• Sonuç bulunamadı

Allah Kat›nda Üstünlük

... fiüphesiz, Allah Kat›nda sizin en üstün (kerim) olan›n›z, takvaca (Allah korkusunda) en ileride ola-n›n›zd›r. fiüphesiz Allah, bilendir, haber aland›r.

(Hucurat Suresi, 13)

Elbette ki bir insan›n Allah Kat›ndaki üstünlü¤ü, Allah'›

gere-¤i gibi takdir ettigere-¤i, Allah'›n raz› oldu¤u hay›rl› ifllerde

bulundu-¤u, Kuran'›n hükümlerini yerine getirdi¤i, Allah'›n be¤endi¤i ah-lak› üzerinde tafl›d›¤›, samimi ve ihlasl› oldu¤u oranda olacak-t›r. Allah'a yak›nlaflt›ran tüm bu özelliklere de kifli Allah'tan korkup sak›nd›¤› ölçüde sahip olabilir. ‹flte bu nedenle kiflinin kalbinde tafl›d›¤› Allah korkusunun derecesi onun Allah Kat›n-daki üstünlük derecesinin de bir göstergesidir.

Do¤ruyu Yanl›fltan Ay›ran Bir Nur ve Anlay›fl Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sak›n›rsan›z,

si-Harun Yahya (Adnan Oktar)

ze do¤ruyu yanl›fltan ay›ran bir nur ve anlay›fl (fur-kan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi ba¤›fllar.

Allah büyük fazl sahibidir. (Enfal Suresi, 29) Do¤ruyu yanl›fltan ay›ran bir nur, mümine verilen akletme yetene¤idir ve kuflkusuz insana dünyada verilebilecek en büyük ve en de¤erli nimetlerdendir.

Do¤ruyu yanl›fltan ay›rabilen bir akla sahip olan insan›n her sözü, her tavr›, ald›¤› her karar, verdi¤i her tepki isabetlidir.

‹yiyle kötüyü derhal ay›rt edebildi¤i için Allah'tan korkan bir insan, her iflinde Allah'›n r›zas›na uygun hareket eder. Karar-s›zl›k, çözümsüzlük, tereddüt, vesvese, akl›n›n kar›flmas› gibi sorunlar› olmaz. Bunun tam tersi, yani insan›n böyle bir yete-nekten mahrum olmas› ise dünyada da ahirette de kifliyi hela-ka sürükleyecek bir eksikliktir.

Allah'›n Rahmetinden ‹ki Kat Vermesi

Ey iman edenler, Allah'tan sak›n›p-korkun ve O'nun elçisine iman edin, size Kendi rahmetinden iki kat (güzel karfl›l›k) versin. Size kendisiyle yürü-yece¤iniz bir nur k›ls›n ve size ma¤firet etsin.

Allah çok ba¤›fllayand›r, çok esirgeyendir. (Hadid Suresi, 28)

Allah Kuran'da, Kendisi'nden korkup sak›narak hareket eden kullar›n› hem dünyada hem de ahirette maddi manevi nimetle-rinin içinde yaflataca¤›n› vaat eder. Çünkü ayetin ifadesiyle,

"Allah onlardan raz› olmufl, onlar da Allah'tan raz› ol-mufllar"d›r. (Maidesi Suresi 120) Bir mümin için Allah'›n ken-disini rahmetine almas› kuflkusuz herfleyin üzerindedir.

Unutulmamal›d›r ki Allah dünyada bir insana güzellikler,

ALLAH KORKUSU

bolluk, bereket, huzur ve güvenlik duygusu verebilir. Ahiret-te ise Allah'tan korkan bir insan için, dünyadakilerle k›yas edilemeyecek üstünlükte nimetler ve Allah'›n sonsuz rahme-ti vard›r.

‹badetlerin Kabulü

Onlara Adem'in iki o¤lunun gerçek olan haberini oku: Onlar (Allah'a) yaklaflt›racak birer kurban sunmufllard›. Onlardan birininki kabul edilmifl,

di-¤erininki kabul edilmemiflti. (Kurban› kabul edil-meyen) Demiflti ki: "Seni mutlaka öldürece¤im."

(Öbürü de:) "Allah, ancak korkup-sak›nanlardan kabul eder." (Maide Suresi, 27)

Görüldü¤ü gibi Hz. Adem'in o¤ullar›ndan biri "ancak Allah'tan korkan kimselerin amellerinin Allah Kat›nda makbul"

oldu¤unu söylemektedir. Çünkü Allah korkusu olmayan bir kimse en baflta Allah'›n kudretini gere¤i gibi takdir edemeyen, Allah'a karfl› duymas› gereken sayg›y› hissedemeyen bir kimse demektir. Böyle bir kifli zaten temelinde bozuk ve yanl›fl bir bak›fl aç›s›na, Allah'›n raz› olmad›¤›, be¤enmedi¤i bir ahlak ya-p›s›na sahip oldu¤u için, yapt›¤› ifllerin de Allah Kat›nda hiçbir de¤eri olmayabilir. Bu nedenle Allah, insan›n herfleyden önce Allah korkusu ve r›zas› temeline dayanan bir kiflilik edinmesi gerekti¤ini, aksine bir yap›n›n hüsranla sonuçlanaca¤›n› flöyle bir örnekle bildirmifltir:

