• Sonuç bulunamadı

3. BÖLÜM: KAMUDA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ VE YÖNLENDİRİCİ

3.5. SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE YÖNLENDİRİCİ

3.5.1. Yönlendirici Dokümanlara Yönelik Seçilmiş Ülke

3.5.1.6. ABD Deniz Kuvvetleri Sosyal Medya Rehberi

1. Deniz Kuvvetleri hakkında çevrimiçi olarak yorumlar yaparken rütbe ve makam olarak kendilerini tanıtmaları ve konuşulan konuların personelin kendi düşüncesi olduğu ve Deniz Kuvvetlerinin resmi görüşlerini yansıtmadığını belirtmesi,

2. Çevrimiçi bildirimlerde bulunurken yayın ve marka haklarına ilişkin mevzuata riayet edilmesi,

3. Yanlışların doğrularla yer değiştirilmesi ve çevrimiçi tartışmaya girmekten mutlak surette kaçınılması ve,

4. Yanlışları kabul ederek onları derhal düzeltmek için girişimde bulunulması yönünde teşvik etmesi beklenmektedir.

Bu bölümde ayrıca, çevrimiçi etkileşimler esnasında meydana gelebilecek harekât güvenliği (operations security) ihlallerine dikkat çekilmiş ve personelin iletişim esnasında aşağıda belirtilen dört temel kurala uyması gerektiğinden bahsedilmiştir.

1. Aile üyelerine ait isim, adres ya da okul vb. bilgileri içeren paylaşımların miktarını sınırlayarak ailenizi koruyun.

2. Kimlerin size ait bilgilere ya da fotoğraflara erişim hakkına sahip olabilme ya da olamamasına karar verebilmeniz kapsamında, sosyal ağlarınızın her birinin güvenlik ayarlarını bilin.

3. Gemi hareketleri, konuşlanmalar, personel listeleri ve silah bilgileri gibi kritik bilgileri paylaşmayarak, sınıflandırılmış ve hassas bilgi emniyetini sağlayın.

4. Eğer bilgi paylaşımı konusunda karar verirken tereddütte kalırsanız, bilgiyi çevrimiçi olarak paylaşmayın.

Bölümün sonunda ise; komutanlıklarda harekât güvenliği ihlallerinin önlenmesine yönelik çek listesine (OPSEC Checklist) yer verilmiş, diğer bilinen sosyal medya riskleri olarak dörtlü bir sıralama yapılmıştır: taklitler, görüntü ya da paylaşıma ait farkında olmadan yapılan yer bildirimi (geo-tagging), güvenli olmayan gizlilik ayarları, hassas olan personel, harekât ya da coğrafik bilginin

paylaşımı. Bu tarz ve oluşabilecek diğer riskleri azaltmada anahtar rolün personelin eğitimi olduğuna dikkat çekilmiştir.

BÖLÜM 3- Sıkça Sorulan Sorular: Başlığından da anlaşılacağı üzere, soru ve cevap şeklinde sosyal medya kullanımına açıklık getirilmeye çalışılmıştır.

BÖLÜM 4- Komutanlıkların Sosyal Medya Siteleri İçin Talimatlar: Bu bölüm, iletişim hedeflerinin belirlenmesi ile sosyal medya platformlarının seçimi ve yönetimi başlıklı iki alt bölümden oluşmaktadır.

İletişim hedeflerinin belirlenmesi başlıklı alt bölümde, komutanlık için sosyal medya sitesi kurmadan önce, neyin başarılmak istendiğinin dikkate alınması, iletişimden beklenen hedeflerin ve komutanlığın öncelikli hedef kitlesinin ne olduğunun belirlenmesi gerektiğine işaret edilmiştir. Ayrıca ailelerle iletişimin önemine değinilmiştir.

Sosyal medya kullanılarak iletişim kurulması maksadıyla, hedeflerin ve hedef kitlelerinin oluşturulmasını müteakip belirlenmesi gereken diğer bir husus ise içeriktir. Üretilen ve yayımlanan içerik, komutanlığın iletişim stratejisinin tarzını belirlemektedir ve başarıda önemli rol oynamaktadır. İçeriğin nasıl ve nerede paylaşılacağından önce aşağıdaki sorular cevaplandırılmaya çalışılmalıdır:

1. İçerik öncelikli hedef kitlenizle ilgili midir?

2. Öncelikli hedef kitleniz içeriğinizi ilgi çekici bulacak mıdır?

