• Sonuç bulunamadı

1. BÖLÜM 1 Yeni Medya ve QR Kodlar

1.7 Reklam Kampanyalarında QR Kod Kullanımı

TV döneminden sonra, web 2.0 dönemi gelmiştir; web 2.0 TV, Radyo, Gazete ve tüm ses- video destekleyici görsellerin tüm özellikleri bir yerde bir araya getirmiştir. Web 2.0, sadece çağdaş medyanın tüm özelliklerini sağlamakla kalmamış, aynı zamanda medyanın etkileşimini ve rahatlığını da sağlamıştır. Yeni medya, tüketicilere her şeyi sağlamıştır. Tüketiciler yeni medya ile neyi açacaklarına, neyi okuyacaklarına, hangi sosyal medyayı açacaklarına ve hangi sosyal medyada hangi sayfaları beğeneceklerine, hangi sayfaların takip edeceklerine ve nerede bağlantı kuracaklarına karar vermektedirler.

“Yeni bir medya ekolojisi ortaya çıktı”. (Hanna, Rohm, & Crittenden, (2011). Alexa‟ya göre Google, dünyada en çok ziyaret edilen web sitesi olarak kabul edilmektedir ve Facebook sadece ABD‟de değil dünyada da en çok ziyaret edilen ikinci web sitesidir. Knight ve Cook (2013) bu yeni medya ekolojisinin gazeteciler için yeni gelenekler ve yeni boyutlar oluşturduğuna işaret etmektedir: Neyin haber olup neyin olamayacağı ve insanların hangi haber türünü takip etmekle ilgilendiğiyle alakalı yeni bir standart belirlemek. Haberlerin bu şekilde yeni standardizasyonu nedeniyle, haberlerin odağı TV, radyo ve hatta gazeteler gibi geleneksel kitle iletişim merkezlerinden uzaklaşmaktadır (Nielsen, & Schrøder 2014). İnsanların beklentisi farklıdır bu yüzden tercihleri de farklıdır; ve sosyal medya platformları onlara hepsini bir arada sunmaktadır.

QR Kodlar gibi çağdaş ya da yeni kitle iletişim araçları vasıtasıyla sunulan reklam mesajlarıyla nüfusun yüzde kaçının karşı karşıya geldiğine veya ne tür gençliğin veya nüfusun, farklı ürünler almak için QR Kodları kullandığına dair kesin bir istatistik yoktur. Aynı kullanıcı tarafından aynı anda birkaç çevrimiçi etkinlik gerçekleştirilmektedir. Faaliyetler eğitimden dini amaçlara ve hayırseverlikten sadece eğlence amaçlarına kadar değişmektedir. Şu anda nüfusun ne kadarının ne tür faaliyetlerle ilgilendiğinin nasıl ayırt edileceği pek net değildir. Çünkü internet QR Kodlar ve sosyal medya araştırması başlangıç aşamasındadır ve zaman ilerledikçe daha fazla popülerlik kazanacaktır.

tehdit oluşturduğu açıktır. Kendilerini bu duruma adapte etmeyecek veya değişmeyecek olanlar rekabetçi piyasada yaşamaya devam edemeyeceklerdir. Bu, pazarlamacıların ülkedeki farklı siber politikalarla sosyal medyayı kontrol etme biçiminde görülebiliyor. QR Kodlar, orta ve küçük ölçekli girişimcilerin gelişmekte olan ülkelerde yoğun olarak kullandığı araçlardır. QR Kodlar ile desteklenen kampanyalar gün geçtikçe artmaktadır. Çin'de, QR Kodlar ile desteklenmeyen herhangi bir reklam kampanyasının görülmesi çok nadirdir; bu durum benzer şekilde Türkiye‟de de ivme kazanmaktadır.

QR Kodların reklam kampanyalarında kullanılması, tüm aracıları reddettiği için artı bir özelliğe sahiptir. Bazen sosyal medyada yayınlanan reklam kampanyaları, insan müdahaleleri veya otomatik olarak algoritmalar tarafından engellenebilir. Reklamcıların insan dostu olduğunu düşündüğü birçok kampanya vardır ancak aracılar çeşitli nedenlerle sosyal medyadaki reklam kampanyalarının çalışma şeklini kontrol etmektedirler. Aktaş (2017), QR Kodların, potansiyel tüketicilerin verilerini kontrol etmek, sürdürmek ve yönlendirmek için reklamcıların eline güç ve kontrol verdiği görüşündedir.

Araştırılan ülkelerdeki ekonomik büyüme çok hızlı ve olumludur. Toplumun diğer kesimleri de siyasi istikrarla doğru yöne ilerlemektedir. Göstergeler, doğru yönde ilerleyen ülkelerde çevrimiçi etkinliklerin artacağına işaret etmektedir. Ting, Chuah, Cheah, Memon, & Yacob, (2015) “Sosyal medya, bilgi edinmenin çekici, bilgilendirici, kullanışlı ve ulaşılabilir bir yoludur”. Pakistan'daki insanlar sosyal medyayı iş faaliyetleri de dahil olmak üzere pek çok amaç için kullanmaktadırlar. İşletmeler aynı zamanda sosyal medya üzerinde hız kazanmaktadır ve bu tür faaliyetler sağlıklı olduğu için ülkeyi dünyanın en iyi gelişen ekonomileri listesine sokmaktadır.