Binas›n›n temelini, Allah korkusu ve hoflnutlu¤u üzerine kuran kimse mi hay›rl›d›r, yoksa binas›n›n temelini göçecek bir yar›n kenar›na kurup onunla birlikte kendisi de cehennem atefli içine

yuvarla-Harun Yahya (Adnan Oktar)

nan kimse mi? Allah, zulmeden bir toplulu¤a hi-dayet vermez. (Tevbe Suresi, 109)

Di¤er yandan Allah korkusu ve r›zas› tafl›mayan bir kimsenin ibadetleri hiçbir zaman gerekti¤i gibi ihlasl› ve samimi olamaz.

Yapt›¤› ifllerin, ibadetlerin alt›nda her zaman gösterifl, büyük-lenme, baflkalar›n›n r›zas›n› arama, rekabet hissi gibi çarp›k ni-yet ve aray›fllar bulunur. Bu yüzden hayat› boyunca yapt›¤› tüm ifller -tevbe edip Allah'a yönelmezse- bofla gitmifl olur.

‹flinde Bir Kolayl›k Gösterilmesi

... Kim Allah'tan korkup-sak›n›rsa (Allah) ona iflin-de bir kolayl›k gösterir. (Talak Suresi, 4)

Allah, Kendi r›zas›n› gözeten ve s›n›rlar›n› koruyan müminle-re her an, onlar üzerindeki rahmetini, korumas›n› ve deste¤ini hissettirir. Yapt›klar› ifllerde önlerini açar ve bir baflka ayetin ifadesiyle "kolay olanda baflar›l› k›lar" (Ala Suresi, 8). Bu kolayl›k maddi ve manevi her konu için geçerlidir ve bazen aç›k, bazen de gizli olarak kullar›na ulafl›r.

Allah'›n Ç›k›fl Yolu Göstermesi

... Kim Allah'tan korkup-sak›n›rsa, (Allah) ona bir ç›k›fl yolu gösterir. (Talak Suresi, 2)

Allah'›n takva kullar› için hiçbir iflte çözümsüzlük ya da t›kan-ma söz konusu olt›kan-maz. Rabbimizin kendilerine verdi¤i ak›l ve anlay›fl sayesinde her türlü engeli aflabilecek güçtedirler. En aç-maz gibi görünen durumlarda dahi Allah kendilerine mutlaka bir ç›k›fl gösterir. Ve zorluklar› aç›p giderinceye kadar onlar›

içinde bulunduklar› durumda b›rakmaz. Bu Allah'›n inananlara vaadidir.

Allah'›n Kötülüklerini Örtmesi, Ba¤›fllamas› ve Ecirlerini Art›rmas›

Bu, Allah'›n size indirdi¤i emridir. Kim Allah'tan korkup-sak›n›rsa, Allah, kötülüklerini örter ve onun ecrini büyütür. (Talak Suresi, 5)

Ölümlerinden sonra Allah'›n huzurunda sorguya çekilen mü-minler için kolay bir hesap olacakt›r. Çünkü iman edenler dün-yadaki yaflamlar›n›, kendilerini yaratan Rabbimizin istedi¤i fle-kilde sürdürmüfllerdir. Elbette hatas›z de¤ildirler, günahlar› da olmufl olabilir ama sonsuz rahmet sahibi olan Allah bunlar›

ba-¤›fllayaca¤›n› ayetlerinde bildirmifltir. Zümer Suresi'nde flöyle buyrulmaktad›r:

"(Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde ol-mak üzere ölçüyü tafl›ran kullar›m. Allah'›n rah-metinden umut kesmeyin. fiüphesiz Allah, bütün günahlar› ba¤›fllar. Çünkü O, ba¤›fllayand›r, esirge-yendir." (Zümer Suresi, 53)

Allah'›n günahlar›n› ba¤›fllad›¤› kifliler böylece dünyada yap-t›klar›n›n ecrini fazlas›yla alacaklar›, s›n›rs›z nimetlerle dolu cennete kavuflurlar.

Allah'›n sonsuz flefkati müminler üzerinde dünyada da tecel-li eder. Allah titiztecel-liklerinin ve kendisine olan ba¤l›l›klar›n›n kar-fl›l›¤›nda bu kullar›na, sunduklar› güzelliklerin, iyiliklerin ve sa-lih amellerin ecirlerini kat kat art›rarak verir. Bu, Allah'›n fla-n›ndand›r. Yoksa insan kendisine can ba¤›fllayan, say›s›z nimet içinde yaflatan Rabbimize karfl› zaten kullukla sorumludur.

Allah'›n bunun karfl›l›¤›nda onlar› ödüllendirmesi de tamamen lütfundan ve karfl›l›ks›z ihsan etmesindendir.

ALLAH KORKUSU

ALLAH'TAN KORKANLARIN