• Sonuç bulunamadı

18.2 : ORGANİZASYON YAPISI , GÖREV , YETKİ VE SORUMLULUKLAR Madde 7:Yazı İşleri Müdürlüğünün organizasyon yapısı aşağıdaki isimlerden

oluşmaktadır.

7.1 Yazı İşleri Müdürü 7.2 Yazı İşleri Şefi 7.3 Yazı İşleri Servisi

7.3.1 Genel Evrak İşlemleri Görevlisi 7.3.2 Meclis İşlemleri Görevlisi 7.3.3 Encümen İşlemleri Görevlisi

7.3.4 Satınalma ve Taşınır Kayıt Kontrol Görevlisi

7.4 Evlendirme Servisi

7.4.1 Evlendirme Servisi Görevlisi 7.4.2 Nikah Salonu Görevlisi

Madde 8:Yazı İşleri Müdürlüğünün görev , yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir.

8.1:5393 sayılı Belediye Kanunun ilgili maddeleri uyarınca Meclis toplantılarının sekreteryasını yaparak toplantı öncesi gündemin usulüne uygun olarak ilan ve tebliğ eder.

8.2:Meclis toplantılarının bant kayıtlarını tutanak ve kararlara dönüştürerek usulüne uygun olarak ilgili müdürlüklere göndermek.

8.3:Encümen kararlarının yazma ve arşivleme işlemlerini yaparak ilgili müdürlüklere gereği için göndermek.

8.4:Belediyeye gelen resmi ve özel yazıları kayıt altına alarak ilgili müdürlüklere göndermek.

8.5:Evlendirme yönetmeliği doğrultusunda evlendirme iş ve işlemlerini yapmak , kütükleri düzenli tutmak ve nüfus müdürlüğüne tescil için süresinde göndermek.

Madde 9:Yazı İşleri Müdürlüğü personelinin görev , yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir.

9.1:Yazı İşleri Müdürü

9.1.1:Yazı İşleri Müdürlüğünün görev ve sorumluluk alanına giren konuları Belediye Başkanı ve/veya Başkan Yardımcısından gelen talimatlar doğrultusunda sorumlu olduğu bütün yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir, görev alanına giren bütün konularda personeli ile ilgili olarak gerekli görevlendirmeleri yapar. Müdürlük faaliyetlerini denetler, varsa aksaklıkları giderir. Yıllık, aylık, haftalık, günlük çalışma programları hazırlar veya hazırlattırır. Bu programlara göre sevk ve idareyi temin eder, bu konularda üst makamlara gerekli raporları sunar. Birinci sicil amiri olarak; personele sicil notu verir, çalışma koşullarını iyileştirir ve prensipler koyar. Müdürlük personelinin performans durumunu izler, gerekli değerlendirmeleri yapar, varsa ceza ve mükafat için üst makamlara teklifte bulunur.

9.1.2:Personelin izin planlarını yapar, izinlerini kullanmasını sağlar. Rapor, doğum, ölüm vb. konularda yazışmaları takip ve kontrol eder.

9.1.3: Belediye Başkanlığına; dış ve iç kurum, birim ve kişilerden gelen-giden evrakların kontrolünü yapıp, sevk ve havalesini yaptıktan sonra yerine ulaşmasını ve arşivlenmesinin yapılmasını kontrol eder.

9.1.4:Başkanlığa bağlı birimlerden; Belediye Meclisine ve Encümenine görüşülmesi için sevkli gelen evraklarla, Başkanlık adına Meclis ve Encümen gündemlerinin hazırlanmasını sağlar.

9.1.5:Meclis toplantı tarihini, Belediye başkanı tarafından belirlenen gündem maddelerini, Belediye Kanununun 20. ve 21. maddeleri gereğince en az üç gün önceden zabıta personeli marifetiyle, faks ve telefon aracılığıyla Meclis Üyelerine ulaşmasının kontrolünü yapar, ayrıca Belediye Başkanlığının İnternet sayfasından kamuoyunu bilgilendirmek üzere yayımının kontrolünü yaptıktan sonra Meclis toplantısının yapılmasını sağlar.

9.1.6:Belediye Meclisinde görüşülen konuların karar özetlerini, toplantı tutanaklarını ve sıradaki meclis toplantısının ne zaman yapılacağının, Belediye İnternet Sayfasından yayımının kontrolünü yapar.

9.1.7:Alınan meclis kararlarının, yedi gün içinde Kaymakamlık Makamına onay işlemlerini yaptırarak onaylanıp geri gelen kararların da ilgili Müdürlüklere teslimini sağlar.

