• Sonuç bulunamadı

Yenilikçi Bankacılık

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 45-48)

çeşitliliğini artırabilmek amacıyla pek çok yatırımı hayata geçirmiştir. Bu yatırımlar sonucunda Banka’nın tüzel dijital aktif müşteri oranı %72 olurken, tüzel müşterilerin işlemlerinin %90’ı dijital kanallar aracılığıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu segment’te 2020 yılında gerçekleştirilen yeniliklerden örneklere aşağıda yer verilmiştir:

• Dijital kanallardan sunulan POS Ekstra programı ile müşteriler, işlerine ara vermeden avantajlı komisyon oranları ile POS sahibi olabilmekte, aynı zamanda ING KOBİ Dijital dünyasının sunmuş olduğu avantajlardan faydalanabilmektedir.

• Müşterilerin mevcut kredi, şirket kredi kartı ve destek hesap limitlerinin artış talebinde bulunabilecekleri akışlar tasarlanarak, dijitalden kredili ürünler ile ilgili sunulan fonksiyon seti derinleştirilmiştir.

• Peşin ithalat ve mal mukabilli ürünleri İnternet Bankacılığı kanalına eklenerek dış ticaret işlemlerinin dijitalleşme süreci başlatılmıştır. 2021 yılında işlem setinin daha da genişletilerek bu alanda yeni ürünlerin dijitalleşmesinin sağlanması hedeflenmektedir.

• 2020 yılında Tüzel müşteriler para transferlerinin %98’i dijital kanallardan gerçekleştirmişlerdir. Yıl sonu itibarıyla Swift’in de Mobil Bankacılık kanalına eklenmesiyle para transferlerinin dijitalleşmesi bir adım öteye taşınmıştır.

• Tüzel müşterilerin mevduat hesabı

sahipliklerini artırabilmek amacıyla e-turuncu hesap açılışı, şahıs firmalarından sonra limited ve anonim şirketlere de mümkün kılınmıştır. Ayrıca müşterilere, altın cinsinden e-turuncu hesap açılışı gerçekleştirme olanağı tanınmıştır.

ING Üye İşyeri Ürün Yönetimi Bölümü, yenilikçi POS ürünleri ile farklı müşteri gruplarına hitap etmektedir.

Müşterinin ihtiyaçlarını akılcı ve kolay

ulaşılabilen hizmetler ile karşılamayı hedefleyen Üye İşyeri Ürün Yönetimi Bölümü, 2019 yılında ING Grup ile ortak yürütülen ING Cebimde POS projesini kullanıma almıştır. Söz konusu proje kapsamında android tabanlı cep telefonları POS cihazına dönüştürülerek sadece temassız işlem limitine kadar ödeme almaları sağlanmıştır.

Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atılan bu çözümü 2020 yılının son çeyreğinde temassız işlem limitinin üstünde ödeme kabul edecek şekilde geliştiren Üye İşyeri Ürün Yönetimi Bölümü, sektörde bu inovatif çözümün öncülerinden olmuştur. ING Cebimde POS ile her zaman ve her yerde temassız özellikli banka ve kredi kartlarından, temassız işlem limiti olmadan temassız ödeme alınabilmekte, işlemler daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Üye İşyeri Ürün Yönetimi Bölümü, 2021 yılında da dijital ürün ve kanalları daha aktif kullanarak büyümeye ve KOBİ’lere uygun çözümler üretmeye devam edecektir.

ING, 2020 YILINDA KURUMSAL İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK KANALLARINDAN SUNDUĞU HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRABİLMEK AMACIYLA PEK ÇOK YATIRIMI HAYATA GEÇİRMİŞTİR.

YENİLİKÇİ

POS ÜRÜNLERİ

MÜŞTERİNİN İHTİYAÇLARINI AKILCI VE KOLAY ULAŞILABİLEN HİZMETLER İLE KARŞILAMAYI HEDEFLEYEN ÜYE İŞYERİ ÜRÜN YÖNETİMİ BÖLÜMÜ, 2019 YILINDA ING GRUP İLE ORTAK YÜRÜTÜLEN ING CEBİMDE POS PROJESİNİ KULLANIMA ALMIŞTIR.

Yenilikçi

Bankacılık

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

KURUMSAL BANKACILIK

ING Kurumsal Bankacılık; sahip olduğu çağdaş uluslararası bankacılık vizyonu, ulaştığı yüksek hizmet sunum ölçeği, sürdürülebilir büyüme gücü ve potansiyeli ile geniş bir müşteri portföyüne, kapsamlı finansal hizmetler vermektedir.

ING Kurumsal Bankacılık, ING Grubu’nun global ağının sağladığı katma değer ve rekabet üstünlüklerini, ulusal piyasalarda edindiği deneyim ve yetkinlikler ile bir araya getirerek kurumsal müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

ING’nin Kurumsal Bankacılık iş kolundaki zengin ürün gamı; proje ve ticaret finansmanı, sürdürülebilir finansman, hazine ürünleri, yurt içi ve uluslararası nakit yönetimi gibi kurumsal müşterilere özel tasarlanan ürün ve hizmetlerden oluşmaktadır.

