• Sonuç bulunamadı

Koordinasyon Ve Diğer Birimlerle İşbirliği

2.5 TÜRKİYE’DE TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK UYGULAMASI

2.5.5. Koordinasyon Ve Diğer Birimlerle İşbirliği

TDP hizmetlerinin yürütülmesi bakımından yapılacak işbirliğinin üç yönü bulunmaktadır:

2.5.5.1 Kamu Kurumları ve İlgili Kuruluşlar İle

Yerel yönetimlerle aktif olarak karşılıklı dayanışma ve işbirliği yapmaksızın, suçu önleme politikalarının beklenen düzeyde başarıya ulaşması mümkün görülmemektedir. Suçların önlenmesi ve güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi açısından çevresel koşulların iyileştirilmesi en başta gelen önlemler arasında yer almaktadır. Düzenli bir çevrenin ve yerleşim yapısının suçluluk üzerinde azaltıcı yönde etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde çevre kirliliği, duvarlara yazı yazılması, atıkların insanların yoğun olarak bulunduğu veya geçtiği yerlere bırakılması gibi sorunlar suçluluk üzerinde artırıcı yönde etkili olan unsurlar olarak kabul edilmektedir

Toplumun seçilmiş temsilcileri konumunda olan muhtarlar ile TD-P’ler arasında sıkı ve etkin bir bilgi alışverişi olmalıdır. Kentlerde mahalle yapılanması ekseninde oluşturulan muhtarlık kurumu, hem sosyal yönü hem de idarî yönü itibariyle TDP hizmetlerinde de önem taşımaktadır. AB ülkelerinde bulunmayan muhtarlık uygulaması TDP hizmetleri bakımından ülkemiz için bir kazanımdır. Toplumsal duyarlılıkların ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi yönüyle muhtarlar önemli bir işleve sahiptir. Seçimle gelen bir görevli olarak muhtar, halk adına görev yapan ve resmî sıfatı bulunan bir temsilcidir. Yine muhtar, seçildiği mıntıkanın bilgi bankası, kimi zaman da problemlerin çözümü için ilk başvuru merciidir.

Güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi bakımından eğitim kurumlarının hayatî bir öneme sahip olduğu bilinmektedir. Çocuklar ve gençlerin gelişimini tamamlamaya yönelik unsurların eksikliği, ailelerin bilinçsizliği, okul içinde ve dışındaki şiddet olaylarını artıran faktörlerdendir. Eğitim kurumlarının yöneticileri, öğretim elemanları ve diğer idari görevlileri ile güvenlik hizmetlerini yürüten birimler arasında işbirliği

geliştirilmeli; güvenliğin temininde sağlıklı bir bilgi akışı için mekanizmalar ve iletişim kanalları oluşturulmalıdır.

Yüksek öğretim ve araştırma kurumları olmaları itibariyle üniversiteler TDP hizmetleri kapsamında hayata geçirilecek projeler için işbirliği yapılması gereken kurumların başında yer almaktadır. Toplumsal sorunların ortaya konulması kimi zaman bilimsel çalışmalar yapılmasını da gerektirmektedir. Çok yönlü sosyal problemlerin açıklanmasında ve çözüm yollarının araştırılmasında üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları ve emniyet birimlerinin yapacakları ortak çalışmalar etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır.

Sağlık kuruluşları, insanların en fazla başvurdukları kuruluşların başında gelmektedir. Yine muhafaza altına alınması gereken kişiler bakımından sosyal hizmet kuruluşları güvenlik birimlerinin en fazla irtibat kurduğu birimler arasında yer almaktadır. Sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara yönelik uygulamaya konulacak güvenlik politikaları, toplumsal desteğin sağlanmasında büyük öneme sahiptir. Sağlık sorunları nedeniyle malûl durumda bulunan vatandaşların ihtiyaç duydukları güvenlik hizmetinin TDP hizmetleri kapsamında sağlanması önem taşımaktadır. Ayrıca alil, aciz ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan kişilere yönelik geliştirilecek politikalar da bu kapsamdadır.

