• Sonuç bulunamadı

Ashabı kehf olmuĢtur

Belgede 2009 Yılı Sohbetleri (sayfa 75-80)

Sohbet n° 351 - Tarih : 23 ocak 2009

2. Ashabı kehf olmuĢtur

Bize ilki gerekli... KUYU = DEEPWELL. Ġshak ve Yakub arasındaki ZAMAN AġIMINI anlatmak için Ģimdi kendimi örnek vereceğim. Benim Babam Helmuth Hagar diye biridir. Öyle olması gerekiyordu. ġimdi benim babam Hansel Heiberg. Edwin ile birlikte, ikisi de AXEL HEĠBERG'in çocukları... öyle değil mi? ĠĢin en baĢına dönelim : Walhalla tiMenergy departmanında, Axel ve Hansel ile Edström Tudor birlikte ekip arkadaĢlarıydı. Aralarında sadece bir kaç yaĢ fark vardı. Ne Edström onların çocuklarıydı, ne de onlar birbirinin çocuklarıydılar. Herkes (up & down) yaĢıt ĠDĠ. Ne demek istiyorum acaba?????

Ġshak ve Yakub yaĢıt idiler. Ama A'da baba oğul, B'de KardeĢ. KardeĢ mi? O zaman Ġbrahim atamızın kaç oğlu vardı diye sorarlar adama? Bu durumu oluĢturan kiĢi kendi soylarından gelecek olan KUYU (deep)daki YUSUF'tur. Dehr geri tepmiĢtir ve ailenin sıralamasını bozmuĢtur. Edström'ün genç arkadaĢı

Scheriff Hansel Rudolf Lytchoff BABASI olmuĢtur. Kendisinden birkaç yaĢ büyük Axel Heiberg'de birinin babası diğerinin dedesi olmuĢtur. Hem de EVLENMEDEN, sıkı durun, evlenmeden diyorum.

Yusuf'un oğul ya da torun olması için birilerinin EVLENMESĠ gerekmiyor? Yusuf Yakub'u itelemiĢtir (14 yıl). Yakub da Ġshak'a ötelenmiĢtir. Bu da bir ALLAH mucizesidir! Evlilik gerekmiyor! Yusuf üvey kardeĢlerini kınarken onlardan birinin birine "KARDEġĠM" diyor ötekilere demiyor. Neden acaba???

<> GEN olarak ??

<> o biri : gerçek kardesi, digerleri yegenleri

(Ayeti de yazarsanız BENĠM ne olduğum ortaya çıkacaktır.)

<> 12/90 Dediler ki: "Sen, yoksa sen Yusuf musun?" "Evet, dedi, ben Yusuf'um. ĠĢte Ģu da kardeĢim.

Allah bize lütufta bulundu. Kim Allah'tan korkar, sabrederse Allah güzel düĢünüp davrananların ödülünü yitirmez."

“ĠĢte Ģu da kardeĢim.”, “ĠĢte Ģu da kardeĢim.”, “ĠĢte Ģu da kardeĢim.”. “Allah bize lütufta bulundu.”,

“Allah bize lütufta bulundu.”, “Allah bize lütufta bulundu.”. Neden ÖTEKĠLER KARDEġĠ DEĞĠL?

<> 12/70. Yusuf, kardeĢlerinin yüklerini hazırlatırken su kabını öz kardeĢinin yükü içine koydu.

Sonra bir ünleyici Ģöyle haykırdı: "Ey kafile, siz herhalde hırsızlık ettiniz!" [Fe lemma cehhezehüm bi cehazihim ceales sikayete fı rahli ehıyhi sümme ezzene müezzinün eyyetühel ıyru inneküm le sarikun]

“öz kardeĢinin yükü içine koydu”, “öz kardeĢinin yükü içine koydu”, “öz kardeĢinin yükü içine koydu”, “öz kardeĢinin”, “öz kardeĢinin”, “öz kardeĢinin”, “öz kardeĢinin”. Diğerleri üvey miydi? Ġbrahim kaç kez evlendi kaç çocuğu vardı?

<> 2, 3

<> 2

<> 3

<> 6, 12

<> Yusuf'un yanina girdikleri zaman, o, kardesini bagrina basti; "Ben" dedi. "Senin gerçekten kardesinim. Artik onlarin yaptiklarina üzülme." (YUSUF SURESI / 69)

“kardesini bagrina basti; Ben dedi. Senin gerçekten kardesinim. Artik onlarin yaptiklarina üzülme.”, “kardesini bagrina basti; "Ben" dedi. "Senin gerçekten kardesinim. Artik onlarin yaptiklarina üzülme.”, “kardesini bagrina basti; "Ben" dedi. "Senin gerçekten kardesinim. Artik onlarin yaptiklarina üzülme.”.

