• Sonuç bulunamadı

Ekranın Sağ bölümüne ait detaylar

ÖRNEK STOK KODLARI

2. değişken tipi “Cari bakiye bilgileri”

1.6.2 Satış Şartları

Raporlar menüsünde yer alan ilk seçenek ile satış şartlarına ilişkin farklı şekillerde listeleyebileceğiniz raporlar alacaksınız. Şimdi bu raporları incelemeye başlayalım.

1.6.2.1 Genel Amaçlı Satış Şartları Raporu (033230)

Genel amaçlı satış şartları raporunda, tüm satış şartları evrak tarihlere göre sıralı olarak listelenmektedir. Rapor almadan önce, hangi stok veya cariler için, hangi tarih aralığında düzenlenmiş satış şartlarını listelemek istediğinizi belirtebilirsiniz. Rapor parametreleri girildikten sonra, bu parametreler doğrultusunda istenilen satış şartları listelenecektir.

Stok İlk Kod: Raporunuzun belirli bir stok için girilen satış şartlarından itibaren başlamasını istiyorsanız, bu alana ilgili stokun kodunu girebilirsiniz.

Stok Son Kod: Raporunuzun belirli bir stok için girilen satış şartlarında son bulmasını istiyorsanız, bu alana ilgili stokun kodunu girebilirsiniz.

Dilerseniz bu alanları boş olarak da geçebilir, sadece stok ilk koduna veya sadece stok son koduna giriş yapabilirsiniz. Eğer yukarıdaki stok kod aralığını boş geçerseniz, raporunuz tanımlı olan tüm stoklar için hazırlanan satış şartlarını kapsayacaktır. Stok ilk koduna giriş yaparsanız, girdiğiniz koddan itibaren, stok son koduna giriş yaparsanız girdiğiniz koda kadar olan stokların satış şartları listelenir. Bu alanlarda da F10 listesinden yararlanabilirsiniz.

Stok Kod Yapısı: Raporunuzda sadece belirli kod yapısındaki stoklara ait satış şartlarının yer almasını istiyorsanız, bu alana stok kod yapısı girebilirsiniz.

Cari İlk Kod: Raporunuzun belirli bir cari firmanın satış şartlarından itibaren başlamasını istiyorsanız, bu alana ilgili cari firmanın kodunu girebilirsiniz.

Cari Son Kod: Raporunuzun belirli bir cari firmanın satış şartlarında son bulmasını istiyorsanız, bu alana ilgili cari firmanın kodunu girebilirsiniz.

Dilerseniz bu alanları boş olarak da geçebilir, sadece cari ilk koduna veya sadece cari son koduna giriş yapabilirsiniz. Eğer yukarıdaki cari kod aralığını boş geçerseniz, raporunuz tanımlı olan tüm cari firmalar için hazırlanan satış şartlarını kapsayacaktır (tabii ki stok kod aralığına yaptığınız girişler de dikkate alınarak). Cari ilk koduna giriş yaparsanız, girdiğiniz koddan itibaren, cari son koduna giriş yaparsanız girdiğiniz koda kadar olan cari firmaların satış şartları listelenir. Bu alanlarda da F10 listesinden yararlanabilirsiniz.

Cari Kod Yapısı: Raporunuzun sadece belirli kod yapısına uyan cari firmaların satış şartlarını listelemesini istiyorsanız, bu alana cari firma kod yapısını girebilirsiniz (geniş bilgi için bkz. stok kod yapısı).

Başlangıç Tarihi-Bitiş Tarihi: Raporunuzun belirli bir tarih aralığında hazırlanan satış şartlarını kapsamasını istiyorsanız, bu alanlara raporunuzda yer alacak satış şartı evraklarının tarih aralığını girebilirsiniz. Eğer tarih aralığını boş geçerseniz, almakta olduğunuz rapor dönem başından itibaren içinde bulunduğunuz güne kadar olan tüm satış şartlarını kapsar. Sadece başlangıç tarihine giriş yaparsanız, girdiğiniz tarihten itibaren içinde bulunduğunuz güne kadar, sadece bitiş tarihi alanına giriş yaparsanız, dönem başından itibaren girdiğiniz bitiş tarihine kadar olan satış şartları listelenir.