Müşteri memnuniyetini odak noktasında tutan ING Kurumsal Bankacılık, dijital kanalların etkin kullanımını da teşvik ederek kurumsal müşterileri için nitelikli çözümler üretilmesine, önceliklerinin başında yer vermektedir.

ING Kurumsal Bankacılık, uluslararası bir banka olmanın sunduğu avantajların yanı sıra çözüm odaklı yaklaşımı ve uzman ekipleri ile COVID-19 pandemisinin etkilerini müşterilerine yansıtmaksızın, güçlerini artıracak yeni ürün ve hizmetler ile yanlarında olmuştur. Banka, etkin bir risk yönetimi sergileyerek, kurumsal müşterilere sağlanan kredi ve sendikasyon işlemleri ile piyasanın aktif bir katılımcısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Kurumsal Müşteriler

Paydaşları için hep bir adım önde olma prensibi ile çalışan ING, hem Türkiye merkezli şirketlere hem de Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu şirketlere, ING’nin gerek Türkiye’deki gerekse global ölçekteki yetkinliklerini kullanarak hizmet sunmaktadır.

Kurumsal bankacılık alanında uzman kadrosu, geniş ürün yelpazesi, çözüm odaklı yaklaşımı ile hızlı ve özel çözümler sunan ING, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da reel sektöre finansal kaynak sağlanması konusunda desteğini devam ettirmiştir.

Türkiye merkezli kurumsal müşterilerin yurt dışı iştirakleri, yurt dışı projeleri ve ihracatları da ING’nin odağında yer almakta, müşterilerin yurt dışı ihtiyaçlarını karşılayacak finansal kaynak ve hizmetler sağlanmaktadır.

ING Grubu, Türk şirketlerinin yurt dışı açılımlarını da desteklemekte, müşterilerini ING global ağının avantajlarından

yararlandırmaktadır.   

Yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösteren ING Grubu’nun, çok uluslu müşterilerle global ilişkileri bulunmaktadır. Bu kapsamda, söz konusu firmalara Türkiye’deki faaliyetleri için, global ana ortaklarının ING Grubu’ndan aldığı hizmet kalitesinde, çözüm odaklı finansal ürünler ve hizmetler sunulmaktadır.

ING Kurumsal Bankacılık bünyesinde çok uluslu firmalara Türkiye’de hizmet veren özel bir ekip bulunmaktadır.

Finansal Kurumlar

ING’nin dünyanın önde gelen finansal kurumlarıyla oluşturduğu uzun soluklu, karşılıklı güvene dayanan, yaygın ve geniş bir muhabir ağı bulunmaktadır.

ING Grubu’nun bir üyesi olarak ING, uluslararası piyasalarda da tercih edilen iş ortağı konumundadır.

ING Grubu üyeliği ING’ye küresel ölçekte hizmet sunma konusunda rekabet avantajı yaratarak, müşterilerinin dış ticaret işlemlerine ve finansman ihtiyaçlarına uygun koşullarda aracılık etmesine olanak sağlamaktadır.

Marka gücünü en doğru şekilde kullanan ING açısından 2020 yılı, müşterilerine doğru finansal çözüm önerileri sunmak amacıyla global finans kuruluşlarıyla geliştirdiği geleneksel ve köklü iş birliklerini devam ettirdiği bir yıl olmuştur.

ING Grubu’nun 100’e yakın ülkede, birçok banka ile çok boyutlu ve karşılıklılık ilkesine dayalı muhabir ilişkileri bulunmaktadır. Bu etkin ve yaygın yapı, 2020 süresince müşteri talepleri ile ülke ve dünya ekonomisindeki konjonktür ve trendler çerçevesinde çeşitlendirilmiştir.

Tüm paydaşları için kalıcı değer üretmeye devam eden ING, dış ticaretin finansmanı hizmetleri kapsamında uluslararası piyasalardan finansman sağlamaya ve fonlama tabanını geliştirmeye yönelik çalışmalarını, finansal piyasalardaki dalgalanmalara rağmen 2020 yılında da başarıyla sürdürmüştür.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu tarafından ING’nin performansı değerlendirilmektedir.

Fitch Ratings, ING’nin uzun vadeli yerli ve yabancı para kredi notlarını sırasıyla “BB-” ve

“B+” olarak belirlemiştir.

ING Grubu, Türkiye’ye kaynak teminine aracılık etmeyi sürdürmüştür.

ING Grubu 2020 yılında, Türk bankalarının uluslararası finansal piyasalardaki döviz borçlanmalarında aktif görevler üstlenmeye devam etmiş; başta sendikasyonlar olmak üzere hazine işlemlerinde, borç sermaye piyasalarında bono ihraçlarında ve yapılandırılmış finansman işlemlerinde yer almıştır.

Bu durum, Türkiye’ye kaynak teminine aracılık etmeyi sürdüren ING Grubu’nun Türkiye’ye ve Türk ekonomisine duyduğu güveni kanıtlamaktadır.