<> Yusuf ve kardeĢi Ġshak'tan, diğerleri Yakup'tan?

<> her ikiside huri, madem yusuf huri, madem gercek kardesler, o zaman her ikiside huri olmali

<> Huri geni?

<> Yani Ģardağ huri geni taĢıyor (yyx) iki çocuğu doğuyor birisi yusuf(yyy) diğeri de yusufun kızkardeĢi(yyx)

<> yusuf ve kızkardeĢi huriler, anneleri de Ģardağ

Evet her ikisi de ĠMRAN ailesinin ĠLK kurucuları... Evet Anneleri ELBĠSTANLI. KardeĢler içinde sadece ĠKĠSĠ YY geni taĢıyordu, diğerleri XY idiler.

<> kehf dogumu varsa uterus dogumuda olmalı degil mi?

Evet, kaburga-omurga gibi, uterus'dan da (ki normali budur) doğum oluyor. Buna benzer olayı bir de YUġA (joshua) yaĢadı... Anne baba duasıyla, YENĠ bir çocuk doğmadı, A ve B'deki hayırlı ve hayırsız iki çocuk yer değiĢtirdi. Ama biri daha yaĢlıydı, diğeri bebekti. Pekiyi bu yaĢ farkı neden? AYNI kiĢi iki ayrı yaĢta olabilir mi? Kendimden örnekle 1945 doğumlu muyum? (eskiden öyleydim), yoksa 77 yaĢında mıyım? Ġkisi de BEN'im! BENĠM BEN OLDUĞUMDAN ġÜPHESĠ OLAN VAR MI? (görüĢtüklerimize soruyorum).

Ama ben zamanda 14 yıl geriye ötelendim. HEM DE YENĠDEN DOĞMAK g e r e k m e d i !!!!! Yeniden doğmadan, sadece HARUN ve MUSA misali değiĢtirildim. YuĢa misali iki ayrı yaĢta olabildim.

<> [019.028] [IK] Ey Harun'un kızkardeĢi; baban kötü birisi değildi, annen de iffetsiz değildi, dediler.

<> Araf-150. Mûsâ, kavmine kizgin ve üzgün olarak döndügünde, "Benden sonra arkamdan ne kötü isler yaptiniz! Rabbinizin emrini beklemeyip acele mi ettiniz?" dedi. (Öfkesinden) levhalari atti ve kardesinin saçindan tuttu, onu kendine dogru çekmeye basladi. (Kardesi) "Ey anamoglu" dedi,

"Kavim beni güçsüz buldu. Az kalsin beni öldürüyorlardi. Sen de bana böyle davranarak düsmanlari sevindirme. Beni o zalimler toplulugu ile bir tutma."

<> Ta Ha-94 . Hârûn: "Ey anam oglu! Saçimi sakalimi çekme. Süphesiz ben, Israilogullarinin arasini açtin, sözüme uymadin demenden korktum" dedi.

“(Kardesi) "Ey anamoglu" dedi,”, “(Kardesi) "Ey anamoglu" dedi,”, “(Kardesi) "Ey anamoglu"

dedi,”. NEDEN, BABASININ DA OĞLU DEĞĠL MĠ? Yusuf'un kardeĢi ???? O nasıl bir kardeĢ? Ve diğerleri nasıl bir kardeĢ(ler). Benim iki arkadaĢım vardı biri babam oldu diğeri dedem????

<> huri kardesligi, illede ana baba gerektirmiyor sadece huri geni gerektiriyor

Evet, anne ve babalı zaman geri-gezmenleri ZINK diye bir ataya çakılıp kalırlar... Ve ĠKĠNCĠ SINIF ĠNSAN sayılan klonlu seri, anne ve babadan BĠRĠNĠN genini alıyor, ikisinin değil! Bu imkansız değil!

ĠSA???? Hani babası? Ġsa'nın annesi meryem = HURĠ. O da HURĠ türeten ĠMRAN AĠLESĠNDEN. Ġmran ailesinin baĢlangıcı ġARDAĞLI oradan Yusuf'a ulaĢıyor ve Yusuf soyundan (Yani Ġsrailoğulları olmayan, Huri olan) bir aile kuruluyor (Kavim değil... Çünkü Huri gen'i NADĠRDĠR, sekiz kuĢağın yedincisi >>>

TAġIYICIDIR (ama kendisi huri değildir.))

