• Sonuç bulunamadı

3.7. Bulgular ve Yorumlanması

3.7.2 Analiz ve Bulgular

Çizelge3.7: S.1. Okul personeli TKY felsefesinin iletişime katkı sağladığına inanır.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 5,05.

Çizelge da görüldüğü gibi, “Okul personeli TKY felsefesinin iletişime katkı sağladığına inanır.” Sorusuna; En çok Karasızım yanıtına cevap verilmiştir. Buna cevap verenlerin sayısı 223 kişidir. Oranı %42,3’dür. En az Kesinlikle Katılıyorum yanıtına cevap verilmiştir. Buna cevap verenlerin sayısı 20 kişidir. Oranı %3,8’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 13 kişidir. Oranı %6,6’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür 2 kişidir. Oranı %1,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 39 kişidir. Oranı %19,8’dir. En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 8 kişidir. Oranı %6’dır. En çok katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 32 kişidir. Oranı %16,2’dir. En az katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 30 kişidir. Oranı %15,2’dir. En çok katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 55 kişidir. Oranı %27,9’dur. En az katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 37 kişidir. Oranı %18,8’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 1.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 1.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Okul personeli TKY felsefesinin iletişime katkı sağladığına inanır” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi ile “Okul personeli TKY felsefesinin iletişime katkı sağladığına inanır” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge3.8: S.2. Okulumuzda TKY bilinci oluşturulmuştur.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 6,09.

Çizelge da görüldüğü üzere ankete katılan kişi sayısı toplam 532’dir. Kesinlikle katılmıyorum cevabını en fazla Öğrenci ve Veli vermiş 23 kişidir. Oranı % 11,5’dır. En çok katılmıyorum yanıtı öğrencilerde görülmüştür. Buna cevap verenlerin sayısı 51 kişidir.

Oranı % 25,5’dir. En çok katılıyorum yanıtı velilerde görülmüştür. Buna cevap verenlerin sayısı 63 kişidir. Oranı %32’dir. Kararsızım diyenlerin sayısı toplam 187 kişidir. En çok Kararsızım yanıtı 81 kişi ile öğrencilerdir. Oranı %40,5’dir. En az Kararsızım yanıtını 42 kişi ile öğretmen, yönetici ve personel. Yüzde olarak katılımda ise, en fazla katılım % 40 ile yine öğrenciler ve en az olan % 31,1 ile öğretmen, yönetici ve personel takip etmekte.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 2.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 2.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Okulumuzda TKY bilinci oluşturulmuştur” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir.

Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Okulumuzda TKY bilinci oluşturulmuştur” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge3.9: S.3. Kalite kurulu üyeleri TKY felsefesinin iletişimi olumlu etkilediğine inanır.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

Ki Kare Testi

Değer df Asymp. Sig. (2-sided)

Pearson Ki Kare 24,985a 8 ,002

Süreklilik

Olabilirlik Oranı 26,341 8 ,001

Doğrusal 3,534 1 ,060

Geçerli 534

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 11,12.

Çizelgede görüldüğü gibi ankete katılan toplam kişi sayısı 534’tür. En çok Karasızım yanıtına cevap verilmiştir. Buna cevap verenlerin sayısı 175 kişidir. Oranı %32,8’dir. En az Kesinlikle Katılıyorum yanıtına cevap verilmiştir. Buna cevap verenlerin sayısı 44 kişidir. Oranı %8,2’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 24 kişidir. Oranı 12,1’dir. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrenci, öğretmen, yönetici ve personelde eşit olup 10 kişidir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 25 kişidir. Oranı %12,6’dır.En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 5 kişidir. Oranı %3,7’dir. En çok katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 43 kişidir. Oranı %21,5’dur. En az katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 20 kişidir. Oranı %14,8’dir. En çok katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 63 kişidir. Oranı %31,7’dir. En az katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 50 kişidir. Oranı %25’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 3.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 3.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Kalite kurulu üyeleri TKY felsefesinin iletişimi olumlu etkilediğine inanır” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Kalite kurulu üyeleri TKY felsefesinin iletişimi olumlu etkilediğine inanır” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge3.10: S.4: Okulun temel politikası biliniyor ve paylaşılıyor.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 7,84.

Çizelgede görüldüğü gibi ankete katılan toplam kişi sayısı 534’tür. En çok 186 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır. En çok katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 75 kişidir. Oranı %37,7’dir. En az katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 52 kişidir. Oranı %38,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrenciler görülmüştür ve 28 kişidir. Oranı %14’dür. En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 4 kişidir.

Oranı %3’dür. En çok katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 45 kişidir.

