• Sonuç bulunamadı

Arka Plan Programlarını Devre Dışı Bırakma

Adım 7: Turbo Mod ne kadar açık kalsın?

4.4. Menü Çubuğu

4.6.2. Arka Plan Programlarını Devre Dışı Bırakma

Bu bölümde çeşitli zamanlarda (sistem açılışında, çalışma sırasında ve kapanışta) sisteminize yük bindiren programları devre dışı bırakmak için AVG Program Deactivator modülünü nasıl kullanabileceğinizi ve bunun neden faydalı olduğunu öğreneceksiniz.

Şimdiye kadar kullanıcıların gereksiz programlarla uğraşmasının iki yolu vardı: Ya bunları sistemlerinden tamamen kaldırabiliyor ya da programların arka planda bilgisayarı yavaşlatmaya devam etmesini kabul edebiliyorlardı. Bir program kaldırıldıktan sonra ona bağlı dosyaların çalıştırılamama riski her zaman vardır.

Program bilgisayarda bırakılırsa gerektiğinde her zaman kullanılabilir, ancak sistem performansını düşürmeye devam eder.

AVG Program Deactivator programların yükünü yalnızca sistem açılışında değil, aynı zamanda yükün programlardan birinin hizmet ve görevlerinden kaynaklandığı normal çalışma ve kapanışta da azaltır.

AVG Programs-on-Demand Technology

AVG Programs-on-Demand Technology sayesinde şimdi üçüncü bir seçenek var: Artık gerek duyulmayan programları ilk olarak devre dışı bırakabilir ve bunlar olmadan çalışmaya devam edip edemediğinizi

görebilirsiniz. Programa tekrar ihtiyaç duyduğunuzu fark ederseniz bu sorun teşkil etmez. Programı her

yükünüzü her zaman en alt seviyede tutabilmek için programlar kullanıldıktan sonra otomatik olarak devre dışı bırakılır.

AVG Program Deactivator Tasarımı

AVG Program Deactivator üç bölüme ayrılır: Tüm yüklü programlar alanı, Yüklü programlardan kaynaklı yük alanı ve Ayrıntılar alanı. Şimdi menü çubuğunda bulacağınız ek Giriş düğmesiyle AVG Program Deactivator modülüne istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

Tüm yüklü programlar

Tüm yüklü programlar alanında sisteminizde yüklü tüm programları yük durumlarıyla birlikte içeren genel görünüm listesini görebilirsiniz. Ad sütununda programlar yüksek, orta ve düşük olmak üzere yüklerine göre sıralanır. Sisteminizde yük oluşturmayan programlar "yok" durumuyla gösterilir ve ada göre listelenmez. Yükün değeri açılış, çalışma ve kapanış için her zaman en yüksek değerdir. Durum sütununda programların geçerli durumunu görebilirsiniz.

Yüklü programlardan kaynaklı yük

Yüklü programlardan kaynaklı yük alanında, size sisteminizdeki yükün görsel bir genel görünümünü sunmak için tasarlanmış üç tane grafik bulabilirsiniz: Soldaki grafik sisteminizin açılıştaki yükünü, ortadaki PC'nizin normal çalışması sırasındaki yükünü ve sağdaki kapanıştaki yükünü gösterir.

Grafiklerin altında açıklamalarla birlikte bir gösterge görüntülenir. Listeden bir program seçildiğinde grafiğin yanında program simgesiyle gösterilir.

Ayrıntılar

Ayrıntılar alanında, seçili programın adını, geçerli durumunu ve sistem üzerinde oluşturduğu yükü görebilirsiniz. Programı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için anahtarı kullanabilirsiniz. Hiçbir program seçili değilse burada kaç tane programın etkinleştirildiğini/devre dışı bırakıldığını veya sistemle ilişkili olduğunu gösteren bir genel görünüm görürsünüz. Birden fazla program seçiliyse ayrıntılar alanı farklı durumlara sahip programların sayısını gösterir. Anahtarın yanında gösterilen durum baskın durumdur. Sonraki sütunda, söz konusu programın geçerli durumunu görebilirsiniz.

