• Sonuç bulunamadı

EĞİTİM SEN İŞYERİ TEMSİLCİLERİ EĞİTİMİ Amaç

Belgede tıklayınız. (sayfa 183-190)

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ

C) EĞİTİM SEN İŞYERİ TEMSİLCİLERİ EĞİTİMİ Amaç

Sendikaların güçlü bir yapı kazanması açısından önemli olan işyeri çalışmalarının düzenli ve planlı bir şekilde yürütülmesidir. Bu konuda en önemli görev işyeri temsilcilerine düşmektedir. Sendikal örgütlülüğün temelini oluşturan işyeri temsilcileri, sınıf bilincine sahip, örgütçü kişilik ile donatılmış, işyerinde üyelerimizin ve diğer çalışanların istek ve beklentilerine uygun çalışmalar yaptıkları zaman sendikal örgütlülük gerçek anlamını kazanır. İşyeri temsilcilerinin ayrıca, işveren veya işveren vekil- leriyle örgütsel değerlere uygun ilişkiler geliştirmede, şube ile işyeri arasında ve üyelerin birbiriyle bağını kurmalarında önemli rolleri vardır.

Her işyeri temsilci aynı zamanda bir eğitimci ve örgütçü olması önemlidir. Emekçilerin sınıf bilin- cini geliştirmelerine, yaşamla ve toplumla ilgili gerçekleri öğrenip, kavramalarına yardımcı olmaya çalışır. İşyerinde çalışan fakat örgütsüz olan emekçileri sendikal örgütlülüğe kazanıcı çalışmaları yaparak, bu yönüyle sendikanın ve sendikal hareketin büyümesine en önemli katkıyı yine işyeri tem- silcileri sunar. Sendika üyelerinin sendika şube ve merkez yöneticilerini her gün görmesi ve onları yakından tanıması olanaksızdır. Ama işyeri temsilcisi her gün üyelerle birlikte, onlarla iç içedir. Bir yanıyla o işyerinde sendika, işyeri temsilcisi ile özdeşleşir. Sendikanın işyerindeki gücü de, zayıfl ığı da işyerindeki temsilcisiyle doğrudan ilgilidir.

Kamu emekçilerinin mücadele tarihi, sendikal hak ve özgürlüklerin ancak ve ancak mücadele ile kazanılabileceğini göstermiştir. Örgütsel gücümüzü korumak, geliştirmek, yıllardır savunduğumuz talepleri kazanıma dönüştürmenin yolu, işyeri örgütlülüğümüzü geliştirmek ve işyeri temsilciliği ku- rumunu doğru tarzda işletmekten geçmektedir. Sendikal faaliyetin yaşam bulduğu, sendikamıza üye olmayan emekçilerin sendikayı tanımasında en önemli işlevi gören işyerleri ve işyeri temsilcileri, sendikamızı büyütmek ve mücadele çizgimizi belirginleştirmek açısından büyük önem taşımaktadır. Sermaye ile emek arasındaki temel çelişkinin ilk işaretleri işyerlerinde görülür. Çalışma koşullarındaki olumsuzluklar, çalışma saatleri, ücret düşüklüğü, ayrımcılık, baskı ve sürgünler öncelikle işyerlerinde yaşanır. Çalışma ortamında adalet ve eşitliğin sağlanması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, baskı ve sürgünlere karşı koyabilmenin araçları da yine işyerlerinde oluşturulan örgütlü güç ile mümkündür. Bu nedenle işyeri eksenli çalışmalar, sendikal mücadelenin ilk, kalıcı ve sürekli olarak geliştirilmesi gereken adımları olarak kabul edilir.

Yukarıda belirtilen nedenlerden hareketle, Eğitim Sen’in örgütlü olduğu işyerlerinde işyeri temsilcisi olarak görev yapan üyelerimizin eğitimi, işyeri örgütlülüğümüzün daha yaygın ve daha güçlü olması için zorunludur. Tüm şube ve il temsilciliklerimizi kapsayacak olan “İşyeri Temsilcileri Eğitimi” programı bu amaçla oluşturulmuştur.

