• Sonuç bulunamadı

TOPLANTILAR – SÖYLEŞİLER – ZİYARETLER

3. ÇALIŞMA RAPORU

3.5. TOPLANTILAR – SÖYLEŞİLER – ZİYARETLER

Şube Başkanımız Kanal 7/24 Televizyonunda “Yenigün” Programına Katıldı

14 Şubat 2014 tarihinde Şube Başka-nımız Mehmet Yıldırım Kanal 7/24 televiz-yonunda Mehmet Güler‘in konuğu ola-rak “Yenigün” adlı Programa konuk oldu.

Yaklaşan yerel seçim sürecinde partiler ve adaylar tarafından açıklanan çılgın projeler konusunda yöneltilen soruları cevaplayan şube başkanımız Mehmet Yıldırım, özellikle İstanbul’da yürütülen 3. Köprü ve 3. Hava-alanı projelerinin etkileri konusunda bilgi-lendirmelerde bulundu.

HKMO 44. Dönem Şube Delegasyon Toplantısı Yapıldı

5 Nisan 2014 tarihinde Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Dış Karakol Binasında HKMO 44. Dönem Genel Kuruluna gider-ken Şubemizden katılacak delegelerimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. HKMO 44. Genel Kurulunda Şubemiz tarafından götürülecek önerilerin tartışıldığı ve karar alındığı toplantı oldukça verimli geçti. Top-lantıya katılan üyelerimize teşekkür ederiz.

Harita Kadastro Tapu Müzesi Derneği Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2000-2001 yıllarında dile getirilen ve 01.04.2008 tarihinde Odamız ile TKGM Ge-nel Müdürlüğü arasında imzalanan pro-tokol ile çalışmaları başlatılan Ülkemizde kurulması planlanan Harita ve Kadastro Müzesi ile ilgili olarak yol alınamaması ne-deni ile 10 Şubat 2014 tarihinde 16 kurucu üye ile Harita-Kadastro-Tapu Müzesi Der-neği kuruldu. Harita-Kadastro-Tapu Müzesi

Derneği kurucu üyeleri kurulan derneğin amaçlarını ve faaliyetleri konusunda bilgi vermek ama-cıyla 10 Nisan 2014 tarihinde Şubemiz toplantı salonunda tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

12 Eylül Müdahil Aileleri Şubemizi Ziyaret Etti

12 Eylül Darbecilerinin yargılanma süre-cinin sonuna gelindiği günlerde 28.05.2014 tarihinde yapılacak olan ve karar duruşması olarak beklenen 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7.

Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuv-vetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Şahinkaya‘nın yargılandıkları davanın sonuçlanmasına yönelik kamuoyu oluşturmak için arala-rında üyelerimizin de bulunduğu 12 Eylül müdahil aileleri 13 Mayıs 2014 tarihinde Şube Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

18. ve 19. Dönem Şube Başkanımız Mehmet Ali Candaş Ziyaret Edildi

18. ve 19. Dönem Şube Başkanımız Mehmet Ali Candaş‘ı rahatsızlığı nedeni ile 6 Eylül 2014 tarihinde Şube Başkanımız Mehmet Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyemiz Alişan Çalcalı, Üye Örgüt-lenme ve Dayanışma Komisyonu üyelerimiz Nail Güler, Mustafa Erdemli ve Rifat Gelbal Trabzon Beşikdüzü‘nde bulunan evinde ziyaret ettiler.

Şubemiz 12. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği, 18. ve 19. Dönem Şube Başkanlığı, Genel Merkez 36, 37 ve 38. Dönem Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerini yapmış olan Şube Danışma Kurulu Üyemiz Mehmet Ali Candaş uzun süredir mücadele ettiği rahatsızlığı sonucu 31 Aralık 2014 Çar-şamba günü aramızdan ayrılmıştır. Cenazesi 1 Ocak 2015 tarihinde Trabzon ili Beşikdüzü ilçesi Bayır Mahallesi Köyü aile mezarlığında defnedilmiştir. Sayın Candaş‘ın ailesine, dostlarına, mes-lektaşlarımıza ve Odamıza başsağlığı dileriz.

Üyemiz Hüseyin Mercan İTÜ’de Ziyaret Edildi

İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümünde araştırma gö-revlisi olarak çalışırken bölüm ve fakülte kurullarının oy birliği ile almış olduğu 33/a statüsüne geçiş kararına rağmen İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından işine son verilen ve yapılan hukuksuzluk karşısında İTÜ Rektörlüğü önünde oturma eylemi başlatan üyemiz Hüseyin Mercan Yönetim Kurulumuz tarafından 20 Ekim 2014 tarihinde ziyaret edildi.

