• Sonuç bulunamadı

3. ÇALIŞMA RAPORU

3.6. KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Genç Mühendisler Komisyonu Öğrenci Komisyonuyla Beraber Tiyatroda

22 Şubat 2014 Cumartesi tarihinde Genç Harita Mühen-disleri Komisyonu ve Öğrenci Komisyonundan oluşan yakla-şık 30 üyemizle birlikte Galata Kuledibi‘nde bulunana Galata Perform Tiyatrosunun, İz adlı oyununu izledik.

Türkiye‘nin yakın tarihindeki üç farklı dönemin Tarla-başı‘nda yüzyıllık bir binada bıraktığı izleri anlatan oyun, 1950‘lerde yaşayan ve 6-7 Eylül olaylarına tanık kız kardeşler Markiz ve Eleni; 1980lerdeki devrimci Ahmet ve onun Karade-nizli ev sahibi Turgut Usta; 2000’lerde aynı evde yaşayan ve seks işçisi olarak çalışan Sevengül adlı travesti ve onun sevgi-lisi Rizgar‘ın aynı evde farklı dönemlerde geçen hayatları aynı anda sahneleniyordu.

31. Geleneksel Şube Yemeğimiz Yapıldı

31. Geleneksel Şube Yemeğimiz 7 Haziran 2014 Cumartesi günü İstanbul Boğazında Teknede gerçekleşti. Şube Başkanımız Mehmet Yıldırım‘ın açılış konuşması ile başlayan gece 22.Dönem

23. Dönem Şube Yönetim Kurulu Çalışma Raporu / Şubat 2016 Yönetim Kurulu Üyeleri‘ne teşekkür plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Birlik ve Dayanışmamızı büyüttüğüne inandığımız, üyelerimizin hoşça vakit geçirdiğine inandığımız şube yemeğimiz pla-ket töreninden sonra müzik dinletisi ile devam etti.

30. Yıl Plaket Töreni Yapıldı

19 Ekim 2014 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Çatı Restaurant‘ta meslekte 30. Yılını dol-duran meslektaşlarımıza Şubemiz tarafından hazırlanan plaketleri Kahvaltılı toplantı sonrasında verildi. Toplantıya katılan üyelerimize ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen şube emekçi-lerimize teşekkür ederiz.

“Body Peeling” Adlı Tiyatro Gösterimine Katıldık

Taksim Tatava Sahnesinde 14 Kasım 2014 tarihinde Saat 20:30‘da YADA Tiyatro tarafından sahnelenen Yönetmenliğini Emek Dedeoğlu‘nun yaptığı “Body Peeling” adlı tiyatro etkinliğine Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Komisyonumuz tarafından düzenlenen organizasyonla katıldık.

“Lavoz Dormida” Adlı Film Gösterimi Yapıldı

21 Kasım 2014 tarihinde Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Komisyonumuzun Şube-miz bünyesinde yürüttüğü film gösterim-leri yönetmenliğini Benito Zambrano‘nun yaptığı 2011 yılı İspanya yapımı La Voz Dormida (Uyuyan Ses) adlı film gösterimi ile devam etti.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

“F Tipi Film” Adlı Film Gösterimi Yapıldı

Şubemiz Kültürel, Sosyal ve Sanatsal Et-kinlikler Komisyonu tarafından düzenlenen film gösterimleri 19 Aralık 2014 Cuma günü 19:00`da Şubemizde yapılan F Tipi hapis-hanelerde başlatılan tecrit sürecinin dokuz farklı yönetmenin bakış açısıyla anlatıldığı

“F Tipi Film” gösterimi ile devam etti.

Yeni Yılda Üyelerimizle Bir Aradaydık

Şubemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yeniyıl kokteylimiz 27 Aralık 2014 tarihinde Şubemizde gerçekleşti. Birlikte üretme, Birlikte Paylaşma anlayışı ile düzenlediğimiz et-kinlik ile 2015 yılına üyelerimizle birlikte girdik. Kokteylimize katılan üyelerimize teşekkür ederiz.