Programların Olası Durumları

AVG Program Deactivator altında programlar için dört farklı durum bulunur.

İstenen durum

İstenen durum sütununda, programlarınız için seçtiğiniz durumu görebilirsiniz. İstenen durumu anahtara tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Etkin

Program tam olarak etkinleştirildi ve bilgisayarınızın yükünü etkiliyor.

Devre dışı

Programın arka planda sürekli çalışan hizmetleri kapatıldı.

Sistem için gerekli

Bu AVG PC TuneUp ürünü tarafından sisteminizin güvenliği veya düzgün çalışması için önemli kabul edilen ve devre dışı bırakılmasının ciddi sonuçlar doğuracağı öngörülen bir programdır. Bu nedenle, bu programlardan birinin durumunu değiştirmek mümkün olmaz ve anahtar gri olur.

Etkisiz

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadığı için devre dışı bırakılamaz. Bu nedenle, anahtar gri olur ve değiştirilemez.

Geçerli durum

Sağdaki Geçerli durum sütununda, programın geçerli durumu hakkında daha fazla bilgi bulunabilir.

Kalıcı olarak etkinleştirilmiş

Program tamamen işlevsel ve kullanmadığınız zaman bile sistemde yük oluşturuyor.

Program açılışına kadar devre dışı bırakılmış

Program tümüyle devre dışı bırakıldı ve tekrar elle başlatılana kadar sistemde yük oluşturmayacak. Daha sonra tekrar devre dışı bırakılacak.

Boşta kalmanın veya yeniden başlamanın ardından devre dışı bırakılmış

Program normal çalışma sırasında kapatılamadı; Program Deactivator programı bilgisayar ilk boşta kaldığında veya sistem yeniden başlatıldığında otomatik olarak devre dışı bırakacak.

Yeniden başlamanın ardından devre dışı bırakılmış

Program normal çalışma sırasında kapatılamadı; Program Deactivator programı sistem yeniden başlatıldığında otomatik olarak devre dışı bırakacak.

Devre dışı bırakılamıyor

Bu, Program Deactivator tarafından sisteminizin güvenliği veya düzgün çalışması için önemli kabul edilen ve devre dışı bırakılmasının ciddi sonuçlar doğuracağı öngörülen bir programdır. Bu nedenle devre dışı bırakılması mümkün değildir.

Sistem yüküne neden olmuyor

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadığı için devre dışı bırakılamaz.

Ayarları Değiştirme

Önerilen Kapatılınca otomatik olarak tekrar devre dışı bırak ayarını (Program Deactivator altındaki Ayarlar içinde) kapattıysanız programlarınızın durumu aşağıdaki gibi olabilir:

Geçerli durum Etkin

Devre dışı

Programın arka planda sürekli çalışan hizmetleri kapatıldı.

Devre dışı bırakılmaya zamanlanmış

Program mümkün olur olmaz otomatik olarak devre dışı bırakılacak.

Sistem için gerekli

Programın arka planda sürekli çalışan hizmetleri kapatıldı.

Etkisiz

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadığı için devre dışı bırakılamaz.

Durum açıklaması

Geçerli durum sütununun sağ tarafındaki Durum açıklaması sütunu söz konusu programın geçerli durumu hakkında daha fazla bilgi içerir.

4.6.2.1. Programları Devre Dışı Bırakma

Programları Devre Dışı Bırakma

AVG Program Deactivator modülünü başlatmak için Hızlandır ekranına gidip Hızlandırma Potansiyeli grafiğinin Arka plan programlarını devre dışı bırak bölümüne tıklayın.

Alternatif olarak, Panodaki Tüm işlevler seçeneğine gidip Yüklü programlar altında Arka plan programlarını devre dışı bırak girişini seçerek modülü başlatabilirsiniz.

AVG Program Deactivator modülü, sisteminizin üzerindeki yükü azaltan ve böylece sistem performansını artıran AVG Programs-on-Demand Technology kullanır.

Programları Devre Dışı Bırakma