• Sonuç bulunamadı

Ger çek te, Big Bang'in ma ter ya list ler açı sın dan oluş tur du ğu so run, An -tony Flew'un yu ka rı da yer ve ri len iti ra fın dan çok da ha bü yük tür. Çün kü Big Bang, ev re nin yal nız ca yok tan var edil di ği ni de ğil, ay nı za man da çok plan lı, dü zen li ve kont rol lü bir bi çim de var edil di ği ni gös ter mek te dir.

Bü yük Pat la ma, ev re nin tüm mad de si ni ve ener ji si ni ba rın dı ran nok -ta nın pat la ma sı ve bü yük bir hız la uza ya ya yıl ma sıy la ger çek leş miş tir.

Kor kunç bir hız la her ta ra fa da ğı lan mad de den; ga lak si ler, yıl dız lar, Güneş, Dünya ve tüm gök ci sim le ri ni içi ne alan çok bü yük bir den ge çık mış tır. Da ha sı, in san la rın "fi zik ku ral la rı" ola rak ad lan dır dı ğı, ev re nin her ye -rin de ay nı olan ve de ğiş me yen ka nun lar oluş muş tur. Tüm bun lar, Bü yük Pat la ma'nın ar dın dan bü yük bir dü zen or ta ya çık tı ğı nı gös ter mek te dir.

Oy sa pat la ma lar dü zen li lik oluş tur maz lar. Göz lem le di ği miz bü tün pat la ma lar, var olan dü zen li li ği bo zar, par ça lar ve yok eder ler. Ör ne ğin,

atom ve hid ro jen bom ba la rı nın pat la ma sı, gri zu pat la ma la rı, vol ka nik pat -la ma -lar, do ğal gaz pat -la ma sı, Güneş’ te mey da na ge len pat -la ma -lar... Ne tür pat la ma in ce le nir se in ce len sin, et ki le ri nin hep yı kı cı ol duk la rı gö rü lür.

Eğer bir patlamanın ardından karşımıza çok detaylı bir düzen çıkar-sa, örneğin yer altındaki bir patlama, ortaya kusursuz sanat eserleri, dev saraylar, görkemli binalar çıkarırsa, o durumda bu patlamanın ardında üstün bir Akıl olduğu, patlamayla birlikte dağılan tüm parçacıkların ger-çekte çok kontrollü bir biçimde hareket ettirildikleri sonucuna varırız.

Big Bang te ori si ne uzun yıl lar kar şı çık tık tan son ra ha ta sı nı ka bul yorumla-makta, yani bunun "kontrolsüz bir patlama" olduğunu varsaymaktadır.

Oysa, bir Yaratıcı'nın varlığını kabullenmemek için böyle bir açıklama ya-parak, asıl çelişkili duruma düşen kendisi olmuştur. Zira, patlamayla bir-likte ortaya çok büyük bir düzen çıkmışsa, o zaman "kontrolsüz patlama"

fikrinin bir kenara atılması ve patlamanın olağanüstü bir biçimde kont-rollü olduğunun, yani bu patlamayı meydana getirenin Yüce Allah

He sap la ma lar, ev re nin ge niş le me hı zı nın çok kri tik bir nok ta da sey ret ti ği ni gös ter mek te dir. Eğer ev ren bi raz da ha ya vaş ge niş le se çe kim gü cü ne de niy le içi ne çö ke cek, bi raz da ha hız lı ge niş le se koz mik ma ter yal ta ma men da ğı -lıp gi de cek ti. Bu iki fe la ket ara sın da ki den ge nin ne ka dar "iyi he sap lan mış"

ol du ğu so ru su nun ce va bı çok il ginç tir. Eğer pat la ma hı zı ger çek hı zın dan sa de ce mil yar ke re mil yar da bir oran da fark lı laş mış da hi ol say dı, bu ge rek -li den ge yi yo k et me ye ye te cek ti.. Bu ne den le Big Bang her han gi bir pat la ma de ğil, her yö nüy le çok iyi he sap lan mış ve dü zen len miş bir olu şum dur.7 Bü yük Pat la ma ile or ta ya çı kan fi zik ku ral la rı, ara dan ge çen 15 mil -yar yıl lık za man da hiç de ği şik li ğe uğ ra ma mış tır. Üs te lik bu ku ral lar öy le in ce he sap lar üze ri ne ku ru lu dur lar ki, bu gün kü de ğer le rin den mi li met rik sap ma lar bi le tüm ev ren de ki ya pı yı ve dü ze ni or ta dan kal dı ra bi le cek has -sa si yet te dir.

Ün lü fi zik çi Prof. Ste phen Haw king de, Za ma nın Kı sa Ta ri hi isim li ki ta bın da ev ren de ki den ge le rin as lın da kav ra ya bil di ği miz den çok da ha in -ce he sap lar ve den ge ler üze ri ne ku rul du ğu nu be lir tir. Haw king ev re nin ge niş le me hı zıy la il gi li şun la rı söy ler:

Ev re nin ge niş le me hı zı o ka dar kri tik bir nok ta da dır ki, Big Bang'ten son ra ki bi rin ci sa ni ye de bu oran eğer yüz bin mil yon ke re mil yon da bir da ha kü -çük ol say dı ev ren şim di ki du ru mu na gel me den içi ne çö ker di.8

Pa ul Da vi es de bu akıl al maz in ce lik te ki den ge ve he sap lar dan va rıl -ma sı ge re ken ka çı nıl -maz so nu cu şöy le açık lar:

Çok kü çük sa yı sal de ği şik lik le re has sas olan ev re nin şu an da ki ya pı sı nın, çok dik kat li bir bi linç ta ra fın dan or ta ya çı ka rıl dı ğı na kar şı çık mak çok zor -dur... Do ğa nın en te mel den ge le rin de ki has sas sa yı sal den ge ler, koz mik bir ta sa rı mın var lı ğı nı ka bul et mek için ol duk ça güç lü bir de lil dir.9

Ay nı ger çek kar şı sın da Ame ri ka lı Ast ro no mi Pro fe sö rü Ge or ge Gre -ens te in da, The Sym bi otic Uni ver se ad lı ki ta bın da şöy le ya zar:

Ka nıt la rı in ce le dik çe, ıs rar la önem li bir ger çek le kar şı kar şı ya ge li riz. (Ev re -nin olu şu mun da) bir do ğa üs tü Akıl dev re ye gir miş ol ma lı dır.10

Bu Akıl, üstün güç ve kudret sahibi olan Yüce Allah'tır. Allah herşe-yi mükemmel bir düzen ve kusursuz bir ölçü ile yaratandır.

MAD DE NİN YA RA TI LI ŞI

Büyük Patlama'nın ardından maddenin temel yapıtaşı olan atom meydana gelmiştir. Daha sonra bu atomlar biraraya gelerek içinde yıldız-larıyla, Dünyası ve Güneşiyle evreni oluşturmuşlardır. Ve sonra yine ay-nı atomlar dünya üzerindeki yaşamı oluşturmuşlardır. Çevrenizde gör-düğünüz herşey; bedeniniz, oturduğunuz koltuk, elinizde tuttuğunuz ki-tap, pencereden görünen gökyüzü, toprak, beton, meyveler, bitkiler, bü-tün canlılar ve aklınıza gelebilecek tüm maddeler, Büyük Patlama'nın ar-kasından var olan atomların bir araya gelmesiyle hayat bulmuşlardır.

Ama elbette tüm bunlar, şuursuz atomların kendi kendine biraraya gel-mesiyle değil, Allah'ın üstün yaratmasıyla gerçekleşmiştir. Allah hem atomda hem de atomların meydana getirdiği her varlıkta, yani tüm alem-de, muazzam bir düzen ve mükemmel bir denge takdir etmiştir.

Pe ki her şe yin te mel ta şı olan atom ne den oluş muş tur ve na sıl bir ya -pı gös ter mek te dir?

Atomların yapısı incelendiğinde her birinin çok üstün bir düzen için-de oldukları görülür. En genel hatlarıyla, her atomun bir çekiriçin-deği, çekir-dek içinde belirli sayıda protonları ve nötronları vardır. Ayrıca çekirçekir-dek etrafında hiç değişmeyen yörüngelerde saniyede 1000 km. hızla dönen elektronlar vardır.11 Bir atomdaki elektron ve protonların sayısı her za-man birbirinin aynısıdır, çünkü artı yüklü protonla eksi yüklü elektron her zaman birbirini dengeler. Eğer birinin sayısı farklı olursa, atomun elektromanyetik dengesi bozulacağından atom diye bir şey de oluşamaz.

Atomun çekirdeği, çekirdeğin içindeki proton ve nötronları ve etrafında-ki elektronları sürekli bir dönüş halindedir. Bunlar hem kendi çevrelerin-de hem çevrelerin-de birbirlerinin etrafında hiç durmadan belirli hızlarla dönerler.

Bu hızlar da hep birbirlerini orantılayacak ve atomun varlığını sürdür-mesini sağlayacak şekildedir. Asla bir düzensizlik, değişiklik, farklılık oluşmaz.

Yokluğun içinde meydana gelen büyük bir patlamanın ardından, bu kadar düzgün ve kararlı yapıda varlıkların ortaya çıkması insanı hayrete düşürecek bir olaydır. Çünkü Büyük Patlama materyalist bilim

adamları-nın iddia ettiği gibi, kontrolsüz, tesadüfi bir patlama olsaydı –ki bu asla söz konusu değildir-, ardından doğal olarak kontrolsüz şeylerin oluşma-sı, oluşan herşeyin yine büyük bir karmaşayla başka yerlere dağılması ge-rekirdi.

Oy sa var lı ğın baş lan gı cın dan iti ba ren her nok ta da tam bir dü zen ha kim dir. Ör ne ğin, hep si fark lı yer ler de ve za man lar da oluş ma la rı na rağ -men san ki bir bir le rin den ha ber dar mış ve san ki tek bir fab ri ka dan çık mış gi bi çok düz gün atom oluş mak ta dır. Ön ce elekt ron lar ken di le ri ne bir çe -kir dek bul mak ta ve onun et ra fın da dön me ye baş la mak ta dır lar. Son ra atom lar bir ara ya ge le rek mad de yi oluş tur mak ta ve tüm bun la rın ar dın -dan bir an lam ifa de eden, ama ca yö ne lik ve man tık lı şey ler çık mak ta dır.

Kar ma şık, işe ya ra ma yan, anor mal ve amaç sız şey ler ise or ta ya çık ma mak ta dır. En kü çük bi rim den, en bü yük par ça ya ka dar her şey yer li ye rin -de ve çok amaç lı dır...

Bü tün bun lar üs tün kuv vet sa hi bi olan Yaratıcımız Allah’ın var lı ğı -nın ke sin is pa tı, her şe yin O'nun di le di ği şe kil de ve di le di ği za man da oluş tu ğu nun da açık bir gös ter ge si dir. Ni te kim Al lah üstün ya rat ma sı nı Ku ran'da şöy le ifa de et mek te dir:

O, gök le ri ve ye ri hak ola rak ya ra tan dır. O'nun "Ol" de di ği gün (her şey) olu ve rir, O'nun sö zü hak tır... (En'am Su re si, 73)