Kazova İşçileri Ziyaret Edildi

18 Kasım 2014 tarihinde Şube Yönetim Kurulumuz, çalıştıkları fabrika kapatılınca tazminatsız olarak işten atılan ve işyerini işgal edip üretime devam ederek başlattık-ları direniş sonucunda mağazabaşlattık-larını açarak satışa başlayan Direnen Kazova işçilerini ziyaret etti.

2018 FIG Hazırlık Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

2018 yılında İstanbul‘da düzenlenecek olan FIG Kongresi hazırlık toplantısı İstanbul Taksim‘de yapıldı. FIG Başkanı Chrissy Potsiou ile FIG Ofisi Yöneticisi Louise Friis Hansen 2018 yılında İstan-bulda yapılacak olan FIG kongresinin hazırlıklarının konuşulması, kongre mekânları ve diğer tek-nik hazırlıklar ile ilgili olarak HKMO Genel Merkez Yöneticilerimiz, HKMO Dış ilişkiler Komisyonu üyeleri ve Şube yöneticilerimiz ile bir araya geldiler.

23. Dönem Şube Yönetim Kurulu Çalışma Raporu / Şubat 2016 Toplantılara HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, İkinci Başkan Harun Reşit Sever, Genel Sekreter Levent Özmüş, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mahmut Olcay Korkmaz, İstanbul Şube Başka-nı Mehmet Yıldırım, Turgay Erkan, Evrim Savaş ile Dış İlişkiler Komisyonu BaşkaBaşka-nı/Kongre Direk-törü Dr. Orhan Ercan ve Komisyon Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Kahveci katılmışlardır.

Mustafa Erdemli İle HKMO Tarihine Işık Tutanlar Söyleşisi Yapıldı

“HKMO Tarihine Işık Tutanlar” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında 21, 22, 23. Dö-nemler TMMOB Yönetim Kurulu Üyeliği, 21. ve 22. Dönem Oda Yönetim Kurulu II.

Başkanlığı, 35. Dönem Oda Onur Kurulu Üyeliği, 15,16 ve 17. Dönemler Şube Yasa Tüzük ve Yönetmelikler Komisyonu üyeli-ği, 15. Dönem Şube Özel Sektör Sorunları Komisyonu Üyeliği, 22. Dönem Şube Yayın Komisyonu Üyeliği ve TMMOB Demokrasi Kurultayı Delegeliği ve çeşitli dönemlerde

Oda Genel Kurul Delegeliği ve değişik çalışma grupları üyeliği yapan ve Şubemize her dönem özverili çalışmaları ile katlı sağlayan 1090 sicil numaralı üyemiz Mustafa Erdemli ile 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 19:00‘da Şubemizde söyleşi gerçekleştirildi. TMMOB ve Odamız tarihinde ya-şadıkları deneyimleri bizler ile paylaşan Sayın Mustafa Erdemli‘ye söyleşiye katılan üyelerimize teşekkür ederiz.

Şubemiz Genç Harita Mühendisleri Komisyonu Toplantısı Yapıldı

10 Aralık 2014 tarihinde Şubemiz Genç Harita Mühendisleri Komisyonu TMMOB ile SGK ara-sında imzalanan ve 2015 yılı için 3000 TL olarak belirlenen Mühendis Asgari Ücretinin uygulan-ması ve karşılaşılabilecek sorunlar karşısında mücadele yöntemlerinin belirlenmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda TMMOB‘ye bağlı Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Odala-rının uygulamaları hakkında da bilgi alınırken Odamız bünyesinde asgari ücretin uygulamasının takibi konusunda yapılabilecekler ele alındı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Komisyonlar Ortak Toplantısı Yapıldı

11 Aralık 2014 tarihinde Şube Toplantı Salonumuzda Şubemizde bulunan Komis-yonlar ve Çalışma grupları ile ortak bir top-lantı gerçekleştirildi. Şube Yönetim Kurulu Şube çalışmaları hakkında bilgi verilirken Toplantıda komisyon ve çalışma grubu üye-leri de yaptıkları çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgilendirmede bulundular. Ko-misyon ve çalışma gruplarının çalışmala-rının ortaklaştırılması ve bir biri ile paralel çalışmalar yapılmasının şube faaliyetlerinin daha verimli olması için önemli olduğu vurgulandı. Toplantıya katılan Komisyon ve çalışma grubu üyelerimize teşekkür ederiz.

