• Sonuç bulunamadı

BAĞLI AVUKATLIĞIN TERCĠH EDĠLMESĠNĠN NEDENLERĠ

Bağlı avukatlığın tercih edilmesinin nedenleri kamu avukatlığının tercih edilmesi nedenlerinden çok da farklı değildir. Büro açma zorunluluğunun bulunmayıĢı, sabit ve düzenli gelir elde etme, sağlık güvencesi ve emeklilik güvencesi kısaca tercih nedeni olarak sayılabilir. Avukatlığı serbest olarak, avukatlık bürosu ya da avukatlık ortaklığı Ģeklinde icra etmeyecek avukatlar, kamu avukatı ya da bağlı avukat olmayı tercih edebilmektedirler.

Bağlı avukatlar bir özel hukuk tüzel kiĢisinin ya da baĢka bir avukatın yanında çalıĢtıklarından aylık belli miktarda ücret almakta, sağlık ve emeklilik için gerekli sigorta primleri yatırılmaktadır. Ücret ise, asgari ücretin altında olamayacaktır.

Peki, bağlı avukatlığın giderek yaygınlaĢmasının ve daha fazla tercih edilmeye baĢlamasının nedenleri nelerdir?

1. Ülkemizde hukuk fakültelerinin sayısı elliye yaklaĢmıĢ durumdadır. Hukuk Fakültesi kontenjanlarının hiç de az olmadığı düĢünüldüğünde, her yıl bu fakültelerden pek çok kiĢi mezun olmaktadır. Bu fakültelerin çoğu yeni kurulduğundan öğretim görevlisi kontenjanlarında da büyük eksiklikler bulunmaktadır.

2. Hukuk eğitiminde lisans düzeyinde öğretim üyesi aktif, öğrenciler ise pasif durumdadır. Öğretim üyesi ders zamanında kuramsal ve doktriner bilgileri öğrencilere aktarır. Bu sistemde amaç uzman hukukçu yetiĢtirmek değildir. 95

Bir miktar pratik çalıĢma yapılmakta olup, öğrenciler konuyu bilgi olarak öğrenmekle birlikte, özümseyememektedirler. Öğrencilerin bilgi yoğunluklu öğrenin görmesi hukukçular tarafından da eleĢtirilmektedir. 96

3. Hâkimlik, savcılık, müfettiĢlik gibi mesleklerin kontenjanlarının sınırlı oluĢu nedeniyle mezunların çoğu avukatlığa yönelmektedir.

4. Altı ay adliye, altı ay avukat yanında olmak üzere toplam bir yıl süren avukatlık stajı yetersiz olup, çoğu stajyer bu dönemi verimli geçirememektedir.

5. Avukatlık Stajını bitiren tüm stajyer avukatlar herhangi bir elemeye tabi tutulmaksızın Avukatlık Ruhsatnamesi alıp, avukatlık unvanını elde

95ARSLAN, Ramazan/ TAġPINAR, Sema, „Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye‟de ve Avrupa‟da

Hukuk Öğretimi ve Hukukçu YetiĢtirilmesi ve Türkiye‟nin Bu GeliĢmelerden Etkilenmesi‟, AÜHFD Yıl: 2004, C: 53, S: 1, s.2.

96

„…Gerçekten de sadece tek taraflı bilgi aktarımına ve ezbere dayanan eğitim sistemimiz; edlgen, soru sormaktan ve görüĢlerini açıklamaktan korkan, tartıĢmayan; kendisine aktarılan bilgileri mutlak doğru kabul edip sorgulamayan, eleĢtirisel bakıĢ açısı olamayan, muhakeme yapma, öğrendikleri bilgiler arasında mantıksal iliĢkiler kurup bunları özümseyerek sonuçlar çıkarabilme yetisinden yoksun; araĢtırmayan, araĢtırma yöntemleri hakkında fikri olmayan, kütüphaneye uğramayan, analitik ve bilimsel düĢünme yöntemlerini ilmeyen bir öğrenci tipi yaratmıĢtır…‟ ACABEY, M. BeĢir, „Hukuk Fakültelerinde Eğitim Hakkında DüĢünceler‟, Prof. Dr. Hayri DOMANĠÇ‟e 80. YaĢ Günü Armağanı, C:2, Ġstanbul 2001, s. 1105

edebilmektedir. Böylece avukat sayısı gün be gün, kontrolsüz bir Ģekilde artmaktadır.

