• Sonuç bulunamadı

Önceki bölümlerde ayrıntılı olarak ortaya konan kavramsal çerçeve ve araştırma modeli çerçevesinde aşağıda yer alan araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir. Öncelikle evlilik ve evlilik siteleri ile ilgili katılımcılara yöneltilen sorulara alınan yanıtların betimleyici bulgularını ortaya koymaya yönelik olarak aşağıda bulunan araştırma sorularına yer verilmiştir:

Araştırma Sorusu 1: 1-5. sorular

Katılımcılara göre evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramların önem derecesi nasıl sıralanmaktadır?

Araştırma Sorusu 2: 6-10. sorular

Katılımcılara göre evlenme yöntemlerin hangileri daha iyi sonuçlar doğurmaktadır?

Araştırma Sorusu 3:

Katılımcılara göre evlilikte önemli olan kavram ve özellikler nelerdir?

Araştırma Sorusu 4:

Katılımcıların online flört etmelerinde hangi faktörler daha önemlidir?

Araştırma Sorusu 5:

Katılımcılar ne tür dünya görüşlerini daha çok önemsemektedirler?

Araştırma Sorusu 6:

Katılımcıları evlilik sitelerine yönelten faktörlerin önem dereceleri nasıl sıralanmaktadır?

Araştırma Sorusu 7:

Katılımcılara göre geleneksel yolla yapılan evliliklerde hangi kavramlar daha önemlidir?

Araştırma Sorusu 8:

Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları ne düzeydedir?

Evlilik ve evlilik sitelerine ilişkin katılımcılara yöneltilen sorulara alınan yanıtların betimleyici bulgularını ortaya koymaya yönelik araştırma sorularının ardından söz konusu tutum ve düşüncelerin katılımcıların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 9:

Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır?

Hipotez 1a:Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 1b:Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 1c:Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi onların mesleklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 1d:Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi onların daha önce bir evlilik yapıp yapmadıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 1e:Katılımcıların evlilik ilişkisinde rol oynayan kavramlara verdikleri önem derecesi ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşlerinin onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 10:

Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 2:

Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır?

Hipotez 2a:Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 2b:Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 2c:Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri onların mesleklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 2d:Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri onların daha önce bir evlilik yapıp yapmadıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 2e:Katılımcıların evlenme yöntemleri ile ilgili görüşleri ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörlerin onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 11: 21-23 ile 32-36. Sorular analize tabi tutulacak

Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 3:

Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır?

Hipotez 3a:Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 3b:Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 3c:Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler onların mesleklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 3d:Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler onların daha önce bir evlilik yapıp yapmadıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 3e:Katılımcıların online flört etmelerinde etkili olan faktörler ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.

Son olarak katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumlarının onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterip göstermediğine ilişkin araştırma soruları ve bunlara bağlı hipotezlere yer verilmiştir.

Araştırma Sorusu 12:

Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları onların demografik niteliklerine göre farklılık gösterir mi?

Hipotez 4:

Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları onların demografik niteliklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır?

Hipotez 4a:Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları onların cinsiyetlerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 4b:Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları ile yaşları arasında anlamlı ilişki vardır.

Hipotez 4c:Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları onların mesleklerine göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 4d:Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları onların daha önce bir evlilik yapıp yapmadıklarına göre anlamlı biçimde farklılaşmaktadır.

Hipotez 4e:Katılımcıların evlilik siteleri ile ilgili tutumları ile gelir düzeyleri arasında anlamlı ilişki vardır.