Şubemiz Kadın Üyeleri Tanışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Şubemiz üyesi kadınlar 4 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen Şube Kadın Komisyonu tanış-ma toplantısında bir araya geldi. TMMOB, İstanbul İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ve Şubemiz Kadın Komisyonu çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından kadın mühendislerin top-lumsal bir önyargı ile erkek çalışma alanı olarak görülen meslek alanımızda cinsiyetçi yaklaşımlar nedeniyle yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlar ile ilgili neler yapılabileceği üzerinde duruldu. Kadın Mühendisler olarak bundan sonraki süreçte yapılabilecek etkinliklerin konuşulduğu toplantıya katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Şükrü Coşkun ile HKMO Tarihine Işık Tutanlar Söyleşisi Gerçekleştirildi

“HKMO Tarihine Işık Tutanlar” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında 5.Dönem Şube Yönetim Kuru-lu Başkanlığı, 2, 6 ve 7. Dönemler Şube Yönetim KuruKuru-lu Sekreter Üyeliği ve çeşitli dönemlerde Oda Genel Kurul Delegeliği ve değişik çalışma grupları üyeliği yapan ve Şubemize özverili çalışmaları ile katlı sağlayan 1169 sicil numaralı üyemiz Şükrü Coşkun ile 2 Nisan 2015 Perşembe günü saat 19:00‘da Şubemizde bir söyleşi gerçekleştirildi.

23. Dönem Şube Yönetim Kurulu Çalışma Raporu / Şubat 2016 TMMOB, Odamız ve Şubemizin bugünlere gelmesinde harcanan yoğun emeğin tarihini ve geçmişe dair deneyimlerini bizler ile paylaşarak tarihe bir not düşmemize olanak sağlayan ve ge-lecek kuşaklara da bu deneyimlerin taşınması konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Şükrü Coşkun‘a ve söyleşiye katılan üyelerimize teşekkür ederiz.

Değerli Hocamız Sayın Prof. Dr. Ahmet Yaşayan’ı Kaybettik

Odamızın Sürekli Teknik Bilimsel Komis-yonları‘nda görev almış, Türkiye Harita Bi-limsel Teknik Kurultaylarında bilim kurulu, danışma kurulu, yürütme kurulu başkanlığı ve kurultay başkanlığı görevlerinde bulun-muş, HKM Jeodezi, Jeoinformasyon ve Ara-zi Yönetimi Dergisi‘nin editörlük görevleri-nin yanı sıra çeşitli komisyonlarda önemli görevleri de yürüten 214 sicil numaralı üyemiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Yaşayan 19 Mayıs 2015 Salı günü vefat etti. Prof. Dr.

Ah-met Yaşayan Hocamız için 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 11.00 da Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde Tören düzenlendi. Törende Oda Genel Başkanımız Ertuğrul Candaş, Şube Yönetim Kurulumuz adına Ali Hasan Bakır, Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Prof. Dr. Zübeyde Alkış, Prof.

Dr. Fatmagül Kılıç, Prof. Dr. Bülent Bayram ve törene katılan konuklar Prof. Dr. Ahmet Yaşayan‘ın odamıza ve mesleğimize verdiği katkılar ile öğrenciler ve kişisel ilişkileri hakkında konuşmalar yaptılar. Yıldız Teknik Üniversitesinde yapılan törenden sonra Prof. Dr. Ahmet Yaşayan‘ın cenazesi Şakirin Camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında Karacaahmet Mezarlığında defnedildi. Yaşa-mı boyunca değerli birikimleri ile OdaYaşa-mıza katkılar sunan HocaYaşa-mızı unutmayacağıYaşa-mızı belirtir, Odamıza, üyelerimize, öğrencilerine, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileriz.

Necdet Ata Soycan İle HKMO Tarihine Işık Tutanlar Söyleşisi Gerçekleştirildi

HKMO Tarihine Işık Tutanlar” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında; Şubemiz 1.Dönem Şube

Yö-TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

netim Kurulu Sayman üyeliği, 3. ve 4. Dönem Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı, 5. ve 12. Dönem Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, değişik dönemlerde Şube delegeliği ve çeşitli komisyonlarda üyelik yapan ve Şubemize özverili çalışmaları ile katlı sağlayan 1202 sicil numaralı üyemiz Necdet Ata Soycan ile 8 Ekim 2015 Perşembe günü saat 19:00‘da Şubemizde bir söyleşi gerçekleştirildi..

TMMOB, Odamız ve Şubemizin bugünlere gelmesinde harcanan yoğun emeğin tarihini ve geçmişe dair deneyimlerini bizler ile paylaşarak tarihe bir not düşmemize olanak sağlayan ve ge-lecek kuşaklara da bu deneyimlerin taşınması konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen sayın Necdet Ata Soycan ‘a ve söyleşiye katılan üyelerimize teşekkür ederiz.