<> 3/59 Allah katında Ġsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona

"ol" dedi. Artık o, olur.

<> Ġsa, Yesus, YeĢu, aslında tüm YuĢaların misali veriliyor.

<> kaptan huri geni olan her zaman kesin affedilmiĢlerden mi oluyor? ben böyle bir bilgi okumuĢtum

Hayır. Onların DOĞAL görevidir iyi olmak... Mesela sana üç tane ĠMRAN ailesinden kiĢi sayacağım.

Birisi Eyyub/Eyüp'un eĢi, diğeri Süleyman'ın eĢi, pardon Sebe melikesi Belkıs. Bunlara KÖTÜ diyebilir misin? Ġyi olmak zorundalar. Eyyub övülür ama onu zombi halinde taĢıyan eĢi övülmez!

<> sebe melikesi baĢlangıçta güneĢe tapan bir kavmin lideri, aynı zamanda dancing queen Evet Dancing queen, 7 x 7 =49'uncu kuĢak!

<> Adalet-Jana-Meryem bunlar huri

Jana HURĠ değil. Adaleid Huri. Jana clon da değil, annesi (Jasmin) ve babası Olaf...

Ġsa KonuĢmaya baĢladı / annesinin karnındayken. Hızla rahimde geliĢti birkaç gün geçmeden DOĞDU. "Bu pici nerede ne zaman doğurdun?" diye sordular. Kundaktaki Ġsa cevap verdi : “O temiz bir kadındır ve ben de Allah'ın kelimesiyim! Allah bana Kutsal Ruhundan üfledi. Ve kelimesini (kelamullah ve de Ġncil'i) bana verdi.”

<> [019.029] [E0] Bunun üzerine ona iĢaret etti, beĢikteki bir sabî ile nasıl konuĢuruz dediler

<> [019.030] [E0] O dedi ki: haberiniz olsun ben Allahın kuluyum, o bana kitab verdi ve beni bir Peygamber yaptı

<> [019.031] [E0] Ve beni her nerede olsam mübarek kıldı ve berhayat olduğum müddetçe bana namaz ve zekât tavsıye buyurdu

<> Al-i Imran-45) Hani melekler söyle demisti: "Ey Meryem! Allah seni kendi tarafindan bir kelime ile müjdeliyor ki, adi Meryemoglu Isa Mesih'dir. Dünyada da, ahirette de itibarli ve Allah'a çok yakin olanlardandir."

Herkes ĢaĢırdı ve bu Ģeytandır dediler. Sadece Carpanter Joseph “Sana inanıyorum Ya Mariam”

dedi... “Benimle evlenir misin, Çocuğunun babası ben olurum...”.

<> isa kaburga omurga doğumlu değil miğdi?

Evet Yahya as onu AVRET yerinden değil, Cebrail'in üflediği göğsünden doğurtup yıkadı...

Bunu nereden anlıyoruz? Kur'an'da her Ģey detaylı vardır. Orada Hurma ağacına YASLANDI diyor.

Normal doğumda kadın yere yatar. Burada BÖYLE OLMUYOR. Yahya onun AYAKTA durmasını istiyor, altından değil, GÖĞSÜNDEN ÇEKĠP alıyor. Ayet lütfen!

<> 19/23 Nihayet doğum sancısı onu, bir hurma ağacının kütüğüne götürdü. "Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim."

<> 19/23. Fe ecaehel mehadu ila ciz'ın nahleh kaletya leytenı mittü kable haza ve küntü nesyem mensiyya

<> 19/24 Altından ona Ģöyle seslendi: "Tasalanma, Rabbin senin alt yanında bir su arkı vücuda getirdi."

(Evet buna vaftiz suyu deniyor Jean Baptiste... John the baptist.

<> "Hurma Dalı" "Ciz'il Nahle" Yahya ss

<> [019.025] [E0] Hurmanın da dalını kendine doğru silkele, üzerine derilmiĢ tâze hurmalar dökülsün

<> Silkelemesi için ayakta olması gerekir veya yatmıyor olması.

Evet >>>> Ayakta dur diyor. (doğumda illa ki uzanılır). Diyorum ya hiç duyulmamıĢ, yazılmamıĢ, söylenmemiĢler BĠZDE mevcut.

<> Edip yüksel hurma agacı meyvesinin oksitosin icerdigini bununda rahmi kastırdıgını söylüyor :)

;=) O okside toksini nereden bilir? Ondokuza kadar sayabiliyor. Yirmiyi bile bilemez o!

