• Sonuç bulunamadı

BÖLÜM 9. ÇOK KANALLI PERAKENDE TEDARİK ZİNCİRİNİ PERFORMANS

8.10. Başarılı Perakendecilerin Karşılaştırmalı Analizi

Bazı sonuçları test etmek için en başarılı 25 ABD perakendecisi için 10 yıllık veriler topladık. Her perakendeci için, yıllık perakende satışlar, perakende sıralaması, mağaza sayısı ve çevrimiçi sıralama daha önce her perakendeci için 10 yıllık ortalama istatistikler sunuyor. En iyi 50 favori listesi, tüketicilerin çevrimiçi giyim ve giyim dışı alışveriş alışkanlıklarının, 6431 yetişkin tüketicinin çevrimiçi alışverişiyle ilgili açık uçlu, yazma soruları kullanılarak yapılan bir araştırmasından elde edilmiştir. Bu nedenle, çevrimiçi sıralama müşteri sadakatini ve çok kanallı perakendeciliğin etkinliğini etkiler.

Perakende başarısı için diğer göstergeler perakende sıralaması ve yıllık satışlardır.

Yıllık satış tutarı kârlılık ile ilgili olmakla birlikte, mağaza sayısı verimliliğin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Çok kanallı geçiş sırasında perakendecilerin mağaza sayısı ve satışlar arasında bir denge bulmasını bekliyoruz. Artan sayıda mağaza ile satışların azalmaması başarısızlık olarak kabul edilecektir.

82

25 perakendecinin analitik bir sınıflandırması için, 250 veri noktası üzerinde bir kümeleme algoritması çalıştırdık ve 5 küme elde ettik. Perakende seçimlerimizin, NRF sınıflandırmasında ilk 50 veya ilk 100 perakendeci olarak, perakende performansına göre aşağıdaki kümeler:

Küme 1: Walmart

Küme 2: Costco, Amazon, Hedef, Ev Deposu, Kroger, Lowes Küme 3: CVS, Walgreen

Küme 4: Macys, Nordstrom, JC Penney, Belk, Dillard's, Ross, H&M, Kohls, Best Buy, Apple, QVC

Küme 5: Sears, Gap, TJ Max, Sherwin-Williams

Buna göre, Wal-Mart en büyük perakendecidir ve bunu geleneksel mekânda faaliyet gösteren perakendeciler olarak kabul edilen CVS ve Walgreens takip eder. 3. küme, çok kanallı perakendecilikte önemli bir başarı elde etmeyen perakendecileri içermektedir. Son olarak, kümeler 4 ve 5, hazır giyim ve hazır giyim perakende sektörlerindeki çok kanallı perakendeciler arasındaki erken adaptörleri içerir. Verilere daha yakından bakmak, her küme için ayrı tahmine dayalı analizin yapılması gerektiğini gösterir.

8.10.1. Tartışma, Çıkarımlar, Sınırlamalar ve Daha İleri Araştırma Yönelimleri Bu çalışmanın birincil katkısı, performans ölçütlerinin sürdürülebilirlik, etkinlik ve verimlilik, yanıt verebilirlik ve esneklik boyutlarına göre sınıflandırılmasına dayalı olarak perakende tedarik zinciri üyelerinde iki yeni çerçeve performansı sağlamaktır.

İkinci çerçeve, çok kanallı perakende tedarik zincirlerinde başarı elde etmek için gerekli iş faaliyetlerini belirlemek için kullanılabilecek bütüncül bir bakış açısı sağlar. Bu iki çerçevenin literatüre ana katkısı, çok kanallı perakende tedarik zincirinde kapsamlı, kanıta dayalı bir performans yönetimi ihtiyacının ele alınması ve önerilen çerçeveleri desteklemek için ampirik bir analiz sağlanmasıdır. Pratik bir perspektiften, çerçevelerimiz, yöneticilere performans yönetimi ve perakende tedarik zincirlerinde başarıya ulaşma konusunda yönergeler sağlar. Şu anda perakendecilik endüstrisi sadece gelişmekte olan ekonomilerde değil, gelişmiş ekonomilerde de büyümekte, lojistik ve tedarik zinciri faaliyetlerine artan bir talep ve yönetim meselelerine daha kapsamlı bir

83

odaklanma ihtiyacı yaratmaktadır. Diğer tedarik zincirlerinde olduğu gibi perakende tedarik zincirleri de özelleştirilmiş performans yönetimi çerçevelerinden yararlanır. Bu özelleştirmeye ek olarak, metriklere dayalı daha geniş bir analitik araç yelpazesi şirketlerin gerekli performans yönetimi araçlarını oluşturmalarına da yardımcı olabilir.