9.1.8:Belediye Başkanı tarafından Belediye Encümenine havale edilen dosyalar doğrultusunda, Başkanlık adına Encümen Gündemini hazırlar üyelere dağıtımını yaptırır, toplantıda alınan kararların yazılmasını, sonuçlarıyla birlikte Encümen Kayıt Defterine kayıt edilmesini, internet ortamından yayımının yapılmasını, yazılan kararların ilgili birimlere sevkinin sağlanmasını kontrol ettikten sonra arşivlenmesini yaptırır, Bununla birlikte Encümen ve Meclis Üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin ödenmesi için bir üst yazıyla birlikte Mali Hizmetler Müdürlüğüne sevkinin yapılmasını kontrol eder.

9.1.9:Stratejik Planlama ile ilgili Müdürlüğün hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlar.

9.2:Yazı İşleri Şefi

9.2.1:Meclis, Encümen ve Genel Evrak İşlemlerinin kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulanmasını sağlar.

9.2.2:Yazı İşleri Müdürüne karşı sorumludur.

9.2.3:Yazı İşleri Müdürü izinli, raporlu vb. nedenlerle bulunmadığı zamanlarda müdüre vekalet eder.

9.3:Yazı İşleri Servisi

9.3.1:Genel Evrak İşlemleri Görevlisi

9.3.1.1:Belediye Başkanlığına dış kurumlar ve kişilerden gerek posta, gerekse kurye aracılığı ile gelen evrakların bilgisayar ortamında kaydını yaptıktan sonra ilgili Başkan Yardımcılarına sunarak, Başkan Yardımcıları tarafından sevkinin yapılmasını sağlar, ilgili birimlere zimmetle dağıtımını gerçekleştirir.

9.3.1.2:İç birimlerden gelen, dış kurum ve kişilere gidecek olan yazıların ve posta evraklarının çıkış kaydını yapıp, PTT vasıtasıyla yasal süresi içerisinde ilgililerine ulaştırılmasını sağlar.

9.3.1.3:Yazı İşleri Müdürlüğü ile ilgili evrakların (avans alma-kapama, malzeme alımı, tediye, iç ve dış kurumlara verilecek cevaplar vb.) yazışmalarını yapar.

9.3.1.4:Müdürlük bütçesini hazırlar, imza aşamasından sonra Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderir.

9.3.2:Meclis İşlemleri Görevlisi

9.3.2.1:Belediye Birimlerinden Belediye Meclisine görüşülmesi için gelen havaleli konular doğrultusunda, Belediye Meclis Gündemini hazırlar.

9.3.2.2:Hazırlanan Gündemi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. ve 21. maddeleri gereği en az üç gün önceden Zabıta Marifetiyle imza karşılığı adreslerine gönderir veya posta, faks ve telefon araçları ile üyelere bilgi verilmesini sağlar. Toplantı gündemi, saati ve toplantı yerinin neresi olduğunu, Belediye Başkanlığının internet sayfasının Belediye Meclisi ile ilgili bölümünde internet ortamında yayınlar, kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlar. Meclis gündeminin Belediye İlan Panosuna asılmak suretiyle ilan edilmesini sağlar.

9.3.2.3:Meclisin 1. toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra bir sonra ki meclis toplantısında görüşülmesi için gündeme alınmasını sağlar.

9.3.2.4:Kararı çıkan tekliflerin numaralandırma işlemlerinden sonra yazımını yapar, toplantı tutanakları ile birlikte, Başkanlık Divanındaki Üyelere de imzalatır, Belediye Başkanı 5393 sayılı Kanunun 23. maddesi gereği yasal süresi içinde kararı iade etmemişse, ilgili birimine sevkini yapar.

9.3.2.5:Toplantıda alınan kararların özetlerini internet ortamında yayımlar, kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlar.

9.3.2.6:Alınan meclis kararlarının onaylatılmak üzere mülki amire gönderilmesini yapar.

9.3.2.7:Toplantıya katılan Meclis Üyelerinin huzur haklarını alabilmeleri için toplantı sayılarına ait listeyi hazırlayarak bir üst yazı ile Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderir.

9.3.2.8:Belediye Meclisi ile ilgili bütün evrakların arşivlemesini yapar.

9.3.3:Encümen İşlemleri Görevlisi

9.3.3.1:Belediye Encümeni 5393 sayılı Kanunun 33. maddesinde belirtilen üyeler ile aynı Kanunun 35. maddesi gereği önceden belirlenen gün ve saatte toplanır.

9.3.3.2:Belediye Başkanı tarafından Encümende görüşülmesi için havale edilen tekliflerin, Encümen Gündemini hazırlar, Encümene sunar.

9.3.3.3:Encümende görüşülen tekliflerin geldiği şekliyle veya encümen görüşü doğrultusunda kararları yazılıp, gereği için zimmet karşılığı ilgili müdürlüklere verilir.