Oranı %22,6’dır. En az katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 20 kişidir. Oranı %14,8’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı

öğrencilerde görülmüştür ve 57 kişidir. Oranı %28,5’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 47 kişidir. Oranı %23,6’dır. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 16 kişidir. Oranı %8’dir. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 3 kişidir.

Oranı %2,2’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 4.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 4.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Okulun temel politikası biliniyor ve paylaşılıyor” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir.

Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Okulun temel politikası biliniyor ve paylaşılıyor” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.11: S.5: Gelişmenin değişmeyle ve iletişimle sağlanacağının herkes tarafından bilinmesi sağlanır.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

Ki kare Testi

Değer df Asymp. Sig. (2-sided)

Pearson ki kare 32,569a 8 ,000

Süreklilik

Olabilirlik oranı 34,813 8 ,000

Doğrusal 6,897 1 ,009

Geçerli 534

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 13,40.

Çizelgeye baktığımızda, “Gelişmenin değişmeyle ve iletişimle sağlanacağının herkes tarafından bilinmesi sağlanır” sorusuna; En çok 182 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır.

En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 86 kişidir. Oranı %43,2’dir.

En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 45 kişidir. Oranı

%22,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrenciler ve velilerde görülmüştür ve 29 kişidir. Oranı %14,5’dir.En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 8 kişidir. Oranı %5,9’dur.En çok Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 45 kişidir. Oranı %22,5’dir.En az katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 25 kişidir. Oranı %18,5’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 60 kişidir. Oranı %30’dur.En az Karasızım diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 36 kişidir. Oranı %18,1’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 22 kişidir. Oranı %11,1’dir. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 10 kişidir. Oranı %7,4’dür.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 5.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 5.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Gelişmenin değişmeyle ve iletişimle sağlanacağının herkes tarafından bilinmesi sağlanır” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi

“Gelişmenin değişmeyle ve iletişimle sağlanacağının herkes tarafından bilinmesi sağlanır”

sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.12: S.6: Tüm taraflar kalite ve etkili iletişime ulaşma konusunda yüksek beklentilere sahiptir.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 12,13.

Çizelgeye baktığımızda, “Tüm taraflar kalite ve etkili iletişime ulaşma konusunda yüksek beklentilere sahiptir” sorusuna; En çok 194 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır. En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 79 kişidir. Oranı %39,7’dir. En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 53 kişidir. Oranı %26,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 30 kişidir.

Oranı %15’dir. En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 2 kişidir. Oranı %1,5’dir. En çok Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 48 kişidir. Oranı %24’dür. En az Katılmıyorum

diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 28 kişidir. Oranı %14,1’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 56 kişidir. Oranı %28’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 30 kişidir. Oranı

%22,2’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 25 kişidir. Oranı %12,6’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 10 kişidir. Oranı %7,4’dür. Verilerin anlamlılık ilişkisini ele aldığımızda değer 0,05’den yüksek olduğundan anlamlıdır.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 6.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 6.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Tüm taraflar kalite ve etkili iletişime ulaşma konusunda yüksek beklentilere sahiptir” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Tüm taraflar kalite ve etkili iletişime ulaşma konusunda yüksek beklentilere sahiptir” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.13: S.7: İletişime kalitenin geliştirilmesinin bütün personelin işi olduğu anlayış ve düşüncesi benimsetilir.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

Ki Kare Testi

Değer df Asymp. Sig. (2-sided)

Pearson ki kare 54,603a 8 ,000

Süreklilik

Olabilirlik oranı 61,008 8 ,000

Doğrusal 15,285 1 ,000

Geçerli 534

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 11,88.

Çizelgeye baktığımızda, “İletişime kalitenin geliştirilmesinin bütün personelin işi olduğu anlayış ve düşüncesi benimsetilir” sorusuna; En çok 187 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır.

En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 88 kişidir. Oranı %44,2’dir.

En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 49 kişidir. Oranı

%24,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 26 kişidir. Oranı %13,1’dir. En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 2 kişidir. Oranı %1,5’dir. En çok Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 52 kişidir. Oranı %26’dır. En az Katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 17 kişidir. Oranı %8,5’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 67 kişidir. Oranı %33,5’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 42 kişidir. Oranı %21,1’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 26 kişidir. Oranı

%13,1’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 8 kişidir. Oranı %5,9’dur.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 7.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 7.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “İletişime kalitenin geliştirilmesinin bütün personelin işi olduğu anlayış ve düşüncesi benimsetilir” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “İletişime kalitenin geliştirilmesinin bütün personelin işi olduğu anlayış ve düşüncesi benimsetilir” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.14: S.8: Okulumuzda gelişmenin “sonu yoktur” inanışı vardır.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 14,16.

