• Sonuç bulunamadı

C

Do¤adaki pek çok canl›

insanlardakine benzer davran›fllar gösterir. Ör-ne¤in kunduzlar çok baflar›l› bir flekilde yuva kurar, barajlar (yanda) infla ederler. ‹flçi ar›lar yavrular›n bak›m› için ola¤anüstü bir fedakar-l›k gösterirler. Bu canl›-lar›n davran›fllar› insan-la benzerlik kurulmaya çal›fl›lan maymunlara göre çok daha zekice-dir.

r› matematik hesaplar evrim teorisinin kurucusu Charles Darwin'i bile hayrete düflürerek flunlar› söyletmifltir: "Ar›y›, büyük matematikçilerin (pete¤in yap›s›ndaki ince hesaplar›) bulufllar›ndan çok önce petek göz-lerini yapmaya yönelten içgüdü için ne diyece¤iz?"

Kuzey kutbunda yaflayan bir erkek penguenin, aylarca k›m›ldama-dan yavrusunu ayaklar›n›n aras›nda tutarak donmas›n› engellemesi, bu esnada difli penguenin denize ulaflarak birkaç ay boyunca yavrusuna yi-yecek bulmak için tehlikeli bir yolculu¤a ç›kmas› ve dönüflünde binlerce birbirinin ayn› görünen penguen aras›ndan eflini ve yavrusunu tan›yabil-mesi de fluur gerektiren davran›fllard›r.

Maymunlar ise, birçok hayvan›n insan davran›fllar›na olan

benzerli-¤inden çok daha az bir benzerli¤e sahiptir. Ancak, bir maymunun bafl›n›

kafl›mas›, yavrusunun bafl›n› okflamas›, veya elini ç›rparak sevinç ifade et-mesi evrimcileri müthifl heyecana kapt›rmaktad›r. Çünkü evrimciler, in-sanlar›n maymunlarla ortak bir atadan evrimleflti¤ini iddia ederler, dola-y›s›yla maymunlar›n insanlara benzer tav›r göstermelerini akrabal›klar›-n›n bir sonucu olarak görmek isterler. Ama bu esnada do¤aakrabal›klar›-n›n geri kalan›-n› gözard› ederler. Çünkü ne yukar›da baz› davrakalan›-n›fl örneklerini verdi¤i-miz kunduzlar›, penguenleri veya ar›lar›, ne de kar›nca, örümcek, yunus,

120 EVR‹MC‹LERE NET CEVAP

Erkek penguenler yavrular›n›

tüylü ayaklar›nda koruma alt›na al›rlar. Aksi takdirde yavrular kuzey kutbunun dondurucu

so-¤u¤unda öleceklerdir. Aylarca hiç k›m›ldamadan durarak yav-rular›n› koruyan penguenlerin sahip olduklar› fluurun kayna¤›

Allah'›n ilham›d›r.

gibi di¤er hayvanlar›, insanlara benzer birçok davran›fla sahip olmalar›na ra¤men, insan›n akrabas› olarak gösteremeyeceklerini bilirler. Özellikle ar›, kar›nca, örümcek, termit gibi böceklerin insanlar gibi ak›l ürünü ifller yapmalar› evrim aç›s›ndan çok büyük bir sorundur, çünkü bu canl›lar söz-de "evrimsel akrabal›k" flemas›nda insanla tamamen ba¤lant›s›zd›rlar.

Sonuç olarak maymunlar›n insanlarla benzer davran›fllar göstermele-ri, bu canl›lar›n insanlar›n çok yak›n bir evrimsel akrabalar› oldu¤unu ke-sinlikle göstermez.

Canl›lardaki, ak›l ve bilinç ürünü davran›fllar›n ise tek aç›klamas›

vard›r. Kunduzlar›n veya ar›lar›n kusursuz mimari yap›lar infla etmeleri, ne kendisi de bilinçsiz olan do¤an›n bir arma¤an›d›r, ne de bu canl›lar›n kendi iradeleriyle sahip olduklar› özelliklerdir. Müstakil bir akla ve bilin-ce sahip olmayan bu canl›lar, kendilerini yaratan Allah'›n ilham› ile hare-ket ederler. Allah, Kuran'da balar›s›n› örnek vererek, bu gerçe¤i bizlere bildirmifltir:

Rabbin balar›s›na vahyetti: Da¤larda, a¤açlarda ve onlar›n kurduklar›

çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaflt›rd›¤› yollarda yürü-uçuver. Onlar›n kar›nlar›n-dan türlü renklerde flerbetler ç›kar, onda insanlar için bir flifa vard›r. fiüp-hesiz düflünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vard›r. (Nahl Suresi, 68-69)

Kald› ki, evrimcilerin iddia ettikleri gibi, mutasyonlar ve do¤al selek-siyon, hiçbir maymunu evrimlefltirerek bir insana dönüfltüremez. Çünkü insan, bir ruha, bilince ve akla sahiptir. Bu nas›l bir mutasyon olacakt›r ki, bir maymuna hissetmeyi, düflünmeyi, önemli konularda karar vermeyi, renkleri, desenleri, gölgeyi en güzel ve en uyumlu flekilde kullanarak bir sanat eseri oluflturmay›, trigonometri hesaplar› yapmay›, Sultan Ahmet Camisi'ni, Taç Mahal'i, Eyfel Kulesi'ni infla etmeyi, beyin ameliyat› yap-may›, en üstün teknoloji ile donat›lm›fl hayalet uçaklar› tasarlayarak uçur-may› ö¤retecektir?...