6. Avukat sayısının fazlalaĢması, avukatlıkta fiilen olsa da, resmen bir uzmanlaĢma olmaması, staj eğitimi yeterli olmayan avukatların avukatlık meslek kurallarına tam olarak hâkim olamayıĢı, genç avukatların mesleğin baĢında büro kurma masraflarıyla yüzleĢerek zor durumda kalması nedeniyle mesleki kalite gitgide düĢmektedir.

7. Ruhsatnamesini yeni alan pek çok avukat mesleğin baĢında büro kurma masrafı ve iĢ alamama kaygısı taĢıdığından, ya kamu avukatlığını, ya da bağlı avukatlığı tercih etmektedir.

O halde kamu avukatları ile bağlı avukatların mevcut sistemde yaĢadıkları sıkıntıların giderilebilmesi için öncelikle hukuk öğrenimi sistemimizin iyileĢtirilmesi gerekmektedir.

Hukuk sistemimizin iyileĢtirilmesi, teoriyle birlikte pratiğe de önem gösteren bir yapıya kavuĢturulması, avukatlık stajının daha ciddi bir Ģekilde yapılması ve staj sonrası stajyer avukatların sınava tabi tutulması, avukatlara belli Ģartları yerine getirerek resmen uzmanlaĢma imkânı getirilmesi gerekmektedir. Avukatlık mesleğinin süreç içerisinde uzmanlaĢma gerektirdiği, artık bir avukatın bütün mevzuata hâkim olabilmesinin mümkün olmadığının kabulü ile birlikte avukatlık ortaklıklarının da desteklenmesi, meslekte kalitenin elde edilmesi için gereklidir.

Avukatlık mesleğindeki geliĢim ve değiĢimin sağlanabilmesi durumunda, bağlı avukatlığın uzman ve ortak avukat haline geleceği düĢünülmektedir. Kamu avukatlığının da gerekli kanuni değiĢikliklerin ardından, avukatlık mesleğini profesyonelce ve meslek kurallarına uygun, uzmanlaĢmıĢ bir kadroyla yürütebilecek bir yapıya kavuĢturulması halinde daha verimli olacağı düĢünülmektedir.

SONUÇ

Avukatlık mesleği serbest ve bağımsız karakterli, kamu hizmeti niteliğinde bir meslektir. Mesleğin tekelci niteliğinin gereği olarak, avukatlığı yalnızca Avukatlık Ruhsatnamesi sahibi ve baro levhasına yazılı avukatlar yürütebilirler.

Kamu idareleri uyuĢmazlıkların çözümü, hukuki iĢlerinin yürütülmesi, iĢlerin yürütülmesine iliĢkin gerekli mütalaaların verilmesi gibi konularda avukatlık hizmetine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyaçlarını kurum içinde sürekli ulaĢabilecekleri, kurum mevzuatına hâkim, emek ve mesaisini kurum için harcayan avukatlar yoluyla karĢılamak bakımından, avukat istihdam etmektedirler. Bu avukatlara kamu avukatı denmekte olup, çeĢitli personel rejimlerine tabi olarak istihdam edilmektedirler.

Genel bütçeye dâhil kamu idareleri, yargı organları önünde, Maliye Bakanlığı BaĢhukuk MüĢavirliği merkez ve taĢra teĢkilatında çalıĢan Hazine Avukatları ve MüĢavir Hazine Avukatları tarafından temsil edilmektedirler. Diğer kamu idareleri ise kendi avukatlarını, kendileri istihdam etmektedirler.

Kamu avukatları baroya kayıt zorunlulukları bulunmayan, kamu idaresinde memur hiyerarĢisine tabi olarak çalıĢan avukatlardır. Büro edinme zorunluluğunun bulunmaması, aylık sabit ve düzenli gelir, sağlık güvencesi ve emeklilik güvencesi genel olarak ülkemizde kamu avukatlığının tercih nedenleridir.

Kamu avukatlarından baĢka, ĠĢ Kanunu kapsamında bir baĢka avukat yanında ya da özel hukuk tüzel kiĢisi yanında belli bir ücret karĢılığında çalıĢan bağlı avukatlar da bulunmaktadır.

