• Sonuç bulunamadı

EĞİTİM SEN ŞUBE VE İLÇE TEMSİLCİLİK YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ

Belgede tıklayınız. (sayfa 178-183)

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ

B) EĞİTİM SEN ŞUBE VE İLÇE TEMSİLCİLİK YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ

Her çalışma dönemi başında olduğu gibi 7. çalışma döneminde ilk olarak, iki günlük “Şube ve İlçe Temsilcilik Yöneticileri Eğitimi” planlandı ve konu başlıkları ve alt başlıklar şu şekilde belirlendi;

ETKİLİ İLETİŞİM

• Kişilerarası İletişim Teknikleri • Grup İletişimi Teknikleri • Örgütsel İletişim Teknikleri

EMEK SÜRECİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE KAPİTALİZMİN KRİZİ

• Neoliberalizm, Finansallaşma

• Küreselleşme mi?, Emperyalizm mi? • Kapitalizm ve Krizler

• Krizlerin Sosyal, Siyasal, İdeolojik Dönüşümlere Etkisi ve Emek Süreci • Son Finansal Kriz

• Kapitalizm ve Emek Süreci

• Taylorizm, Fordizm-Postfordizm Tartışmaları ve Esneklik • Kamuda Esneklik Uygulamaları

• Ne Yapmalı?

TOPLUMSAL CİNSİYET

• Kapitalizm ve Kadın Emeği

• Toplumsal Cinsiyet Kavramı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Yansımaları • Sendikalarda Toplumsal Cinsiyet

• Eğitim Sen’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikaları

MÜCADELE ARAÇLARINI ETKİLİ KULLANMAK

• Mücadele Araçlarının Önemi ve Biçimi • Eylemler Nasıl Örgütlenir?

• Eylemlerin Başarısını Etkileyen Faktörler

• Tarihimizden Başarılı Eylem Örnekleri (1969 Büyük Öğretmen Boykotu, KAVEL Grevi, 16-17 Haziran 1995 Kızılay Eylemi, 4 Mart 1998 Kızılay Direnişi, 1 Aralık 2000 İş bırakma Eylemi) 11 Ekim 2008 tarihinde başlattığımız şube ve ilçe temsilcilik yönetici eğitimlerimiz 100 şube ve il temsilciliğimizden toplam 1818 yöneticimizin katılımıyla 11 Ekim 2009 tarihinde tamamlandı. İki günlük olarak planlanan ve uygulanan yönetici eğitimlerinde sırasıyla Etkili İletişim, Emek Süre- cinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi, Toplumsal Cinsiyet ve Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak konularında sendikamız uzmanları, merkez eğitimciler ve MYK üyeleri eğitimler verdiler.

Yapılan Şube ve İlçe Temsilcilik Yöneticileri Eğitimleri;

• Şube ve İlçe Temsilcilik Yöneticileri Eğitimi 11–12 Ekim 2008 tarihlerinde Erzurum ve Ardahan’da yapılan eğitimlerle başladı. Erzurum’da yapılan eğitimlere Eğitim Sen Erzurum, Ağrı, Muş ve Bingöl şube ve bu şubelere bağlı temsilciliklerin yöneticileri katıldı. Ardahan’da gerçekleşen eğitim çalışmasına ise Ardahan, Kars, Iğdır ve Artvin Şube ve bu şubelere bağlı tem- silciliklerin yöneticileri katıldı.

• 8–9 Kasım 2008 tarihlerinde yapılan şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimine Kayseri, Sivas, Yozgat ve Kırşehir şube ve ilçe temsilciliklerinden yöneticiler katıldı.

şubelerin ev sahipliğinde yapıldı. Samsun’da yapılan eğitim çalışmasına Ordu, Giresun, Amasya ve Çorum şubeleri şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri; Kastamonu şubenin ev sahipliğinde yapılan eğitimlere Sinop, Çankırı ve Karabük şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri katıldı.

• 18–19 Ekim 2008 tarihlerinde Mersin Şube tarafından yapılan işyeri temsilcileri eğitimi çalışmasında; Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimcimiz Dengiz Sönmez, “Emperyalizm ve Günümüzdeki Yönelimleri” konusunda Eğitim Sen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım; “İşyeri Örgütlenmesinde Strateji ve Yöntem” ile “Dünyada ve Türkiye’de Sendika-Siyaset İlişkisi” konularında Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu eğitimci olarak görevlendirildi. • 10–11 Ocak 2009 tarihlerinde Eğitim Sen Adana, Mersin, Karaman, Tarsus şubelerinin katılımıyla

şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Mersinde yapılan eğitim çalışmasına Adana, Mersin, Karaman, Tarsus şubelere bağlı ilçe temsilcilik yöneticileri, denetleme ve disiplin kurulu üyesi 116 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında Eğitim Sen merkez eğitimcisi Fevzi Yılmaz “Etkili İletişim”; eğitim uzmanımız Erkan Aydoğanoğlu “Emek Sürecinin Dönüşümü”; Eğitim Sen Ge- nel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” ve merkez eğitimci Rahşan İnal “Toplumsal Cinsiyet” konularında eğitimler verdiler.

