• Sonuç bulunamadı

Listeden durumu Devre dışı olan bir program seçin

Adım 7: Turbo Mod ne kadar açık kalsın?

1. Listeden durumu Devre dışı olan bir program seçin

2. Durum sütunundaki veya ayrıntılar alanındaki düğmeyi kullanarak programı etkinleştirin veya araç çubuğundaki Etkinleştir düğmesine tıklayın.

Birden Fazla Programı Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma

Aynı anda birden fazla program seçerseniz olası eylem baskın duruma bağlı olarak değişir. Örneğin, iki seçili program devre dışıysa ve biri etkinse yalnızca programları etkinleştirebilirsiniz. Ancak iki etkin ve bir devre dışı programla yalnızca programları devre dışı bırakabilirsiniz.

İşlemi takiben soldaki görüntü alanında işleminizin sonucu hakkında size bilgi veren bir pencere gösterilir.

4.6.2.2. Program Deactivator Bileşenini Yapılandırma

Program Deactivator Bileşenini Yapılandırma

Panonun sağ üst köşesinde menü çubuğunu bulabilirsiniz. Ayarlar seçeneğine tıklayarak AVG PC TuneUp ürününün en önemli ayarlarının ve ilgili seçeneklerinin modüllere göre sıralanmış listesini sunan AVG PC TuneUp merkezi ayar iletişim kutusunu açabilirsiniz.

AVG Program Deactivator ayarlarını açmak için sol taraftaki Program Deactivator seçeneğine tıklayın.

4.6.2.3. Yük Puanları

Yük Puanları

AVG Programs-on-Demand Technology iç noktalar sistemine dayalı olarak sisteminizin yükünü hesaplar.

AVG PC TuneUp ürünü bunun için her bir programla ilişkili olan arka plan programlarını, yani asıl programla birlikte yüklenmiş ve daha sonra kullanıcının bilgisi olmadan çalışmaya devam eden ve işlemci gücünü "çalan"

program ve hizmetleri belirler. Bir program için arka planda ne kadar program çalışıyorsa bu program bilgisayara o kadar fazla yük bindirir. AVG Programs-on-Demand Technology sistem açılışında, çalışmasında ve kapanışında olmak üzere farklı zamanlarda yürütülen programların miktarını hesaplar. Yük sütunundaki görüntü bu üç değerden en yüksek olanını alır.

4.6.3. Açılış Programlarını Devre Dışı Bırakma

Bu bölümde bilgisayarınızın açılış ve çalışma hızını artırmak için AVG StartUp Manager modülünü nasıl kullanabileceğinizi ve bunun neden önemli olduğunu öğreneceksiniz.

Bilgisayarınızı kapattığınızda otomatik olarak arka planda birçok program açılır. Bu durum, virüs tarayıcısı veya ses kartınızın yapılandırma konsolu gibi önemli işlevler bakımından son derece mantıklıdır.

Ancak genellikle arkada otomatik olarak açılan programlara nadiren ihtiyaç olur veya hiç olmaz.

Her otomatik olarak açılan program yalnızca Windows sistem açılışını yavaşlatmakla kalmaz, arka planda sürekli çalışan ayrı program parçaları da bilgisayarı yavaşlatır. Bu programlardan bazıları aynı zamanda reklam mesajları görüntüleyerek sizi rahatsız edebilir.

Açılış Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi

Yüklendiği zaman, Başlat Menüsü'ne daha sonra kolaylıkla kaldırılabilecek bazı açılış programları girilir. Ancak, birçok açılış programı kendini doğrudan kayıt defterine girer ve açılış klasörü içinde bulunamaz. Genellikle sistem açılışı veya kullanıcı oturum açması sırasında zamanlanmış görevler programların otomatik olarak başlatılması için kullanılır.

AVG StartUp Manager açılış komutları ne kadar iyi gizlenmiş olursa olsun tüm açılış programlarını bulur. Her bir açılış programı için ayrıca ayrıntılı bir açıklama ve bu programın otomatik olarak açılmasının gerekliliğine dair bir değerlendirme sunar.

AVG StartUp Manager sadece programları etkinleştirmenizi veya devre dışı bırakmanızı sağlamaz, ayrıca size ayrı programlar hakkında bilgi verir ve her açılış girişi için öneriler sunar.

Açılışı devre dışı bırakmanın programın kendisini kaldırmadığına dikkat edin. Yalnızca açılışı devre dışı bırakır ve bu şekilde sistem açılışını ve bilgisayarınızı hızlandırır.

4.6.3.1. Sistem Açılışını Yapılandırma

Sistem Açılışını Yapılandırma

AVG StartUp Manager modülünü başlatmak için Hızlandır ekranına gidip Hızlandırma Potansiyeli grafiğinin Açılış programlarını devre dışı bırak bölümüne tıklayın.

Alternatif olarak, Panodaki Tüm işlevler seçeneğine gidip Yüklü programlar altında Açılış programlarını devre dışı bırak girişini seçerek modülü başlatabilirsiniz.

Program başlamadan önce Programlar için puanlama işlevi özelliğine yönelik açılış ekranı belirebilir.

Burada bu özelliği etkinleştirmeyi seçip Tamam seçeneğine tıklayabilirsiniz.

AVG StartUp Manager açıldığında tüm Açılış programlarının bir listesi açılır. Modülü ilk defa kullandığınızda tüm girişler etkinleştirilir. Bu, sistem her açıldığında bu programların arka planda otomatik olarak açılacağı anlamına gelir.

AVG StartUp Manager'da aşağıdaki işlevlerden birini seçebilirsiniz:

Otomatik Program Açılışını Devre Dışı Bırakma

Bu işlev, sistemi bir sonraki açışınızda programın arka planda otomatik olarak açılmasını önler. Ancak giriş listede kalarak istediğiniz zaman otomatik açılışı geri açabilmenizi sağlar.

1. Listeden bir açılış programı seçin.

2. Araç çubuğundaki düğmeyi kullanarak seçtiğiniz programı devre dışı bırakın.

Sistem Açılışını Optimize Etme İpuçlarımıza rağmen açılış programlarını devre dışı bırakma konusunda emin değilseniz, yalnızca bir açılış programını devre dışı bırakıp bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı ve programları normal biçimde başlatmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede otomatik açılışın gerçekten gereksiz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Windows'u bir sonraki başlatmanızda yolunda gitmeyen bir şey olursa onay kutusunu tekrar işaretleyin. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyorsa bir sonraki açılış programını devre dışı bırakabilirsiniz.

Otomatik Program Açılışını Etkinleştirme

Bu işlev, sistemi bir sonraki açışınızda programın arka planda otomatik olarak açılmasını sağlar. Daha sonra otomatik açılışı istediğiniz zaman tekrar devre dışı bırakabilirsiniz.

1. Listeden bir açılış programı seçin.

2. Anahtarı veya araç çubuğundaki düğmeyi kullanarak etkinleştirin.

Açılış programı ekleme

Sistemin açılış sırasında ek programlar çalıştırmasını istiyorsanız bu programları listeye ekleyin.

1. Araç çubuğundan Ekle düğmesini seçin. Alternatif olarak, bağlam menüsünü sağ tıkla açarak