• Sonuç bulunamadı

Düzenleme, Güvenlik ve Çevreye Yönelik Bildirimler

Belgede Dizüstü PC Kullanıcı Kılavuzu (sayfa 181-191)

Adım 3: Pil paketini yeniden şarj etme

S- Video çıkış jakını kullanma

17 Düzenleme, Güvenlik ve Çevreye Yönelik Bildirimler

Mevzuat bildirimleri

Bu bölümde kablosuz olan ve olmayan aygıtlar için ülkeye özgü mevzuat bildirimleri ve bilgisayar için uyumluluk bilgileri sağlanmaktadır. Bazı bildirimler bilgisayar için geçerli olmayabilir.

Bilgisayar modeli, bir veya daha çok tümleşik kablosuz aygıt yüklenmiş olarak gönderilebilir. Bazı ortamlarda kablosuz aygıtların kullanılması kısıtlanabilir. Bu tür kısıtlamalar uçaklarda, hastanelerde, patlayıcıların yanında, tehlikeli yerlerde vb. uygulanabilir. Bu aygıtın kullanımıyla ilgili politika

konusunda emin değilseniz, açmadan önce kullanmak için izin isteyin.

Bilgisayarda kablosuz LAN (WLAN) ağ aygıtı gibi bir donanım aygıtını belirlemek için, aşağıdaki adımları kullanarak Aygıt Yöneticisi yardımcı programını açın.

1. Başlat > Bilgisayarım > View system information (Sistem bilgilerini görüntüle) seçeneğini belirleyin.

2. Donanım sekmesini tıklatın ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni seçin.

Bilgisayarda yüklü kablosuz ağ aygıtlarını belirlemek için Ağ bağdaştırıcıları listesini genişletin.

TRWW Mevzuat bildirimleri 171

Federal Communications Commission notice

This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to Part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses, and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that

interference will not occur in a particular installation.

If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures:

● Reorient or relocate the receiving antenna.

● Increase the separation between the equipment and receiver.

● Connect the equipment to an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected.

● Consult the dealer or an experienced radio or television technician for help.

Modifications

The FCC requires the user to be notified that any changes or modifications made to this device that are not expressly approved by HP may void the user’s authority to operate the equipment.

Cables

To maintain compliance with FCC Rules and Regulations, connections to this device must be made with shielded cables having metallic RFI/EMI connector hoods.

Declaration of Conformity for products marked with the FCC logo (United States only)

This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following 2 conditions:

1. This device may not cause harmful interference.

2. This device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation.

If you have questions about the product that are not related to this declaration, write to Hewlett-Packard Company

P. O. Box 692000, Mail Stop 530113 Houston, TX 77269-2000

For questions regarding this FCC declaration, write to Hewlett-Packard Company

P. O. Box 692000, Mail Stop 510101 Houston, TX 77269-2000

or call HP at 281-514-3333

To identify your product, refer to the part, series, or model number located on the product.

Kablosuz LAN aygıtlı ürünler

UYARI! Radyo Frekansı Radyasyonuna Maruz Kalma Bu aygıtın yaydığı radyasyon, FCC radyo frekansına maruz kalma sınırlarının altındadır. Ancak yine de aygıt, tablet PC ve dizüstü bilgisayarların normal çalışmaları sırasında kişilerin olası teması en az olacak şekilde

kullanılmalıdır.

Tablet PC'lerin normal çalışması sırasında: FCC radyo frekansına maruz kalma sınırlarını aşma olasılığını ortadan kaldırmak için, antenle kişiler arasındaki uzaklık 2,5 cm’den (1 inç) az olmamalıdır.

Dizüstü bilgisayarların normal çalışması sırasında: FCC radyo frekansına maruz kalma sınırlarını aşma olasılığını ortadan kaldırmak için, antenle kişiler arasındaki uzaklık, bilgisayar ekranının kapalı olduğu zamanlar da dahil, 20 cm’den (8 inç) az olmamalıdır.