Belirtilen amaçlar çerçevesinde Genel Eğitim Sekreterliğimiz tarafından hayata geçirilmek üzere bir günlük İşyeri Temsilcileri Eğitimi programı yapılmış ve MYK’nın onayına sunulmuştur. İşyeri Tem- silcileri Eğitimi konuları şu ana başlıklardan oluşmuştur;

• Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi • Toplumsal Cinsiyet

• İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem • İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları

Belirlenen konuların ders içerikleri şu şekildedir;

Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi

Uzun bir süredir kapitalist sistemin genel olarak köklü bir yeniden yapılanma süreci içinde bulunduğu, toplumun hemen her kesimi tarafından dile getirilmektedir. Bu durum, sadece sermayenin ulusal ve uluslararası düzeydeki hareketleriyle ilgili olmayıp, aynı zamanda mal ve hizmet üretimi ve emek süreçleriyle ilgili olarak da tartışılmaktadır. İşin örgütlenmesinden piyasa ilişkilerine, çalışma ilişkilerinden, kamunun yeniden biçimlendirilmesine kadar geniş bir alanda yaşanan değişiklikler “yeniden yapılanma” olarak adlandırılan, egemen sınıfl arın güncel ihtiyaçları doğrultusunda kapsamlı bir dönüşüm stratejisi etrafında şekillendirilmektedir.

Kamuda yaşanan dönüşüm tüm toplum kesimlerini olduğu gibi, başta eğitim ve sağlık alanlarını olmak üzere tüm kamu alanlarını olumsuz etkilemektedir. Personel sisteminde yapılmak istenen değişiklikler de (esnek çalışma, performans değerlendirmesi, TKY vb) dikkate alındığında kamuda nasıl kapsamlı bir dönüşüm yaşandığını görmek mümkündür. Bir bütün olarak kamuda yaşanan çok yönlü saldırıların niteliği ve bu saldırılara karşı neler yapılması gerektiği konusunda akademik bilgi ve yaşanmışlıkların değerlendirileceği bu konu başlığı ile Eğitim Sen işyeri temsilcilerinin konu ile ilgili olarak teorik ve pratik uygulamalar üzerinden bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Bu ders kapsamında ele alınan konuların işyerlerinde örgütlenme ve mücadele çalışmalarında kullanılacak içerikte olmasına özen gösterilmiş ve konu bu alanda akademik birikimi olan genel merkez uzmanlarımız tarafından verilmiştir.

Toplumsal Cinsiyet

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile sendikal yapılar/politikalar ile istihdam arasındaki ilişki, sınıf mücadelesi ile toplumsal cinsiyet ilişkisi, sınıfın cinsiyeti vb konular bu konu başlığı altında bu al- anda çalışma yürüten akademisyenlerin de desteğiyle, önceden yapılacak hazırlıklar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem

Sendikal örgütlenmenin en önemli ayaklarından birisi, örgütlenmenin yaygınlığıdır. Emekçilerin en geniş kesimini çatısı altında toplayan sendikaların mümkün olduğu kadar geniş bir alanda faaliyet göstermesi, tanınması ve benimsenmesinin sendikal örgütlenme açısından ne kadar önemli olduğu bilinmektedir. Sendikal örgütlenme faaliyetlerinin bir diğer ayağını ise örgütlenme çalışmalarının biçimi oluşturur. Pek çok sendika, kendisi için en uygun zamanda örgütlenme dönemleri belirler ve örgütlenme faaliyetleri yoğun olarak bu dönemler içine sıkıştırılır. Oysa örgütlenme çalışmaları

dönemsel olarak değişebileceği gibi, aynı zamanda sürekli ve dinamik bir yapıda olmak zorundadır. Sendikal örgütlenme için geliştirilecek strateji ve politikalar kadar, bu politikaları hayata geçirile- bilecek yol ve yöntemlerin bulunması ve uygulanması da önemlidir. Tarihselliği içinde sendikaların geçirmiş olduğu evrim, sendikaların temel işlevlerini yerine getirmesi yanında, bu işlevlerini yerine getirmek için kullanılan araçlar ve yöntemler açısından da zengin deneyimlerle doludur.

Belirli bir etkinlik ve dinamizmde belirlenen ve geliştirilen sendikal örgütlenme politikaları, sendikal örgütlenmenin önünü açar ve sendikalara daha etkin ve güçlü bir yapı kazandırır. Üyelerini sendi- kal bilinç ve onun bir üst aşaması olan sınıf bilinci ile donatmış bulunan sendikaların örgütlenme pratiklerinin daha gelişkin ve daha etkili olduğu bilinmektedir. Bu gelişkinlik, örgütlenme, sendikal eğitim ve diğer pek çok konuda sendikalar için ciddi imkânlar ve kazanımlar yaratmaktadır. İşyeri örgütlenmesinde strateji ve yöntem tartışmalarının ele alınacağı bu konu ile işyeri temsilcilerinin Eğitim Sen’in örgütsel ihtiyaçları doğrultusunda eğitilmesi hedefl enmiştir.

İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları

Temsilcilik kurumunun etkinliği ve işlerliği, sendikal yapı ve emekçi hareketinin ileriliği açısından vazgeçilmez önemdedir. İşyerinden başlayan sendikal örgütlenme ve mücadelede elde edilecek başarıda yine işyeri temsilcilerinin büyük payı vardır.

Sendikamızın eğitim, örgütlenme ve mücadele perspektifi , tek tek işyerlerinde ne kadar hayat bu- labiliyorsa, işyeri temsilcileri tarafından ne kadar uygulanabiliyorsa, ulaşılmak istenen hedefl ere mutlaka ulaşılır. Sendikamız üyesi olan emekçiler sendikanın amaçları ve ilkeleri ile kendi görev ve sorumluluklarını ne kadar birleştirebilirse, kendilerini sadece örgütsel anlamda güçlendirmekle kalmaz, emekçilerin kendi geleceklerini belirlemelerine de büyük katkı sunar.

Mücadele tarihimiz bizlere, hak ve özgürlüklerin ancak ve ancak mücadele ile kazanılabileceğini göstermiştir. Kitlesel gücümüzü korumak, geliştirmek, yıllardır savunduğumuz talepleri kazanıma dönüştürmenin yolu, işyeri örgütlülüğünü geliştirmek ve işyeri temsilciliği kurumunu doğru tarzda işletmekten geçmektedir. Sendikal faaliyetin yaşam bulduğu, sendikamıza üye olmayan emekçilerin sendikayı tanımasında en önemli işlevi gören işyerleri ve işyeri temsilcileri, sendikamız ve mücadele perspektifi miz açısından büyük önem taşımaktadır.

İşyerlerinde başlayan temel örgütlenme çalışmaları işyeri örgütlülüklerinde, işyeri temsilciliklerin- de somutlanmaktadır. Bu anlamda işyeri temsilcilerinin görev ve sorumluluklarını bilmesi, işyeri temsilciliği kurumunun işleyişini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak açısından son derece önemlidir. Bu ders, bu temel ihtiyacı karşılamak amacıyla oluşturulmuştur.

Merkez Eğitimciler Destek Eğitimi

Genel merkez Genel Eğitim Sekreterliği tarafından planlanan ve MYK’nın onayıyla başlatılan işyeri temsilciler eğitimlerimiz öncesinde merkez eğitimcilerle konu başlıkları ile ilgili olarak destek eğitimleri ve hazırlık toplantıları yapıldı. 14 Eylül 2009 tarihinde Merkez Eğitimciler destek

eğitimi Eğitim Sen Genel Merkezi’nde merkez eğitimciler ve merkez kadın eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Destek eğitimi çalışmasında İşyeri Temsilcileri Eğitimi konuları görsel sunum- lar eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu “Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi” ile “İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem” konularında; Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi Yard. Doç. Dr. Fevziye Sayılan “Toplumsal Cinsiyet” konusunda sunumlar yapmasıyla merkez eğitimciler destek eğitimi tamamlanmıştır.

İşyeri Temsilcileri Eğitimlerimiz 24 Ekim 2009 – 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında 98 şubemizde yapılan eğitim çalışmalarıyla gerçekleştirildi. İşyeri temsilcileri eğitim çalışmalarına toplam 4.697 işyeri temsilcimiz katılmıştır.

Merkezi olarak yapılan İşyeri Temsilcileri Eğitimleri;

• İşyeri Temsilcileri Eğitimi, 24–25 Ekim 2009 tarihlerinde altı şubede gerçekleştirilen eğitimlerle başladı. 24 Ekim’de Kars (Iğdır, Ardahan), Tunceli ve Ağrı’da; 25 Ekim’de Erzurum (Bayburt), Erzincan ve Muş’ta işyeri temsilcileri eğitimi çalışmaları yapıldı. Eğitim çalışmalarına eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu; merkez eğitimcilerimiz Dengiz Sönmez, A. Erhan Turgut ve Fevzi Yılmaz; merkez kadın eğitimcilerimiz Dilek Adsan, Zülfi ye Kaygusuz, Selma Polat ve Hatayi Demir eğitimci olarak katıldılar.

