• Sonuç bulunamadı

Dünyadayken Müjdelenmeleri

Dünyada Allah korkusundan uzak bir yaflam süren insanlar›n, ahirette sonsuza kadar tarifsiz korkular yaflayacaklar›n› ve her an Allah'›n azametini tüm fliddetiyle hissedeceklerini ilerleyen bölümlerde ayetler do¤rultusunda görece¤iz. Allah'tan korkup sak›nanlar da bunun tam tersine, ahirette her türlü korkudan emniyete kavuflacaklar ve Allah'›n korumas›nda ve inayetinde bir yaflam süreceklerdir. Tüm hayatlar› boyunca k›yamet sa-atinden, hesap gününden ve cehennemden içleri titreyerek korkan müminler, o gün geldi¤inde her türlü korkudan uzak tutulacaklar ve güvende olacaklard›r. Allah bunun müjdesini daha dünyadayken ayetleriyle verirken, o gün geldi¤inde de kullar›na hitap edecek ve daha nice müjdeler verecektir:

"Ey kullar›m, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaks›n›z."

Ki onlar, Benim ayetlerime iman edenler ve Müs-lüman olanlard›r.

"Siz ve eflleriniz cennete girin; 'sevinç içinde a¤›r-lanacaks›n›z."

ALLAH KORKUSU

Onlar›n etraf›nda alt›n tepsiler ve testilerle dolafl›-l›r; orada nefislerin arzu etti¤i ve gözlerin lezzet (zevk) ald›¤› herfley var. Ve siz orada süresiz kala-caks›n›z.

"‹flte, yapt›klar›n›z dolay›s›yla mirasç› k›l›nd›¤›n›z cennet budur."

"Orada sizin için birçok meyveler vard›r; onlardan yiyeceksiniz." (Zuhruf Suresi, 68-73)

Bir baflka ayetinde ise Allah bu müjdeyi melekleri arac›l›¤› ile ve-rir. Kuflkusuz bu, cenneti fliddetle arzulayan müminler için tarifsiz bir sevinçtir:

fiüphesiz: "Bizim Rabbimiz Allah't›r" deyip sonra dosdo¤ru bir istikamet tutturanlar (yok mu); onla-r›n üzerine melekler iner (ve der ki:) "Korkmay›n ve hüzne kap›lmay›n, size vadolunan cennetle se-vinin. Biz, dünya hayat›nda da, ahirette de sizin ve-lileriniziz. Orada nefislerinizin arzulad›¤› herfley si-zindir ve istedi¤iniz herfley de sisi-zindir. Çok ba¤›fl-layan, çok esirgeyen (Allah)tan bir a¤›rlanma ola-rak." (Fussilet Suresi, 30-32)

Ayette de vurguland›¤› gibi, sonsuz güzelliklere uzanan bu müjde mümin daha dünyadayken ona eriflmeye bafllar.

Güzel Bir Hayat

Allah iman etmeyen ve Kendisi'nden korkup sak›nmayanla-r›n azab› hak ettikleri gibi, dünya hayat›ndaki bolluk ve bere-ketten de mahrum kald›klar›n› flöyle haber verir:

E¤er o ülkeler halk› inansalard› ve korkup-sak›nsa-lard›, gerçekten üzerlerine hem gökten, hem

yer-Harun Yahya (Adnan Oktar)

den (say›s›z) bolluklar (bereketler) açard›k; ancak onlar yalanlad›lar, Biz de onlar› kazanageldikleri nedeniyle yakalay›verdik. (Araf Suresi, 96)

‹man eden ve Allah'tan korkup sak›nanlar ise, ahirette cen-netle müjdelendikleri gibi, bu dünyada da Allah'›n lütuf ve ikra-m›ndan, nimetlerinden en güzel flekilde yararland›r›l›rlar. Allah ayetinde bunu güzel bir hayat olarak nitelendirmifltir:

Erkek olsun, kad›n olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç flüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaflat›r›z ve onlar›n karfl›l›¤›n›, yapt›klar›n›n en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl Suresi, 97)

Nas›l inkarc›lar›n ebedi azaplar› daha bu dünyadan bafll›yor-sa, sak›nan müminler için vaat edilen ebedi güzellikler de ken-dilerine dünyada gösterilmeye bafllan›r. Zenginlik ve güzellik cennetin en temel özelliklerinden oldu¤undan Allah sevdi¤i takva kullar›na cennetini tan›tacak, onlar›n cennete olan öz-lemlerini ve arzular›n› art›racak nimetlerin ve ortamlar›n ben-zerlerini bu dünyada da yarat›r.

