• Sonuç bulunamadı

MÜŞTERİLERİNE LOKASYON VE CİHAZDAN BAĞIMSIZ BİR DENEYİM SUNMAKTADIR

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 38-41)

Akıllı Bankacılık Robotu: INGo ING’nin yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojisi destekli chatbot’u INGo, 2018’de hizmete girmiştir. INGo, kullanıcılara bankacılık ve ING ile ilgili tüm sorunlarını yazışarak çözümleyebilme, sorularına daha hızlı ve kolay bir biçimde yanıt bulma olanağı sağlamaktadır.

2019 yılında dijital kanalların içine taşındıktan sonra yazışarak finansal işlemleri tamamlama fırsatı sunan INGo’da 2020 yılında yapılan geliştirmelerle kullanıcılarının işlem çeşitliliği artırılmıştır. Sözkonusu yeni geliştirmeler sonucunda kullanıcılar; para transferi, hesap açma, ATM’den para çekme limitlerini değiştirme, kredi kartı borcu ödeme, kredi ödeme ve fatura ödeme gibi önemli işlemlerini de INGo ile tamamlayabilmektedirler.

2020 yılında eklenen yeni bir özellik ile INGo, kullanıcı davranışına ve ürün sahipliğine uygun olarak kullanıcılarla iletişime geçip bankacılık ürünleriyle ilgili öneriler sunmaya da başlamıştır.

Kullanıcılar, akıllı bankacılık robotu INGo’ya ING Mobil dış ve iç menü, ING internet sitesi ve ING internet şube üzerinden ulaşabilmektedirler.

Kullanıcılar, INGo aracılığıyla en yakın ATM ve şubeleri bulabilmekte, 14 farklı para biriminin TL karşılığındaki değerinin hesaplamasını yapabilmekte ve istedikleri anda kolayca canlı destek ekibine bağlanabilmektedir. Ayrıca, kullanıcılar hesapları ile kredi ve kredi kartı borç detayları hakkında bilgi alabilmekte, kaybettikleri kartlarını kapatıp, tekrar

açabilmekte, kredi başvurusu yapabilmekte ve sonucunu anında öğrenebilmektedirler.

2020 yılı içerisinde INGo’da 6,5 milyon tekil konuşma başlatılmıştır. Kullanıcıların INGo’ya sıklıkla sorduğu sorular; kredi bilgisi, kredi hesaplaması ve mevduat ürünleri hesaplamaları olmuştur.

Hizmet verdiği kullanıcılarıyla gündelik konularda da sohbet edebilen INGo, 2021 yılı içerisinde de yeteneklerini geliştirerek büyümeye devam edecektir.

ATMING müşterisi olsun olmasın tüm kullanıcılar, ING ATM’leri ile günlük bankacılık işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilme olanağına sahiptirler.

ING, 1.104 adet kurulu ING ATM’si ile müşterilerine hizmet vermektedir. Banka’nın müşterilerine erişim kolaylığı sağlayacak olan ATM ağının geliştirilebilmesi amacıyla 2020 Ekim ayında Türkiye İş Bankası’yla gerçekleştirdiği ATM paylaşım projesi hizmete sunulmuştur. Bu işbirliğine 2021 yılı başı itibarıyla Akbank’ı da ekleyerek ATM ağı 12 katına çıkmıştır. Banka, hizmet ağının daha da genişletilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Müşteri deneyimine odaklanılan 2020 yılında ING müşterilerine yeni hizmetler sunulmaya devam edilmiştir. Bu kapsamda sunulan hizmetlere aşağıda yer verilmiştir:

• Banka’nın mevcuttaki ATM’lerinin dokunmatik ve banknot dönüşüm özellikli ATM’ler ile değiştirilerek yenilenmesi çalışmaları devam ettirilmiştir.

• ATM kullanımında giriş ve para çekme işlem sürelerinin kısaltılması için çalışma yapılmış ve işlem süreleri kısaltılmıştır.

