• Sonuç bulunamadı

Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi

Belgede Dizüstü PC Kullanıcı Kılavuzu (sayfa 197-200)

Adım 3: Pil paketini yeniden şarj etme

A. B.D. modem bildirimleri

18 Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi

LÜTFEN BU DONANIMI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLE OKUYUN: Bu Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi ("EULA"), (a) siz (bir birey veya tüzel kişilik) ve (b) Hewlett-Packard Company ("HP") arasında, siz ve HP veya tedarikçileri arasında ayrı bir lisans sözleşmesine konu olmayan HP ürününüze ("HP Ürünü") yüklenen veya HP tarafından HP ürününüzle birlikte kullanılmak üzere sunulan herhangi bir Yazılım Ürünü'nün kullanımını düzenleyen yasal bir sözleşmedir. Diğer yazılımların çevrimiçi belgelerinde EULA bulunabilir. "Yazılım Ürünü" terimi bilgisayar yazılımı anlamına gelir ve ilişkili ortam, basılı malzemeler ve "çevrimiçi" ya da elektronik belgeleri içerebilir.

HP Ürünü ile birlikte bu EULA için bir değişiklik veya ek verilebilir.

YAZILIM ÜRÜNÜNDEKİ HAKLAR YALNIZCA BU EULA'DAKİ TÜM KOŞULLARI KABUL ETMENİZ DURUMUNDA SUNULMAKTADIR. YAZILIM ÜRÜNÜNÜ KURMAKLA, KOPYALAMAKLA,

KARŞIDAN YÜKLEMEKLE VEYA BAŞKA TÜRLÜ KULLANMAKLA, BU EULA'DAKİ KOŞULLARLA BAĞLI OLMAYI KABUL EDERSİNİZ. BU LİSANS KOŞULLARINI KABUL ETMEZSENİZ, SATIN ALDIĞINIZ YERİN GERİ ÖDEME POLİTİKASINA BAĞLI OLARAK, GERİ ÖDEME İÇİN,

KULLANILMAMIŞ ÜRÜNÜN TAMAMINI (DONANIM VE YAZILIM) 14 GÜN İÇİNDE İADE ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.

1. LİSANS VERİLMESİ. HP, bu EULA'nın tüm şartlarına uymanız koşuluyla size aşağıdaki hakları tanır:

a. Kullanım. Yazılım Ürünü'nü tek bir bilgisayarda ("Bilgisayarınız") kullanabilirsiniz Yazılım Ürünü size Internet yoluyla sağlandı ve birden çok bilgisayarda kullanılmak üzere lisanslandıysa, Yazılım Ürünü'nü yalnızca söz konusu bilgisayarlara yükleyebilir ve kullanabilirsiniz. Yazılım Ürünü'nün bileşen parçalarını birden çok bilgisayarda kullanmak üzere ayıramazsınız. Yazılım Ürünü'nü dağıtma hakkınız yoktur. Yazılım Ürünü'nü kullanma amacıyla, Yazılım Ürünü'nü Bilgisayarınız'ın geçici belleğine (RAM) yükleyebilirsiniz.

b. Depolama. Yazılım Ürünü'nü HP Ürünü'nün yerel belleğine veya depolama aygıtına kopyalayabilirsiniz.

c. Kopyalama. Kopyanın, özgün Yazılım Ürünü'nün tüm mülkiyet bildirimlerini içermesi ve yalnızca yedekleme amacıyla kullanılması koşuluyla, Yazılım Ürünü'nün arşiv veya yedek kopyalarını yapabilirsiniz.

d. Hakların Saklı Tutulması. HP ve tedarikçileri, bu EULA'da size açıkça verilmeyen tüm hakları saklı tutmaktadır.

e. Ücretsiz Yazılım. Bu EULA'nın koşullarından bağımsız olarak, özel olmayan HP yazılımı veya diğer şirketlerin genel lisans altında sağladıkları yazılım ("Ücretsiz Yazılım") içeren Yazılım Ürünü'nün tümü veya bir kısmı, ayrı bir sözleşme, daraltılmış lisans veya karşıdan yükleme sırasında kabul edilen elektronik lisans koşulları biçimindeki bu Ücretsiz Yazılım

TRWW 187

ile birlikte, yazılım lisans sözleşmesinin koşullarına tabi olarak size lisanslanır. Ücretsiz Yazılım'ın tarafınızdan kullanılmasında tamamen o lisansın koşulları geçerlidir.

f. Kurtarma Çözümü. HP Ürününüzle birlikte/HP Ürününüz için sağlanan, sabit disk sürücüsü tabanlı bir çözüm, harici ortam tabanlı bir kurtarma çözümü (örneğin, disket, CD veya DVD) veya başka bir şekilde teslim edilen eşdeğer bir çözüm biçimindeki bir yazılım kurtarma çözümü, yalnızca kurtarma çözümünün özgün olarak satın alındığı HP Ürünü'nün sabit diskinin geri yüklenmesi için kullanılabilir. Bu tür kurtarma çözümünün içerdiği bir Microsoft işletim sistemi yazılımının kullanılması konusunda Microsoft Lisans Sözleşmesi geçerlidir.