<> unutmadan "meryem, yahya ve harun huri kardeslerdi" yeri gelmisken ekleyim dedim Evet, bu toparlamak için iyi fikir.

<> kaptan buradaki hurma ağacı bu doğumun misali ve timsali olabilir mi? hurma dalının yapısı (kaburga - omurga) düĢünebilir miyiz?

ġu hurma (urcunu kadim diye baĢka yerde de geçiyordu).

<> 36/39. Vel kamera kaddernahü menazile hatta ade kel urcunil kadiym

<> 36/39 Ay'a gelince, biz onun için de birtakım durak noktaları/birtakım evreler belirledik.Nihayet o, eski hurma sapının eğrilmiĢi gibi geri döner.

Ama baĢka isimlerle geçmektedir. Hurma yedi isimlidir Kur'an'da. (bir kaçı Cennetleri kapsıyor).

Burada CĠZi NAHLE biçiminde. Yani Urcun biçiminde değil. Öyleyse bu HURMA baĢka bir hurma olarak bize MĠSAL gönderiyor.

<> Meryem 23: Nihayet doğum sancısı onu, bir HURMA AĞACI/DALI (YAHYA)'na götürdü. "Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim."

"Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim.", "Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim.", "Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim.",

"Ah dedi, keĢke daha önce ölseydim, keĢke unutulup gitseydim.". ĠĢte burada da YAHYA'nın sırrını veriyor. Yahya Allah'ın da sıfatıdır. Allah ruhu yarattığında (Kalu bela) baĢlangıç noktası olan OL yeri OLDU ve oraya RUH ÜFLEDĠ. Ruhundan üflerken, bir kısmı da zamanda ileri değil geriye gitti. ĠĢte bu giden etkiye YAHYA deniyor. Ġbrahim atamız gibi Zekeriya as. (Yahya'nın babası) çooooook ileri yaĢlarda yüz ikiyüz yaĢlarında baba oldular. (Ayetler lütfen).

<> Al-i Imran-40) Zekeriya, "Ey Rabbim! Bana ihtiyarlik gelip çatmis iken ve karim da kisir iken benim nasil çocugum olabilir?" dedi. Allah, "Öyledir, ama Allah diledigini yapar" dedi.

<> Hud-72) Karisi, "Vay basima gelenler! Ben bir kocakari ve bu kocam da bir ihtiyar iken çocuk mu doguracagim? Gerçekten bu çok sasilacak bir sey!" dedi.

<> Meryem-8) Zekeriyya, "Rabbim!" "Hanimim kisir ve ben de ihtiyarligin son noktasina ulasmis iken, benim nasil çocugum olur?"

<> 14/39 "Ġhtiyar yaĢımda bana, Ġsmail'i ve Ġshak'ı bağıĢlayan Allah'a hamd olsun. Benim Rabbim, duayı gerçekten çok iyi duyar."

<> 51/29 Derken, karısı bir çığlık içinde döndü; yüzüne vurarak Ģöyle dedi: "Ben, doğurma yaĢını geçmiĢ bir kocakarıyım!"

<> Dedi ki: "Bana ihtiyarlık gelip-çökmüĢken mi müjdeliyorsunuz? Beni ne ile müjdelemektesiniz?"

(54)

Evet ayetler bunlar! Onların (anne babaların) yorumları anlatılıyor burada. Yani kısır ise RAHĠM tarafı kısır! Kaburga Omurga menopozu yok ki? Öyle değil mi candaĢlarım?

<> bekleme zamanında dogmuyor

Evet. Sadece bu değil, bir de Harun ve Musa gibi. Harun, Musa'dan büyüktü, ama 14 yıl ayar çekilince KARDEġĠ oldu birden! (Bunları ilk kez yazıyorum, lütfen bir iki dakika ayetleri ve öncesini okuyunuz).

<> yuĢa çağdaĢ olarak üç kiĢi halindemi yaĢadı ? bebekken ölen yuĢa musanın öldürdüğü yuĢa ve musanın yol arkadaĢı olan yuĢa olaraak

Dört.

<> ayrica ayetlerde/ayette meryem icin "Harunun kizkadesi" ifadesi, huri kardesliginin ipucu Harun Musa'ya "Anamin Oglu" der. bir baska ipucu ayey for huri kardesligine meryem suresinde geciyor (Harun Meryem'den bin yıl öncedir). BaĢka bir Harun (aaron) olmasın? YY...

<> 2 harun yer değiĢtiriyor. Musa'nın duası üzerine Harun'a peygamberlik veriliyor Evet. YuĢa da dört :

Belgede 2009 Yılı Sohbetleri (sayfa 75-80)