Çizelgeye baktığımızda, okulumuzda gelişmenin “sonu yoktur” inanışı vardır sorusuna;

En çok 162 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır. En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 81 kişidir. Oranı %40,7’dir. En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 36 kişidir. Oranı %26,7’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 31 kişidir. Oranı

%15,5’dir.

En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 3 kişidir. Oranı %2,2’dir. En çok Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 48 kişidir. Oranı %24’dür. En az Katılmıyorum diyenlerin

sayısı velilerde görülmüştür ve 34 kişidir. Oranı %17,1’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 57 kişidir. Oranı %28,5’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 29 kişidir. Oranı %14,6’dır. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 33 kişidir. Oranı %16,6’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 5 kişidir.

Oranı %3,7’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 8.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 8.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Okulumuzda gelişmenin

“sonu yoktur” inanışı vardır” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir.

Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Okulumuzda gelişmenin “sonu yoktur”

inanışı vardır” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.15: S.9: Kalite kurulu üyelerinin TKY ile ilgili, bilgi düzeyleri üst düzeydedir.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

Ki Kare Testi

Değer df Asymp. Sig. (2-sided)

Pearson ki kare 102,093a 8 ,000

Süreklilik

Olabilirlik oranı 112,406 8 ,000

Doğrusal 54,044 1 ,000

Geçerli 534

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 9,86.

Çizelgeye baktığımızda, kalite kurulu üyelerinin TKY ile ilgili, bilgi düzeyleri üst seviyededir sorusuna; En çok 175 kişi ile Kararsızım cevabı alınmıştır. En çok Karasızım diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 66 kişidir. Oranı %33,2’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 54 kişidir. Oranı

%40’dır. En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 77 kişidir. Oranı

%38,7’dir. En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 31 kişidir.

Oranı %15,5’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 59 kişidir. Oranı %29,5’dir.

En az Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 2 kişidir. Oranı %1,5’dir. En çok Katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 43 kişidir. Oranı %21,5’dir. En az Katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 12 kişidir. Oranı %6’dır. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 22 kişidir. Oranı %11,1’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 5 kişidir.

Oranı %3,7’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 9.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 9.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Kalite kurulu üyelerinin TKY ile ilgili, bilgi düzeyleri üst düzeydedir” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi “Kalite kurulu üyelerinin TKY ile ilgili, bilgi düzeyleri üst düzeydedir” sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.16: S.10: Okulumuzda iletişimi geliştirme çabalarının amacı öğrencinin öğrenmesini geliştirmektir.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

a. 0 cells (0,0%) have expected count less than 5. The minimum expected count is 10,11.

Çizelgeye, baktığımızda, “Okulumuzda iletişimi geliştirme çabalarının amacı öğrencinin öğrenmesini geliştirmektir” sorusuna; En çok 190 kişi ile Katılıyorum cevabı alınmıştır.

En çok Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 84 kişidir. Oranı %42,2’dir.

En az Katılıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 47 kişidir. Oranı

%23,5’dir. En çok Karasızım diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 65 kişidir.

Oranı %32,5’dir. En az Karasızım diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde r görülmüştür ve 32 kişidir. Oranı %23,7’dir. En çok Kesinlikle Katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 18 kişidir. Oranı %9’dur. En az Kesinlikle Katılmıyorum

diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 5 kişidir. Oranı

%3,7’dir. En çok katılmıyorum diyenlerin sayısı öğrencilerde görülmüştür ve 58 kişidir.

Oranı %29’dur. En az katılmıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 20 kişidir.

Oranı %10,1’dir. En çok Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı velilerde görülmüştür ve 20 kişidir. Oranı %10,1’dır. En az Kesinlikle Katılıyorum diyenlerin sayısı öğretmen, yönetici ve personelde görülmüştür ve 9 kişidir. Oranı %6,7’dir.

H0: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 10.soru arasında ilişki yoktur.

H1: TKY Felsefesi yerleşme düzeyi ile 10.soru arasında ilişki vardır.

P değeri 0,05’ten küçük olduğundan sıfır hipotezi reddedilmiştir. “Okulumuzda iletişimi geliştirme çabalarının amacı öğrencinin öğrenmesini geliştirmektir” sorusuna verilen cevaplarda bir ilişki olduğu görülmektedir. Yapılan ki-kare analizi sonucunda katılımcı tipi

“Okulumuzda iletişimi geliştirme çabalarının amacı öğrencinin öğrenmesini geliştirmektir”

sorusuna katılım derecesi arasında bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Çizelge 3.17: S.11: Çalışanlara, problemin bir parçası olmak yerine, çözümün bir parçası olunması anlayışı etkili iletişim sayesindedir.

Toplam Kesinlikle

Katılmıyorum

Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle Katılıyorum

Ki Kare Testi

DEĞER df Asymp. Sig. (2-sided)

DEĞER df Asymp. Sig. (2-sided)