• Sonuç bulunamadı

Kelimeler hayatımızın%30-40’nı, hayal etmek %50-60’nı, theta frekansında doğru kelimelerle hayal etmek%80- 90’nı yaratma gücüne sahiptir.

Bu nedenle muhteşem bir değişim ve muhteşem dönüşümü yaşayan anne adaylarımıza tanıklık eden bizlerin yansıtmamız gereken iletişim olumlu olmalıdır. Bu noktada kelimeler bizlere çok yardımcı olacaktır.

Neden mi?

Su çok küçük bir molekül olmasına rağmen yer çekimine karşı gelerek yol kat eden tek molekül olmasıyla da farklılık gösterir. İnsan bedeninin %65-70’i sudan oluşmaktadır. Bu oran çocuklarda yetişkinlerden fazlalık gösterir.Bebeğin bizlere merhaba dediği ana kadar bulunduğu evi yani amniyotik sıvının büyük bir kısmı %97 – 99’u su ve mineral tuzlarından oluşur. Bu su oranlarına baktığımızda iletişimimizin olumlu olma sebepleri oldukça açıktır.

Çünkü 9 aylık süreç bir kadından anneye dönüşüm süreci olmasının yanında bebeğin dış dünya için gereken fiziksel, psikolojik ve mental gelişimine rehberlik ettiğimiz zamandır. Bu nedenle sürecin en yakını olan doğum koçları iletişimimizi hep pozitif tutarak farkındalık kazanmalı ve anneleri pozitifte tutmalıyız. Kelimelerimizin annenin tüm beden hücrelerine yerleşmekte olduğunun bilincinde olmalıyız.Bu yerleşim anne adayını olduğu kadar bebeği de ilgilendirir. Anne rahminde aldığı kodlamalar bebeğin doğum zamanı geldiğinde rahat bir yol izlemesine, ardından hayatını keyifle yaşamasına olanak tanır.

Bizler her düşüncemiz ve söylediğimiz her kelime ile geleceğimizi belirleyen; güçlü, yaratıcı varlıklarız. Bu dünyada, yaydığımız her enerjinin bize geri dönenler üzerinde etkisi vardır. Tıpkı bir radyo frekansı gibi, bilinçaltımız da sürekli yayın yapar ve bize içinde barındırdığı sevgi, korku, kızgınlıkla uyumlu insanlar, olaylar çekerek deneyimlememizi sağlar.

THETA HEALING NEDİR?

Theta şifası yaratıcı ile yapılan odaklanmış dua ile fiziksel, psikolojik ve spritüel şifa sağlayan bir meditasyon çalışmasıdır. İsmini beş beyin frekansından (alfa, delta, theta, gama, beta) biri olan theta seviyesinden alır. Bilim adamları E.E.G ile yaptıkları deneylerde theta frekansındaki kişilerde mutluluk ve huzur dalgasında yayın yaptığını keşfetmişlerdir. Yapılan çalışmalarda yine bu dalga frekansında kişinin bilinçaltı ile kolaylıkla bağlantı kurulabildiği tespit edilmiştir.

Çocuklardaki koşulsuz sevgi ve mutluluğun sebebi sürekli olarak theta frekansında olmalıdır.Bu noktada theta şifasının kullanımı devreye girer.Kişilerin hayatlarında sürekli tekrarlayan problemlerin, kendini gerçekleştiren kehanetlerin ve hatta hastalıkların temel sebebi bilinçaltı blokajlarıdır.Bu blokajlar bir süreci keyifli kılabildiği gibi kabusa çevirme gücünede sahiptir.

Theta odaklanmış düşüncenin hayatımızdaki yaşam halidir. Bu nedenle birçok insan hücrelerinde var olan geçmiş kayıtlarından etkilenerek hareket eder.Ve pek tabi ki toplumsal kayıtlarda oldukça önemlidir.Su deneyindeki örnek gibi bilgiler silinmez pozitife dönüştürülebilir.

‘’1.Uluslararası,3.Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi"

Birçok kişi korkuların çevresel faktörlerden kaynaklandığını düşünse de korkuların spesifik ancak bağlantılı çıkış noktaları vardır. Annemizin ve babamızın genetik yapısı, anne rahminde kaldığımız sürede ebeveynlerimiz yaşadığı durum, duygu ve algıları bizim hayatı algılamamız üzerinde önemli rol alır.