9.3.3.4:Encümen Karar Asıllarının Encümen Üyelerine imzalatılması, karara muhalif olanların gerekçelerini yazmaları sağlanır.

9.3.3.5:Encümen toplantısında alınan kararlar sırası ile Encümen Defterine kaydedilir.

9.3.3.6:Belediye Encümeni ile ilgili bütün evrakların arşivlemesini yapar.

9.3.3.7:Encümen Üyelerinden toplantıya katılanların huzur haklarını alabilmeleri için toplantı sayılarına ait listeyi hazırlayarak, bir üst yazı ile Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderir.

9.3.3.8:2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihalelerin hazırlıklarını yapmak ve ihalenin gerçekleşmesini sağlamak.

9.3.4:Satınalma ve Taşınır Kayıt Kontrol Görevlisi

9.3.4.1:Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak , bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek.

9.3.4.2:Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak , tartarak , ölçerek teslim almak , doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki yerlerde muhafaza etmek.

9.3.4.3:Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak , bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek , taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine göndermek.

9.3.4.4:Tüketime ve kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek.

9.3.4.5:Taşınırların yangına , ıslanmaya , bozulmaya , çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak.

9.3.4.6:Ambarda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirmek

9.3.4.7:Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak , harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altına düşen taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek , sayımlarını yapmak ve yaptırmak.

9.3.4.8:Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek , sayımlarını yapmak ve yaptırmak

9.3.4.9:Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak.

9.3.4.10:Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlamak ve harcama yetkilisine sunmak

9.3.4.11:Belediyemize bağlı müdürlüklerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 22/d maddesi gereği doğrudan temin gerektiren ihtiyaçlarının cins , miktar ve özelliklerine göre öncelikle Kamu Kurum Kuruluşlarından temin etmeye çalışmak , Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temin edilmeyen veya üretimi bulunamayan malzemelerin öncelikle mahalli firmalar olmak üzere fiyat araştırmasını yaparak ihtiyaca en uygun , en kaliteli malın teminini sağlamak.

9.3.4.12:Belediyemize ait doğrudan temin ve ihale usulü ile yapılan tüm alımların fatura aşamasında evraklarını düzenlemek ve ödeme emrine bağlı olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne intikal ettirmek.

9.3.4.13:Taşınır Mal Yönetmeliği (T.M.Y.) doğrultusunda alınan demirbaşların listesini , kaydını , devrini veya hurdaya çıkacakların tespitini yapmak.

9.3.4.14:Müdürlük bütçesini hazırlamak.

9.3.4.15:Satınalma işlemleri ile ilgili etkin bir kayıt ve dosya sistemi oluşturmak , yürütmek ve geliştirmek.

9.3.4.16:Yapılan işlemlerde ilgili yasal mevzuatı uygulamak.

9.3.4.17:Kullandığı demirbaş eşyaların iyi bir biçimde kullanılıp korunmasını sağlamak.

9.3.4.18:Kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak ; işgücü , zaman , ve malzeme tasarrufu sağlayacak şekilde yerine getirmek.

9.4:Evlendirme Servisi

9.4.1:Evlendirme Servisi Görevlisi

9.4.1.1:Resmi nikah başvurularını almak, nikah işlemi için gerekli olan evrakın temin edilmesini sağlamak.

9.4.1.2:Başvurular hakkında yürürlükteki mevzuatın öngördüğü incelemelerin yapılmasını sağlamak.

9.4.1.3:İnceleme sonucunda evrakları tamam olan ve evlenmelerine yasal engel bulunmayan başvuru sahiplerine nikah günü vermek, Belediye Başkanının yetki verdiği yetkililerce nikah akdinin yapılmasını sağlamak,

9.4.1.4:Yapılan akitleri Nüfus Müdürlüğüne bildirmek.

9.4.1.5:Muratpaşa Belediyesi Evlendirme Memurluğunda yapılan nikah akitlerinin kayıt ve belgelerini mevzuata uygun olarak tutmak, arşivlemek ve muhafaza etmek.

9.4.1.6:Yürürlükteki mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.

9.4.2:Nikah Salonu Görevlisi

9.4.2.1:Nikah salonunun tahsis olunan günlerinde kullanıma hazır hale getirmek.

9.4.2.2:Görüntü ve ses sistemlerinin çalıştırılmasını sağlamak.

9.4.2.3:Yangına karşı önlemler almak.

9.4.2.4:Sahne düzenini organize etmek.

9.4.2.5:Program süresince olası olumsuzlukları denetlemek.

9.4.2.6:Program bitiminde salonun temizliğini görevlilere yaptırıp kontrol etmek.

Outline

Benzer Belgeler