Evrak Seri No: Raporunuzun sadece belirli bir seri numarası ile kaydedilen satış şartlarını listelemesini istiyorsanız, bu alana ilgili evrak seri numarasını girebilirsiniz.

Evrak Sıra No: Raporunuzun sadece belirli bir sıra numarası ile kaydedilen satış şartını listelemesini istiyorsanız, bu alana ilgili evrak sıra numarasını girebilirsiniz.

Önemli Not :

Programlarımızda kullanıcılarımızın raporlarını daha hızlı bir şekilde listeleyip zamandan tasarruf edebilmeleri mümkündür. Bu durumun özellikle datası yoğun olan firmalar için sevindirici olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü programlarımızın alt yapısında yapılan geliştirmelerle raporlarımızın performansı son derece artırılmış durumdadır. Bu amaçla tüm raporlarımızın parametreler ekranına yani parametre

girişleri yapıldıktan sonra raporların ekrana, yazıcıya, dosyaya, Excel'e alınmasını sağladığımız parametreler ekranının alt bölümüne “en yüksek hızda çalış (Rapor alınırken bilgiler ekranda görünmesin) parametresi yerini almıştır. Bu parametrenin başında yer alan kutucuğun işaretlenmiş olması raporlarınızı hızlı şekilde listeleyebilmenizi sağlayacaktır. Tabii bu hız raporun niteliğine, içeriğine ve kodlamasına bağlı olarak şekillenecektir. Bu şekilde rapor alındığında ekranda herhangi bir bilgi izlenmeyecek sadece alttaki durum çubuğunda raporun yüzdesi görüntülenecektir.

Genel amaçlı satış şartları raporu için girilebilecek parametreleri yukarıda açıkladık. Parametre girişleriniz tamamlanıp, döküm yeri seçildikten sonra, girdiğiniz parametreler uyan satış şartları listelenecektir. Raporunuzda şu bilgiler yer alır; satış şartı evraklarının seri ve sıra no’ları, belge no ve tarihleri, satış şartının düzenlendiği cari kod ve adı, cari firmalara ait tanıtım kodları (sektör, grup, temsilci, bölge kodu gibi), ödeme planı, satış şartının geçerli olacağı dönemler (başlangıç ve bitiş tarihleri), satış şartında yer alan stokların kodları, isimleri, yabancı isimleri, kısa isimleri, barkodları ve muhasebe hesap kodları, stokların tanıtım kodları (üretici, ambalaj, sektör vb.), brüt satış fiyatı, teslimat süresi, asgari satış miktarı, toplam iskonto tutarı ve yüzdesi, toplam masraf tutarı ve yüzdesi, net satış fiyatı vergi dahil satış fiyatı. Bu sıraladığımız rapor başlıklarının tümü satış şartı evraklarından girilmiştir. Bu alanlar ile ilgili daha geniş bilgi için satış şartı evraklarına başvurabilirsiniz.

1.6.2.2 Stok Sıralamalı Satış Şartları Raporu (033240)

Satış şartlarının stok kodlarına göre sıralı olarak listelendiği rapordur. Bu raporda önce, girilen parametreler arasında kalan ilk stoka ait ne kadar satış şartı varsa listelenir, daha sonra diğer stoklara ait satış şartlarının listelenmesine geçilir. Döküm alış şekli ve içerdiği bilgiler genel amaçlı raporda olduğu gibidir.

1.6.2.3 Cari Sıralamalı Satış Şartları Raporu (033250)

Satış şartlarının cari kodlarına göre sıralı olarak listelendiği rapordur. Raporunuzda önce, girilen parametreler arasında kalan ilk cari firmaya ait ne kadar satış şartı varsa listelenir, daha sonra diğer cari firmalar için hazırlanmış satış şartlarının listelenmesine geçilir.

