• Sonuç bulunamadı

SUNDUĞU ÜRÜN VE HİZMETLERİNİ ÇEŞİTLENDİRMEYE DEVAM ETMEKTEDİR

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 34-38)

2020 yılı Nisan ayında hayata geçirilen

“Harcama koşulsuz Turuncu Ekstra dönemi”

ile; sağlık çalışanlarına, öğretmenlere, akademisyenlere ve ING Kredi noktalarından kredi kullanan müşterilere Turuncu Ekstra’nın sunduğu tüm avantajlardan 12 ay boyunca 750 TL harcama koşulu olmadan yararlanma imkanı getirilmiştir.

Turuncu Ekstra programı kapsamında yapılan alışverişler ve fatura ödemeleri, ING Mobil’de yer alan Turuncu Ekstra menüsünden izlenebilmekte, bunun yanı sıra programdan kazanılan faydaların finansal değeri de görüntülenebilmektedir. Böylece müşteriler, program kapsamında elde ettikleri faydaları net olarak tespit edebilmektedirler.

Turuncu Ekstra programındaki ayrıcalıklardan faydalanmak için, alışverişlerinde ING banka kartını kullanan 220 bine yakın müşteri bulunmaktadır.  

Müşteri odaklı çözümler sunan ihtiyaç kredilerindeki büyüme 2020 yılında da devam etmiştir.

Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sunulan ürünler ve düzenlenen kampanyalar sonucunda ihtiyaç kredilerindeki büyüme, özellikle yılın ilk yarısında hız kazanmıştır. Pandemi nedeniyle bireysel kredi taksit ertelemeleri gündeme gelmiş, Banka bu kapsamdaki talepleri karşılayarak müşterilerine destek olmuştur.

Buna ek olarak sağlık çalışanlarına özel ihtiyaç kredisi kampanyaları yapılmış ve sağlık çalışanlarının bu süreçteki ihtiyaçlarına cevap verilmiştir.

ING, emekli müşterilerine ayrıcalıklı hizmetlerle birlikte cazip kampanyalar sunmaktadır.

ING, 2020 yılında da emekli maaşı ödemesi için kendisini seçen müşterilere yönelik çeşitli nakit promosyon kampanyaları düzenlemiştir.

Maaşını ING’den almaya başlayan emekliler, 750 TL’ye varan nakit promosyona ek olarak, Turuncu Ekstra ile 750 TL harcama yaptıkları her ay için 50 TL nakit promosyona hak kazanmaktadırlar.

Böylece ING’li emekliler, üç yıl için ek 1.800 TL, toplamda ise 2.550 TL’ye varan nakit promosyon fırsatı elde etmektedirler.

Maaşını ING’ye taşımak isteyen emeklilere, şubeye gitmeden, e-devlet üzerinden, nakit promosyon işlemlerini de Çağrı Merkezi kanalından gerçekleştirebilme olanağı tanınmıştır. İşlemi ING şubesinde yapmak isteyen emeklilerin ise yanlarına sadece nüfus cüzdanlarını almaları yeterli olmaktadır.

Maaşını ING’den almayı seçen emekliler, Destek Hesap ile maaş gününü beklemeden, hesaplarında para olmasa bile nakit çekebilme, telefon bankacılığı aracılığıyla özel müşteri temsilcilerine diledikleri zaman ve diledikleri konuda 7/24 ulaşabilme ayrıcalığına sahip olmuşlardır. Emekliler için telefon bankacılığının yanı sıra şubelerden de her zaman öncelikli hizmet alarak kolaylıkla bankacılık ihtiyaçlarını karşılama, ayrıca Türkiye’deki tüm diğer banka ATM’lerinden ücretsiz para çekebilme imkanı bulunmaktadır.

ING’den gerçekleştirilen kurum maaş

ödemeleri anlaşmaları ile kurum çalışanlarına birçok ayrıcalık sağlanmaktadır.

