• Sonuç bulunamadı

5. WEBLOG KAVRAMI VE EĞİTİMDE WEBLOG KULLANIMI

5.6 WEBLOGLARIN KULLANIM ALANLARI

5.6.2 İletişim Aracı Olarak Webloglar

Bir kitle iletişim aracı olarak bloglar, işletmeler açısından yeni fırsatlar sunmakta, işletmeleri yeni operasyonlara cesaretlendirmekte, yeni ürün geliştirme ve kalite kontrol konularında yeteneklerini sürekli geliştirmelerini sağlamaktadır. Bununla birlikte, iletişimciler için en temel öğe olan geri bildirimi sağlayan bloglar aynı zamanda karşılıklı-iki yönlü iletişimi de mümkün kılmaktadır (Alikılıç ve Onat, 2007:905).

Bloglar kurumsal iletişime, karşılıklı konuşmaya dayalı yeni bir şekil kazandırmaktadır yani, daha fazla ses, kaynak ve işbirliği sağlayarak iki yönlü bir iletişim sunmaktadır. Karşılıklı konuşma tarzında iletişimi olanaklı kılması nedeniyle kullanılmaya başlanan bloglar giderek yaygınlaşmış ve interaktif özelliğiyle de bilginin hızlı yayılmasına olanak sağlamıştır (Sevimli, 2007:54).

Blogların geniş ve etkileşimli bir iletişim ağı oluşturmasında etkili olmasının asıl nedeni linkler açısından zengin oluşudur yani bloglar, sahip

139

olunan bloğun başka bloglara link oluşturması hem de başka blogların şirket bloğuna link oluşturması yoluyla iletişim ağının görünür olmasını sağlamaktadır. Buna ek olarak, blog yazılarının Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde anında paylaşılabilmesi özelliği de kurumlarla hedef kitleleri arasındaki etkileşimi derinleştirmektedir. Bloglar katılıma olanak sağlayan iletişim araçları olduklarından şirketlerin iletişim ağını geliştirirken şirketlerin iletişim halinde oldukları kişilerin de birbirleriyle iletişim halinde olmasını sağlamaktadır. Kısaca, blogging şirketlerin güvenilirliklerini arttırırken müşterinin de söz sahibi olmasını kolaylaştırmaktadır (Öz, 2011:75,76).

Çalışanların özellikle de CEO’ların blog sahibi olması kurumsal itibar ve iletişimi olumlu etkilemekte, markalar, şirketler, ürün ve hizmetler hakkında birinci elden bilgi almak da iletişimin aracısız gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bloglar, şirketler açısından özellikle kriz dönemlerinde büyük önem arz etmektedir. Kriz anında oluşan sorunların liderce yanıtlanması ve sürekli bilgi güncellemesi yapılabilmesi oluşabilecek olan panik ortamını engellemektedir (Aslan, 2011:66)

Blogların iletişimde sağladığı avantajları sıralayacak olursak (Aydede, 2006: 64-93);

 Blog, basit bir görüşmenin anında küreselleşmesini sağlayan ilk teknolojidir.

 Şirket iletişimini yıllardır denetimde tutanlardan kopararak merkezilikten uzaklaştıran ilk yöntemdir.

 Benzer konulara ilgi duyan insanlar arasındaki ilişkileri sınırlayıcı olan coğrafi engelleri ortadan kaldırmaktadır.

 Bloggerlar çok güvenilir ve kuvvetli bir market oluşturarak bir şirketin imajını oluşturabilecek ya da yıkabilecek duruma gelmektedir.

 Şirket blogları sayesinde üst düzey yöneticiler ile şirket ortakları, müşterilerle ve çalışanlarla açık iletişime girebilmektedir.

140

 Blog, yetenekli yöneticilere, ekiplerine akıl hocalığı yapmak, bilgi vermek, onları bir konuya dair ikna etmek, ricada bulunmak için iletişim imkanı tanımakta ve genellikle de bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

 Bloglar, bilgi ve deneyimi sadece çalışanlarla değil, müşteri ve potansiyel pazarla da paylaşmanın bir yolu haline gelmektedir yani bloglar her iş kolunda yapılan yatırımın masrafsız getirisi olmaktadır.