Belirli bir ürün veya organizasyon hakkında önceden var olan bazı düşünce ve inançlara sahip kişilerin sosyal medyada istedikleri markaları takip etme ihtimalleri daha yüksektir. İstedikleri markalarla ilgili güncellemeler tüm sosyal medya ağlarında olacaktır. QR Kodlar takip etme ve daha hızlı topluluklara ayak uydurma açısından işleri daha çok kolaylaştırmaktadır. Ortam değişse bile YouTube, Twitter, Facebook ve Instagram'da aynı markaların aynı ürünlerine

sahip olmaktadırlar. Hilbert, Miles, ve Othmer, (2009), motive olmuş kişilerin, sosyal paylaşım sitelerini fikirlerini halkla tartışmak ve yorumlamak için kullanabildiklerini belirtmektedir.

Reklam endüstrisindeki yüksek rekabet nedeniyle, basılı medya sosyal medyaya çok fazla odaklanmaktadır. Aynı reklam trendi Facebook, Instagram'da ve QR Kodlarla devam etmektedir. Sosyal Medya ve QR Kodlar, her türlü işletme endüstrisi için reklam açısından çok uygun ve ucuz modellerdir. Bunlar, ulusal veya uluslararası düzeyde büyük reklam kampanyaları için harcayacak kaynakların çok fazla bulunmadığı gelişmekte olan ülkeler için çok gerçekçidir. Birçok büyük reklam ajansı, kampanyalarını sosyal medya ve QR Kodlar aracılığıyla yürüterek bütçelerini azaltmıştır. Artık reklamlar, QR Kodlar tarafından desteklenen sosyal medya ağları üzerinden seyahat ediyor; böylece reklamlar çok daha hızlı hareket edip reklamcılar tarafından da takip edilebiliyor. İyi reklamlar ormandaki ateş gibi yayılmaktadır. Hiçbir sosyal medya kısıtlama içermemektedir; insanlar toplumun farklı kesimlerinden reklamları paylaşmaya başlamaktadır. Ve reklam ajansları, reklamların sosyal bir kampanya gibi görünmesini sağlamak için birçok gizli reklam tekniğini benimsemektedir.

Sosyal Medya reklam kampanyalarının dahil edilmesinden sonraki en önemli soru izleyicilerin nasıl ve nerede bulunacağıdır. Sosyal medya, izleyicileri yalnızca aynı yerde bir araya getirmekle kalmamış, aynı zamanda onları toplumun farklı kesimleri şeklinde kategorize etmeyi de başarmıştır. Artık reklamlar ihtiyaca göre özel olarak hazırlanabilir, oluşturulabilir ve işlenebilir; böylece sporla ilgili reklamlar yalnızca spor meraklılarına ulaşabilir. “Sosyal medya ortaya çıktıktan sonra, haber kuruluşları içeriği pazarlamak ve dağıtmak için fırsat olarak Facebook ve Twitter gibi sosyal medyaya hızla girmektedir” Hermida, Fletcher, Korell, & Logan, (2012). Her büyük sanayici kaliteli ve standartlaştırılmış ürünler imal edebilir, ancak asıl teknik müşteri bulmaktır. Apple ve Nokia arasındaki fark budur. Kuşkusuz Nokia, daha dayanıklı, güvenilir ve standart telefonlar üretti, ancak ne yazık ki Nokia'nın düşüşüne yeni pazarlar ve yeni fikirleri olan yeni müşteriler bulamamaları sebep oldu. Benzer şekilde, QR Kodlar çok hızlı ve güvenilir bir şekilde seyahat edip istenilen kitlelere kısa sürede ulaşabilir.

Rekabet sadece içerik üretmek değildir; içeriklerin paylaşılması ve yeniden dağıtılması kitle iletişim araçlarının bu rekabetçi dünyasındaki yeni rekabettir. Sosyal medya, bu platforma,

haberleri ayırt etmenin çok daha sistematik bir yolunu sağlamıştır. Hedef kitlelere ulaşmak ve onlara yaklaşmak, Facebook ve benzeri sosyal medya ağlarının icadına kadar daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu dinamik medya, daha fazla kullanılabilecek ve belirli amaçlar için reklam ajanslarına bile satılabilecek verileri toplamaya devam ediyor. Sosyal Medya Ağları bazen kullanıcılarını büyük şirketlere satmakla suçlanmaktadır ve büyük şirketler bu tür kullanıcıları ürünlerini satmak ya da gündemini yaymak için hedef kitle olarak seçebilir. Facebook, İslamabad'ın başkentinde yaşayan ve makine mühendisliği eğitimi alan genç bir erkeğin yakınlardaki oteldeki mühendislik departmanının iş fuarı ile ilgili reklamına ulaşmasını mümkün kılmıştır. Bunlar, reklamcılar ve pazarlamacılar için mükemmel koşullardır ve bir nimettir.

Hiç kimse sosyal medyada yer almaksızın iş dünyasında, pazarlama reklamlarında ve hatta politikada başarıyı düşünemez. “Son yıllarda sosyal medya her yerde mevcuttur ve sosyal ağ oluşturma ile içerik paylaşımı için önemli hale gelmiştir” Asur ve Huberman (2010). Sosyal medya, içeriği paylaşmak için yalnızca en iyi platformu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onu izleyicilere sunar. Bilgiyi istedikleri özel hedef kitle arasında ayırt ederek sunmak isteyen kişilerin taleplerine en iyi şekilde uyar.