ING’nin maaş müşterilerine sunduğu

hizmetler, her zaman ve her yerde bankalarına ulaşabilecekleri, bankacılık ürün ve

hizmetlerinde kolay ve hızlı finansal çözümler bulabilecekleri bir niteliktedir. Bu kapsamda, maaş ödemelerini ING aracılığıyla gerçekleştiren firmaların çalışanlarına, ING Mobil ve İnternet Şubesinden yaptıkları tek seferlik ve düzenli EFT/Havale işlemleri için ücret muafiyeti tanınmıştır. Ayrıca, oluşturulan dijital süreçle, maaş müşterilerinin TL vadesiz mevduat hesap ve özlük açılışlarını, şubeye gelmeden yapabilme olanağı sunulmuştur.

ING’nin çoklu kanal stratejisi, iş ortaklıkları aracılığıyla güçlenmektedir.

ING, çoklu kanal stratejisi doğrultusunda, 2012 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen markalarıyla hem tüketici finansmanı hem de kredi kartı alanında stratejik iş birlikleri oluşturmaktadır.

İş ortaklıkları olarak mağaza içi ürün

finansmanının yanında artık online alışverişlerde de taksitle ödeme fırsatı sunan ve online kredi kullanımını kolaylaştıran ING Alışverişçiyi çeşitli iş ortakları aracılığıyla büyütmeye devam etmektedir. Bu platform sayesinde, ING’nin iş birliği yaptığı online perakendecilerden alışveriş TURUNCU EKSTRA 220 BİNE YAKIN MÜŞTERİ BULUNMAKTADIR.  

Taşıt kredilerinde müşteri bazlı kampanyalar yürütülmüştür.

2020 yılının tamamında süregelen

pandeminin etkisiyle otomotiv firmaları stok sorunu yaşamış ve yılın ilk yarısında düşen satış rakamları, yılın ikinci yarısında ivme kazanmıştır.

ING, pandemi özelinde müşterilerinin talepleri doğrultusunda, ödeme kolaylığı sağlamaya yönelik 3 ay ertelemeli kredi opsiyonu gibi müşteri bazlı kampanyalar yürütmüş ve otomotiv sektöründeki iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirmiştir.

Bayi kanalı haricinde online kanallar ile de çalışma dönemini başlatan Banka, müşterinin evden çıkmasına gerek kalmadan internet üzerinden başvuru yapabildiği kanallar yaratmıştır.

ING, dalgalı bir seyir izleyen emlak piyasasında dinamik bir portföy yönetimi sergileyerek ön plana çıkmıştır.

Konut kredileri iş kolunda ihtiyatlı ve esnek bir portföy yönetimi anlayışına sahip olan ING, 2020 yılında dalgalı seyreden ve hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlamış, müşterilerinin ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmuştur.

Banka, kredi kullandırım süreçlerinde sağladığı iyileştirmelerin yanı sıra müşteri bazlı

kampanyalar yürütmüş ve emlakçı ilişkilerini güçlendirmiştir.

Pandemi nedeniyle ödeme güçlüğü çeken müşterilerinin taleplerini karşılayan ING, konut kredilerinde taksit ertelemeleri yaparak müşterilerine destek sağlamıştır.

Turuncu Hesap, ING’nin mevduat tabanını genişletmeye devam etmektedir.

Bir serbest tasarruf hesabı olan ve vade bekleme zorunluluğu olmadan birikim yapma imkanı veren Turuncu Hesap, ING’nin büyüme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak 2011 yılı Ocak ayında piyasaya sunulmuştur. Dokuz senedir Banka’nın mevduattaki itici gücü olmayı sürdüren Turuncu Hesap, mevduat tabanının genişletilmesinde ve müşteri sayısının

Turuncu Hesap, şimdiye kadar 2,5 milyonu aşkın müşteri tarafından kullanılmış, müşteri sayısı ve hacim bazında istikrarlı bir biçimde büyümeye devam etmiştir. Banka, müşteri deneyim ve taleplerini yansıttığı Turuncu Hesap’la eriştiği yüksek mutlu müşteri oranını muhafaza etmektedir.

