• Sonuç bulunamadı

FAYDALANARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE ODAKLANMIŞTIR

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 48-51)

Nakit yönetimi alanındaki dijitalleşme projelerine ağırlık verilmiştir.

Müşterilerine yaygın şube ağı, uzman kadrosu ve gelişmiş ürün çeşitliliği ile nakit akışının etkin yönetimi konusunda hizmet sunan ING, 2020 yılında da 2019 yılında olduğu gibi nakit yönetimi alanındaki dijitalleşme projelerine ağırlık vermiştir.

Bu kapsamda tüzel müşterilerine yönelik ürün ve hizmetlerinde kanal çeşitliliğine giderek dijital firma aktivasyonunu artırmış, mevcut ve yeni müşterilerinin daha fazla dijital işlemine aracılık etme hedefine ulaşmıştır.

ING, müşterilere sunulan dijital çözümlere odaklı altyapı yatırımlarını sürdürerek, Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon, otomotiv, otomotiv yedek parça, lojistik ve gayrimenkul şirketleri ile gerçekleştirilen iş birlikleri çerçevesinde, firmaların ödeme ve tahsilat mutabakat süreçlerini dijital platformlar üzerinden yönetmelerine aracılık etmiştir.

2014 yılında eFatura kullanımında sektördeki ilk özel entegratör banka olan ING, eArşiv ve eFatura konusundaki hizmetleriyle şirketlerin eDönüşüm süreçlerine yönelik çözümler sunmayı 2020 yılında da sürdürmüştür.

E-dönüşüm kapsamında, müşteri talimatlarının e-imzalı olarak işleme alınması sağlanmıştır.

Tüm dünyada geçerli olan yeni bir entegrasyon altyapısı ING müşterilerinin hizmetine

sunulmuştur.

Müşterilerin tedarikçilerine yaptıkları serbest döviz transferlerini, peşin ya da mal mukabili ithalat ödemelerini tek seferde, hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleştirmelerini sağlayan

“Yabancı Para Toplu Ödeme” ürünü ISO xml formatıyla uyumlu hale getirilerek, tüm dünyada geçerli olan yeni bir entegrasyon altyapısı ING müşterilerinin hizmetine sunulmuştur.

Söz konusu yabancı para ödemelerinin dijital ayak izini oluşturan Swift GPI ürünü de müşteri

TCMB ve BKM ile iş birliği içerisinde hayata geçirilmesi planlanan FAST 7/24 EFT ve Kolay Adresleme çalışmaları ile müşterilerimizin 7/24 EFT yapabilmesi ve IBAN bilgisini paylaşmadan TC Kimlik No , Vergi Kimlik No , Yabancı Kimlik No , Pasaport No , Cep Telefonu ve E-Posta gibi bilgileri EFT alabilmeleri sağlanacaktır. Bu kapsamdaki çalışmalar hızla devam etmektedir.

Yabancı para transfer işlemlerinde görünmeyen kalem ödemelerin internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Diğer yandan üniversiteler ile maaş ödemeleri kapsamında anlaşmalar yapılmış olup Kamu Bilgi sistemi üzerinden maaş dosyaları kabul edilmeye başlanmıştır.

ING, Türkiye’deki uluslararası firmaların yaygın olarak ihtiyaç duydukları, uzmanlık gerektiren ürün ve hizmetler konusunda da müşterilerine destek vermektedir.

ING Nakit Yönetimi, 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren ING Grubu’nun sağladığı bilgi birikimi ve altyapı avantajıyla, Türkiye’deki uluslararası müşterilerine nakit yönetimi ürün ve hizmetleri sunmaktadır.

ING Grubu mevcutta uluslararası firmalara, ING’deki hesapları üzerinden ING Grubu’nun global elektronik bankacılık kanalları ile ödeme yapabilme olanağı sağlayan MT101 altyapısına ek olarak, tüm ödeme türleri için ISO 20022 standartlarına uygun dosya transfer yapısı sunulmaktadır.

ING Grubu, yaygın global ağı ile, Türk şirketlerin yurt dışı iştiraklerine hesap ve nakit yönetimi hizmetleri sunabilmektedir.

SWİFT GPI İLE YURTİÇİ VE YURTDIŞI GİDEN YABANCI PARA VE PEŞİN İTHALAT ÖDEMELERİ İNTERNET ŞUBE

Ticaret Finansmanı

ING, müşterilerinin uluslararası ticaret finansmanı alanında tercih ettikleri banka olmayı hedeflemektedir.