Öte yandan kendisini yaratan Allah'›n emir ve yasaklar›na uy-mas›ndan, din ahlak›n› yaflamas›ndan ve en önemlisi daima O'na güvenip dayanmas›ndan ve ahireti için umut beslemesin-den dolay› mümin, dünyadaki yaflam› boyunca her türlü üzün-tü ve s›k›nt›dan uzak tutulur. Bunun yerine Allah kalbine "hu-zur ve güvenlik duygusu" indirmifltir. Küçük büyük yapt›¤› her iflte, her ibadette ve sergiledi¤i güzel ahlakta Allah'›n kendisini gördü¤ünü, meleklerin bunlar› amel defterlerine yazd›¤›n›, ahi-rette tüm bunlar›n karfl›l›¤›n› alaca¤›n› bilmenin getirmifl

oldu-¤u bir huzurdur bu.

ALLAH KORKUSU

Ancak unutulmamas› gereken bir nokta da vard›r ki, dünya bir imtihan yeridir. Elbette mümin de çeflitli zorluk ve s›k›nt›-larla karfl›laflabilir. Ancak Allah'tan korkan bir mümin her du-rumda Kuran'a uygun en güzel tavr› gösterece¤inden bu zorluk ve s›k›nt›lar kendisi için rahmete ve ecre dönüflecektir. Kendi-sini yalanlayan kavmi taraf›ndan atefle at›lmak istendi¤i halde, iman›ndan, teslimiyetinden, tevekkülünden en ufak bir taviz vermeyen Hz. ‹brahim'in durumu buna çok güzel örnektir. Gö-rünüflte bir insan için çok büyük bir azap olan atefl, Hz. ‹bra-him'e "so¤uk ve esenlik" k›l›nm›fl, ona hiçbir zarar ve s›k›nt› ver-memifltir. S›k›nt›, azap ve belan›n ancak insan›n kendi yanl›fl tu-tum ve davran›fllar›n›n bir karfl›l›¤› olarak, bir ceza ya da uyar›

olarak verildi¤i, "Size isabet eden her musibet, (ancak) ellerinizin kazand›¤› dolay›s›ylad›r…" (fiura Suresi, 30) ayetiyle bildirilmifltir. Yoksa Allah'tan gücü yetti¤ince korkan, her tutum ve davran›fl›nda Allah'›n r›zas›n› gözeten, dosdo¤ru davranan samimi bir mümin için azap söz konusu de¤ildir.

Dünyada imtihan olarak karfl›s›na ç›kan zorluklar›n tümü müminlerin Allah'a duyduklar› sayg›y› ve korkuyu, cennete olan isteklerini daha da art›r›r. Çünkü mümin, bu zorluklar›n hem denenmesi ve olgunlaflmas› için yarat›ld›¤›n›n, hem de gü-zel bir ahlak sergiledi¤i, sabretti¤i ve Allah'a güvendi¤i takdir-de ahiretini güzellefltirmek için ecir f›rsat› oldu¤unun bilincin-dedir. Nitekim tüm olaylara hay›r gözüyle bakman›n Allah'tan sak›nan müminlerin bir özelli¤i oldu¤unu ayetlerde görürüz.

Allah bir ayetinde flöyle buyurmaktad›r:

(Allah'tan) Sak›nanlara: "Rabbiniz ne indirdi?"

dendi¤inde, "Hay›r" dediler. Bu dünyada güzel davran›fllarda bulunanlara güzellik vard›r; ahiret yurdu ise daha hay›rl›d›r. Takva sahiplerinin yurdu

ne güzeldir. (Nahl Suresi, 30)

Dünyada hay›r içinde yaflat›lan müminin ölümü de güzel ve rahat olacak, ahiret hayat› meleklerin karfl›lamas›yla bafllaya-cakt›r. Bunun devam›nda ise yine mümini rahatl›k ve kolayl›k beklemektedir.