• Yeni satın alımı gerçekleşen GRG model cihazlar için altyapı çalışmaları yürütülmektedir.

• ATM’lere GSM fatura ödeme işlem tipi eklenmiş ve müşterin hizmetine sunulmuştur.

• ATM kanalı özelinde açılan şikayet kayıtlarının azaltılması için çalışma başlatılmıştır.

MARKA STRATEJİSİ Hayat Zor… ING Kolay!

ING, 2020 yılındaki iletişimlerinde, tüketicinin hayatındaki zorlukları ürün ve hizmetleriyle ortadan kaldırarak, sağladığı somut faydayı merkeze almıştır. Sahip olduğu zahmetsiz bankacılık anlayışını, ürün veya hizmetin temas ettiği gerçek hayat içgörüleriyle eşleştirerek iletişime taşıyan ING; bu iletişim stratejisiyle

“hayat zor olsa da ING ile bankacılık çok kolay”

mesajını vermeyi amaçlamıştır.

Bir Çaresi Bulunur

ING, 2020 yılıyla birlikte hayatın merkezine yerleşen COVID-19’a karşı büyük bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına ve morale ihtiyacı olan halka maddi ve manevi destek 2020 YILINDA EKLENEN

Bu bağlamda; düşük gelirli sağlık çalışanlarının çocuklarına eğitim desteği vermek için Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’na aktarılmak üzere 1.500.000 TL değerinde bir fon oluşturulmuştur.

Evlerinde kalarak kendisinin ve ailesinin güvenliğini sağlamaya çalışan vatandaşlara moral desteği vermek ve farkındalık yaratmak için 31 Mart Salı günü, Sertab Erener’in ünlü şarkısı olan “Bir Çaresi Bulunur” ismi kullanılarak ev konseri düzenlenmiştir.

Sertab Erener ve ING Türkiye Instagram hesaplarından yapılan canlı yayına binlerce kişi katılmış ve TOG için oluşturulan fona katkı sağlamıştır.

Böylelikle pandemi döneminin ilk haftalarında sağlık çalışanları için somut fayda yaratılmış, geleceği için endişelenen Türkiye halkına pozitif mesajlar verilmiştir.

e-Kredi İletişimi

Şubeye gitmeden, istenilen zaman ve istenilen yerde ING Mobil’den kolayca düşük faizli kredi başvurusu yapma imkanı tanıyan e-Kredi’nin iletişimi, MFÖ’nün Sufi şarkısından uyarlama ile yapılmıştır.

“Cepte Kredi” kampanyasıyla, ING müşterisi olup olmadığı fark etmeksizin herkese, şubeye gitmenin zorluğuna karşılık ING Mobil’den kredi çekmenin kolaylığı anlatılmıştır.

INGo İletişimi

Günlük bankacılık işlemleri için müşterilere yardım eden yapay zeka destekli chatbot INGo, iletişimde “Yazışmalı Bankacılık Asistanı” olarak konumlandırılmıştır.

Akıllı telefon sahibi hedef kitleye; mesajlaşarak anlaşmak kimi zaman çok zor olsa da, INGo’nun her şartta kullanım kolaylığı sağladığı mesajı iletilmiştir.

e-Turuncu İletişimi

“Hoş Geldin Faizi” veren alt limitsiz yeni nesil mevduat hesabı e-Turuncu Hesap’ın iletişiminde,

“mont cebinde kalan paralarla birikim yapmanın zorluğu” üzerinden ING ile para biriktirmenin çok kolay olduğu vurgulanmıştır.

Bu vurguya ek olarak hedef kitleye “az çok demeden biriktiren 2,5 milyon e-Turuncu

Dijital Öğretmenler Projesi

ING; öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atmasını ve eğitim verirken yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen “Dijital Öğretmenler” projesini Habitat Derneği, ODTÜ ve İLKSAN iş birliğiyle hayata geçirmiştir.