Bağlı avukatlığın ülkemizde tercih edilmesinin en büyük nedeni hukuk öğrenimi sistemimiz ve avukatlık staj sistemimizdir. Ülkemizde yaklaĢık elli tane hukuk fakültesi bulunmaktadır. Bu hukuk fakültelerinin öğrenci kontenjanları hiç de azımsanacak sayıda değildir. Çoğu yeni kurulan fakültelerin ne yazık ki öğretim üyesi kadroları da eksiktir, bu da öğrencilerin yeterli eğitim görememesine neden olmaktadır. Mezun sayısının fazlalığı, hâkim, savcı, kamu avukatı, A kadro

pozisyonlardaki sayı sınırlaması bu mezunların staj yapıp avukatlığı tercih etmesine neden olmaktadır. Staj döneminde stajyer avukatın 6 ay adliye, 6 ay da avukat yanında staj gördükten sonra, öğrendikleri test dahi edilmeksizin, avukat unvanı verilmesi, tecrübe eksikliği, büro açıp yürütmenin zorlukları, serbest avukatların sosyal güvencesinin yetersiz olması gibi nedenlerle genç avukatlar baĢka avukatların yanında çalıĢmayı tercih etmektedirler. Bu da bağlı avukatlığın yaygınlaĢmasına ve ne yazık ki avukatlık mesleğinin gitgide niteliklerini kaybetmesine yol açmaktadır.

Türkiye Barolar Birliği de son zamanlarda özellikle baĢka avukat yanında bağlı avukat olarak çalıĢmanın mesleki onurla bağdaĢmadığı, bağlı avukatların vasıfsız iĢçi ile aynı miktarda asgari ücret almasının mesleğin saygınlığını zedelediğini vurgulayarak, ülkemizde avukatlık ortaklığı ve avukatlık bürosu uygulamalarının geliĢtirilmesi gerektiğini bildirmiĢtir.

Kamu avukatlığı ve bağlı avukatlık, avukatlık mesleğinin nitelikleriyle bağdaĢmamakta, özellikle de bağımsızlık niteliğini ağır bir Ģekilde zedelemektedir. Kamu avukatlarının sorunlarının kanuni düzenlemeler yoluyla bir nebze olsun aĢılabilmesi mümkündür. Cumhuriyet savcılarının ceza yargılaması alanındaki iĢlevlerinin benzerinin, gerek medeni yargı, gerekse ceza yargılaması alanında kamu avukatları tarafından yerine getirilebileceği, bunun için kamu avukatlarının ayrı Ģekilde teĢkilatlandırılarak özerk bir yapıya kavuĢturulabileceği düĢünülmektedir. Böylece hem kamu avukatlarının statü ve özlük hakkı sorunları çözülecek, hem de ayrı bir teĢkilat içerisinde avukatların gerekli Ģekilde uzmanlaĢması sağlanabilecektir. Kamu avukatlarının özerk ve profesyonel Ģekilde örgütlenmeleri halinde, gerekli uzmanlaĢmanın daha kolay sağlanabilecek, ayrıca kamu idarelerinin hukuki iĢ ve iĢlemleri de daha çabuk çözüme kavuĢturulabilecektir.

Özel hukuk tüzel kiĢisi yanında çalıĢan bağlı avukatlar, genel itibariyle daha kapsamlı iĢ sözleĢmeleri akdetmektedirler. Ancak baĢka bir avukat yanında çalıĢan bağlı avukatların çoğu ne yazık ki, daha zor koĢullarda çalıĢmaktadırlar. Bu duruma avukatlık meslek kurallarının tam olarak uygulanmayıĢı ve ĠĢ Kanununda özel bir düzenleme bulunmayıĢı da neden olmaktadır. Hukuk öğrenimi sistemindeki

aksaklıkların giderilmesi, daha sağlıklı staj eğitimi yapılması, avukatlık sınavının objektif kriterlere göre uygulanması, mümkünse belli geçiĢ sürecinden sonra avukatlıkta uzmanlaĢma sınavları getirilmesi halinde gerek mesleki kalitenin artacağı, gerek kamuda çalıĢan avukatların, gerekse bağlı avukatların durumlarının düzeleceği düĢünülmektedir.

