• Sonuç bulunamadı

3. ÇALIŞMA RAPORU

3.1. ŞUBE ORGANLARININ ÇALIŞMALARI

Yönetim Kurulumuz bu dönemde olabildiğince kolektif çalışma anlayışını ön plana çıkararak, noktaları özgürlükle, çizgileri kardeşlikle, alanları dayanışmayla buluşturma sloganı ile göreve gelmiştir. Yönetim Kurulu, toplantılarını tüm üyelerimize açık olarak her hafta Salı günleri gerçek-leştirmiştir. Asıl, yedek yönetim kurulu üyeliği ayrımı yapılmadan, gündemdeki konular katılan tüm üyelerin görüşleri çerçevesinde değerlendirilmiştir.

3.1.2. Şube Danışma Kurulu

Geçmişten günümüze değin danışma kurulu toplantıları, Yönetim Kurullarının çalışmalarının değerlendirildiği ve geleceğe dair önerilerin sunulduğu aktarımlar olarak önemli katkılar sağla-mıştır. Bu dönemde de olabildiğince danışma kurullarını toplayarak üyelerimizin görüş, öneri ve katkılarıyla çalışmalarımıza yön verme ve değerlendirme fırsatı elde ettik.

22 Şubat 2014 tarihinde Şubemiz 23. Dönem Şube Danışma Kurulu toplantısı şube toplantı salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Mehmet Yıldırım Şube Danışma Kurulunun Şube çalışmalarının yürütülmesi konusunda önemli olduğunu vurguladı. Şube Yöne-tim Kurulu adına Şube Sekreteri Evrim Gülcan Savaş Şube Çalışma Programı ve Şube Komisyon-ları konusunda genel bilgilendirme yaptıktan sonra Danışma Kurulunda okunan taslak program konusunda görüşler iletildi.

23. Dönem II. Şube Danışma Kurulu Toplantısı 27 Aralık 2014 Cumartesi günü Şubemiz Top-lantı Salonunda gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Sekreter üyemiz Evrim Gülcan Savaş`ın 2014 yılı Şube çalışmalarını aktardığı sunumun ardından, şube Çalışmalarının değerlendirilmesi, önü-müzdeki dönem şube etkinlikleri, Mecliste görüşülmekte olan Torba Yasa içerisinde yer alan TMMOB`ye ve İmar Yasasında yapılması planlanan değişiklikler konusunda mücadele platformu-nun örülmesi hakkında Danışma Kurulu üyelerimiz görüşlerini belirtti.

Şube Danışma Kurulu toplantısından sonra her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz ve şu-bemiz kuruluş yıldönümünü de içine alan yeni yıl kutlamasını üyelerimizle ve öğrenci üyelerimiz-le birlikte gerçeküyelerimiz-leştirdik.

Danışma Kurulu Toplantılarımıza katılım sağlayan tüm üyelerimize Şubemiz çalışmalarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı en içten duygularımızla teşekkür ederiz.

3.1.3. Şube Görüşleri

Yönetim Kurulumuz Şube görüşlerini oluştururken ilgili konu hakkında tüm üyelerden görüş-lerini belirtmegörüş-lerini istemiş ve bazı konular için de ayrıca özel komisyonlar oluşturmuştur. Üyele-rimizden ve oluşturulan komisyonlardan gelen görüşler ortaklaştırılarak ilgili yerlere gönderilmiş ve konunun takipçisi olunmuştur.

Şubemizin 23. Çalışma Döneminde yasal düzenlemelerin ve mevzuat değişikliklerinin ya-nında ülkemizde uygulanan birtakım projelere ilişkin üyelerimizin görüşlerini almak suretiyle oluşturduğumuz şube görüşlerimiz; TMMOB bileşeni meslek odaları, Oda Genel Merkezi ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır.

3.1.4. TMMOB ve Oda Kurullarına Katılım 3.1.4.1. TMMOB Kurulları

TMMOB 43. Dönem Genel Kurulu 29 Mayıs - 1 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleşti. Şubemizden 24 Delegenin katıldığı Genel Kurulda Soma-da yaşanan İş cinayeti ve Taksim Gezi Parkı Eylemleri tartışılan başlıca konular arasında yer aldı. Genel Kurula getirilen konular ara-sında TMMOB ile SGK araara-sında imzalanan asgari ücret protokolü, TMMOB delegesi olabilmek için 10 yıllık mühendis olma şartı-nın kaldırılması Türk Mühendis Mimar Oda-ları Birliği olan ismin diğer meslek birlikle-rinde olduğu gibi Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği olarak değiştirilmesi, Kadın Mühendislerin Sorunları, Engelli Mühendis Kurultayının yapılması gibi birçok konu tar-tışıldı ve karar altına alındı.