1.6.2.4 Stok Seçimli Satış Şartları Raporu (033260)

Dilediğiniz herhangi bir stoka ait satış şartlarının listelendiği rapordur. Programa girdiğinizde önce satış şartları listelenecek stokun kodu girilir. Daha sonra bu stok için satış şartı başlangıç tarihi ve satış şartı bitiş tarihi kriterleri girilmelidir. Satış şartlarına ilişkin tarih aralığı girilmez ise, o stok için dönem başından itibaren girilmiş bütün satış şartları listelenecektir. Son olarak ilgili stokun sadece belirli bir seri numarası ile kaydedilen satış şartlarını listelemek istiyorsanız, ilgili evrak seri numarasını girebilirsiniz.

Stok seçimli satış şartları raporu için girilebilecek parametreleri yukarıda açıkladık. Parametre girişleriniz tamamlanıp, döküm yeri seçildikten sonra, stokunuz için girdiğiniz parametreler uyan satış şartları listelenecektir. Raporunuzda şu bilgiler yer alır; satış şartı evraklarının seri ve sıra no’ları, belge no ve tarihleri, satış şartının düzenlendiği cari kod ve adı, cari firmalara ait tanıtım kodları (sektör, grup, temsilci, bölge kodu gibi), ödeme planı, satış şartının geçerli olacağı dönemler (başlangıç ve bitiş tarihleri), satış şartında yer alan stokların kodları, isimleri, yabancı isimleri, kısa isimleri, barkodları ve muhasebe hesap kodları, stokların tanıtım kodları (üretici, ambalaj, sektör vb.), brüt satış fiyatı, teslimat süresi, asgari satış miktarı, toplam iskonto tutarı ve yüzdesi, toplam masraf tutarı ve yüzdesi, net satış fiyatı ve K.D.V dahil satış fiyatı Bu sıraladığımız rapor başlıklarının tümü satış şartı evraklarından girilmiştir. Bu alanlar ile ilgili daha geniş bilgi için satış şartı evraklarına başvurabilirsiniz.

1.6.2.5 Cari Seçimli Satış Şartları Raporu (033270)

Dilediğiniz herhangi bir cari firmaya ait satış şartlarının listelendiği rapordur. Programa girdiğinizde önce satış şartları listelenecek cari firmanın kodu girilir. Daha sonra bu cari firma için satış şartı başlangıç tarihi ve satış şartı bitiş tarihi kriterleri girilmelidir. Satış şartları tarih aralığı girilmez ise, o cari firma için dönem başından itibaren girilmiş bütün satış şartları listelenecektir. Son olarak ilgili cari firmanın sadece belirli bir seri numarası ile kaydedilen satış şartlarını listelemek istiyorsanız, ilgili evrak seri numarasını girebilirsiniz.

Cari seçimli satış şartları raporu için girilebilecek parametreleri yukarıda açıkladık. Parametre girişleriniz tamamlanıp, döküm yeri seçildikten sonra, cariniz için girdiğiniz parametreler uyan satış şartları listelenecektir. Raporunuzda şu bilgiler yer alır; satış şartı evraklarının seri ve sıra no’ları, belge no ve tarihleri, satış şartının düzenlendiği cari kod ve adı, cari firmalara ait tanıtım kodları (sektör, grup, temsilci, bölge kodu gibi), ödeme planı, satış şartının geçerli olacağı dönemler (başlangıç ve bitiş tarihleri), satış şartında yer alan stokların kodları, isimleri, yabancı isimleri, kısa isimleri, barkodları ve muhasebe hesap kodları, stokların tanıtım kodları (üretici, ambalaj, sektör vb.), brüt alış fiyatı, teslimat süresi, asgari satış miktarı, toplam iskonto tutarı ve yüzdesi, toplam masraf tutarı ve yüzdesi, net satış fiyatı ve K.D.V dahil satış fiyatı. Bu sıraladığımız rapor başlıklarının tümü satış şartı evraklarından girilmiştir. Bu alanlar ile ilgili daha geniş bilgi için satış şartı evraklarına başvurabilirsiniz.