“Bir Gün Mutlaka” Adlı Film Gösterimi Yapıldı

Şubemiz Kültürel, Sosyal ve Sanatsal Et-kinlikler Komisyonu tarafından düzenlenen film gösterimleri 9 Ocak 2015 Cuma günü 19:00`da Şubemizde senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı 1979 yılı yapımı “Bir Gün Mutlaka” adlı film gösterimi ile devam etti.

23. Dönem Şube Yönetim Kurulu Çalışma Raporu / Şubat 2016

32. Geleneksel Şube Yemeğimiz Yapıldı

Dayanışma kültürümüzün bir göstergesi olarak meslektaşlarımızın yoğun ilgisiyle, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmekte olan Geleneksel Yemeğimizin otuz ikincisi, 23 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Boğazında gerçekleştirildi.

Geleneksel Yemeğimize; Odamız Genel Yönetim Kurulu Sekreteri Levent Özmüş, Odamız An-kara Şube Başkanı Recep Vadi, Odamız Diyarbakır Şubesi Başkanı Can Deniz Akdemir, Odamız Diyarbakır Şube Sekreteri Şilan Parlak, Odamız Diyarbakır Şube Saymanı Volkan Yılmaz Erdoğ-muş ‘un da katılarak onurlandırdığı yemeğimize mesleğimize ve örgütlülüğümüze önemli katkı-larda bulunan yaklaşık 270 meslektaşımız katılım sağladı.

Geleneksel Yemeğimizin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şube Yönetim Kurulu II.Başkanımız Turğay Erkan, 23. Dönem Şube Yönetim Kurulu adına konukları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında, dönem içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerde ve çeşitli çalışmalarda bir araya geldiğimiz meslektaşlarımız ile bu anlamlı gecede de birlikte üretme, paylaşma ve dayanışma ekseninde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Odamız Genel Yönetim Kurulu Sekreteri Levent Özmüş‘ün konuşmasından sonra gece müzik ve sohbetler eşliğinde kaldığı yerden devam etti. Meslek camiası olarak bir araya geldiğimiz et-kinliklerimizin, önümüzdeki günlerde de siz değerli meslektaşlarımızın yoğun ilgisi ve katılımıyla devam edeceğine olan sonsuz inancımızla, mesleğimizin her alanında birlikte üretmeyi ve da-yanışmayı ilke edinen ve 32. Geleneksel yemeğimizi onurlandıran meslektaşlarımıza ve yemeği-mizin düzenlenmesinde katkı sağlayan temsilcilerimize en içten duygularımızla teşekkür ederiz.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Meslekte 30.Yılını Dolduran Üyelerimize Plaketleri Verildi

29 Kasım 2015 Pazar günü Yıldız Teknik Üniversitesi Çatı Restaurantta düzenlenen kahvaltılı toplantı ile meslekte 30 yılını dol-duran üyelerimize her yıl geleneksel olarak düzenlendiği gibi plaket töreni ile plaketle-ri veplaketle-rildi. Toplantının başında söz alan Şube Başkanımız Mehmet Yıldırım; Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerden geçtiğini, her geçen gün acı bir haber alındığını, 28 Kasım 2015 Cumartesi günü de bir meslek odasının başkanı olan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır‘da yaptığı basın açıklamasının ardından katledildiğini öğrenmiş bulunduklarını belirtti. Daha güzel günler isteyen, barışı ve umudu savunan insanların ülkemizde tutuklanma baskı ve ölümler ile karşılandığını belirten Yıldırım daha güzel haberler eşliğinde bu plaketleri vermek istediklerini ancak gündemin çok hızlı değiştiği ülkemizde bunun maale-sef mümkün olmadığını belirtti. Genel Merkez Yöneticilerimiz Harun Reşit Sever ve Hüseyin Altun‘un da katıldığı plaket töreninde üyelerimize plaketleri verildi. 30. Yılını dolduran meslektaş-larımıza bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar dilerken törene katılan üyelerimize, HKMO Genel Merkez II. Başkanı Harun Reşit Sever ve HKMO Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Altun‘a ve organizasyonu yapan Şube emekçilerimize teşekkür ederiz.