ING, müşterilerinin uluslararası ticaretine, müşteri ihtiyaçlarını, son teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilir büyüme ve kârlılık temel

hedeflerini göz önünde bulundurarak aracılık etmektedir.

2020 yılında ING, ticaret finansmanı alanında her sektörden firmalarla ilişkilerini sürdürmüştür.

Dijital çözümler sunabilmek amacıyla, internet bankacılığı üzerinden peşin ithalat işlemleri gerçekleştirilmeye başlanmış, internet bankacılığı üzerinden müşterilerin tüm ithalat işlemlerini ve swift ödemelerini izleyebilme imkanı sağlanmıştır.

İşletme Sermayesi Çözümleri Nakit Yönetimi ve Ticaret Finansmanı bünyesinde 2015 yılında kurulan İşletme Sermayesi Çözümleri Bölümü, uzman kadrosu ile müşterilerinin işletme sermayelerini daha verimli kullanmalarına yardımcı olan çözümler üretmektedir.

Tedarikçi Finansmanı ürünü ile müşterilerinin işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamalarına, alacak ve ödemelerini daha etkin yönetmelerine olanak sağlayan ING, hizmet verdiği tedarikçi finansmanı programlarının adedini ve bu programlar aracılığı ile ulaştığı tedarikçi adedini 2020 yılında önemli ölçüde arttırmıştır.

2020 yılı içerisinde aktif çalışmalarını sürdüren İşletme Sermayesi Çözümleri Bölümü, COVID-19 pandemi süreci ile firmaların daha da artan işletme sermayesi ihtiyaçlarını efektif olarak karşılamaya, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda mevcut ürünlerini geliştirerek rekabette ileri taşımaya odaklanmıştır.

Ekonomik Araştırmalar

Ekonomik Araştırmalar Grubu’nun hazırladığı nitelikli raporlar ING’nin kurumsal itibarına katkıda bulunmaktadır.

Ekonomik Araştırmalar Grubu’nun

sorumlulukları arasında; Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri izleyerek bu gelişmelerin olası etkilerine yönelik raporlar hazırlamak, temel makroekonomik ve finansal değişkenlerle ilgili yorum, analiz ve tahminler yapmak ve bu çerçevede sunum ve bültenler üreterek yayımlamak bulunmaktadır.

Ekonomik Araştırmalar Grubu, doğru ve objektif bilgiye dayalı, nitelikli değerlendirmeleri ışığında hazırladığı makroekonomik araştırma raporları ve öngörüleri ile yurt içinde ve dışında tüm ING müşterilerine destek sunmaktadır.

KAHRAMANMARAŞ OPERASYON VE ÇAĞRI MERKEZİ

Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde ING’nin merkezi operasyon süreçlerinin %90’a yakını gerçekleştirilmektedir.

ING’nin “Bankacılık Üssü” Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi, 2013 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Banka’nın merkezi operasyon süreçlerinin %90’a yakınının gerçekleştirildiği Merkez’de, 2020 yıl sonu itibarıyla 600’e yakın personel görev yapmaktadır.

Bankacılık Üssü’ndeki uygulamalar, ING müşterilerine en iyi bankacılık deneyimini sağlama odağında sürekli gelişim göstermektedir. Bu gelişim pazardaki yeni teknolojilerin süreçlere entegrasyonu, robotik çözümler ve yapay zeka modelleri ile desteklenmektedir. Söz konusu geliştirme çalışmalarına 2020 yılında da devam edilmiştir.

ING, MÜŞTERİLERİNİN ULUSLARARASI TİCARET FİNANSMANI ALANINDA TERCİH ETTİKLERİ BANKA OLMAYI HEDEFLEMEKTEDİR.

ING’NİN 2020 YILI FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

KAHRAMANMARAŞ

Çağrı Merkezi

Müşteri İletişim Merkezi, müşterilerine “Yeni Nesil Çağrı Merkezi” deneyimi yaşatma vizyonu ile geleneksel servis modeli yerine, veri odaklı bir yaklaşım ile “Müşteriye Özel Servis” hizmeti sunmaktadır.

Teknoloji yatırımlarını kesintisiz sürdüren Merkez’de yapılan görüşmelerin her saniyesi otomatik olarak analiz edilerek, üretilen binlerce veri robotlar yardımı ile işlenmekte ve raporlanmaktadır.

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 48-51)