 Bloglar müşteri ile iletişimi geliştirmekte, şirket çalışanlarıyla ortaklar arasındaki ilişkileri şeffaflaştırmakta, şirketlerin soğuk web sitelerine kişisel görünüm ve sohbet sıcaklığı ile insan öğesini eklemektedir.

 Bloglar, ucuza mal edilen, uygulanması ve kullanımı kolay bir araç olarak arama motorlarında üst sıralarda yer almayı sağlamaktadır.

 Bilgilendirici e-postalar, e-bültenler gibi “push” tekniğiyle değil, müşterilerin en çok rağbet ettiği “pull” tekniğiyle çalışmaktadır.

 Bloglar, e-posta gönderen her tür araçla yani anlık ileti, telefon ve kamera ile çalışabilmektedir. Bu sebeple her yerde rahatça kullanılabilmekte ve kolay ulaşılabilir oluşu sebebiyle de dünyanın en iyi iletişim seçeneklerinden biri olmaktadırlar.

 Bloglar, işletmelerin e-posta yığılımını engelleyerek çalışanların beyin fırtınası seanslarını arttırmakta ve yaratıcı yeni fikirlerin oluşmasına öncülük etmektedir (Çetin, 2010:48).

Blogları diğer iletişim araçlarından ayıran en önemli özellikleri şunlardır (Karcıoğlu ve Kurt, 2009:4);

 Yayımlanabilirlik (Publishable)

 Bulunabilirlik (Findable)

 Sosyallik/Topluluk olma (Social)

 Sözel olma (Viral)

141

 Birbirine bağlanabilme (Linkable)

Günümüzde insanlar bloglarda ifade ettikleri fikirler ile rüya işlere giden yolları açmakta, rock grupları sadık takipçiler edinerek kayıt anlaşmaları yapmakta, politik adaylar kendilerini ön plana çıkarmakta ve şirketler çok daha büyük ve daha iyi fonlara sahip şirketler karşısında bile rekabette etkili bir konuma ulaşmaktadır. İlk CEO blogcularından Steve Goldstein Mart 2004’te AlacraBlog’u müşterileri, müşteri adayları, çalışanlar ve ortaklarıyla iletişim kurmak için kullanmış ve bloğu aracılığıyla herkesle hızlı ve resmi olmayan bir iletişim gerçekleştirmiştir (Scott, 2010:80). Bloglar aracılığıyla içsel iletişimde bilgi yönetimi sağlanırken dışsal iletişimde de marka tanıtımı, iş geliştirme, kriz yönetimi, medya ilişkileri ve müşteri ilişkileri gibi işlevler gerçekleştirilebilmektedir (Karcıoğlu ve Kurt, 2009:11).

Blogların, sürekli güncellenmesi ve bilgi alışverişinde en ideal mecralardan olması siyasal iletişim de de değerlendirilmelerine ve seçmen kitlesine doğrudan ulaşmanın en ucuz ve hızlı yolu olarak kullanılmalarına yol açmıştır. Özellikle de 2008 Amerika başkanlık seçimlerinde Obama ve McCain bloglar aracılığıyla fikirlerini yazmış ve tartışmalarını bloglar üzerinden gerçekleştirmiştir. Türkiye’de de 2009 yerel seçimlerinde bazı parti adayları kendi bloglarını oluşturarak seçmenlerine ulaşmaya çalışmıştır. (Akıncı Vural ve Bat, 2009:2747).

Siyasi seçimlerde blog kullanılması ile diğer tanıtımlara ilave destek sağlanmış, seçmenin doğrudan iletişimle anında takibi gerçekleştirilmiştir. Diğer yandan seçmen dilediği bilgi, eleştiri ve düşünceyi dile getirme yoluyla blogları bir ifade ortamı olarak kullanmış ve ifadelerinin kalıcı nitelik kazanmasıyla da geri dönüşüm fırsatı yakalanmıştır. Aynı şekilde seçmenlerce de kişisel bloglar açılarak bloglar tanıtım mecralarına dönüştürülmüş ve milyar dolarlarca reklam ücretsiz bir şekilde seçmenin kendisine yaptırılmıştır (Akıncı Vural ve Bat, 2009:2756)