ING 2021 yılında;

• Uluslararası faaliyetleri konusunda müşterilerinin her türlü gereksinimini yakından izlemeyi,

• Müşterilerini gerek muhabir banka

ihtiyaçlarında, gerekse finansman tarafında desteklemeyi,

• Türk ekonomisinin önemli unsurlarından olan ihracatçı firmalarla iş birliğini arttırmayı,

• ING Grubu’nun bir üyesi olmanın avantajlarını kullanarak, ihracatçılara uluslararası

platformlarda destek sunmaya devam etmeyi hedeflemektedir.

ING, 2020 YILINDA KURUMSAL İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK

KANALLARINDAN SUNDUĞU HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRABİLMEK

AMACIYLA PEK ÇOK YATIRIMI HAYATA GEÇİRMİŞTİR.

Kurumsal Krediler ve Proje Finansmanı Grubu ING Kurumsal Krediler ve Proje Finansmanı ekibi, üyesi olduğu ING Grubu’nun global tecrübelerinden de faydalanarak sürdürülebilir büyümeye odaklanmıştır.

ING’nin kurumsal krediler ve proje finansmanı portföyünde; altyapı, enerji, doğal kaynaklar, telekomünikasyon, medya ve teknoloji sektörleri ön plana çıkmaktadır.

ING ağırlıklı olarak bu sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine, ING Grubu’nun dünya çapında yaygın hizmet ağından aldığı gücün de katkısıyla farklılaşmış ve ihtisaslaşmış kurumsal kredi ve proje finansmanı ürünleri sunmaktadır.

ING, kurumsal şirketlerin orta ve uzun vadeli sendikasyon ve kulüp kredilerinde yıllardan beri önemli paylar almaktadır.

Türk sendikasyon piyasasının aktif katılımcıları arasında yer alan ING; koordinatör, hedging bankası, teminat bankası gibi önemli görevler üstlenmektedir. Diğer taraftan ING Grubu, ihracat kredisi garanti kuruluşlarının ihracatı teşvik programları kapsamında Türkiye’deki yatırımlara uzun vadeli kaynak sağlamaktadır.

Finansal Piyasalar

Müşterilerinin ihtiyaçlarına yenilikçi ve titiz bir yaklaşım ile çözüm üretme yetkinliği, ING’nin finansal piyasa işlemlerinde elde ettiği başarının ardındaki en önemli faktördür.

ING Finansal Piyasalar Grubu, Finansal

Piyasalar Alım Satım ve Finansal Piyasalar Satış birimlerinden oluşmaktadır. Grubun yönetimsel deneyimi, üst düzey işlem yeteneği ve ürün geliştirme potansiyeli, finansal piyasalarda müşterilerinin sürekli tercihi olmasını sağlayan unsurlardır.

Piyasa risk yönetimi tekniklerini kullanan ING

Yenilikçi uygulamaların eklendiği ING FX platformunun kullanımı, tüm müşteri gruplarında yaygınlaşmıştır.

2020 yılında ING FX platformunun kullanımı, başta Tüzel Bankacılık müşterileri olmak üzere tüm müşteri gruplarında yaygınlaşmıştır. ING FX platformuna ulaşan müşteriler, ING’nin mobil bankacılık uygulamaları aracılığıyla, anlık değişen kurlarla işlem yapabilmektedir.

Finansal Piyasalar Grubu bu platform aracılığı ile katma değerli FX ürünlerini müşterilerine anlık, kolay ve her yerde ulaşılabilir hale getirmiştir.

Finansal Piyasalar Grubu dijital döviz platformunu zenginleştirmek adına, tüzel müşterilerden alınan geri bildirimleri de

gözeterek yenilikçi fikirler üretmeye önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

ING, Türkiye’de dış ticaret bankası olma misyonu paralelinde türev ürün çeşitliliğini artırmaktadır.

Çalışmalarını dış ticaret bankası olma misyonu paralelinde yürüten ING, türev ürün çeşitliliğini artırarak müşterilerinin değişken ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Tüm tüzel müşteriler internet ve mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak forward, swap gibi türev işlemlerini, dijital olarak kolaylıkla ING FX döviz platformundan gerçekleştirebilmektedir.

Nakit Yönetimi

ING’nin kalite ve teknolojiyi odağına alarak yapılandırdığı nakit yönetimi çözümleri, müşteri memnuniyetine ve sadakatine katkıda bulunmaktadır.

ING, müşterilerinin ödeme ve tahsilat

işlemlerine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri tüm nakit yönetimi çözümlerini ING Grubu’nun dünya çapındaki yaygın bankacılık ağı ve uluslararası deneyimi ile sunmaktadır. Söz konusu çözümler, operasyonel maliyetlerin düşürülmesinde ve

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ING KURUMSAL KREDİLER VE PROJE FİNANSMANI EKİBİ, ÜYESİ

OLDUĞU ING GRUBU’NUN GLOBAL TECRÜBELERİNDEN DE

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 45-48)