Banka, 2020 yılı ikinci yarısında müşterilere sunduğu Turuncu Altın Hesabı ile Türkiye’deki tasarruflar içerisinde önemli paya sahip olan altın tasarrufunu da Turuncu Hesap çatısı altına eklemiştir. Turuncu Altın Hesabı, çok kısa sürede grubundaki en yüksek büyüklüğe sahip ürün konumuna erişmiştir.

En İyi Müşteri Deneyimi Sunan Banka ING, Türkiye Müşteri Deneyimi Araştırmasına göre bankacılık kategorisinde “En İyi Müşteri Deneyimi Sunan Banka*” olmuştur.

ING, kredi kartlarında müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmüştür.

ING, 2020 yılında da kredi kartları vasıtasıyla müşterilerinin ödemelerine aracılık etmiş, nakit akışlarını daha verimli bir şekilde yönetebilmeleri konusunda müşterilerine yol göstermeye devam etmiştir.

ING yıl boyunca;

• İçinde bulunulan pandemi süresince kredi kartı borçlarının ertelenmesi için talepte bulunan tüm müşterilerine destek olmuştur.

• 100 TL’ye varan ING Bonus’a Hoş Geldin teklifini 2020 yılında da yeni kazandığı kart müşterilerine sunmayı sürdürmüştür.

• Yıl boyunca kampanyalar düzenleyerek ve dijital deneyimi iyileştirmeye çalışarak müşterilerine fayda sağlamıştır.

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ING, TÜRKİYE MÜŞTERİ

Bankasürans

ING, sigorta ve bireysel emeklilik ürünleri satış ve satış sonrası hizmetlerini, şubelerinden ve alternatif dağıtım kanallarından,

• Hayat sigortası branşı ve bireysel emeklilik planları için NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.

• Hayat-dışı branş sigorta ürünleri için Zurich Sigorta A.Ş.

aracılığı ile sunmaktadır.

ING, 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla bankasürans kanalı hayat sigortası prim üretiminde %1,8*, hayat-dışı sigorta branşında ise %0,8* pazar payına sahip olmuştur. Hem bireysel hem de tüzel müşteriler için sigorta ürünleri sunan ING, bankasürans alanında 2020 yılında, geçtiğimiz yılda ulaştığı prim üretimi seviyesini korumuştur. Sigorta ürünleri için yaklaşık 600 bin müşteri, bireysel emeklilik ürünleri içinse yaklaşık 120 bin müşteri ING’yi tercih etmiştir.

2020 yılında, müşterilerin sigorta ve bireysel emeklilik ürün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, şubelerin yanı sıra mobil bankacılık ve çağrı merkezi gibi alternatif dağıtım kanallarından da hizmet verilmeye devam edilmiştir.

ING, sigorta ve bireysel emeklilik alanında, ürün çeşitlendirmenin yanı sıra satış ve satış sonrası hizmetler sunabilmek amacıyla, müşterileri odağına alan iş süreçlerini her yıl daha da geliştirmekte ve iyileştirmektedir. ING müşterilerinin SGK anlaşmalı özel hastanelerde yalnızca SGK katılım payı ödeyerek, yatarak ve ayakta tedavi hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan “Tamamlayıcı Sağlık” ürünü, 2020 yılı Temmuz ayında hayata geçirilmiştir.

ING, müşteri ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yürüttüğü, devam eden projelerle uyumlu sigorta ürünlerini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Dijital Bankacılık

ING dijital bankacılık kanallarını müşteri

portföyünün genişlemesinde, müşteri ilişkilerinin derinleşmesinde ve müşteri bağlılığının

artmasında en önemli itici güçlerden biri olarak değerlendirmektedir.