TMMOB 43. Dönem I. Danışma Kurulu toplantısı 20 Eylül 2014 tarihinde TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirildi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

23. Dönem Şube Yönetim Kurulu Çalışma Raporu / Şubat 2016 TMMOB 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu 14 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da İnşaat Mü-hendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. TMMOB Yasası deği-şikliğini de içeren torba yasaya karşı 8 ayrı bölgeden yola çıkan TMMOB üyeleri ve destek veren katılımcılar, 14 Şubat 2015 Cumartesi günü Ankara‘da toplanan Olağanüstü Genel Kurul‘da buluş-tu. AKP iktidarının gündemindeki, bir yandan ülkeyi daha geniş ölçekte ranta, talana ve yağmaya açmanın planlarına hizmet eden, diğer yandan bugüne kadar mühendislik, mimarlık, şehir plan-lama hizmetleriyle bu yıkımın karşısında ülke ve halk çıkarlarından yana bir direnç noktası olan TMMOB ve bağlı Odaları parçalayıp etkisizleştirilmeyi amaçlayan torba yasaya karşı, 2 aydır yü-rütülen kampanyaların sonrasında ülkenin dört bir yanından başlatılan yürüyüşler ile Ankara‘da buluşan 3 bini aşkın TMMOB üyesi ve destekleyen katılımcılar, İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu‘nda toplandı. Divan Başkanlığı‘na Emin Koramaz‘ın seçilmesi, Divan üyelerinin se-çilmesiyle çalışmalara başlandı. Olağanüstü gündeme uygun olarak her Odadan 1 temsilci olacak şekilde verilen Divan üyeleri önergesiyle belirlendi. TMMOB 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu Divan`ı üyeliğine Odamız adına Genel Sekreter Levent Özmüş seçildi.

TMMOB 43. Dönem 2. Danışma Kurulu Toplantısı 14 Mart 2015 Cumartesi günü TMMOB Te-oman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi`nde “Torba Yasa, TMMOB Çalışmaları ve ülkemizde yaşa-nan sürecin değerlendirilmesi” gündemiyle gerçekleştirildi.

TMMOB 43. Dönem 3. Danışma Kurulu Toplantısı 12 Eylül 2015 tarihinde Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda, “TMMOB çalışmaları, Ülkemizde yaşanan sürecin değerlendirilmesi ve üzerimize düşen görevler” gündemi ile yapılmıştır.

3.1.4.2. HKMO Kurulları

HKMO 44. GENEL KURULU’NA KATILDIK

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 44. Olağan Genel Kurulu 18-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirildi. Açılış Konuşmasını 43. Dönem Genel Başkanı Ertuğrul Candaş’ın yaptığı Genel Kurul‘da çalışma raporu ve mali rapor okunarak 43. Dönem çalışmaları konusunda bilgi verildi. Genel Kurul tarafından oluşturulan Mali İşler ve Bütçe Komisyonu, Yönetmelikler Komisyonu ve Sonuç Bildirgesi Komisyonları Genel Kurul‘a su-nulan önergeleri değerlendirerek Genel Kurul Sonunda Kurulun onayına sundu. Yönetmeliklerin birçok maddesinde değişikliklerin yapıldığı Genel Kurul oldukça verimli geçti. Şubemiz delegeleri tarafından Genel Kurul öncesi yapılan İstanbul Şube delegasyon toplantısında alınan kararlar Ge-nel Kurula önerge olarak sunuldu.

20 Nisan 2014 günü gerçekleştirilen ve tek liste olarak girilen seçimlerde, HKMO 44. Dönem Oda organları ve TMMOB delegasyonu belirlendi.

HKMO 44. DÖNEM I. GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 44. Dönem I. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı 24 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul‘da yapıldı. Genel Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu Üyeleri, TMMOB Temsilcimiz, HKMO Şube ve Merkeze bağlı temsilciliklerin yöneticilerinin katıldı-ğı Başkanlar Kurulu toplantısı Somada hayatını yitiren maden İşçileri için saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra Odamızın önümüzdeki dönem çalışmaları ile Şube ve Merkeze bağlı temsilciliklerimi-zin sorunları tartışılarak, ortak çözüm yöntemleri bulunmaya çalışıldı.

HKMO 44. DÖNEM II. GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDIK HKMO 44. Dönem II. Başkanlar Kurulu Toplantısı HKMO Yönetim Kurulu, HKMO Şube ve Mer-keze Bağlı Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyeleri, HKMO Onur ve Denetleme Kurulu Üyeleri, TMMOB Yönetim – Yürütme Kurulu Üyesi, HKMO Genel Merkez çalışanlarının katılımıyla İzmir Şubemiz ev sahipliğinde 27 Ağustos 2014 tarihinde İzmir`de Genel Bilgilendirme, Mesleki Faaliyet Dene-timleri ve bu başlık altında irdelenecek Mali Durum, Dava Süreçleri ve Şengal`e İnsani Yardım gündemleri ile yapıldı.

3.2. ÖRGÜTLENME VE ÜYE İLİŞKİLERİ ÇALIŞMALARI