KAYNAKÇA

ACABEY, M. BeĢir, „Hukuk Fakültelerinde Eğitim Hakkında DüĢünceler‟, Prof. Dr.

Hayri DOMANĠÇ‟e 80. YaĢ Günü Armağanı, C:2, Ġstanbul 2001

ADAY, Nejat, „Avukatlık Hukukunun Genel Esasları‟, Beta Yayınları, Ġstanbul 1994

AĞAR, Serkan/ BAHADIR, Zeynep, „Avukatın Dosya Ġncelemesine Getirilen Ġdari

Sınırlamanın Kanuna Aykırılığı‟, TBBD Yıl: 2008, S: 75

AKCAN, Recep/ ERCAN, Ġbrahim, „Avukatlıkta Reklam Yasağı‟, Prof. Dr. Ergun

ÖNEN‟e Armağan, Alkım Yayınevi, Ġstanbul 2003, s. 83 vd.

ALANGOYA, Yavuz/ YILDIRIM, M. Kamil/ DEREN-YILDIRIM, Nevhis,

„Medeni Usul Hukuku Esasları‟, Beta Yayınevi, Ġstanbul 2009

ANSAY, Tuğrul, „Avukatlık Ortaklığı Yeni Bir Ortaklık Türü Mü?‟, Prof. Dr.

Turgut KALPSÜZ‟e Armağan, Turhan Kitabevi, Ankara 2003

ARSLAN, Ramazan/ TAġPINAR, Sema, „Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye‟de ve

Avrupa‟da Hukuk Öğretimi ve Hukukçu YetiĢtirilmesi ve Türkiye‟nin Bu GeliĢmelerden Etkilenmesi‟, AÜHFD Yıl: 2004, C: 53, S: 1

BUDAK, Ali Cem, „Avukatlık Kanununun 2. Maddesine göre Avukatın Bilgi ve

Belge Ġsteme Yetkisi‟, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Yıl: 2004, C:1, S:1

BURCUOĞLU, Haluk, „Mahkemece Takdir Olunan Vekâlet Ücretinin Avukata

Aidiyeti Konusunda Yargıtay Uygulamasına Bir BakıĢ‟,

http://www.gunisigihukuk.com/vekaletucretikimin.html

ÇELĠK, M. Lamih, „TBB Disiplin Kararları IĢığında Avukatlık Meslek Kuralları‟,

Seçkin Yayınevi, Ankara-2008 (Meslek Kuralları)

ÇELĠK, M. Lamih, „Meslek Kurallarında Avukatın Bilgi Verme Yükümlüğü‟,

ÇELĠK, M. Lamih, „Meslek Kurallarında Avukatın Özen Yükümlülüğü‟, TBBD,

Yıl:2007, S. 72 (Özen Yükümlülüğü)

ÇELĠK, M. Lamih, „Meslek Kurallarında Avukatın ĠĢi Red Yükümlülüğü‟, ĠBD

Yıl: 2007, C: 81, S: 3

ÇELĠK, M. Lamih, „Belediye Kanununa Göre Tam Zamanlı SözleĢmeli Avukat

Ġstihdamı‟, Legal Hukuk Dergisi, Yıl:2007, S: 60, Aralık Ayı

ÇELĠK, M. Lamih, „Meslek Kurallarında Avukat-Mahkeme ĠliĢkileri‟, TBBD, Yıl:

2008, S: 74

ÇELĠK, M. Lamih, „5393 Sayılı Belediye Kanununa Göre Vekâlet Ücretlerinin

Avukatlara Ödenmesi‟,( www.turkhukuksitesi.com/makale_341.htm )

ÇELĠK, M. Lamih, „Belediyelerde (Kısmi Zamanlı) SözleĢmeli Avukat Ġstihdamı‟,

(www.turkhukuksitesi.com/makale_457.htm )

DELĠDUMAN, Seyithan, „Medeni Yargıda Avukatlık‟, AÜEHFD, C:VII, S:1-2

(Haziran 2003)

DERBĠL, Süheyp, „Kamu Hizmeti Nedir?‟,

(http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/38/248/2245.pdf)

ERCAN, Ġbrahim, „Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı Bağlamında Medeni

Yargıda Avukat ile Temsil Zorunluluğu‟, Legal Medeni Usul ve Ġcra Ġflas Hukuku Dergisi, S: 2006/3