Kolay Bir Hesap

Müminler, ahirette kötü hesapla karfl›laflmaktan korktuklar›

için hayatlar› boyunca hay›rlarda yar›fl›r, Allah'›n s›n›rlar›n› titiz-likle gözetirler. Müminlerin bu korkular› ayetlerde flöyle tarif edilmektedir:

Adaklar›n› yerine getirirler ve flerri (kötülü¤ü) yayg›n olan bir günden korkarlar. Kendileri, ona duyduklar› sevgiye ra¤men yeme¤i, yoksula, yeti-me ve esire yedirirler.

"Biz size, ancak Allah'›n yüzü (r›zas›) için yediriyo-ruz; sizden ne bir karfl›l›k istiyoruz, ne bir teflekkür.

Çünkü biz, as›k suratl›, zorlu bir gün nedeniyle Rab-bimizden korkuyoruz." (‹nsan Suresi, 7-9)

Allah'tan ve O'na verecekleri hesaptan korkanlar›n Allah ahi-rette yüzlerini a¤art›r, onlar›n kitaplar› sa¤ yanlar›ndan verilir ve korktuklar› hesap kendilerine kolaylaflt›r›l›r:

Art›k kimin kitab› sa¤ yan›ndan verilirse, o, kolay bir hesap (sorgu) ile sorguya çekilecek, Ve kendi yak›nlar›na sevinç içinde dönmüfl olacakt›r. (‹nfli-kak Suresi, 7-9)

Hesaba çekilmeleri bitti¤inde art›k müminler cehennem aza-b›ndan kurtulmufl olman›n mutlulu¤u içindedirler. Ayette be-lirtildi¤i gibi yak›nlar›n›n yan›na sevinç içinde dönerler.

Harun Yahya (Adnan Oktar)

ALLAH KORKUSU

Sonsuz Bir Cennet Hayat›

Ama Rablerinden korkup-sak›nanlar; onlar için Allah Kat›nda -bir flölen olarak- altlar›ndan ›rmak-lar akan -içinde ebedi kalacak›rmak-lar›- cennetler var-d›r. ‹yilik yapanlar için, Allah'›n Kat›nda olanlar da-ha da-hay›rl›d›r. (Al-i ‹mran Suresi, 198)

Takva sahiplerine (Allah'tan korkanlara) vadedi-len cennet; onun alt›ndan ›rmaklar akar, yemiflleri ve gölgelikleri süreklidir. Bu korkup-sak›nanlar›n (mutlu) sonudur, inkar edenlerin sonu ise atefltir.

(Rad Suresi, 35)

Dünyada hayatlar› boyunca cenneti kaybetmekten, sonsuz cehennem azab›na u¤ramaktan korkarak, Allah'a karfl› gelmek-ten sak›nm›fl olan müminler, Allah'›n korkup sak›nanlara vaat etti¤i mükafata kavuflmufllard›r. Art›k, ebedi yurtlar›na girmek üzere sevk edilirler:

Rablerinden korkup-sak›nanlar da, cennete bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri za-man, kap›lar› aç›ld› ve onlara (cennetin) bekçileri dedi ki: "Selam üzerinizde olsun, hofl ve temiz gel-diniz. Ebedi kal›c›lar olarak ona girin." (Onlar da) Dediler ki: "Bize olan vaadinde sad›k kalan ve bizi bu yere mirasç› k›lan Allah'a hamd olsun ki, cen-netten diledi¤imiz yerde konaklayabiliriz. (Salih) Amellerde bulunanlar›n ecri ne güzeldir. (Zümer Suresi, 73-74)

Cennete girecek müminleri burada bekleyen bir sürpriz da-ha vard›r ki, bu an onlara herfleyin üzerinde bir mutluluk ve heyecan yaflat›r: Rabbimizden kendilerine sözlü bir selam...

