• Sonuç bulunamadı

BÖLÜM 3. PERAKENDE YÖNETİMİ

3.2. E-Ticaret Tarihçe ve Uygulama Örnekleri

Entellektüelizasyon uygulamanın üstünde üst düzey bir lojistik bilgi ağı oluşturmaktır. Lojistik sürecinin işletilmesi, yalnızca bilgisayar hassas hesaplama ve çözülebilen akıllı düzenlemeler yardımıyla büyük çoğunluk operasyonuna ve karar verme mekanizmasına sahiptir. Sadece lojistik verimliliğini artırabilen, müşteri talebine dayalı tedarik ve pazarlamayı düzenlemek için tüm tedarik zinciri esnekliğini artırabilen lojistik entelektüelleştirmeye ulaşmak, "kamçı etkisi" azaltmak ve düşük stok ve yüksek verimlilik gerçekleştirmektedir.

Kendi kendine lojistik modeli, kendi kendine lojistik modu, kendi lojistik dağıtım sistemini kurmak için e-ticaret işletmeleri, işletmelerin operasyon ve yönetiminin tüm lojistik operasyon süreci. E-ticaret işletmelerinin kendi lojistik modunu iki türdür: biri finansal güç ve büyük ölçekli iş e-ticaret şirketidir. İkinci kategori, geleneksel olarak büyük ölçüde imalat şirketleri veya toptan iş e-ticaret sitesidir. İşletmeler için kendi kendine lojistik modu, iki belirgin avantajı vardır: Birincisi, kolayca koordinasyon, kendi kendine çalışan lojistik, tedarik zinciri bir iç departman ağıdır, her bir departman bireyin çıkarlarından bağımsız değildir, tedarik zinciri işletmeleri arasında daha kolay koordinasyonun aksine ortak bir amacı vardır. İkinci avantaj yüksek stabilitedir, e-ticaret işletmelerinin kendi kendine lojistik modunda güçlü yetenekleri nedeniyle, şirket içindeki sorunları çözme ve bu nedenle bir ölçüde, tüm tedarik zincirinin oynaklığından kaçınmak ve yüksek gizlilikle daha yüksek bir kararlılığa sahiptir. E-ticaret şirketinin kendi lojistiği, profesyonel lojistik yönetimi yeteneklerine sahip personelin tamamlanmasından sonra, cömert girdiler ve gerekli yüksek büyük bir ölçek tamamlandıktan sonra. Lojistik yönetimi yapan işletme içindeki personelin genel kalitesi yüksek değildir, Çin'de lojistik ve lojistik eğitim teorisi ciddi şekilde geride kalmaktadır, bu da lojistik personellerinin ciddi bir sıkıntısıdır, çeşitli karmaşıklıkları ve e-ticareti çözemez.

Üçüncü taraf lojistik modu, dış kaynak lojistiği veya sözleşme lojistiği olarak da bilinir. 3PL (Üçüncü Şahıs Lojistiği), içinde uzmanlaşmış bir lojistik şirketinin hem tedarikçiye hem de üreticiye lojistik hizmeti verdiği bir tür iş modudur, malları yoktur, ancak iş birliği anlaşmaları veya bir koalisyon ile ortaklık yoluyla, belirli bir süre içinde belirli bir fiyata uygun olarak müşterilere kişiselleştirilmiş lojistik acentesi hizmeti sunmaktadır. Gelişmiş teknoloji, daha eksiksiz dağıtım sistemi, hızlı teslimat hızı için

17

üçüncü taraf lojistik hizmetiyle, yüksek verimlilik e-ticaret lojistik dağıtımı için ideal çözümlerden biri haline gelir. Büyük işletmelerin kendi lojistik sistemlerinin gücüne ek olarak, daha fazla KOBİ dış kaynak kullanımı eğilimindedir. Uygulama, verimli üçüncü taraf lojistik hizmetlerinin, müşterinin karmaşık lojistik hizmet gereksinimlerini karşıladığını ve aynı zamanda e-ticaret işletmelerinin yükünü sosyal iş bölümünü ilerletmek için azalttığını kanıtlamıştır.

Lojistik İttifakı, iki mod arasında önde kurulmuş bir çapraz lojistik modudur, ilk iki modun riskini azaltabilir ve işletmeler için daha kolay kullanılabilir. Lojistik İttifakı, belirli lojistik hedefine ulaşmak için kuruluş tarafından alınan iki veya daha fazla ekonominin uzun vadeli ortak iş birliğidir. Amaç, birlik kazan-kazan, birliktelik, çekirdek uzmanlaşma özellikleri ve iş birliğini vurgulamak için birliğe katılmaktır. Kurumsal, toplam risk ve geliri paylaşan, kendine güvenen, kendi çıkarlarını en üst düzeye çıkarmak için davranışları benimsememiş, davranışları en üst düzeye çıkarmanın ortak çıkarlarını almamışlardır. Birlik dinamiktir ve sözleşmenin sonu olduğu sürece, iki taraf tek bir birey haline gelir ve kişisel çıkar maksimizasyonu peşinde koşar. Lojistik ittifakı imalat ve satış işletmeleri, ittifakta yer alan işletmeler arasında lojistik iş birliği kurmak için resmi karşılıklı anlaşmaya dayanan lojistik işletmeleri, ortak menfaatleri aramak için bir araya getirilmiş, takas veya birleşik lojistik kaynaklarıdır, bu arada kooperatif girişimleri hala bağımsızdır.