2. YÜKSELTMELER. Yükseltme olarak tanımlanan bir Yazılım Ürünü'nü kullanmak için, önce HP tarafından yükseltilmeye uygun olarak tanımlanan özgün Yazılım Ürünü için lisanslanmanız gerekir. Yükseltmeden sonra, yükseltme uygunluğunuzun temelini oluşturmuş olan özgün Yazılım Ürünü'nü artık kullanamazsınız.

3. EK YAZILIM. Bu EULA, HP güncelleştirme veya ek ile birlikte başka koşul getirmediği sürece, HP tarafından sağlanan özgün Yazılım Ürünü'nün güncelleştirmeleri veya ekleri için de geçerlidir. Koşullar arasında çelişki olması durumunda diğer koşullar belirleyici olacaktır.

4. DEVİR.

a. Üçüncü Şahıs. Yazılım Ürünü'nün ilk kullanıcısı, başka bir son kullanıcıya Yazılım

Ürünü'nün tek seferlik devrini yapabilir. Devir işlemi tüm bileşen parçaları, ortamları, basılı malzemeleri, bu EULA'yı ve varsa Orijinallik Sertifikası'nı içermelidir. Devir işlemi, sevk gibi dolaylı bir devir olamaz. Devredilen ürünü alan son kullanıcının, devir işleminden önce tüm EULA koşullarını kabul etmesi gerekir. Yazılım Ürünü'nün devrinden sonra lisansınız otomatik olarak sona erer.

b. Sınırlamalar. Yazılım Ürünü'nü kiralayamaz veya ödünç veremez ya da Yazılım Ürünü'nü ticari zaman paylaşımı veya işyeri kullanımı için kullanamazsınız. Bu EULA'da açıkça belirtilen durumlar dışında, lisans veya Yazılım Ürünü için alt lisanslama, atama veya devir yapamazsınız.

5. ÖZEL HAKLAR. Yazılım Ürünü'ndeki ve kullanıcı belgelerindeki tüm fikri mülkiyet hakları HP'ye veya tedarikçilerine aittir ve Amerika Birleşik Devletleri telif hakkı, ticari sır ve ticari marka yasasının yanı sıra diğer ilgili yasalar ve uluslararası anlaşma hükümleri dahil olarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, yasalarla korunmaktadır. Yazılım Ürünü'nden hiçbir ürün tanımını, telif hakkı bildirimini veya özel kısıtlamayı kaldıramazsınız.

6. TERS MÜHENDİSLİKLE İLGİLİ SINIRLAMA. Bu sınırlamadan bağımsız olarak ilgili yasaya göre yapma hakkı verilmesi veya bu EULA'da açıkça izin verilmesi dışında, Yazılım Ürünü üzerinde ters mühendislik, kaynak koda dönüştürme veya tersine çevirme işlemi yapamazsınız.

7. SÜRE. Bu EULA, sona ermediği veya reddedilmediği sürece geçerlidir. Bu EULA, bu EULA'nın başka bir yerinde ortaya konan koşullar üzerine veya bu EULA'nın herhangi bir koşulunu yerine getirmemeniz halinde de sona erecektir.

8. VERİLERİN KULLANILMASINA İZİN VERME. HP'nin ve bağlı şirketlerinin, Yazılım Ürünü ile ilgili destek hizmetleriyle bağlantılı olarak sağladığınız teknik bilgileri toplayabilmesini ve kullanabilmesini kabul etmektesiniz. HP, bu hizmetlerin gerektirdiği kapsam dışında, bu bilgileri sizi kişisel olarak tanımlayan bir şekilde kullanmamayı kabul eder.