• 10–11 Ocak 2009 tarihlerinde Hatay’da yapılan eğitim çalışmasına Hatay, Osmaniye ve İskenderun şubeleri ve bağlı temsilciliklerden şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri katıldı. Hatay şube binasında yapılan eğitim çalışmasında Eğitim Sen merkez eğitimcisi Erhan Turgut “Etkili İletişim”, Eğitim Sen uluslar arası ilişkiler uzmanı Deniz Yıldırım “Emek Sürecinin Dönüşümü”, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” ve Eğitim Sen merkez eğitimcisi Dilek Akman “Toplumsal Cinsiyet” konularında eğitim verdiler. • 17–18 Ocak 2009 tarihlerinde İzmir 1, 2, 3, 4, 5, 6 No’lu şubeler ve bağlı temsilciliklerin yöneti-

cilerinin katılımıyla şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Eğitim çalışmalarında merkez eğitimci Erhan Turgut “Etkili İletişim”, merkez eğitimci Aynur Hacıoğlu “Toplumsal Cinsiyet”, uluslar arası ilişkiler uzmanımız Deniz Yıldırım “Emek Sürecinin Dönüşümü” ve Ge- nel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konularında eğitimler verdiler.

• 28 Ocak 2009 tarihinde Ankara’daki merkez eğitimciler ile bir toplantı yapılarak, şube ve ilçe temsilcilik yönetimi eğitimi konuları ve eğitim anketleri değerlendirildi. Önümüzdeki dönem eğitim çalışmalarının içeri üzerinde tartışmalar yapıldı ve eğitimlerin daha verimli geçmesi için çeşitli kararlar alındı.

• 21–22 Şubat 2009 tarihlerinde, Bursa, Sakarya ve Bolu’da şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Eğitim Sen Bursa Şube’nin ev sahipliğinde yapılan eğitime Bursa, Yalova ve Balıkesir şube yöneticileri, ilçe temsilcilik yöneticileri, denetleme ve disiplin kurulu yöneti- cileri dâhil 137 kişi katıldı. Gemlik’te yapılan eğitim çalışmasında; “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Yüksek Aydın; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Sakine Esen; “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kriz” konusunda Eğitim Sen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer eğitimler verdiler.

• 21–22 Şubat 2009 tarihlerinde, Eğitim Sen Sakarya Şube ev sahipliğinde yapılan eğitim çalışmasına Kocaeli, Sakarya ve Gebze şubelerimizin yöneticileri, bu şubelerimize bağlı ilçe tem- silcilik yöneticileri, denetleme ve disiplin kurullarının yöneticileri dâhil 98 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında; ilk gün “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez; “Emek Süre-

cinin Dönüşümü ve Kriz” konusunda eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu eğitimler verdiler. İkinci gün “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Feray Aytekin Aydoğan; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler. • 21–22 Şubat 2009’da Eğitim Sen Bolu Şube’nin ev sahipliğinde yapılan eğitim çalışmasına Bolu, Bartın, Zonguldak ve Düzce şubelerimizin yöneticileri, bu şubelerimize bağlı ilçe tem- silcilik yöneticileri, denetleme ve disiplin kurullarının yöneticileri dâhil 75 kişi katıldı. Eğitim çalışmasının ilk gününde “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Genel Mali Sekreter Sayım Gültekin eğitimler verdiler. İkinci gün “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kriz” konusunda Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Er- kan Aydoğanoğlu; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda ise Eğitim Sen Uzmanı Dr. Handan Çağlayan eğitimler verdiler.

• 14–15 Mart 2009 tarihlerinde Antalya’da yapılan şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi çalışmasına Antalya, Burdur ve Isparta Şubeleri ve bu şubelere bağlı temsilcilik yöneticilerinden oluşan 110 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında, “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Den- giz Sönmez; “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu eğitimler verdiler. İkinci gün “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Nilgün Eroğlu; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Basın Yayın Sekreterimiz Serpil Açıl Özer eğitimler verdiler.