Özel güvenlik olgusu modernleşme ile birlikte artan güvenlik ihtiyacının bir yansıması ve küreselleşen dünyanın kaçınılmaz bir gerçeği olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır. Ülkemizde de özel güvenlik kurumlarının sayısı günden güne artmakta ve bu hizmetlerde görev yapan kişilerin suç önleme fonksiyonları önem kazanmaktadır.

2.5.5.2 Sivil Toplum Oluşumları ve Toplum Kesimleri İle

Güvenli bir kentsel yaşam için düzenli bir kent plânlamasında sokaklar ve mahalleler büyük önem taşımaktadır. Her TD-P’nin alt görev alanında bulunan sokaklardan sorumlu gönüllü kişiler belirlenir. Ayrıca apartman ve sitelerde, apartman ve site yöneticileri de bu yerleşim yerlerinin temsilcisi kabul edilirler. Sokaklardan sorumlu gönüllü kişiler ile site ve apartman yöneticileri arasından birer kişi sokak genel

temsilcisi, siteler genel temsilcisi ve apartmanlar genel temsilcisi olarak belirlenir. Bu kişiler, muhtar ile birlikte yapılacak çalışmalara katılırlar. Sokaklardan sorumlu gönüllü kişiler ile apartman ve site yöneticilerinin gerektiğinde toplantılara iştirak etmeleri sağlanır. Bunun dışında bunlar adına toplantılara sokak genel temsilcisi, siteler genel temsilcisi ve apartmanlar genel temsilcisi katılır.

Toplumun en küçük sosyal kurumu olan ailelerin TDP kapsamında güvenlik hizmetlerine katılımı sağlanmalıdır. Bu çerçevede SAHT’ a ailelerin katılımı için düzenli bilgilendirmeler, broşür vb. bilgilendirme amaçlı duyurular yapılmalı, okul aile birlikleri ile TDP hizmetleri kapsamında bir araya gelinmelidir.

2.5.5.3 Konaklama Yerleri Sahipleri

Konaklama yerleri insan hareketliliğinin ve çeşitliliğinin en fazla olduğu mekânlardır.

Sivil toplum kuruluşları, politik açıdan tarafsız olmaları ve toplumsal menfaatler eksenli çalışmaları koşuluyla, kamuoyu oluşumunda ve toplumun bilgilendirilmesinde her zaman demokrasinin en başta gelen unsurları olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve hükümet dışı diğer organizasyonların TDP hizmetlerine katılımını sağlamak bakımından bu kuruluşların temsilcileri ile gerektiğinde düzenli toplantılar yapılmalı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

KONYA’DA TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK UYGULAMASI ÜZERİNE ALAN ARAŞTIRMASININ BULGULARI

3.1. Araştırma Yöntemleri

Araştırma 20 Nisan 2007 – 05 Mayıs 2007 tarihleri arasında Konya il sınırları içerisinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada toplam 1000 denek ile yüz yüze anket tekniği kullanılarak görüşülmüştür.

İlçelere göre dağılım : 1000 Toplam denek sayısı

Selçuklu : 350

Meram : 400

Karatay : 250

Anket sorularının sayısı demografik özelliklerle ilgili sorular hariç 34 tanedir. İki sayfadan oluşmaktadır. Anket soruları iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ; polis halk ilişkilerinin geliştirilmesi için her bir faaliyet ne nerece önemlidir ve polisin vatandaşa karşı davranışında her bir unsuru nasıl değerlendiriyorsunuz? Şeklinde iki kısım vardır. İkinci bölümde; poliste sayacağım her bir unsurun bulunması sizce ne derece önemlidir? Ve demografik özellikler yer almaktadır. Çalışmada veri toplama tekniği olarak anket ve söyleşi kullanılmıştır.

3.2. Araştırma Bulguları