EREM, Faruk, „Meslek Kuralları (ġerh)‟, 3. Bası, Ankara 1977, TBB Yayınları

No:25

GÖKCAN, Hasan Tahsin, „Yeni Türk Ceza Kanunu Hükümler KarĢısında

Avukatlık Mesleği‟, ABD Yıl:67, S:2, Bahar 2009

GÜNER, Semih, „Avukatlık Mevzuatı‟, Ankara Barosu Yayınları 2002 (Avukatlık

GÜNER, Semih, „Avukatlık Hukuku‟, Yetkin Yayınevi, Ankara 2009 GÜRSELER, GüneĢ, „Baroların Bağımsızlığı‟, TBBD, Yıl: 2004, S:54

GÜRSELER, GüneĢ, ‘Bir Avukat Yanında Aylıklı Olarak ÇalıĢan Avukatın

Durumunun Avukatlık Yasası Açısından Değerlendirilmesi‟, TBBD Yıl: 2006, S:63

GÜRSELER, GüneĢ, „Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin Türkiye Barolar Birliği

Tarafından Hazırlanması Anayasaya Aykırı Değildir‟, TBBD Yıl: 2007, S: 69

GÜRSELER, GüneĢ, „ Ücretli Avukat‟, TBBD, Yıl: 2007, S: 71 HĠRġ, Ernst E, Pratik Hukukta Metot, BATĠDER, Ankara, 3. Baskı

ĠġTEN, Ġnanç, „Kamu Hizmeti Kavramı ve Unsurları‟,

(www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_makale_detay.asp?IDNO=74 )

KARAHASAN, Mustafa ReĢit, ‘Avukatların Manevi Giderim ile Sorumlu

Olmaları‟, Yıl: 2007, C: 81, S: 2

KARATEKE, Songül, „Avukatlık SözleĢmesinde Ücret‟, Yüksek Lisans Tezi,

Ankara 2004

KORKUSUZ, M. Refik, „ Avukatlık Hukukuna GiriĢ‟, Karahan Kitabevi, Adana-

2008

KUNTMAN, Osman, „Ġstenilen Düzeyde Avukat YetiĢtirilmesinin KoĢullarıyla

Ġlgili Bir Ġnceleme‟, ĠBD Yıl: 2007, C: 81, S: 6

OĞUZ, Arzu, „Hukuk Eğitimindeki Son GeliĢmeler ve KarĢılaĢtırmalı Hukukun

Hukuk Eğitimindeki Rolü‟, AÜHFD Yıl: 2003, C: 52, S: 4

ÖZBEK, Ali, „Vergi Avukatı Olmak Ġster Misiniz?‟,

(www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/ali/004/ )

ÖZDEMĠR, Ufuk, „Factoring Nedir? Muhasebe Uygulamaları‟,

ÖZKAN, Noyan, „Savunmanın Örgütlenmesi ve Stratejik Planlama‟, TBBD,

Yıl:2004, S:54

PEKCANITEZ, Hakan, ATALAY, Oğuz, ÖZEKES, Muhammet, „Medeni Usul

Hukuku‟, Yetkin Yayınları, Ankara 2004

PEKER, Ömer Lütfi, „Avrupa Birliği ve Türk Hukukunda Avukatlık Ortaklığı‟,

Doktora Tezi, Konya-2007

SARAÇ, Filiz, ‘Avukatlık Mesleğinde Reklam Yasağı‟, ĠBD, Yıl: 2006, C: 820, S: 1 SAV, Atila, „Anayasa Mahkemesinin 15.10.2002 gün ve 2001/309 Esas, 2002/91

Karar Sayılı Kararı Hakkında Not‟, TBBD, Yıl: 2004, S:54

ġAHĠN, Suat, „Kamu Avukatlarının Sorunları ve Özlük Haklarının Düzeltilmesi

Üzerine Temel Bir ÇalıĢma‟, Kamu avukatları mail grubu aracılığıyla elde edilmiĢtir.