ING; müşterilerinin 7/24 kesintisiz hizmet sunulan dijital bankacılık kanallarından kolay ve sorunsuz bir biçimde hizmet almalarını sağlamak üzere bu alandaki yatırımlarına devam etmektedir. Bu kapsamda dijital bankacılık kanallarından yapılan işlem çeşitliliği her geçen gün artılmakta, fiziki hizmet ağının üzerindeki operasyonel yük, kademeli olarak dijital bankacılık kanallarına kaydırılmaktadır.

ING’nin dijital bankacılık kanallarını;

• Mobil Bankacılık (ING Mobil)

• İnternet Bankacılığı

• Akıllı Bankacılık Robotu (INGo)

• ATM

• Telefon Bankacılığı oluşturmaktadır.

Dijital bankacılık kanallarının satışlardaki payının artırılmasına yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Dijital bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirilen ürün satış adetleri 2020 yılında da artmaya devam etmiş, toplam satışlar içerisinde dağıtım kanallarının adet bazında payı %65’e ulaşmıştır.

ING’nin müşterisi olsun olmasın, herkesin şubeye gelmeden ürün seçebildiği “Hibrit Projesi”

kapsamında, 2020 yılında ihtiyaç kredilerinin adet bazında %80’i şube dışı kanallardan gelmiştir.

Dijital bankacılık kanalları üzerinden sunulan ve bir yıl Hoşgeldin Faizi avantajına sahip olan e-Turuncu Hesap ürünü, devreye alındığı 2016 yılından bugüne kadar toplam 769 bin müşteri tarafından deneyimlenmiştir.

ING, DİJİTAL BANKACILIK KANALLARINI MÜŞTERİ PORTFÖYÜNÜN

GENİŞLEMESİNDE, MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN DERİNLEŞMESİNDE

VE MÜŞTERİ BAĞLILIĞININ ARTMASINDA EN ÖNEMLİ İTİCİ

GÜÇLERDEN BİRİ OLARAK DEĞERLENDİRMEKTEDİR.

DİJİTAL KANALLAR

ING, cihaz uyumlu ING Mobil ve İnternet Şubesi ile müşterilerine lokasyon ve cihazdan bağımsız bir deneyim sunmaktadır.

Mobil Bankacılık (ING Mobil)

iOS ve Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabilen ING Mobil, müşterilerin günlük bankacılık işlemlerini cep telefonlarından hızlı ve güvenli bir şekilde yapmalarına olanak tanımaktadır. ING Mobil ayrıca müşterilerin farklı bankacılık ihtiyaçlarına ait ürün başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmelerini de sağlamaktadır.

ING’nin dijital kanallarını kullanan toplam aktif müşteriler içinde ING Mobil’in payı 2020 yıl sonu itibarıyla %98’e yükselmiştir.

2019 yılında başlatılan, ING Mobil, İnternet Şubesi ve ing.com.tr dijital kanallarını kapsayan

Proje kapsamında, 2020 yılı içerisinde ING Mobil’in giriş ekranlarının, ana sayfasının ve başvurular menüsünün tasarımı ve kullanıcı deneyimi yenilenmiştir.

2020 yılında regülasyonun gerektirdiği değişiklikleri tamamlayan ING Mobil, dijital kanallarıyla regülasyona tam uyum sağlamıştır.

ING Mobil ayrıca tüm bankacılık sektörünün odağında olan dijital dönüşüm kapsamındaki projelerinin altyapı çalışmalarına devam etmiştir.

İnternet Bankacılığı

Bankacılık işlemlerini mobil uygulama yerine tarayıcı üzerinden yapmak isteyen ING

müşterilerine yönelik ING İnternet Şubesi, 2020 yılındaki regülasyon taleplerine tam uyumluluk göstermiştir.

Müşterilere ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda daha iyi bir deneyim sunmak üzere kanalda

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ING, CİHAZ UYUMLU ING MOBİL VE İNTERNET ŞUBESİ İLE

MÜŞTERİLERİNE LOKASYON VE CİHAZDAN BAĞIMSIZ BİR DENEYİM

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 34-38)