DİKKAT IEEE 802.11a kablosuz LAN kullanılırken, 5,15 - 5,25 GHz frekans aralığında çalışması nedeniyle, bu ürünün kullanımı kapalı ortamla kısıtlanmıştır. FCC, eş kanallı mobil uydu sistemleri üzerinde zararlı girişim olasılığını azaltmak için, bu ürünün yalnızca 5,15 GHz - 5,25 GHz frekans aralığında kapalı ortamda kullanılmasını gerektirmektedir. 5,25 - 5,35 GHz ve 5,65 - 5,85 GHz bantların birincil kullanıcısı olarak yüksek güç radarı ayrılmıştır. Bu radar istasyonları, bu aygıtla girişime neden olabilir ve/veya bu aygıtta hasara yol açabilir.

TRWW Mevzuat bildirimleri 173

Brazilian notice

Este equipamento opera em caráter secundário, isto é, não tem direito a proteção contra interferência prejudicial, mesmo de estações do mesmo tipo, e não pode causar interferência a sistemas operando em caráter primário.

Unless the computer has an Intel® PRO/Wireless 2100 Wireless LAN radio or an Intel PRO/Wireless 2200 Wireless LAN radio, the Brazilian certification mark is located on the bottom of the computer.

The Intel PRO/Wireless 2100 Wireless LAN has the certification mark below:

The Intel PRO/Wireless 2200 Wireless LAN has the certification mark below:

Canadian notices

This Class B digital apparatus meets all requirements of the Canadian Interference-Causing Equipment Regulations.

Wireless operation is subject to 2 conditions. The first is that the wireless device may not cause interference. The second is that the wireless device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device.

Avis Canadien

Cet appareil numérique de la classe B respecte toutes les exigences du Règlement sur le matériel brouilleur du Canada.

Avrupa Birliği bildirimleri

CE işaretini taşıyan ürünler aşağıdaki AB Yönergeleri ile uyumludur:

● Düşük Voltaj Yönergesi 73/23/EEC

● EMC Yönergesi 89/336/EEC

Bu ürünün CE uyumu yalnızca HP tarafından sağlanan CE işaretli AC adaptörüyle çalıştırılması durumunda geçerlidir.

Bu ürünün telekomünikasyon işlevselliği varsa, aşağıdaki AB Yönergesinin zorunlu koşullarıyla da uyumludur.

● R&TTE Yönergesi 1999/5/EC

Bu yönergelerle uyumluluk, HP tarafından bu ürün veya ürün ailesi için yayınlanan AB Uyumluluk Bildirimi'nde listelenen uyumlu Avrupa standartları (Avrupa Normları) ile uygunluğu gösterir. Bu uygunluk, ürüne yerleştirilen aşağıdaki uygunluk işaretlerinden biriyle gösterilir.

● Bu CE işareti, telekomünikasyon dışındaki, Bluetooth gibi AB uyumlu telekomünikasyon ürünleri için geçerlidir.

● Bu CE işareti, telekomünikasyon dışındaki ürünler için ve Bluetooth® gibi AB uyumlu telekomünikasyon ürünleri için geçerlidir.

*Varsa, bildirilen gövde numarası kullanılır. Bu üründe sağlanan düzenleyici etiketine başvurun.

Bu ürünün telekomünikasyon işlevselliği, aşağıdaki AB ve EFTA ülkelerinde kullanılabilir.

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kıbrıs, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, ve Yunanistan.

TRWW Mevzuat bildirimleri 175

2,4 GHz kablosuz LAN aygıtlı ürünler

Fransa

L’utilisation de cet equipement (2,4GHz wireless LAN) est soumise à certaines restrictions : cet equipement peut être utilisé à l’interieur d’un batiment en utilisant toutes les frequences de 2400 a 2483,5MHz (Chaine 1–13). Pour une utilisation en environnement exterieur, vous devez utiliser les frequences comprises entre 2454 a 2483,5-MHz (Chaine 10–13). Pour les dernières restrictions, voir http://www.art-telecom.fr.