SUNGURTEKĠN ÖZKAN , Meral, „Avukatlık Hukuku‟, BarıĢ Yayınları, Ġzmir

2006

SÜMER, Haluk Hadi, „ĠĢ Hukuku‟, Mimoza Yayınları, Konya 2008 ġENOL, Talay, „Bağımsız Avukatlık‟, TBBD, Yıl: 2004, S:54

TELĠMEN, Ġbrahim/ KUTAY, Ġlhan/ ÖZEKES, Muhammet, „Devlet

Davalarının Takip Usulleri, Ankara-1960

TURANBOY, Asuman, ‘Avukatlık Ortaklığı‟, AÜHFD Yıl: 2001, C: 50, S: 04 TUNCĠL, Veysel, „Kamu Hizmeti‟, ( www.turkhukuksitesi.com/makale_199.htm )

TUNÇ, Sezgin, „Avukatın Sır Saklama Yükümlülüğü‟, Hukuk Dünyası Dergisi,

Yıl:2006, S: 2006/1 (Mart), Hukukçular Derneği

TÜRKMEN, CoĢkun, „Vekâlet Ücretinin Aidiyeti‟, ABD, Yıl: 67, S:2, Bahar 2009 TÜRKMEN, CoĢkun, ‘Kamu Avukatları‟, Ankara Barosu, Ankara 2009

YÜCEL, Mustafa Tören, „Avukatlık Meslek Etiğine Kriminolojik Bir YaklaĢım‟,

TBBD Yıl: 2008, S:75

UÇUM, Mehmet, „Bağımlı ÇalıĢan (ĠĢçi) Avukatlar‟,

(www.katilimciavukatlar.org/node/39 )

ULER, Yıldırım, „Anayasa Hukukunda ve Ġdare Hukukunda Kamu Hizmeti‟,

(www.anayasa.gov.tr/files/pdf/anayasa_yargisi/anyargi15/yuler.pdf )

UYSAL, Levent, „Avukatın Hak ve Yükümlülükleri‟, ĠBD, Yıl: 2008, C: 82, Sayı:

2008/6, Sayfa 2417 vd.

ÜSTÜNDAĞ, Saim, „Medeni Yargılama Hukuku‟, Ġstanbul 1997

VURALDOĞAN, Kemal, „Avukatın Üzerinin Aranması Sorunu ve Avukat

Vuraldoğan Davası‟,( www.inisiyatif.net/document/20.asp )

YILMAZ, Ejder, „Bir Meslek Olarak Dünden Yarına Avukatlık‟, AÜHFD Yıl:

1995, C:44, S: 1-4, Sayfa 193 vd.

Yararlanılan Ġnternet Adresleri www.anayasa.gov.tr www.ankara.edu.tr www.basbakanlik.gov.tr www.bedk.gov.tr www.gunisigihukuk.com www.inisiyatif.net www.katilimciavukatlar.org www.tbmm.gov.tr www.turkhukuksitesi.com www.muhasebetr.com www.msb.gov.tr www.memurlar.net www.sgk.gov.tr

Ek- 1: ÖzgeçmiĢ

T.C.

SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Özgeçmiş

Adı Soyadı: Cahide Sultan ERTÜRK

Doğum Yeri: Bandırma

Doğum Tarihi: 29.01.1981

Medeni Durumu: Evli

Öğrenim Durumu

Derece Okulun Adı Program Yer Yıl

Ġlköğretim Cumhuriyet Ġ.O - Kırkağaç 1992

Ortaöğretim Akhisar Anadolu Lisesi

- Akhisar 1996

Lise Akhisar Anadolu

Lisesi

EĢit Ağırlık Akhisar 1999

Lisans Selçuk

Üniversitesi

Hukuk Fakültesi

Yüksek Lisans

Becerileri: Ġyi derecede Ġngilizce bilir. Ġhale Hukukunu uygulamalı öğrendi.

Ġlgi Alanları: Müzik dinlemeyi sever

ĠĢ Deneyimi: Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünde avukatlık- (2005-2007) Hazine Avukatlığı- (2008-halen çalıĢıyor)

Aldığı Ödüller: -

Hakkımda bilgi almak için önerebileceğim Ģahıslar:

Av. Nezih DAĞDEVĠREN-Konya Barosu Avukatı Av. Sevda ATALAY- BAHUM Merkez Avukatı Av. AyĢe A.KIRAN- Konya Muhakemat Müdürü

Tel: 0-505-297 30 95

E-Posta: sultanbulan@yahoo.com