9. GARANTİLERİN REDDEDİLMESİ. HP VE TEDARİKÇİLERİ, İLGİLİ YASANIN İZİN VERDİĞİ EN GENİŞ ÖLÇÜDE, YAZILIM ÜRÜNÜNÜ "OLDUĞU GİBİ" VE TÜM HATALARIYLA BİRLİKTE SAĞLAMAKTADIR VE MÜLKİYET VE TELİF HAKLARINI İHLAL ETMEME GARANTİLERİ, SATILABİLİRLİK VEYA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK YA DA TÜMÜ YAZILIM ÜRÜNÜ İLE

KOŞULLARI DAHİL, ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KOŞULUYLA, AÇIKÇA,

DOLAYLI OLARAK VEYA YASAL OLARAK YAPILAN TÜM DİĞER GARANTİ VE KOŞULLARI REDDEDERLER. Bazı ülkelerde/hukuk sistemlerinde dolaylı olarak verilen garantilerin hariç tutulmasına veya bu tür garantilerin süresi üzerindeki sınırlamalara izin verilmez, bu nedenle yukarıdaki sorumluluk reddi sizin için tam olarak geçerli olmayabilir.

10. SORUMLULUK SINIRLAMASI. Uğrayabileceğiniz zararlar ne olursa olsun, HP ve

tedarikçilerinin bu EULA hükümleri kapsamındaki tüm sorumluluğu ve bunların yapacağı tüm karşılama, fiili olarak Yazılım Ürünü için ayrıca ödediniz miktar veya 5,00 ABD Doları ile (hangisi daha fazlaysa) sınırlı olacaktır. İLGİLİ YASALARIN İZİN VERDİĞİ AZAMİ ÖLÇÜDE, HP VEYA TEDARİKÇİLERİ, YAZILIM ÜRÜNÜNÜN KULLANIMI VEYA KULLANILAMAMASINDAN KAYNAKLANAN VEYA BU EULA HÜKÜMLERİNDEN BİRİYLE BAĞLANTILI OLARAK DİĞER ŞEKİLLERDE ORTAYA ÇIKAN GELİR, GİZLİLİK VEYA DİĞER BİLGİLERİN KAYBI, İŞ KESİNTİSİ, KİŞİSEL YARALANMA DAHİL, ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KOŞULUYLA, TÜM ÖZEL, ARIZİ, DOLAYLI VEYA SONUÇ OLARAK ORTAYA ÇIKAN HER TÜRLÜ HASAR KONUSUNDA, HP VEYA TEDARİKÇİLERİNİN BU GİBİ ZARARLARIN OLASILIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELERİ VE TAZMİNATIN ASIL AMACINI YERİNE GETİREMEMESİ DURUMUNDA BİLE SORUMLU OLMAYACAKLARDIR. Bazı eyaletlerde/

bölgelerde arızi veya sonuçta ortaya çıkan hasarların hariç tutulmasına veya sınırlandırılmasına izin verilmez, dolayısıyla yukarıdaki sınırlama veya hariç tutma sizin için geçerli olmayabilir.

11. ABD HÜKÜMETİ MÜŞTERİLERİ. Ticari Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Yazılımı Belgeleri ve Ticari Öğelerin Teknik Verileri, FAR 12.211 ve 12.212 ile uyumlu olarak, HP'nin standart ticari lisansı ile ABD Hükümeti'ne lisanslanmaktadır.

12. İHRACAT YASALARIYLA UYUMLULUK. Yazılım Ürününün (1) doğrudan veya dolaylı şekilde İhracat Yasaları'na aykırı olarak ihraç edilmemesini veya (2) nükleer, kimyasal veya biyolojik silah üretimi dahil olarak, ancak bunlarla sınırlı olmadan, İhracat Yasaları'nın yasakladığı bir amaç doğrultusunda kullanılmamasını sağlamak için, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerin tüm yasa ve yönetmeliklerine uymanız gerekmektedir.

13. SÖZLEŞME YAPMA KAPASİTESİ VE YETKİSİ. Yaşadığınız ülkedeki yasal reşit olma yaşında olduğunuzu ve uygun olması durumunda, işvereniniz tarafından bu sözleşmeyi yapmakla tam olarak yetkilendirildiğinizi beyan etmektesiniz.

14. İLGİLİ YASA. Bu EULA, California Eyaleti, ABD yasalarına tabidir.

15. SÖZLEŞMENİN TÜMÜ. Bu EULA (Bu EULA'nın, HP Ürünü'ne eklenen tüm ek veya

değişiklikleri dahil), Yazılım Ürünü ile ilgili olarak siz ve HP arasındaki sözleşmenin tamamıdır ve Yazılım Ürünü veya bu EULA kapsamına giren tüm diğer konularla ilgili olarak tüm önceki veya eşzamanlı sözlü veya yazılı haberleşme, teklif ve sunumların yerine geçer. Destek hizmetleri konusunda herhangi bir HP politikası veya programının koşullarının, bu EULA'nın koşullarıyla çelişmesi durumunda, bu EULA'nın koşulları belirleyici olacaktır.

TRWW 189

Belgede Dizüstü PC Kullanıcı Kılavuzu (sayfa 197-200)