Bu ürünün 2,4 GHz kablosuz LAN işletimi için belirli kısıtlamalar uygulanır. Bu ürün, kapalı ortam uygulamaları için 2400 MHz - 2483,5 MHz frekans bandının tümünü (1 - 13 arasındaki kanallar) kullanabilir. Kapalı ortamda kullanım için, yalnızca 2454 MHz - 2483,5 MHz frekans bandı (10 - 13 arasındaki kanallar) kullanılabilir. En son gereksinimler için http://www.art-telecom.fr adresine bakın.

İtalya

E’necessaria una concessione ministeriale anche per l’uso del prodotto. Verifici per favore con il proprio distributore o direttamente presso la Direzione Generale Pianificazione e Gestione Frequenze.

Kullanım için lisans gereklidir. Satıcınızla veya doğrudan Frekans Planlama ve Yönetim Genel Müdürlüğü (Direzione Generale Pianificazione e Gestione Frequenze) ile kontrol edin.

5 GHz kablosuz LAN aygıtlı ürünler

802.11a veya 802.11h kablosuz LAN için frekans kullanılabilirliği şu anda tüm Avrupa Birliği'nde uyumlu hale getirilmiş değildir. Kullanıcılar, uyumluluk gereklilikleri için, satıcıları, yerel HP ofisi veya telekomünikasyon kurumu ile uyumluluğu kontrol etmelidirler.

Ergonomi bildirimi

GS Bildirimi

“GS” onay işareti taşıyan bilgisayarlar, “GS” onay işareti taşıyan yerleştirme tabanları, klavyeler ve monitörlerle birlikte kullanıldığında ilgili ergonomik gereklilikleri yerine getirir. Bağımsız moddaki bilgisayarlar, ofis ortamında sürekli kullanım için tasarlanmamıştır.

Indian notice

The India Telegraph Act of 1885 requires that an IEEE 802.11a wireless LAN end user obtain a license. To obtain this license, please contact The Wireless Planning & Coordination Wing, Ministry of Communications, Sanchar Ghavan New Delhi.

Japanese notices

Wireless LAN 802.11b devices

Wireless LAN 802.11g devices

Bluetooth devices

Korean notice

TRWW Mevzuat bildirimleri 177

Taiwan notice

Havayoluyla yolculuk bildirimi

Ticari uçaklarda elektronik donanım kullanımı havayolu şirketinin onayına bağlıdır.

Pil bildirimleri

DİKKAT Pil, hatalı türde bir pille değiştirilirse patlama tehlikesi. Kullanılmış pilleri yönergelere uygun olarak atın.

Energy Star uyumluluğu

Energy Star logosu taşıyan bilgisayarlar, ABD Çevre Koruma Kurumu (EPA) Energy Star Computers Program 3.0 ile uyumludur. EPA Energy Star logosu, EPA onayını ima etmez. HP, bir Energy Star Ortağı olarak, ürünün enerji verimliliği için Energy Star yönergelerine uygun olduğunu belirlemiştir.

Lazer güvenliği bildirimleri

Lazer ürünleriyle donatılmış tüm sistemler IEC 60825 dahil gerekli güvenlik standartlarına uygundur.

Lazerle ilgili olarak, aygıt 1. Sınıf lazer ürünleri için resmi kurumlar tarafından belirlenen lazer ürünü performans standartlarına uygundur. Zararlı ışık yaymaz; tüm müşteri işletme ve bakım modları sırasında, ışın tamamen kapalıdır.

CDRH düzenlemeleri

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin Aygıtlar ve Radyoloji Sağlığı Merkezi (CDRH), 2 Ağustos 1976'da geçerli olmak üzere lazer ürünleri için yönetmelikler yayınlamıştır. Bu düzenlemeler 1 Ağustos 1976’dan bu yana üretilen lazer ürünleri için geçerlidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlanan ürünler için uyumluluk zorunludur.