• 7–8 Kasım 2009 tarihlerinde altı şubede işyeri temsilcileri eğitimleri yapıldı. 7 Kasım Cumar- tesi günü Malatya, Diyarbakır (Batman) ve Bingöl’de; 8 Kasım Pazar günü ise Mardin, Elazığ ve Bitlis’te işyeri temsilcilerine yönelik olarak eğitim çalışmaları yapıldı. Malatya ve Elazığ’da yapılan eğitim çalışmalarında uluslararası ilişkiler uzmanımız Deniz Yıldırım, merkez kadın eğitimci Dilek Adsan ve merkez eğitimci Yüksel Aydın; Bingöl ve Bitlis’te yapılan eğitim çalışmalarında eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu ve merkez kadın eğitimci Elif Dumanlı; Diyarbakır ve Mardin’de yapılan eğitim çalışmalarında merkez eğitimci A. Erhan Turgut ve merkez kadın eğitimci Hatayi Demir eğitimci olarak katıldılar.

• 5–6 Aralık 2009 tarihlerinde Sivas, Kayseri (Yozgat), Manisa ve Balıkesir’de işyeri temsilcile- ri eğitimi yapıldı. 5 Aralık Cumartesi Sivas’ta, 6 Aralık Pazar günü Kayseri’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda Ankara Üniversitesi, DTCF Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun, Toplumsal Cin- siyet konusunda merkez eğitimci Canan Çalağan, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konularında Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler.

• 5 Aralık Cumartesi Manisa’da, 6 Aralık Pazar günü Balıkesir’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez, Toplumsal Cinsiyet konusunda Eğitim Sen uzmanı Dr. Handan Çağlayan, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit eğitimler verdiler.

• 12–13 Aralık 2009 tarihlerinde Adıyaman, Ş.Urfa, Niğde (Aksaray) ve Nevşehir’de işyeri temsilcileri eğitimleri yapıldı. 12 Aralık’ta Adıyaman, 13 Aralık’ta Ş. Urfa’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez, Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez eğitimci Hatayi Demir, İşyeri Örgütlenmesinde

Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit eğitimler verdiler.

• 12 Aralık’ta Niğde (Aksaray), 13 Aralık’ta Nevşehir’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut, Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Uğur Arıman, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yön- tem konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler.

• 19–20 Aralık 2009 tarihlerinde Artvin, Rize, Trabzon (Gümüşhane), Giresun, Ordu, Sam- sun illerinde işyeri temsilcileri eğitimleri yapıldı. 19 Aralık’ta Artvin’de, 20 Aralık’ta Rize’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu, Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez eğitimci Feray Ay- tekin Aydoğan, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda ise Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert eğitimler verdiler.

• 19 Aralık’ta Trabzon’da, 20 Aralık’ta Giresun’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda Ankara Üniversitesi, DTCF Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun, Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez eğitimci Elif Dumanlı, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın, İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda ise Genel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer eğitimler verdiler.

• 19 Aralık’ta Ordu’da, 20 Aralık’ta Samsun’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut, Toplumsal Cinsiyet ko- nusunda Eğitim Sen uzmanı Dr. Handan Çağlayan, İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz eğitimci olarak katıldılar.

• 9–10 Ocak 2010 tarihlerinde İskenderun (Osmaniye), Adana, Mersin, Tarsus, G.Antep (Ki- lis) ve K.Maraş’ta illerinde işyeri temsilcileri eğitimleri yapıldı. İskenderun (Osmaniye) ve Adana’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi ve İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konularında eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Dilek Adsan; İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda ise Genel Mali Sekreter Sayım Gültekin eğitimler verdiler. İskenderun’daki eğitim çalışmasına 65 işyeri temsilcisi, Adana’daki eğitim çalışmasına 105 işyeri temsilcisi katıldı.

• 9 Ocak 2010’da Mersin’de ve 10 Ocak 2010’da Tarsus’ta yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez; Toplumsal Cin- siyet konusunda merkez kadın eğitimci Nilgün Eroğlu; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yön- tem konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın; İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda ise Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler. Mersin’de yapılan eğitim çalışmasına 70 işyeri temsilcisi, Tarsus’ta yapılan eğitim çalışmasına 55 işyeri temsilcisi katıldı. • 9 Ocak 2010’da Gaziantep (Kilis) ve 10 Ocak 2010’da K.Maraş’da yapılan eğitim çalışmalarına Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Dilek AKMAN; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi YILMAZ; İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Genel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer eğitimci olarak katıldılar.