İlk aşamada 10 ilden 1.000 ilkokul ve ortaokul öğretmenine ulaşacak olan eğitim ile öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşümün bir parçası haline getirilmeleri ve nihai olarak Türkiye’deki dijital dönüşüm sürecine katkı sunulması amaçlanmaktadır.

Özel Gün İletişimleri 8 Mart İletişimleri

ING’nin Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitliğine pozitif katkı yapma hedefi kapsamında başlattığı Olimpik Kızlar Projesi dahilinde; milli okçu Yasemin Anagöz, milli cirit atıcı Eda Tuğsuz ve milli tekvandocu İrem Yaman ile “Kalıplar Bize Dar #BastırınKızlar” mesajı veren bir Kadınlar Günü kampanyası yapılmıştır.

“Yasemin’in nişan görüntüsü”, “Eda dışarılarda cirit atıyor”, “İrem’in altın günü” ibareleriyle başlayan filmler, sporcuların başarılı

görüntüleriyle devam ederek ters köşe yapmayı ve kadınlarla ilgili kalıp yargıları yıkmayı amaçlamıştır.

ING, bu kampanyayla yaratıcılık ve etkiyi ölçen Felis Ödülleri’nde 1 Felis Ödülü ve 2 Başarı Ödülü’ne, finans sektörünün en prestijli ödüllerinden Sardis’te ise Gümüş Sardis’e layık görülmüştür.

23 Nisan İletişimi

ING, insanların 23 Nisan’da pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayacak, törenlere katılamayacak olması içgörüsünden hareketle, geçmiş yılların tören fotoğraflarından oluşan, minnettarlık ifade eden bir video hazırlamıştır.

Buna ek olarak, 7’den 70’e herkesin Atatürk’e olan sevgilerini iletebilmesi için bir mikrosite hayata geçirilmiştir. Atamınyanındayım.

com üzerinden 24 saat gibi kısa bir zamanda 123.640 mesaj ve 329.170 tekil karanfil toplanmıştır. Mesajlar bir defterde toplanarak Anıtkabir’e ulaştırılmış, karanfiller ise TOG aracılığıyla 100 çocuğa burs sağlamak amacıyla

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ING, İNSANLARIN 23

ING bu kampanyayla Sardis’te Altın Sardis ve Gümüş Sardis’e, Felis Ödülleri’nde ise Felis Ödülü’ne layık görülmüştür.

19 Mayıs İletişimi

ING, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da

#BastırınKızlar kampanyasını devam ettirmiştir.

ING desteğiyle ilham ve gurur verici mücadelelerine devam eden Olimpik Kızlar, Atatürk’ün Türk kadın sporcuların önünü açan devrimlerinin simgesi olarak iletişime taşınmıştır. “Bizi spora o başlattı, biz de onu hiç bırakmadık” mesajıyla, sporcuların motivasyonlarını Atatürk sevgisiyle sağlam tuttukları anlatılmıştır.

Anneler Günü İletişimi

ING, pandemi nedeniyle birbirinden uzak kalan anneler ve çocuklarını #KalbimKadarYakın söylemiyle iletişime taşımıştır. Filmde gerçek ING çalışanlarının anneleriyle olan fotoğrafları yer almıştır.

9 ay süren hamilelik döneminde bir kalp atışı mesafede olan anneyle çocuk arasındaki yakınlığın, uzak kalınan dönemlerde de süreceği mesajı verilmiştir. Hamilelik döneminde gösterilen sabır ve umutlu bekleyişin, salgın dönemindeki kavuşma isteğiyle benzer olduğu anlatılmıştır.

Öğretmenler Günü İletişimi

ING, eğitim hayatında çok şey değişse de öğretmenlere olan sevginin sonsuz olduğu mesajını dijital mecralarda yayımlanan bir videoyla iletişime taşımıştır.

Çağa ayak uydurmak için var gücüyle çalışan öğretmenlere verilen destek Dijital Öğretmenler Projesi üzerinden anlatılmış ve tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanmıştır.

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 38-41)