3. Bu içerik öncelikli hedef kitlenizin arzu ettiğiniz eylemi gerçekleştirmesine neden olacak mıdır?

Sosyal medya platformlarının seçimi ve yönetimi isimli alt bölümde ise;

sahip olunan ve paylaşılmak istenen içeriğin tipine (resim, video vb.) bağlı olarak birçok farklı sosyal medya uygulamasının komutanlık için uygun olabileceği ancak iletişim hedefleri, hedef kitlenin tercihleri ve elde mevcut olan içerik temel alınarak komutanlık için en iyi sosyal medya platformu ya da

platformlarının belirlenmesine ihtiyaç bulunduğu ifade edilmiştir. Bu çerçevede, komutanlık için en iyi sosyal medya platformunun ne olduğu hususunda, öncelikli hedef kitlenin nerelerde çevrimiçi ve aktif olduklarının tespit edilmesine vurgu yapılmıştır.

1. Komutanlığın Sosyal Medya Platformunda Tek Bir Hesapla Yer Alması:

Bu başlık altında, öncelikle bir komutanlığın altındaki her bir birimin kendi sosyal medya sitesini yaratma eğiliminden bahsedilmiştir. Ancak aynı sosyal medya platformunda birden çok sosyal medya sitesi yaratılmasının uygun bulunmadığı ve bu durumun personel ile bilgi elde etmek isteyen aileleri arasında sosyal ağlarda karmaşıklığa yol açacağı ve hedef kitlelerin bölünebileceği sonucunu doğurabileceği belirtilmiştir.

2. Komutanlık Sosyal Medya Sitelerinin Kayıt Edilmesi: ABD Silahlı Kuvvetlerinde, komutanlıklara ait bütün resmi sosyal medya sitelerinin Savunma Bakanlığı ve ilgili Kuvvet Komutanlığı sitelerine kayıt ettirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte kurulması planlanan sosyal medya sitelerinin sahip olması gereken niteliklerini belirleyen çek listesine yer verilmiştir.

3. Sosyal Medya Sitelerinin Yönetimi İçin Plan Geliştirilmesi: Komutanlık sosyal medya sitelerinin yönetim planlarının, mutlaka halkla ilişkiler ve içerik yaratma ve yaymadan sorumlu diğer personel ile koordine edilmesi ve burada belirtilen unsurlara ilişkin bilgileri içermesi gerektiği ifade edilmiştir: site yöneticileri, sitenin hedefleri, hedef kitleler, yayımlanacak içeriğin sıklığı ve tipi, yorum yapma politikası, izleme politikası, site yöneticisi değişim planı.

4. Arşiv ve Saklama Politikalarına Riayet: Bu başlık altında, komutanlık sosyal medya sitelerinin arşiv ve saklama işlemleri kapsamında tabi olduğu kanun ve düzenlemelere yer verilmiştir.

5. Güvence Altına Alınan Bilginin Yayımlanması: Bu başlık altında öncelikle, sosyal medya kullanımının bir halkla ilişkiler fonksiyonu olduğundan ve sosyal medyayı kullanan komutanlıkların faaliyetlerini Deniz Kuvvetleri halkla ilişkiler politikasıyla uyumlu olarak yapmak zorunda olduklarından bahsedilmiştir. Buna ilave olarak, yayımlanacak içeriğin mutlaka birliğin komutanı, halkla ilişkiler subayı ya da yetki verilen personel tarafından onaylanması gerektiğine işaret edilmiştir. Ayrıca sosyal medya üzerinden yayımlanan içeriğin benzer formlarda komutanlık web sitesine de koyulması gerektiğine değinilmiştir.

6. Kriz Durumlarına Hazırlık ve Reaksiyon: Sosyal medyanın yayılım hızı başta olmak üzere kendisine has özellikleri, kriz durumlarında da kullanımını ön plana çıkarmış, bu sayede kriz durumlarında ilgili komutanlıklar tarafından yayımlanması gereken bilgilerin kilit durumdaki hedef kitlelere aktarımına olanak sağlanmıştır. Bu kapsamda söz konusu el kitabında kriz öncesi hazırlık, kriz durumunda ve kriz sonrasına ilişkin bir çek listesine yer verilmiştir.

BÖLÜM 5- Ekler: Son olarak bu bölümde ise, Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetlerinin Sosyal Medya Politikaları ile en iyi uygulamalara ve örneklere yer verilmiştir.

Yukarıda belirtilen sosyal medya rehberine benzer olarak ABD Kara Kuvvetleri120 ve Hava Kuvvetleri121 için de geçerli dokümanlar olduğu görülmüştür. Bununla birlikte; personelin sosyal medyaya yönelik eğitimini ve farkındalığını artırmak konusunda; ABD Savunma Bakanlığı web sitesi122 içerisinde kapsamlı bir eğitim veri tabanına yer verilmiştir. Ayrıca, hem personelin hem de komutanlıklarda sosyal medyanın yönetiminden ve idaresinden sorumlu personel için hazırlanmış eğitim brifingleri tespit edilmiştir123.