• 11–12 Nisan 2009 tarihlerinde G.Antep, Adıyaman, Ş.Urfa, Kilis ve K. Maraş şubelerin katılımıyla şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. G. Antep’te yapılan eğitim çalışmasında “Et- kili İletişim” konusunda merkez eğitimcimiz Fevzi Yılmaz, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kriz” konusunda uluslararası ilişkiler uzmanımız Deniz Yıldırım, “Toplumsal Cinsiyet” konusun- da Dilek Adsan; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert eğitimler verdiler.

• 11–12 Nisan 2009 tarihlerinde Mardin, Şırnak, Hakkâri ve Van şubelerin katılımıyla şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Mardin’de yapılan eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimcimiz Lami Özgen, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kriz” konusunda uluslararası ilişkiler uzmanımız Deniz Yıldırım, “Toplumsal Cinsiyet” konusunda sendikamız uzmanı Dr. Handan Çağlayan; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Genel Örgüt- lenme Sekreteri Mustafa Ecevit eğitimler verdiler.

• 11–12 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 No’lu şubelerin katılımıyla şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimcimiz Reyhan Yıldız, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” ko- nusunda eğitim uzmanımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu, “Toplumsal Cinsiyet” konusunda; merkez eğitimcimiz Ayşegül Karataş Gülmez; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler.

• 25–26 Nisan tarihlerinde Malatya ve Diyarbakır’da şube ve ilçe temsilcilik yönetici eğitimleri yapıldı. Eğitim Sen Malatya Şubenin ev sahipliğinde yapılan eğitim çalışmasına Malatya, Tunce- li, Erzincan ve Elazığ şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri katıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Reyhan Yıldız, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitaliz- min Krizi” konusunda Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Hatayi Demir; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik eğitimler verdiler.

• 25–26 Nisan tarihlerinde Eğitim Sen Diyarbakır Şube’nin ev sahipliğinde yapılan eğitim çalışmasına Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Batman şube yöneticileri ve ilçe temsilcilik yöneticileri katıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda Eğitim Sen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Dilek Adsan; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler ver- diler.

• 2–3 Mayıs 2009 tarihlerinde Eğitim Sen Ankara 1-2-3-4-5 No’lu Şubeler, Kırıkkale ve Konya şube yöneticilerinin katılımıyla şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimi yapıldı. Yönetici eğitimi çalışmasında merkez eğitimci Erhan Turgut “Etkili İletişim” konusunda; sendikamız uluslararası ilişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kriz”; merkez eğitimci Elif Dumanlı “Toplumsal Cinsiyet” ve Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konularında eğitimler verdiler.

• 9–10 Mayıs 2009 tarihlerinde Eğitim Sen Aydın, Manisa, Muğla, Denizli şube ve ilçe temsil- cilik yöneticilerinin katılımıyla yönetici eğitimi yapıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Dengiz Sönmez, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Ayşe Savaşçı; “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert eğitimler verdiler.

• 10–11 Ekim 2009 tarihlerinde Trabzon’da yapılan şube ve ilçe temsilcilik yöneticileri eğitimlerine Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Rize şubelerinden 60 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Fevzi Yılmaz, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda Eğitim Sen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Yıldırım; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda Eğitim Sen Uzmanı Dr. Handan Çağlayan ve “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda ise Genel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer eğitimler verdiler.

• 10–11 Ekim 2009 tarihlerinde Tekirdağ’da yapılan eğitim çalışmasına Tekirdağ, Çanakkale, Ed- irne ve Kırklareli şubelerinden 65 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Yüksel Aydın, “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Hatice Camcı ve “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Genel Mali Sekreter Sayım Gültekin eğitimler verdiler.

• 10–11 Ekim 2009 tarihlerinde Kütahya’da yapılan eğitim çalışmasına Kütahya, Afyon, Bilecik ve Eskişehir şubelerden 55 kişi katıldı. Eğitim çalışmasında “Etkili İletişim” konusunda merkez eğitimci Reyhan Yıldız; “Emek Sürecinin Dönüşümü ve Kapitalizmin Krizi” konusunda DTCF öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun; “Toplumsal Cinsiyet” konusunda merkez eğitimci Nurşen Yıldırım ve “Mücadele Araçlarını Etkili Kullanmak” konusunda Genel Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız eğitimler verdiler.

C) EĞİTİM SEN İŞYERİ TEMSİLCİLERİ EĞİTİMİ

Belgede tıklayınız. (sayfa 178-183)