Lojistiğin entegrasyonu, bir bütün olarak tüketici tedarik zincirine ve sistematik olana kadar, üreticiler tarafından lojistik, pazarlama şirketleri aracılığıyla temel olarak lojistik sistemidir. Lojistik Entegrasyonu, üçüncü taraf lojistiği temelinde geliştirilen yeni lojistik modelidir. Bu modda, daha istikrarlı bir sözleşme ilişkileri oluşturmak için çok çeşitli iletişim kanalları veya satın alma ilişkisi kurmak için lojistik girişim üretim işletmeleri ve pazarlama işletmeleri, mal üreticileri veya işleme siparişlerinin birleşik bilgi kombinasyonu, departmanın mağazaya teslim edilmesini gerektirir. Bu mod aynı zamanda kullanıcılar arasında kapsamlı bilgi alışverişi gösterdi ve böylece paylaşılan kaynakların rasyonel kullanımında bir fazlalık ve eksiklik olmakta.

E-ticaret çağında, lojistik dağıtım modunun, gelişmiş formun ve lojistik sektörünün gelişiminin olgunlaşan aşamalarının daha eksiksiz bir anlayışıdır. Lojistik entegrasyonunun özü, lojistik yönetimi uzman ve teknik personel sorunudur ve genel

18

olarak en uygun etkiyi elde etmek için özel lojistik operasyon yönetimi deneyimini hareketlendirmek için özel lojistik ekipmanlarını, tesislerini tam olarak kullanır. Aynı zamanda, lojistik entegrasyon eğilimi geliştirme için iyi bir ortam ve üçüncü taraf lojistiğinin geliştirilmesi için büyük pazar talebi sağlamak lojistiğin entegrasyon eğilimidir. Çin'de e-ticaret lojistik doğruluğu düşük, gelişmiş ülkelerle aralarında büyük bir uçurum var. Ağırlıklı olarak dağıtım ağının yoğun olmasından dolayı yeterli değildir.

Çin'de e-ticaret kurumsal bilgi ağı terminali, yaygın kullanımdan çok, büyük ölçekli kurumsal birimler tarafından kullanılmaktadır ve Çin’de e-ticaret dağıtımının güvenliği düşüktür, kargo hasar oranı yüksektir, aynı zamanda zamanında teslimat da değildir.

Uygun olmayan ambalajlama, geriye dönük lojistik tesisleri, lojistik ve dağıtım yönetimi gibi nedenler, "kesintisiz bağlantıdan" bahsetmemek ve e-ticaret işimiz, müşteri hizmetleri ve dağıtım işlerimiz hakkında yeterli farkındalığı olmamak için çeşitli dağıtım sektörlerini temas dışı bıraktı.

E-ticaretin geleneksel perakendeye göre avantajı fiyattır. E-ticaret işletmeleri ekonomik dağıtım yapmalıdır. Bir yandan, dağıtım maliyetlerini azaltmak mümkün olduğu ölçüde; öte yandan, katma değeri dağıtım yapmak için meydana geldi. Ekonomik dağıtım, işletmeler ve tüketiciler için özel programlar tasarlamak için profesyonel lojistik yönetimi yeteneklerine ihtiyaç duyar. Çin'deki e-ticaret henüz böyle koşullara sahip değil.

Ekonomik dağıtımın uygulanamamasının nedeni, birbirinden karşılıklı ayrılan ve birbirleriyle rekabet eden e-ticaret lojistik şirketlerimizin, ticari şirketlerimizin ve dağıtım şirketlerimizin, aralarındaki ticari iş birliğinin çıkarlarının rekabetten az olmasıdır.

Başlangıç noktasının dağıtımından kaynak entegrasyonu ve süreç optimizasyonunun dağıtım sonuna kadar herhangi bir mal elde edemez, ayrıca dağıtım maliyetlerini etkili bir şekilde azaltamaz ve dağıtım verimliliğini artıramaz.

Çin’de ticaret lojistiğinin varlığı zor, sorgular zor, dönüş sorunu zor. Çin'deki e-ticaret işletmeleri gerçekten bir kargo takip sistemi kurmamışlar, bir kütüphane ancak mallar "yolda" yayınlandıktan bilgilerin geri kalanını sonra bulunabilir. ABD'de UPS, müşterilerin tam bilgileri bilmelerini sağlamak için ağ tarafından yapılan her bir gönderiyi düzenledi ve büyük dağıtım şirketlerinin hepsi bu işleve sahip olmalıdır ve Çin'de e-ticaret çoğunluğu ortak bir sorundur. Tüketiciler bu durumdan şikayetçidir ve ayrıca iş ve e-ticaret işletmelerinin imajını da etkilemiştir.

19

BÖLÜM 4. E TİCARET BAŞARI FAKTÖRLERİ VE MÜŞTERİ