Çok esirgeyen Rabb'dan onlara bir de sözlü "Se-lam" (vard›r). (Yasin Suresi, 58)

Allah cennetteki müminlere flöyle hitab eder:

"Ey kullar›m, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaks›n›z." (Zuhruf Suresi, 68)

‹nsan› yaratm›fl olan Allah, onun neler isteyebilece¤ini ondan daha iyi bilmektedir ve bunlar› bir mükafat olarak cennette mümin kullar› için yaratacakt›r. Nitekim nimetlerle donat›lm›fl olan cennet insan›n düflünce s›n›rlar›n›n çok üzerinde özellik-lere sahiptir. Daha önce hiçbir gözün görmedi¤i, hiçbir kula¤›n iflitmedi¤i say›s›z nimetler müminlere sunulacakt›r. Herfley ve her durum sonsuza kadar müminin tam istedi¤i gibi olacakt›r:

... Rableri Kat›nda her diledikleri onlar›nd›r. ‹flte büyük fazl (nimet ve üstünlük) budur. (fiura Sure-si, 22)

Müminlerin cennette yaflad›klar› yerler, do¤al güzellikler, yi-yecekler, giyi-yecekler, bulunduklar› ortam, eflleri, kendilerini bekleyen nice sürprizler gibi cennetteki sonsuz yaflama dair tüm ayr›nt›lar Kuran ayetlerinde tasvir edilmifltir.

Bir ayette de Allah'tan korkanlar›n içinde yaflad›klar› ebedi hayat ile Allah'tan korkmayanlar›n karfl›laflt›klar› korkunç son flöyle karfl›laflt›r›lm›flt›r:

Takva sahiplerine (Allah'tan korkanlara) vadedi-len cennetin misali (fludur): ‹çinde bozulmayan su-dan ›rmaklar, tad› de¤iflmeyen sütten ›rmaklar, içenler için lezzet veren flaraptan ›rmaklar ve süz-me baldan ›rmaklar vard›r ve orda onlar için süz- mey-velerin her türlüsünden ve Rablerinden bir ma¤fi-ret vard›r. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kifli),

ate-Harun Yahya (Adnan Oktar)

flin içinde ebedi olarak kalan ve ba¤›rsaklar›n› 'par-ça par'par-ça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (Muhammed Suresi, 15)

Hiç flüphesiz ki, vicdanl› bir kiflinin yaln›zca bu ayeti biraz te-fekkür edip zihninde canland›rmas›, Allah'tan gücü yetti¤ince korkmas› için yeterli olacakt›r.

En Büyük Mükafat: Allah'›n Ebedi R›zas›

Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kad›nlara için-de ebedi kalmak üzere, alt›ndan ›rmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaat etmifltir. Allah'tan olan hoflnutluk ise en bü-yüktür. ‹flte büyük kurtulufl ve mutluluk budur.

(Tevbe Suresi, 72)

Cennete giren müminlerin duyduklar› en büyük manevi haz, Allah'›n bundan sonra kendilerinden raz› oldu¤unu, kendilerini sevdi¤ini, onlara hiçbir zaman gazaplanmayaca¤›n›, ebediyen Allah'›n dostu olacaklar›n› bilmeleridir. Allah'›n r›zas›n› kazan-m›fl olmak insana hiçbir maddi güzellikle karfl›laflt›r›lamayacak kadar büyük bir sevinç ve mutluluk verir. Nitekim cennet ni-metlerini de¤erli k›lan da Allah'›n r›zas›d›r. Sunulan nimetler son derece de¤erlidirler ama bunlardan daha de¤erli olan alemlerin Rabbi olan Allah'›n ikram›na lay›k görülmenin vermifl oldu¤u zevktir. Ayetlerde flöyle buyrulmaktad›r:

Ey mutmain (tatmin bulmufl) nefis. Rabbine, hofl-nut edici ve hoflhofl-nut edilmifl olarak dön. Art›k kul-lar›m›n aras›na gir. Cennetime gir. (Fecr Suresi, 27-30)

ALLAH KORKUSU