Son yıllarda sayısız araştırma bize göstermektedir ki genetik haritamız sadece başlangıç noktasıdır. Anne ve doğum koçları kadar önemli olan bir diğer konu ise toplumsal blokajlardır. Daha önceden doğum yaptığı için tecrübeli olduğunu düşünen anneler “Ben ne zorluklarla doğum yaptım” diyerek önemsenmek isteyen annelerin sayısı internetteki olumsuz bilgiler ile gün geçtikçe artmaktadır.

Cümlelerinin pozitif olduğunu düşünmeleri bu olumsuz durumu beslemektedir. Anne adaylarının çevreden en sık duyduğu kelimelere ve bunların bilinçaltındaki algılarına bir göz atalım:

• ‘’Umarım kolay bir doğum olur.” (Doğum zordur.)

• “En güzel doğum sezaryen ağrı yok acı yok” (Normal doğum ağrılıdır, acı verir.)

• “Aman sen hamilesin, çok hareket etme.” (Hamilelik normal bir süreç değildir, hastalık gibi dikkatli olmalıyım.)

• “Kilona dikkat et ki bebek kolay gelsin.”(Kilo alırsam bebeğim zor olur, suçlusu benim.) • “Sen gebesin çok yemelisin ki bebeğin beslensin” (İyi bir anne olmak için çok yemeliyim.)

• “Eğer benim dediğim gibi eksiksiz yaparsan normal doğumun kolaylaşır.”(Benim koşullarımı gerçekleştiremezsen doğum zor olur.)

Anneler kadar sürece eşlik eden doğum koçları önemlidir. Bu nedenle birçok doğum koçukelimelerin gücünün farkında olarak doğum terimlerini dönüştürmüştür.

• Doğum sancısı = Doğum dalgası

• Saatler süren normal doğum = Doğal zamanlı doğum • Ikın = Kuvvetli nefes verelim

Bunun yanında henüz anne rahmine düşmeden çevreden aldığımız etkiler bizi duygusal, psikolojik ve biyolojik olarak şekillendirmekte ve yaşamımız boyunca etkilemektedir. DNA’larımızın hem olumsuz hem olumlu düşüncelerimiz, inançlarımız ve duygularımızdan etkilendiği İddia edilmektedir.

Önde gelen hücre biyoloji uzmanı Bruce LİPTON tıp fakültesinde profesörve araştırmacı bilim adamı olarak yıllarca hücre bilgi alışı, işleme sürecindeki mekanizmayı incelemiştir. 1987-1992 yıllarında gelen sinyallerin hücre zarı yoluyla işlenebildiğini, hücrenin davranışını ve fizyolojisini kontrol ederek sırayla bir geni aktif hale getirebildiği gibi susturabildiğini de doğrulamıştır.Hayvan ve insan hücreleri üzerindeki çalışma sonucu, bizler hücresel hafızanın anne aracılığıyla rahimdeki bebeğe nasıl aktarıldığı hakkında bilgiye sahibiz. Lipton’a göre ‘’Birannenin duyguları; sevgi, korku, umut gibi, çocuklarının genetik ifadesini biyolojik olarak değiştirebilir.’’

‘’1.Uluslararası,3.Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi"

Hamilelik süresince, annenin kanındaki besin maddeleri cenini plasenta yoluyla besler. Besin maddelerinin yanısıra anne hissettirdiği duygulardan oluşan bir sürü hormon ve bilgi sinyallerini açığa çıkartır.Bilinçli anne- babalık yalnızca doğum sonrası doğru davranışlarla sınırlı değildir.Bilinç doğum öncesinden başlamalıdır.Anne- babanın düşünceleri, tutumları ve davranışlarının derin şekilde bebeği etkileyebileceğinin farkında olunmalıdır. ThetaHealing ile bireylerin bilinçaltı blokajları pozitife çevrilerek gelecek nesillere sağlıklı bilgi aktarımı sağlanabilir.Bu yolculukta en iyi rehberler biz doğum koçları olmalıyız. Yolculuğumuzu aydınlatacak bir ışık olarak ThetaHealing oldukça kolay, hızlı ve güvenilirdir.

‘’1.Uluslararası,3.Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi"

KADIN VE BEBEK SAĞLIĞINDA TERAPÖTIK DOKUNMA UYGULAMALARI

Belgede DOĞUMA HAZIRLIKTA AQUA TERAPİ (sayfa 54-57)