J. Hawkes, evrimci bir bilim adam› olmas›na ra¤men bu önemli ger-çe¤i flöyle aç›klam›flt›r:

Kufllar›, bal›klar›, çiçekleri vb. göz kamaflt›r›c› güzelli¤i salt do¤al seleksiyo-Evrimcilerin "Maymun"

Saplant›lar›n›n Anlams›zl›¤› 121

na borçlu oldu¤umuza inanmakta güçlük çekiyorum. Dahas›, insan bilinci öyle bir düzene¤in ürünü olabilir mi? Nas›l olur da tüm uygarl›k nimetle-rinin yarat›c›s› olan insan beyni; Sokrates, Leonardo da Vinci, Shakespe-are, Newton ve Einstein gibileri ölümsüzlefltiren yarat›c›l›k "yaflam sava-fl›m›" denen orman yasas›n›n bize bir arma¤an› olsun?50

Ünlü Evrimci Roger Lewin ise evrim teorisinin insan ruhunun olu-flumu hakk›nda büyük bir ç›kmaz içinde oldu¤unu flöyle itiraf eder:

Fiziksel anlamda, insan›n evrimi hakk›ndaki herhangi bir teorinin, güçlü çe-neleri ve iri kesici diflleri olan ve bizden dört kat h›zl› koflan maymun ben-zeri bir atan›n nas›l yavafl yavafl, iki ayakl› bir hayvana dönüfltü¤ünü aç›k-lamas› gerekir. Bu güçlere akl›, konuflmay› ve ahlak› ekleyin, bunlar›n hepsi evrim teorisine bafl kald›rmaktad›r.51

Do¤ada, insan›n sahip oldu¤u ruhu ona verebilecek hiçbir güç yok-tur. Bu ruh, insana Allah taraf›ndan verilmifltir. Kuran'da bildirildi¤i gibi Allah insana ruhundan üflemifltir. Bu, Darwinistler'in asla aç›klama ge-tiremeyecekleri ve tamamen yenilgiyi kabul ettikleri bir gerçektir.

"Maymunlarla birbirimizden hiçbir fark›m›z yok" sloganlar› ile yaz-d›klar› yaz›lar ise, Darwinizm'e olan körü körüne ba¤l›l›klar›n›n bir ispa-t›d›r.

122 EVR‹MC‹LERE NET CEVAP

Kör tesadüflerin bir maymunu sanat eserleri ortaya ç›karan ya da teknolojik makinalar üreten insanlar haline getirmesi elbette ki mümkün de¤ildir.

ocus dergisinin May›s 2000 tarihli say›s›nda "Gelece¤in Hayvanlar›"

isimli bir yaz›ya yer verilmifltir. Derginin "Zooloji" sayfas›nda yer alan yaz›da, ‹skoçyal› bir paleontolog Dougal Dixon'un Gelece¤in Zoolojisi isimli kitab›ndan örnekler verilmektedir. Söz konusu kitapta, günü-müzden 50 milyon y›l sonra hayvanlar›n ne tür de¤iflimlere u¤rayacakla-r›, görünümlerinin, beslenme ve avlanma al›flkanl›klar›n›n nas›l olaca¤›, nas›l bir davran›fla sahip olacaklar› gibi detayl› bilgiler verilerek, adeta

"kehanette" bulunulmufltur. Ayr›ca 50 milyon y›l sonra var olaca¤› iddia edilen bu yarat›klar, tüm detaylar›yla resmedilerek konuya ikna edici bir görünüm sa¤lanmaya çal›fl›lm›flt›r.

Bilimsel nitelikli bir derginin yine "zooloji" gibi bir bilim dal› ile ilgi-li sayfas›nda yer alan, ancak biilgi-limle uzaktan yak›ndan bir ilgisi olmayan bu yaz›n›n ve yaz›ya konu olan kitab›n as›l amac› kuflkusuz "evrim pro-pogandas›"d›r. Bu ve benzeri çal›flmalarla ilgili baz› noktalar›n kamu-oyunca bilinmesi gerekti¤i düflüncesindeyiz.

1. Dougal Dixon'un gelece¤in hayvanlar› ile ilgili olarak verdi¤i bilgiler tamamen hayal ürünüdür ve yazar, bilimsel yöntemler kullan-madan gelecekle ilgili kehanetlerde bulunmufltur.

Focus dergisinde belirtildi¤ine göre Dougal Dixon Gelece¤in Zoolojisi isimli çal›flmas›nda günümüzden 50 milyon y›l sonra hayvanlar›n evrim-leflerek büyük farkl›l›klar göstereceklerini anlatmaktad›r. Dixon'›n iddi-as›na göre yarasalar kanatlar›n› yitirerek yere inecekler ve yerde yiyecek bulamay›nca su alt›nda flanslar›n› deneyecekler, timsahlar evrimleflerek