UYARI! Burada veya lazer ürünü kurulum kılavuzunda belirtilenler dışındaki denetimlerin ve ayarların kullanılması veya yordamların uygulanması, zararlı radyasyona maruz kalmaya neden olabilir.

Bu sistem, 1. Sınıf lazer ürünü olarak sınıflandırılmıştır. Bu etiket, lazer ürününde görünür.

Lazer bilgileri

● Lazer Türü: Yarı iletken GaAlAs

● Dalga Uzunluğu: 780 ± 35 nm

● Sapma Açısı: 53,5 derece ± 1,5 derece

● Çıkış Gücü: 0,2 mW'den az veya 10.869 W·m-2sr-1

● Polarizasyon: Dairesel

● Sayısal Açıklık: 0,45 ± 0,04

Bu donanımı yalnızca HP tarafından eğitilmiş yetkili teknisyenler onarmalıdır. Tüm sorun giderme ve onarım yordamı ayrıntıları yalnızca alt montaj ve modül düzeyinde onarıma olanak verecek şekilde sunulmuştur. Ayrı kartların ve alt montajların karmaşıklığı nedeniyle, hiç kimse bileşen düzeyinde onarım yapmaya veya basılı bağlantı panolarında değişiklik yapmaya çalışmamalıdır. Hatalı onarımlar güvenlik tehlikesi oluşturabilir.

TRWW Mevzuat bildirimleri 179

Modem bildirimler

UYARI! Bu aygıtı kullanırken yangın, elektrik çarpması ve kişisel yaralanma tehlikesini azaltmak için, aşağıdakileri de içeren temel güvenlik önlemlerine mutlaka uyun:

Bu ürünü suya yakın yerlerde (örneğin küvet, lavabo, mutfak evyesi veya çamaşır leğeninin yanında, ıslak bir zeminde veya yüzme havuzunun yanında) kullanmayın.

Bu ürünü elektrikli fırtına sırasında kullanmayın. Yıldırımdan kaynaklanan uzaktan elektrik çarpması tehlikesi vardır.

Bu ürünü, bir gaz kaçağını bildirmek amacıyla kaçağın yakınında kullanmayın.

Donanım kapağını açmadan veya yalıtımsız bir modem kablosuna, prizine veya dahili bileşenine dokunmadan önce mutlaka modem kablosunun bağlantısını ayırın.

Bu ürün bir telefon hattı kablosuyla birlikte sağlanmamışsa, yalnızca No. 26 AWG veya daha büyük bir telekomünikasyon hattı kablosu kullanın.

Modem veya telefon kablosunu RJ-45 (ağ) jakına takmayın.

BU YÖNERGELERİ SAKLAYIN

Telekomünikasyon aygıtı onayları

Bilgisayardaki telekomünikasyon aygıtının, bilgisayarın alt kısmında veya modemde bulunan ürün etiketinde onay işaretleri gösterilen ülkelerde telefon ağına bağlanması onaylanmıştır.

Ürünün, bulunduğu ülkeye göre yapılandırıldığından emin olmak için ürünle birlikte verilen kullanıcı kılavuzuna bakın. Bulunduğunuz ülkeden başka bir ülke seçmek, modem yapılandırmanızın bulunduğunuz ülkedeki telekomünikasyon düzenlemelerini/yasalarını ihlal edecek şekilde yapılmasına neden olabilir. Buna ek olarak, doğru ülke seçimi yapılmazsa modeminin düzgün çalışmayabilir. Bir ülke seçtiğinizde, ülkenin desteklenmediğini bildiren bir mesajın görünmesi, modemin bu ülkede kullanılmasına izin verilmediği ve dolayısıyla kullanılmaması gerektiği anlamına gelir.

Belgede Dizüstü PC Kullanıcı Kılavuzu (sayfa 181-191)