Perakendecinin bakış açısına göre, kaynaklar pazarda yetenekleri geliştirme ve rekabet avantajı seçtiğiniz hedeflerine uygun olarak yönetilmektedir (Barney, J.B., 1991;

Peteraf, M.A., 1993). Perakende tedarik zinciri üyeleri, yetenekler olarak yeterlilik ve verimlilik, seçeneklilik, yanıt verebilirlik ve esneklik geliştirmektedir. Önceden piyasada buna ek olarak kaynakların etkinleştirilmesinin sonuçları olan yetenekler, müşteri deneyimleri hakkında. Performans yönetimi hem parasal hem de parasal olmayan avantajlar içindir. Bu şirket, hayati önem taşır. Mevcut küreselleşmiş ekonomide, onun perakende tedarik zinciri içindir. İlk önce çerçeve ile, onun perakendecinin başarısını ağ kaynakları (mağaza sayısı) ve pazar pozisyonu (sıralamalar) değerlendirmek mümkündür. Bu çalışma aynı zamanda, ilgili iş faaliyetlerinin gerek, en son eğilimleri ve genel zincir değişikliği ile çok kanallı dönüşümü anlamak için mağaza sayısı, çevrimiçi sıralama, perakende sıralaması ve satışlar arasındaki ilişkiyi. Performans yönetiminin her bir ilgili ile ilgili şartlar, verimlilik ve verimlilik, yanıt verebilirlik ve esneklik arasından dahilinde doğru değerlendirme içindir bağlı olduğu vurgulanmıştır.

Kullanarak girdilerin ve çıktıların analizi yoluyla, yöneticilerin her girdinin incelenmesini inceleyebilirsiniz. Diğer bir faydası, detaylı giriş ve çıkışlara göre kesişen boyutların tanımlanmasıdır. Bu faydaların gerekliliğini, doğru şartın üstesinden ve uygun şekilde işlenmesine ve burada performans yönetim çerçevelerinize göre gereklidir. Klasik performans yönetimi araçlarına güvenmek yerine, küreselleşmiş pazarlarda rekabet etmek için bu alanda son eğilimleri ve gelişmeleri göz önünde bulunduran bütüncül bir yaklaşım benimsemek esastır.

8.10.2. Sınırlamalar ve İleri Araştırmalar

Çeşitli tedarik zincirlerinde faaliyet gösteren seçilmiş perakendecilerle yapılan çoklu vaka çalışmaları ve uygulanan algıyı ortaya koyan anketler de dahil olmak üzere, bu görüşleri desteklemek için daha fazla ampirik kanıt faydalı olacaktır. Performans yönetim araçları ayrıca başarılı çok kanallı perakende performansının değerlendirilmesini destekleyen ampirik kanıtlar, gelecekteki araştırmalar için önemli bir odak noktasıdır.

84

Sunulan iki çerçeveden kaynaklanan ve mevcut çalışmaların kapsamı dışında kalan bir dizi konu, daha ileri araştırmalar için alanlar oluşturacaktır. Bu konular, zincir üyelerinin genel perakende tedarik zinciri performansı üzerindeki rolünü belirlemek için çerçevelerin uygulanabilirliğini göstermek için performans yönetimi araçlarının kullanılması ve deneysel analiz, ikili performans yönetimi analizi ve sonuçların doğruluğunun sağlanmasıdır. Önerilen çerçevelerimiz bütünsel performans yönetimini uygulamak için tüm perakende tedarik zinciri üyelerine uygulanabilse de perakende tedarik zinciri üyelerinin diğer zincir üyeleriyle veri paylaşmaya motive olduğu varsayılmaktadır. Bu çerçevede, perakende tedarik zinciri üyeleri arasında iş birliği, koordinasyon, güven, taahhüt ve şeffaflık olduğu varsayılmaktadır. Gelecekteki araştırmalar ayrıca perakende dağıtım zincirlerinin performans yönetiminde güç dağıtımının ve yukarıda belirtilen perakende satış zincirlerinin varlığının ya da yokluğunun nasıl araştırıldığını araştırmalıdır. Son olarak, önerilen çerçevelerin uygulanmasında entegre bilgi teknolojisi araçlarının rolü ihmal edilmemelidir.

85

BÖLÜM 10. E-TİCARETTE PAZAR YERLERİ, LOJİSTİK