Gaziantep’te yapılan eğitim çalışmasına 100’e yakın işyeri temsilcisi katılırken, K. Maraş’ta yapılan eğitim çalışmasına 47 işyeri temsilcisi katıldı.

• İzmir 4 (İzmir 3) ve 21 Şubat 2010’da İzmir 2 Nolu şubede yapılan işyeri temsilcileri eğitimi çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda Eğitim Sen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım; Toplumsal Cinsiyet konusunda Eğitim Sen uzmanı Dr. Handan Çağlayan; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz ve İşyeri Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert eğitimler verdiler.

• 20 Şubat 2010’da Antalya ve 21 Şubat 2010’da Burdur (Isparta)’da yapılan işyeri temsilcileri eğitimi çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Nilgün Eroğlu ve İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez ve İşyeri Tem- silcilerinin Görev ve Sorumlulukları konusunda Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler.

• 20 Şubat 2010’da İzmir 6 No’lu şubede ve 21 Şubat Pazar günü Uşak Şubede işyeri temsil- cileri eğitimleri yapıldı. Eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi ile İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konularında Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Er- kan Aydoğanoğlu ve Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Sakine Esen eğitimci olarak katıldı.

• 6 Mart 2010’da Muğla ve 7 Mart 2010’da Aydın’da yapılan işyeri temsilcileri eğitimi çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda uluslararası ilişkiler uzmanımız Deniz Yıldırım; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Nilgün Eroğlu; İşyeri Örgüt- lenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz eğitimler verdiler. Eğitimin son bölümünde Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız sendikal ve siyasal süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muğla’da yapılan eğitim çalışmasına 80 işyeri temsilcisi, Aydın’da yapılan eğitim çalışmasına ise 70 işyeri temsilcisi katıldı.

• 6 Mart 2010’da Kocaeli ve 7 Mart 2010’da Gebze’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Nurşen Yıldırım; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut eğitimler verdiler. Kocaeli’de yapılan eğitim çalışmasına 45 işyeri temsilcisi, Gebze’de yapılan eğitim çalışmasına 55 işyeri temsilcisi katıldı. • 6 Mart 2010’da Zonguldak ve 7 Mart 2010’da Karabük’te yapılan eğitim çalışmalarına Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi ve İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konularında eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Canan Çalağan eğitimci olarak katıldı.

• 13 Mart 2010’da Sakarya ve 14 Mart 2010’da Bartın’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi ile İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konularında eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Feray Aytekin Aydoğan eğitimler verdiler. Eğitimin son bölümünde Genel Eğitim Sekreterimiz Ünsal Yıldız sendikal ve siyasal gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

• 13 Mart 2010’da Bolu ve 14 Mart 2010’da Düzce’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz; Toplumsal Cin- siyet konusunda merkez kadın eğitimci Dilek Akman; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem

konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın eğitimler verdiler.

• 13 Mart 2010’da Sinop ve 14 Mart 2010’da Kastamonu (Çankırı)’da yapılan eğitim çalışmalarına Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Yaşar Tarakçı; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut eğitimler verdiler.

• 27 Mart 2010’da Edirne ve 28 Mart 2010’da Kırklareli’nde yapılan eğitim çalışmalarında Ka- munun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi ile İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konularında eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu; Toplumsal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Hatice Camcı eğitimler verdiler.

• 27 Mart 2010’da Çorum ve 28 Mart 2010’da Kırıkkale’de yapılan eğitim çalışmalarında Kamu- nun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz; Toplum- sal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Dilek Akman; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın eğitimler verdiler.

• 27 Mart 2010’da Kütahya ve 28 Mart 2010’da Afyon’da yapılan eğitim çalışmalarında Kamu- nun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez; Toplum- sal Cinsiyet konusunda merkez kadın eğitimci Yaşar Tarakçı; İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem konusunda merkez eğitimci A. Erhan Turgut eğitimler verdiler.

• 24 Nisan 2010’da İstanbul 1 Nolu Şube ve 25 Nisan 2010’da İstanbul 7 Nolu Şubede yapılan eğitim çalışmalarında Kamunun Dönüşümü ve Yeni Personel Sistemi konusunda merkez eğitimci

Belgede tıklayınız. (sayfa 183-190)