşü esnasında yaşadıkları marka ile bağ kurma deneyimlerinin onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 10:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 5:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 5a: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 5b: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 5c: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Marka ile bağ kurma deneyimlerinin katılımcıların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlerin ardından yine bu deneyimlerin katılımcıların otomobil test sürüş şartlarına göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 11:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların test sürüş şartlarına göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 6:

Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların test sürüş şartlarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 6a: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri onların test sürüşü yaptıkları otomobilin markasına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 6b: Katılımcıların test sürüşü esnasında marka ile bağ kurma deneyim düzeyleri test sürüşüne kiminle katıldıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.